Istoria yoga și semnificația sa în detaliu

Știați că 21 iunie este declarată Ziua Internațională a Yoga? Odată cu creșterea gradului de conștientizare a yoga, mulți dintre noi s-au înscris deja la un curs sau la altul. Înainte de a ne pretinde că am însușit arta, trebuie să cunoaștem și să înțelegem Istoria Yoga. De unde a început yoga? Cine a inventat arta? Care sunt tipurile de yoga? și mult mai mult, există un ocean de cunoștințe despre care să înveți.

Yoga a devenit o parte inevitabilă a vieții umane, cu tentaculele sale răspândite în întreaga lume. Acum este unul dintre cele mai căutate medii clasice pentru întinerirea sufletului și a corpului, într-un mod sănătos. Împreună cu oferirea de beneficii fizice și mentale, yoga este și un vindecător spiritual, cu condiția ca acesta să îl urmeze cu cea mai mare dedicare și regularitate..

Istoria yoga și semnificația sa în detaliu

În ciuda absenței dovezilor de șir pentru a susține originea, toată lumea a recunoscut că rădăcinile acestei frumoase forme de artă se află adânc în civilizația indiană. Înțelesul yoga în sanscrită este unirea, asta înseamnă a obține unul cu puterea divină. Nu este de mirare că yoga este acum una dintre cele mai acceptate forme de apropiere de sufletele umane. Permiteți-vă să aflați mai multe despre originea yoga și istoria sa.

O scurtă istorie a yoga:

Iată un rezumat al istoriei yoga care vă poate interesa:

Yoga preistorică:

Diverse foci colectate din rămășițele civilizației Indus Valley stabilesc prevalența yoga în acea perioadă. În timp ce cercetătorii sugerează că sigiliile prezintă asemănări strânse între diferite asane așezate și în picioare, sunt de asemenea de acord cu lipsa unor dovezi concludente..

Asociația Vedic:

Preoții vedici obișnuiau să practice diverse asane de yoga, concentrându-se exclusiv pe suflet, poziționându-se într-o postură specifică în timp ce îndeplineau diverse rituri și ritualuri. Acest lucru, după cum sugerează studiile, sunt precursori ai asanelor moderne de yoga. Brahmanele vedice, precum și Atharva Veda sunt bogate în referințe excedentare la practicile diferitelor tehnici de control al energiei vitale ale respirației, care sunt acum cunoscute sub numele de Pranayamas și Bandhas..

Atingerea preclasică:

Cele 200 de Upanishad-uri care au apărut în această epocă, citează, în diferite cazuri, discuțiile pe scară largă care au avut loc despre yoga în epoca vedică. Aceste discuții s-au concentrat pe trei subiecte principale – Brahman, Ataman și relația dintre cei doi. Termenul yoga a fost folosit pentru prima dată în Katha Upanishad, care a apărut în cursul anului 400 î.Hr. Yoga, în acea Scriptură, a fost definită ca expunerea unui control strict asupra simțurilor umane cu concentrare completă, ducând astfel la o stare supremă de beatitudine.

Upanișadele vorbesc și despre nadis (vene) și tehnicile de respirație, cu toate acestea, conceptul de chakre a fost introdus abia în secolul al VIII-lea. Shvetashvatara Upanishad vorbește chiar despre relația împărtășită între respirație și gânduri, despre cum să câștigi controlul asupra minții și cât de benefic ar putea fi yoga.

Mahabharata și Bhagavad-Gita se referă, de asemenea, la existența yoga, despre care s-a vorbit despre ele ca modalități spirituale. În aceasta din urmă, Krishna vorbește cu Arjuna despre trei tipuri de yoga – karma, Jnana și Bhakti, în timp ce Shanti Parva din Mahabharata vorbește despre Nirodha Yoga (Yoga de încetare).

Indulgența clasică:

Perioada cuprinsă între 200 î.Hr. și 500 î.Hr. – timpurile Mauryan și Gupta – au apărut diverse școli de credințe. Pentru a fi mai preciși, hinduismul, jainismul și budismul au apărut încet și acest drum pavat pentru dezvoltarea yoga.

