Paschimottanasana Yoga (Sended Forward Bend) – Cum să faci și beneficii

Numele Paschimottanasana provine din originea sanscrită și este o combinație de 3 cuvinte Paschim care înseamnă Vest, Uttana care înseamnă întindere și asana care înseamnă poză. În mod interesant, conform filosofiei occidentale, partea din față a corpului nostru se numește Est și spatele se numește Vest și, deoarece această asana întinde mai mult mușchii spatelui, a primit acest nume. Este o poză clasică Hatha Yoga cu numeroase beneficii inerente. În acest ghid, vă vom oferi informații detaliate despre Paschimottanasana, inclusiv pașii pentru a face același lucru, cum să stăpâniți, sfaturi pentru începători, variații pentru practicienii avansați, beneficii, precauții și multe altele. Citiți aici pentru a vă lămuri despre această asana clasică numită Paschimottanasana.

Paschimottanasana Yoga (așezat în față) Cum să faci & amp; Beneficii

V-ați întrebat vreodată de ce bunicii noștri au trăit o viață mai sănătoasă și o viață mai lungă? Ar putea exista mai multe motive, cum ar fi:

 • Obiceiuri alimentare sănătoase.
 • Aer curat.
 • Suplimente naturale.
 • Stiluri de viață holistice.
 • Gandire pozitiva.
 • Viață naturală și simplă.
 • Destul somn.
 • Destul de divertisment.
 • Mai puțină tensiune și griji.
 • Exercițiu.

Da, ultima, exercițiu și nu au fost nevoiți să pompeze fierul sau să câștige durere pentru același lucru. Arta antică și știința yoga i-au ajutat pe bunicii noștri să rămână sănătoși și în formă. Același lucru este aplicat în aceste zile de milioane de pe tot globul.

Paschimottanasana Yoga (îndoit în față):

Paschimottanasana Yoga

Așadar, dacă și tu crezi în moduri naturale și nu în fiasco-urile de pompare a fierului, ți-am cere să citești mai departe și să afli mai multe despre yoga și are diverse beneficii. Astăzi am vrea să vorbim mai multe despre Paschimottanasana, una dintre ramurile yoga. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de întindere dorsală intensă. Prin urmare, vă rugăm să citiți mai departe și să fiți bine informați pentru aceeași yoga paschimottanasana (îndoită înainte).

Paschimottanasana în termeni literali înseamnă o întindere intensă a vestului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de poziție așezată îndoită înainte. Poziția, deși pare simplă, este ușor de realizat. Asana se concentrează pe coloana vertebrală a corpului. Beneficiile Paschimottanasana ale acestei imagini asana și Paschimottanasana sunt menționate mai jos.

Cum să faci Paschimottanasana Yoga Pași, beneficii, modificări și precauții:

Paschimottanasana Yoga Seating Forward Bend

Acest ghid vă va explica ce este paschimottanasana, cum să faceți Paschimottanasana să efectuați pași, beneficii, precauții și modificări, împreună cu sfaturi pentru începători.

Pași:

 1. Această asana trebuie făcută începând cu o poză de personal sau dandasana. Iată pașii pentru dandasana

Dandasana:

 1. Începeți așezând pe pământ cu picioarele întinse înainte.
 2. Așezați palmele lângă șolduri ferm și stați în poziție verticală. Acum flectează-ți picioarele. Coapsele trebuie să fie ferme și tonifiate, iar picioarele trebuie să fie rostogolite unul spre celălalt, astfel încât să vă îmbrățișeze linia mediană.
 3. Acum trageți podeaua pelviană, trageți-vă în burta inferioară, lungiți-vă gâtul și ridicați bărbia.
 4. Acum accentul trebuie să fie pe coloana vertebrală, trebuie să fie în forma sa naturală. Dacă stai așezat pe un perete, ai putea simți o scobitură în spatele și gâtul. Aceasta înseamnă că coloana vertebrală este aliniată în mod natural.
 5. De la dandasana, inspirați și atingeți degetele către cer, pentru a prelungi corpurile laterale.
 6. Când expiri, atrage-ți inghinalele interioare în pelvis, asigurându-te că trunchiul este păstrat mult timp.
 7. Acum îndoiți-vă înainte – nu îndoindu-vă la nivelul taliei, ci la articulația șoldului. Întindeți cozile departe de spatele bazinului.
 8. În această postură, dacă se întâmplă ca mâinile tale să atingă degetele de la picioare, atunci apucă exteriorul picioarelor cu mâinile.
 9. Dacă nu reușești să atingi degetele de la picioare, atunci ține mâinile pe tibie.
 10. Rămâneți în această postură pentru câteva respirații, asigurându-vă că adânciți poza cu fiecare respirație. Mențineți-vă privirea la picioare și mențineți coloana vertebrală lungă.
 11. Pentru fiecare inhalare, ridicați trunchiul și, de asemenea, prelungiți-l. La fiecare expirație, eliberați-vă trunchiul în cotul înainte. Cu o practică regulată, este posibil să fiți capabil să vă întindeți brațele dincolo de picioare.
 12. Rămâneți în această poziție cel puțin 1-3 minute și reveniți la dandasana.

