9 diferite lămpi electrice de iluminat (becuri) și tipurile și utilizările lor

Lămpile au fost trecute cu vederea adesea. Ele ne luminează viața în mod figurat și, de asemenea, casa ta la propriu. Unele dintre aceste tipuri sunt folosite pentru a adăuga o atmosferă specială casei și pentru a crea o atmosferă plină de viață. Unele dintre ele o păstrează ușoară, în timp ce altele, cum ar fi candelabrul, sunt mult mai mărețe și sunt utilizate pentru funcții.

Tehnic lămpile sunt un dispozitiv care dă lumină. Unele dintre ele vin cu un bec electric împreună cu o umbră sau un capac. Cele convenționale vin cu un fitil cu gaz ars sau o manta cu o nuanță de sticlă. Iată o clasificare simplă.

 • A. Cele cu electricitate și cele cu gaz;
 • b. Cele cu ulei ca lampa cu ulei;
 • c. Lămpile moderne ca CFL și tuburile.
 • d. Cele bazate pe mărimea lor.

Privind o latură literară, iată ce înseamnă lămpile.

 • Aducerea pozitivității
 • Lumina înțelepciunii și a divinității
 • Sacrificându-se pentru a oferi lumină celorlalți.

Din punct de vedere tehnic, lămpile sunt o sursă de luminozitate. Ele luminează zona, făcând astfel spațiul să pară mai luminos. Unele dintre acestea sunt utilizate în scopuri decorative. Cele care sunt folosite în restaurantele elegante sunt diferite de cele din viața de zi cu zi. Cealaltă semnificație a luminii constă în crearea unei raze ajustabile pentru ochi. Unele dintre luminile proiectate se concentrează pe transformarea acestuia în lumină ușoară și în același timp o iluminare confortabilă, care asigură o citire bună sau un mediu de lucru bun.

Diferite tipuri de lămpi pentru fulgere:

Știați că există multe tipuri de iluminat? Am ajuns departe de lămpile cu petrol și petrol. Dar există încă case care se bazează pe acest lucru. Cu toate acestea, iată câteva altele de adăugat la lista dvs. Aruncați o privire la ghidul nostru rapid pentru numeroasele tipuri de lămpi utilizate.

1. Lampă electrică:

cel mai frecvent utilizat tip de lampă este lampa electrică. Acestea vin cu un bec și un suport atașat și, uneori, nuanțe fanteziste. Rezistă mult timp și electricitatea trece prin filament. Există multe tipuri de lămpi electrice disponibile.

A. Lampa incandescentă:

Este format dintr-o incintă de sticlă care conține tungsten, un filament. Curentul electric trece prin acest filament și acest lucru va încălzi temperatura de producție, producând la rândul său lumină.

 • Pro: Funcționează 800-1200 de ore. Este eficient din punct de vedere energetic și are o durată de viață bună.
 • Contra: Cel mai mare efect pe care îl produce este căldura pe care o produce.

b. Dioda electro luminiscenta:

Cunoscut în mod obișnuit sub numele de LED, care este o joncțiune p-n care emite lumină, atunci când este activat. LED-ul este un semiconductor care va emite lumină atunci când trece curent electric. Când particulele transportă curentul, lumina este produsă și se combină în materialul semiconductorului.

 • Pro: Oferă eficiență energetică maximă, aproximativ 80-90%. Emite foarte puțină căldură și este de lungă durată.
 • Contra: Sunt costisitoare, iar lumina lor nu este deosebit de strălucitoare.

c. Lămpi fluorescente compacte:

Sunt cunoscute popular ca CFL, unde curentul electric curge prin tubul care conține argon și, de asemenea, cantități mici de vapori de mercur. Acest lucru duce la generarea de lumină UV care excită fosforul învelișului fluorescent, în interiorul tubului. Aceasta emite lumină. Durează 10.000 de ore.

 • Pro: Sunt de patru ori mai eficiente din punct de vedere energetic decât lămpile cu incandescență. Durează de 8-10 ori mai mult.
 • Contra: Sunt costisitoare și nu suportă elementele exterioare, cum ar fi temperatura extremă.

d. Lămpi cu halogen:

Din punct de vedere tehnic, lămpile cu halogen sunt lămpi cu incandescență. Această lampă are un filament de tungsten și are halogen gazos în bec. Cu toate acestea, halogenul din bec va preveni înnegrirea și, de asemenea, încetinirea filamentului. Forma tubulară cu filament orientat axial este forma obișnuită în care vine și poate dura aproximativ 2 până la 2,5 ani.