Atingerea Patanjali:

Raja Yoga și diferitele sutre de yoga care au apărut odată cu influențele samkhyan și budiste au contribuit imens la yoga de astăzi. Patanjali este cunoscut popular ca „compilatorul filozofiei yoga formale”.

Școala Yogacara:

Hinduismul clasic a dat naștere acestei forme de yoga, predominantă în perioada Gupta. A descris yoga ca un ghid sau un schelet pentru a se răsfăța cu diverse practici care au dus în cele din urmă la iluminare.

Strălucirea Evului Mediu:

Mișcarea Bhakti declanșată de Alvars din India de Sud a fost răspândită în India între secolele XII și XV. Tradițiile Vaishnava și Shaiva care au apărut în această perioadă au infuzat conceptul de devoțiune cu meditație și, astfel, conceptul Viraha Bhakti (concentrarea doar pe Domnul Krishna) (născut cu Bhagavata Purana) a atins mai multă importanță.

Acesta a fost momentul în care oamenii au început să afle mai multe despre influențele tantrice asupra yoga. Tantra și yoga sunt două modalități diferite de detașare de lumea fizică. În timp ce Tantra pune accentul pe metamorfozarea completă a resurselor externe, asigurând o detașare totală cu propria voință, yoga urmează metoda de restricționare treptată asupra influențelor externe. Oricum, accentul a fost pus pe mântuirea completă prin retragerea din influențele societale, fie temporar, fie pentru totdeauna.

Hatha yoga a apărut din Tantra yoga și, încet, a apărut ca modalitate dominantă de a practica această formă de artă. Vimalaprabha, textul budist publicat în secolul al XI-lea, cită despre abordarea acestui yoga. Această abordare s-a concentrat mai mult pe curățarea fizică și totală înainte de a încerca mântuirea completă.

De asemenea, sikhismul a contribuit foarte mult la yoga în secolele XV și XVI. A fost o vreme când tocmai s-a născut credința religioasă. Guru Nanak, care a inițiat această credință, s-a desprins de diverse practici hinduse și s-a atașat de Hatha yoga. Astfel, a apărut renumitul Namah yoga sau Sahaja yoga.

Yoga astăzi:

Întreaga perspectivă a yoga a suferit o schimbare imensă; există nenumărate forme. În timp ce Hatha yoga este încă printre formele proeminente, există nenumărate forme de yoga care s-au născut și au crescut. Kundalini yoga, Tantra yoga, Nud yoga, power yoga – numiți-o, aveți versiunea. Yoga nu mai este considerată o aventură religioasă; vine plin de nenumărate beneficii.

Yoga continuă să înflorească și să-și răspândească învățăturile, tăind peste granițele stricte și inexpugnabile ale culturii și limbii. A cunoaște în detaliu această frumoasă artă este într-adevăr benefic. Puteți continua să vorbiți despre yoga … este un subiect nesfârșit și un subiect bogat pentru discuții. Începeți aici, imediat pentru a cunoaște yoga în profunzime …

Tipuri de yoguri:

Iată o privire rapidă asupra celor mai populare forme de yoga inventate în întreaga lume:

Hatha Yoga:

Acesta este un termen general care este folosit pentru toate practicile de yoga fizice. Se concentrează pe respirație, posturi și meditație. Hatha Yoga este excelent pentru relaxare și ameliorarea afecțiunilor fizice și mentale.

Iyengar Yoga:

Această formă de yoga își primește numele de la fondatorul B.K.S Iyengar. Este minunat pentru ameliorarea rănilor și a bolilor articulare. Acest yoga implică alinierea corectă a corpului folosind mișcări foarte atente. De asemenea, implică multe recuzită și este excelent pentru a obține flexibilitate și forță.

Kundalini Yoga:

Aceasta este una dintre cele mai complexe forme de Yoga, care implică trezirea spirituală. Este destul de obositor pentru minte și corp și implică o mulțime de respirație, mudre și meditație cu scandare. Acesta trebuie efectuat sub supravegherea unui Guru instruit.

Ashtanga Yoga:

Numită și „calea celor opt membre”, Ashtanga Yoga este una dintre cele mai populare vedete Yogawith. Acesta este un yoga de nivel avansat, care implică multe Surya namaskars și posturi complexe. Este, de asemenea, cunoscut sub termenul „Powder Yoga”.