Beneficiile Paschimottanasana Asana (poziție îndoită în față):

Următoarele sunt avantajele Paschimottanasana, atât fizice, cât și terapeutice.

Beneficii fizice:

 1. Această asana este cunoscută pentru stimularea organelor corpului, cum ar fi ficatul, rinichii, uterul și ovarele, și ajută la funcționarea lor perfectă.
 2. Îmbunătățește apetitul, digestia, vindecă bolile și, de asemenea, controlează obezitatea.
 3. Coloana vertebrală, umerii și hamstrii sunt întinși prin efectuarea acestei asana.

Beneficii terapeutice:

 1. Se consideră că asana calmează persoanele care suferă de anxietate și dureri de cap. De asemenea, se știe că reduce oboseala și stresul.
 2. De asemenea, este benefic pentru persoanele care au probleme precum hipertensiunea arterială, insomnia, sinuzita și infertilitatea.
 3. Femeile cu disconfort menstrual pot beneficia, de asemenea, de efectuarea acestui asana.
 4. Disconforturile menopauzei pot fi, de asemenea, luptate bine cu această asana
 5. Această asana calmează mintea și este capabilă să vindece depresia ușoară.

Modificări pentru Paschimottanasana Yoga (Sended Forward Bend):

O variantă a acestei asana este Urdhva Mukha Paschimottanasana sau cu capul în jos întinderea intensă a poziției de vest. Acest lucru se poate face cu următorii pași simpli:

 1. Începeți prin a vă întinde pe spate. Expirați și îndoiți genunchii în trunchi.
 2. În timp ce inhalați, extindeți călcâiele spre tavan.
 3. La expirație, aduceți picioarele spre podea, sprijinindu-le deasupra capului.
 4. În acest timp, asigurați-vă că nu ridicați partea din spate a bazinului de pe podea.

Modificări pentru Paschimottanasana Yoga

Este de preferat să stați pe o pătură pliată pentru a face această poziție, deoarece face acest asana este dificil. Obținerea unei curbe complete înainte în prima încercare nu este ușoară. Pentru o versiune mai intensă a poziției, puteți plasa un bloc în fața picioarelor, pentru a le folosi ca o extensie a picioarelor.

Precauții pentru Paschimottanasana Yoga (Sended Forward Bend):

Există anumite precauții și contraindicații paschimottanasana. Asana nu este potrivit pentru persoanele cu următoarele condiții:

 1. Leziuni ale spatelui inferior (cu toate acestea, pot fi efectuate cu ajutorul unui antrenor).
 2. Astm
 3. Diaree
 4. Femeile gravide ar trebui să evite să facă acest asana în toate circumstanțele.

Precauții pentru Paschimottanasana Yoga

Paschimottanasana pentru începători – Sfaturi:

 1. Începătorii nu trebuie să se forțeze într-o curbă înainte în timp ce fac acest asana. Dacă aveți durere sau disconfort în timp ce faceți acest asana, trebuie să reveniți imediat la poziția inițială.
 2. Puteți folosi o capcană în jurul picioarelor, astfel încât să puteți folosi mânerele deschise pentru a atinge indirect degetele de la picioare.

Poze pregătitoare și de urmărire:

Pozele pregătitoare pentru paschimottanasana sunt balasana, uttanasana și Janusirsasana.

