Proceduri de tratament pentru cancerul de sân

Pe măsură ce o fată se maturizează, sânii ei încep să crească. Și o mulțime de afecțiuni ale sânilor devin proeminente pe măsură ce fata devine o femeie. Anomaliile mamare pot fi vizibile din punct de vedere fizic, dar condițiile anatomice pot avea consecințe psihice și emoționale. Politelia și polimastia sunt cele două condiții în care femeia are mai mult de două mameloane obișnuite.

Uneori, femeile se nasc lipsite de una sau ambele mameloane. Uneori, afecțiunile tipice ale sânilor sunt, de asemenea, afectate de dimensiune și proporție. Cel mai adesea sânii nu sunt nici măcar simetrici ca formă și dimensiune. Este o discrepanță obișnuită să ai aproximativ 30% disproporție de la o parte la alta.

Foarte des, singurul tratament al afecțiunii benigne a sânului este explicația și asigurarea afecțiunii. Uneori sunt necesare intervenții chirurgicale minore sau majore pentru a trata afecțiunile sânilor. Evaluarea condițiilor benigne de sân poate include ultrasunete, examinări fizice, îndepărtarea lichidului sau a țesuturilor, mamografie pentru analiză.

În funcție de mai mulți factori, cum ar fi simptomele, amploarea bolii, starea generală de sănătate, toleranța la tratament, așteptările dvs. după tratament, medicul și veți veni cu cel mai potrivit tratament pentru dumneavoastră. Unele dintre procedurile de îngrijire a sânilor sunt menționate mai jos.

Proceduri de tratament pentru cancerul de sân:

Interventie chirurgicala:

Chirurgia este tratamentul primar. Și este, de asemenea, prima linie de apărare împotriva cancerului de sân. Eliminarea primelor semne de cancer mamar poate fi tratată cu succes prin intervenție chirurgicală, mai ales atunci când este combinată cu tratamente non-chirurgicale. După ce diagnosticul dvs. este complet, medicul vă va explica diferitele opțiuni chirurgicale, beneficiile și efectele lor secundare. Și apoi împreună veți discuta și decide despre tipul de intervenție chirurgicală și caracteristicile voastre, preferințele dumneavoastră. Există două tipuri de intervenții chirurgicale la sân și acestea sunt:

Lumpectomie:

Cancer mamar

Lumpectomia este procedura care ajută la îndepărtarea tumorii și a unor țesuturi înconjurătoare, păstrând în același timp arta majoritară a sânului. Este necesară anestezie generală sau locală pentru a amorți zona tumorii. Și puteți alege tipul de anestezie pe care îl doriți în timpul operației. Multe femei suferă câteva săptămâni de radiații după intervenția chirurgicală pentru a elimina celulele rămase de cancer de sân care prevalează în sâni.

Mastectomie:

Mastectomia este îndepărtarea chirurgicală a sânilor. Există cinci tipuri de mastectomie care variază de la îndepărtarea sânilor până la îndepărtarea celulelor canceroase ale sânilor și, de asemenea, a unor țesuturi sănătoase din jurul acestuia. Multe femei decid să se supună reconstrucției mamare, dar uneori femeile preferă proteza în locul mastectomiei. Mastectomia se efectuează sub anestezie generală.

Femeile care optează pentru reconstrucția sânilor își reconstruiesc, de asemenea, sânii în același timp. După finalizarea mastectomiei, medicul dumneavoastră va introduce un tub de scurgere pentru a scurge fluidele excesive din sâni și apoi va cusura incizia, vă va îmbrăca rana și va înfășura pieptul într-un bandaj strâns care comprimă zona și ajută la promovarea vindecarea. Reconstrucția sau reconstruirea sânilor vă poate cere să stați în spital în medie trei zile sau uneori chiar mai mult.

Înainte de externarea din spital, vi se va prescrie medicamente pentru durere și, de asemenea, veți fi învățați cum să vă îngrijiți incizia și rana. Veți fi, de asemenea, programat pentru o urmărire de către medicul dumneavoastră pentru a vă verifica progresul și, de asemenea, pentru a elimina cusăturile. După mastectomie, medicul vă va sugera să începeți radioterapia dacă dimensiunea tumorii dvs. a fost prea mare.

Cancer de sân2

Procedurile de îngrijire a sânului sunt esențiale pentru a minimiza riscurile de probleme legate de sân. Ar trebui să fiți întotdeauna pe margine dacă se observă anomalii pe sau în jurul sânilor.