Vinyasa Yoga:

Aceasta este o procedură foarte complexă, care implică multe posturi. Există mișcări rapide, în care nu poți să te ții mult de o poziție. Trebuie să sari de la o poză la alta fără probleme, astfel încât bătăile inimii merg foarte repede.

Bikram Yoga:

Creată inițial de Yoga Guru Bikram Choudhary, această practică este efectuată într-o cameră încălzită de 41 grade Celsius, cu aproximativ 40% din umiditate. Este o secvență de 90 de minute care implică 26 de posturi efectuate de două ori.

Kripalu Yoga:

Aceasta este o formă de Yoga dezvoltată pentru a căuta spiritualitatea. A implicat conștientizarea mentală și realizarea de sine decât aspectele fizice. Se face cu ajutorul Pranayama, relaxare profundă și meditație.

Jivamukti Yoga:

Este fondată în 1949 de Sharon Ganon și David Life. Vă ghidează asupra stilului de viață Jivamukti, care implică studiul scripturilor, poeziei și muzicii sanscrite, împreună cu asanele. Trebuie să fii vegetarian pentru a practica acest lucru.

Sperăm că aceste aspecte ale faptelor și istoriei Yoga au stârnit un anumit interes față de tine. Împreună cu aceste metode tradiționale de yoga, există multe alte practici, cum ar fi yoga de capră, yoga de bere, yoga aeriană și alte forme neconvenționale. Acestea sunt practici creative de yoga care sunt create pentru a suscita interesul oamenilor și a-i motiva să participe la cursuri. Cu toate acestea, o formă convențională de yoga este întotdeauna cea mai bună, deoarece este susținută de cercetări aprofundate și studii științifice. Dacă aveți alte sfaturi și informații despre yoga de împărtășit, anunțați-ne în comentarii!

Întrebări frecvente și răspunsuri:

1. Ce importanță are Om în yoga?

Om este o mantră specială, al cărei sunet implică o anumită vibrație. Acest sunet este în ritm cu sunetele naturii, cum ar fi foșnetul frunzelor, sunetul valurilor mării etc., Când cântăm Omkara, câștigăm conștientizarea mișcărilor universului, obținem controlul respirației noastre și, de asemenea, căutăm un legătură cu sufletul nostru.

2. Este important să practici vegetarianismul pentru yoga?

Unul dintre principiile Yoga este Ahimsa sau Nonviolența. Totuși, acest lucru nu se interpretează în mod direct că nu mănânci carne. În principal, subliniază oprirea provocării oricărui tip de auto-vătămare, cum ar fi abuzul fizic sau mental asupra propriei persoane. Alegerea este întotdeauna pe seama dvs. cu privire la modul în care luați ideea. Vegetarianismul este o bună practică care vă poate afecta pozitiv corpul. Acesta poate fi motivul pentru care anumiți practicanți de yoga sugerează să o urmeze.

3. Cum se diferențiază yoga de un antrenament la sală?

Un antrenament la sală implică doar exerciții fizice folosind corpul, recuzita sau echipamentele. Yoga, pe de altă parte, implică atât conștientizarea fizică, cât și cea mentală. Ajută la sincronizarea corpului cu mintea și respirația pentru a ne canaliza energia interioară. Deci, ajungi ca o persoană mai bună, plină de gânduri pozitive și energie bună, împreună cu un corp potrivit.

4. Este yoga legată de hinduism??

Nu! Yoga nu este asociată cu nicio religie. Este o practică străveche care a fost inițiată în India cu multe secole în urmă. În timp ce yoga este legată de unele dintre filozofiile hindiumului și budismului, nu le predică și nici nu le răspândește practicienilor săi. Vă puteți urma propria religie cu liber arbitru în timp ce practicați yoga.

5. Care sunt lucrurile de care am nevoie pentru a începe yoga?

Ai nevoie de o minte pozitivă și determinare pentru a începe Yoga. Păstrați-vă departe de fricile de tot felul și intrați în clasă fără inhibiții. Cu toate acestea, pentru confort și flexibilitate, este recomandabil să purtați pantaloni de yoga largi și respirabili. Purtarea unui covor de yoga este obligatoriu. Un mediu bun și liniștitor este sugerat pentru o experiență relaxantă.