Spuneți-ne acum în detaliu totul despre ipostazele pregătitoare ale paschimottanasana și, de asemenea, beneficiile paschimottanasana. Această postură este în poziție așezată, iar Ardha Paschimottanasana ar trebui urmată de cel puțin aproximativ 5 ori înainte de a face pașii paschimottanasana. Poziția Vajrasana Yoga ar trebui, de asemenea, să fie practicată înainte de a face acest lucru. De asemenea, puteți urmări postura Vajrasana cu poza morii de măcinare de aproximativ 5 ori înainte de a începe cu paschimottanasana.

Aceasta este o postură foarte interesantă și are, de asemenea, o mulțime de beneficii. În aceasta, faceți din nou o yoga îndoită înainte. Ce trebuie să faci este să stai cu coloana vertebrală dreaptă și apoi să-ți întinzi picioarele în față. Când ați terminat, scoateți-vă mâinile și apoi strângeți-le împreună paralel cu fața. Acum rotiți încet această clemă exact cum se întâmplă într-o moară de măcinat și așa practicați postura. Ardha Padma Bandhasana și Ugrasana (poză feroce) sunt două dintre ipostazele de urmărire ale paschimottanasana.

Când nu trebuie să exersați Paschimottanasana:

Există întotdeauna contradicții la toate exercițiile și fiecare nu este puțin potrivit pentru unii oameni. În acest caz, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală abdominală nu ar trebui să facă deloc această postură. Dacă intervenția chirurgicală a fost făcută recent, atunci este un nu-nu și mai strict pentru tine. De asemenea, pentru persoanele care suferă de sciatică, precum și de disc alunecat, sunt sfătuiți să nu practice deloc pașii paschimottanasana.

Câteva sfaturi și trucuri pentru Paschimottanasana Yoga:

Pentru a obține beneficii paschimottanasana adecvate, trebuie să urmați anumite dosare și nu, care chiar ușurează postura. Pentru postură, încercați să atingeți degetele de la picioare cu mâinile și încercați să vă lipiți nasul până la genunchi. Acesta este absolut modul corect de a face acest lucru.

Un nu-nu strict este îndoirea genunchilor, deoarece, în acest fel, nu veți avea niciun beneficiu de a practica îndoirea așezată înainte și, de asemenea, încercați să vă arcuți spatele în timp ce vă îndoiți. Acest lucru se datorează faptului că ar trebui să vă ușurați și să vă relaxați întotdeauna spatele și să-l mențineți drept în timp ce vă îndoiți, poate cauza astfel unele probleme.

Unde se află accentul anatomic pentru Paschimottanasana Yoga?

Focalizarea anatomică perfectă a practicării acestei posturi se află pe partea inferioară și superioară a spatelui, pe ischiori, pe abdomen și altele asemenea. Se spune că tulburările menstruale dispar cu practicarea regulată a acestei posturi de yoga. Acesta este, de asemenea, un remediu frumos și holistic pentru boli și afecțiuni, cum ar fi probleme digestive, probleme hepatice, diabet, probleme cu rinichii și colită.

În general, această postură de yoga este bună pentru întregul corp și se întinde chiar de la cap până la degetele de la picioare până la părțile laterale ale corpului, ceea ce se întâmplă cu greu într-o singură postură altfel. În plus, accentul se pune pe abdomen, care la rândul său este cumva legat de sistemul respirator. Practica acestei posturi spune astfel să vindece problemele sistemului respirator și digestiv atât.

Paschimottanasana Yoga este o postură de yoga extrem de benefică și deloc una complicată. Ceea ce trebuie să faceți este să țineți cont de sfaturile și ce să urmați și să continuați să exersați pașii paschimottanasana.

Știința din spatele Paschimottanasana:

Aceasta este o asana holistică care oferă întinderea perfectă chiar de la vârf la deget. Datorită contracției mușchilor anteriori, care se întâmplă în mod natural cu această asana, se creează o presiune pe torace, precum și pe abdomen și astfel îmbunătățește funcționarea glandelor abdominale, precum și a sistemului respirator. Circulația sângelui este îmbunătățită în spate și, astfel, nervii coloanei vertebrale sunt tonifiați, iar flexibilitatea este îmbunătățită. Nadii sunt purificați și chiar și kundaliniul este trezit.