 • Pro: Nu sunt scumpe și emit lumină caldă în toate direcțiile și durează mai mult.
 • Contra: au o durată scurtă de viață în comparație cu alții și emit multă căldură.

e. Lămpi cu halogenură metalică:

Următorul tip de lampă este lampa cu halogenură metalică sau lampă MH. Au un tub de arc în interiorul unui bec, realizat din cuarț sau ceramică cu gaze precum argon, mercur și săruri MH. Când tensiunea este mai mare decât cea furnizată electrozilor, aceasta se aprinde. Durează aproximativ 16.000 până la 20.000 de ore.

 • Pro: Cel mai mare beneficiu este eficiența luminoasă ridicată și este o sursă de lumină rece.
 • Contra: Emite lumină UV și conține mercur care este toxic.

f. Lampă fluorescentă:

ionizează vaporii de mercur din tubul de sticlă. Electronii din gaz emit astfel fotoni la frecvența UV. Lumina UV este apoi transformată în sursă standard de iluminat folosind acoperirea cu fosfor. Se știe că durează 7000-15.000 de ore.

 • Pro: Folosesc foarte puțină energie decât lămpile cu incandescență, cu aproximativ 90% mai puțin și, de asemenea, emit foarte puțină căldură.
 • Contra: Nu sunt prea blânde pentru ochii tăi. De asemenea, cu cât ard mai mult, cu atât tind să devină mai puțin albi și mai puțin strălucitori decât înainte.

g. Lampă cu neon:

Lămpile cu neon funcționează prin atomi de gaz excitați care sunt prezenți între cei doi electrozi prin furnizarea unei tensiuni suficiente. Se știe că durează 8 până la 15 ore, când sunt alimentate 24 de ore. Acestea vin într-o gamă de culori și forme și sunt estetic plăcute pentru ochi.

 • Pro: Sunt plăcute și consumă energie redusă.
 • Contra: Produce raze UV ​​și sunt puțin mai scumpe.

h. Lămpi de descărcare:

Lumina într-o lampă cu descărcare este produsă de arcul electric dintre electrozii din tungsten, care este păstrat în interiorul unui cuarț fuzionat translucid sau transparent. Se știe că durează o perioadă considerabilă de timp și le puteți găsi în farurile pentru mașini și alte vehicule.

 • Pro: durează de trei ori mai mult decât lămpile cu halogen și oferă o utilizare redusă a energiei.
 • Contra: Se știe că luminozitatea luminii, în special în vehicule, produce strălucire șoferului care vine din partea opusă a drumului.

eu. Lămpi de sodiu:

Lămpile de sodiu sunt de două tipuri; presiune ridicată și presiune scăzută. Lampa creează un arc electric prin metalul de sodiu vaporizat. Celelalte materiale din lampă vor ajuta la iluminarea lămpii și a culorii. Lampa de înaltă presiune durează aproximativ 24.000 de ore și este eficientă din punct de vedere energetic.

 • Pro: Spre deosebire de LED-uri și incandescență, lumenul nu scade odată cu înaintarea în vârstă și este considerat o lampă foarte eficientă.
 • Contra: Sodiul este un material periculos și are capacitatea de a arde atunci când este expus la aer.

2. Lămpi neelectrice:

Al doilea tip de lampă este lampa neelectrică. Iată cele vechi care au fost folosite.

A. Lămpi cu ulei: Lămpile cu ulei erau faimoasele și populare tipuri de lămpi în zilele anterioare. Fitilul din suport trece prin arzătorul de metal și merge direct în recipientul de combustibil. Lămpile cu ulei au în general un coș din sticlă pentru a le proteja. Durează aproximativ 3 până la 4 ore.

 • Pro: este durabil și cel mai accesibil dintre toate.
 • Contra: Nu durează mult timp și încălzește paharul sau umbra din exterior care protejează lumina.

b. Lămpi cu kerosen:

Lămpile cu kerosen emit lumină cu ajutorul kerosenului, unde fitilul atrage uleiul prin acțiune capilară. Există un tub de fitil care înconjoară fitilul și se asigură că cantitatea potrivită de aer ajunge la arzătorul lămpii. Se știe că aceste tipuri de lămpi durează aproximativ 45 de minute.

 • Pro: Unul dintre beneficiile atestate pe scară largă a kerosenului este durata de viață lungă a kerosenului. Aceasta înseamnă că le puteți păstra și utiliza în perioade de urgență. Sunt, de asemenea, ecologice.
 • Contra: pot provoca o anumită emisie de gaze otrăvitoare care pot fi dăunătoare atunci când sunt respirați mult timp.

Lămpile sunt cu siguranță un lucru important în viața noastră. Unele dintre ele au capacitatea de a crea o ambianță prietenoasă și de a adăuga frumusețea camerei. Cu toate acestea, trebuie să fii atent atunci când îi alegi pe cei de utilizat în interior. Ghidul nostru este o modalitate rapidă de a vă planifica achiziția. Incepe!