Tipuri de cai din lume – 11 cele mai bune rase de echitație și curse

Un cal este un mamifer domesticit care mănâncă plante. Are o coamă curgătoare și o coadă. Este de obicei folosit pentru călărie, curse și, în unele părți ale Indiei, oamenii încă îl folosesc pentru a transporta încărcătura. Cursele de cai sunt adesea luate în serios ca sport și, prin urmare, sunt un sport urmărit pe scară largă, care rulează pe pariuri și prețuri ridicate de licitare. Dar v-ați întrebat vreodată despre posibila relație dintre om și cai? Ei bine, cel mai important lucru care ar putea să ne lovească adesea este atitudinea socială. Caii sunt sociali și, în același timp, orientați spre familie. Calul, în turma sa, ar trebui să păstreze disciplina și încrederea pentru a face parte din turma respectivă.

TIPURI DE CAI

Supraviețuirea calului se bazează pe relația pe care o împarte cu ceilalți membri ai turmei. Pe scurt, o familie care se joacă împreună rămâne împreună. Cât de diferiți suntem de ei? Familia ca unitate joacă un rol crucial atât pentru cal, cât și pentru oameni. La fel ca noi, ceea ce uneori refuzăm să transmitem prin limbaj, o exprimăm cumva prin limbajul corpului nostru. Caii fac la fel. Conversează mult prin limbajul corpului. Ascultarea atentă a acestora prin limbajul corpului este extrem de importantă și este, de asemenea, semnul nostru de respect față de ei.

Date despre cal pentru începători:

Nu seamănă mult cu noi, oamenii? Ei bine, iată câteva fapte mai surprinzătoare despre cai pe care probabil nu i-ai știut.

 • Cea mai rapidă viteză de sprint înregistrată a unui cal a fost de 88 km / h (55 mph). Cu toate acestea, majoritatea galopează la aproximativ 44 km / h. Asta numim noi cai putere?
 • Dimensiunea creierului unui cal adult cântărește aproximativ jumătate din cea a omului, în jur de 22 oz.
 • Se știe că caii resping orice acru sau amar când li se dă. Le place mai bine mâncarea dulce.
 • Se știe că produc aproximativ 10 galoane de salivă pe zi.
 • Știați că beau aproximativ 25 de litri de apă pe zi? Ne putem imagina doar cât va bea într-o zi fierbinte de vară!
 • Sunt animale sociale și tind să se simtă singuri atunci când sunt lăsați nesupravegheați. De asemenea, ei jelesc pentru moartea tovarășului lor.
 • Ai râs vreodată de un cal când te privește sau pur și simplu te-ai făcut de râs când te privește fix? Ei bine, dacă ai, păcat de tine să faci asta! Memoria unui cal este destul de puternică și poate salva lucrurile pentru o perioadă foarte lungă. Deci, dacă ați râs de asta și v-ați distrat, probabil că vă va aminti de voi. Pe de altă parte, dacă ai fi buni prieteni cu el, se va uni instantaneu cu tine.
 • Se știe că caii bebeluși merg pe jos în câteva ore de la naștere. Binecuvântare? Probabil ca nu!
 • Ai văzut vreodată un cal râzând? Ei bine, atunci nu râdea. Este o mișcare făcută de ei pentru a mirosi mai bine.
 • Au un set uriaș de dinți, că spațiul ocupat de ei este mai mare decât cel al spațiului ocupat de creierul lor!

6 tipuri celebre de cai cu imagini:

Aproape toți suntem conștienți de calul frumos și înalt care aleargă grațios în jurul pământului. Dar știați despre temperamentul lor și despre cea mai bună utilizare a acestora? Iată câteva dintre tipurile de cai care nu au dezamăgit niciodată.

1. Cob:

Tipuri de cai Cob

Tipuri de cob1) caii sunt cei care au picioarele scurte și sunt grei. Sunt caii populari folosiți pentru călărie datorită corpului lor robust și a poziției confortabile. Sunt cani, dar în același timp, amabili. Cobul Welsh este o rasă populară a cob. Cu toate acestea, știuleții arată mai mult ca ponei în aparență cu capete mici, urechi scurte, dar ochi mari. Copitele lor dense și oasele puternice sunt mereu ceva pe care să pariezi!

2. țigan:

Tipuri de cai țigani

Următorul tip de cal celebru este calul țigan. Se pare că tocmai au prins viață dintr-un roman de lux, cu coama, coada și corpul lor cu pene curgătoare. Și sigur că puteți întoarce niște capete! Acestea vin în negru jet, alb pur sau uneori un amestec al ambelor. Această rasă de cai este folosită pentru conducere și călărie. De obicei sunt blânde și au coaste bine aruncate. Circumferința lor este profundă, cu spatele scurt și posteriorul puternic. Sunt adevărata frumusețe doar pentru a privi!

3. Tip de cal Woodblood:

Tipuri de sânge cald

La fel ca și numele lor, sunt într-adevăr cei cu sânge cald. Au o greutate moderată și este realizat din crucea calului de tracțiune și a calului cu sânge fierbinte. Cu o creștere continuă de acest gen, de-a lungul generațiilor, au dat naștere la cele mai bune dintre ambele caracteristici. Sunt atletici, înalți și puternici.