Paschimottanasana este una dintre asanele clasice care, atunci când sunt practicate în mod regulat, vă pot aduce beneficii imense nu numai fizic, ci și mental. Anumite afecțiuni psihosomatice care nu au tratament în lumea medicală pot fi vindecate cu ușurință practicând această asana în mod regulat. Urmând pașii menționați anterior, sfaturi și trucuri, se poate stăpâni în curând această asana. Deci ți-ai început practica? Împărtășiți-vă experiența cu cititorii noștri în comentariile de mai jos.

întrebări frecvente & Răspunsuri:

Q1. Ce înseamnă Paschimottanasana?

Răspuns: Paschimottanasana este un cuvânt sanscrit care este format din 3 cuvinte, și anume Paschim, care înseamnă vest, Uttana care înseamnă întindere și asana, care înseamnă poză. Împreună, numele înseamnă că Seating Forward Front se îndoaie. Celelalte denumiri de Paschimottanasana sunt Ugrasana, întindere dorsală intensă și poză feroce sau puternică.

Q2. Cum să vă mențineți spatele drept în timp ce vă aplecați?

Răspuns: Următorii pași vă vor ajuta să vă mențineți spatele drept în timp ce vă aplecați:

 • Păstrați capul ridicat, bărbia și omoplații ciupiți
 • Mențineți arcada normală a spatelui inferior.
 • Trageți ușor abdomenul pentru a-l aplatiza
 • În timp ce genunchii sunt orientați înainte, îndreaptă-ți picioarele drept în fața ta
 • În timp ce stați în picioare ore lungi ca în bucătărie, atunci este recomandabil să țineți un picior pe un scaun mic și să continuați să schimbați piciorul des.

Q3. Cum vă realiniați corpul?

Răspuns: Următoarele exerciții vă vor ajuta să vă realiniați mai repede corpul:

 • Stai drept cu picioarele șoldului separat și extinde brațele în lateral la nivelul umărului
 • Culcați-vă pe spate și ridicați picioarele și puneți-le pe scaunul unui scaun
 • Stai cu spatele sprijinind peretele și genunchii și picioarele șoldului

Î4: Cum să știți dacă coloana vertebrală nu este aliniată?

Răspuns:  Următoarele sunt câteva modalități ușoare de a afla dacă coloana vertebrală nu este aliniată:

 • Când te culci, un picior este mai scurt decât celălalt
 • Stând în picioare, un șold este mai înalt decât celălalt
 • Coloana vertebrală s-a răsucit spre dreapta sau spre stânga
 • Mișcarea ta este anormală sau mușchii tăi sunt dezechilibrați.

Q5. Cum să atingi capul până la genunchi înainte?

Răspunsul 5: Următorii pași vă vor ajuta să vă atingeți capul de genunchi înainte fără a le îndoi:

 • Stai drept pe covor cu ambele picioare întinse în fața ta
 • Acum îndoiți genunchiul drept și aduceți piciorul piciorului drept sub coapsa dreaptă
 • Întoarceți trunchiul cu fața către piciorul stâng
 • Acum inspirați adânc și întindeți ambele mâini deasupra, alături de urechi
 • Acum menținându-vă lungimea de-a lungul coloanei vertebrale și aplecați-vă înainte în timp ce expirați. Lasă mâinile să cadă oriunde fac în mod natural
 • Rămâneți 4-5 respirații și inspirați în timp ce reveniți la poziția inițială.
 • Repetați același lucru cu celălalt picior

Q6. Cum stăpânești Paschimottanasana?

Răspuns: Următorii pași vă vor ajuta să stăpâniți Paschimottanasana:

 • În timp ce vă aplecați înainte, expirați întotdeauna. Acest lucru vă va prelungi partea din față a trunchiului.
 • În timp ce faci exercițiul, ține-ți picioarele aproape una de cealaltă
 • Opriți-vă ori de câte ori simțiți întinderea în spate sau coapse, chiar dacă nu vă atingeți degetele de la picioare.
 • Repetați, și încet și treptat, flexibilitatea dvs. se va îmbunătăți și veți putea stăpâni același lucru.

Q7. Se îndoaie înainte rău pentru spate?

Răspuns: Îndoiți-vă înainte ar putea fi rău pentru spate, mai ales atunci când sunteți tras cu forță de către profesor sau antrenor, deoarece acest lucru vă poate rupe ligamentele și vă poate răni grav discul spinal.