4. Tipuri de cal calate:

Tipuri de cai Gaited

Sunt o rasă ușoară pentru călărie (2) și oferă o călătorie lină. Merg, trag și chiar galopează. Acestea sunt denumite „cai de domn” și sunt deținute de oamenii bogați precum proprietarii, proprietarii de plantații și chiar generali și ofițeri.

5. Tip Pony Horse:

Rase de ponei cu imagini

Caii de tip ponei sunt de obicei cu o greutate mică, de aproximativ 14,2 mâini. Sunt cunoscuți pentru versatilitatea lor și pot trage o sarcină grea. De asemenea, sunt folosite pentru ambalare, călărie, sărituri și chiar arături. Poneiul de munte galez și Shetland Pony sunt unele dintre cele populare.

6. Proiecte de cai:

Tipuri de cai de pescaj

Tipurile de cai de pescuit sunt cei care pot transporta și trage sarcini grele. Sunt puternici și grei, au acționat ca tractoare în zilele anterioare. Au o natură calmă și o atitudine echilibrată și, prin urmare, au sânge rece.

Lista raselor de cai cu nume:

Arată masculin și puterea lor este evidentă prin felul în care aleargă. Ei bine, asta nu este totul despre ei. Cât de confortabil stăteai pe ele? Fiecare dintre rasele lor (3) are ceva unic de oferit. Aruncați o privire la ce vorbim.

1. Calul Arabiei:

Rasa Arabă

Tipurile de cai arabi sunt cea mai veche rasă și sunt cunoscute pentru spiritul și rezistența sa. Are o formă distinctivă a capului și arată simplu. Acesta a fost favoritul pentru mulți. Se găsesc în culori albe, negre sau maro. Ei trăiesc între 25 și 30 de ani și au o origine din Orientul Mijlociu. Gri, castan, negru și roan sunt unele dintre culorile în care se văd.

2. Tennessee Walker:

Tennessee

Aceasta este o rasă de cal calată. A fost dezvoltat în principal pentru utilizare în ferme și plantații din Statele Unite. Este o plimbare confortabilă pentru distanțe lungi și a fost astfel folosită de generali în războiul civil. Astăzi sunt mai mult cai de plăcere care merg încet și totuși oferă același confort. Ei trăiesc până la 30 de ani și vin într-o gamă de culori.

3. Morgan:

Morgan

Morgan este un cal versatil cunoscut mai ales pentru vitejia sa. Ele sunt de obicei de dimensiuni mici, dar sunt utilizate mai ales pentru călărie și conducere. Morgan este animalul de stat din Vermont. Este încă o altă rasă veche. Au o durată de viață peste medie, aproximativ 30 de ani plus și sunt argintii, roan, gri și alte deliruri cremă de culori.

4. Calul sfertului:

Sfert

Tipul de cal sfert este cea mai populară rasă din Statele Unite și este, de asemenea, cea mai mare rasă. Sunt monturi populare pentru probă și competiție. Sunt folosite și pentru călărie plăcută. Caii de sfert sunt, de asemenea, cai de curse. Caii sferturi sunt maro, gri, perlino, roan, culori albe și trăiesc aproximativ 25 de ani.

5. Rasele temeinice:

De rasă

Sunt potrivite probabil pentru toate alegerile pentru începători pentru călărie și conducere și sunt extrem de competitive. Acești cai sunt, de asemenea, utilizați pentru plimbări de plăcere și sunt apropiați de tipul de cal arab. Cu toate acestea, acesta nu este genul tuturor. Originea lor este urmărită în Anglia și este de obicei negru fumat sau alte culori crem, cum ar fi perlino, smoky cream etc. Ei trăiesc până la 25-28 de ani. Dar pentru ce se folosesc caii? Ei bine, în multe feluri! Uită-te aici.

 • Curse:

Principalul sport asociat cu calul este activitatea de curse. Caii sunt antrenați să alerge și să concureze. Cea mai mare viteză de curse înregistrată a fost de 70,76 km / h la hipodromul național Penn din Statele Unite. Sunt un sport distractiv de urmărit și de plasat pariuri.

 • Conducere:

Conducerea cu cai este un termen care este folosit pentru a conduce prin atașarea acestuia la un vagon și folosirea acestuia ca mijloc de transport. Prin urmare, este important să îl atașați la căruciorul sau vagonul potrivit pentru a asigura o călătorie sigură. Șoferul stă de obicei pe un vehicul care este tras de doi sau patru cai.

 • Transport:

O altă utilizare populară a calului este de a transporta încărcătura. De obicei sunt transportate pe ponei, pe distanțe mari. Acestea sunt încă utilizate în multe părți interioare ale Indiei și s-au dovedit utile pentru micii comercianți.

 • Agricultură:

caii sunt folosiți și pentru agricultură. Sunt folosite pentru cultivarea solului și se știe că sunt mai sigure decât tractoarele.

Așadar, data viitoare când urcați pe un cal pentru călărie, notați cât de confortabil vă simțiți pe șa și, de asemenea, viteza cu care merge. Deși toate ni se pot părea o singură rasă, ele variază cu siguranță, în ceea ce privește puterea, robustețea și temperamentul. Un lucru este cu siguranță adevărat; viteza lor de funcționare va face cu siguranță că toate capetele noastre se vor întoarce și vor privi cu uimire!

Citiți în continuare: Mai multe din tipuri

 1. Tipuri de nume de câini.
 2. Lista tipurilor de animale.
 3. Specii de animale pe cale de dispariție.