Cum să mențineți stomacul sănătos?

Aveți probleme cu stomacul? Vrei să-ți menții stomacul sănătos? Daca da! Atunci acest articol este pentru tine. Se remarcă faptul că dietele au un impact direct asupra intestinelor noastre și asupra părții suplimentare a corpului digestiv. Amintiți-vă că nivelul de trai, precum și selecția dvs. de alimente pot perturba modul în care corpul dumneavoastră digeră dietele pe care le consumați. Astfel, astăzi, în acest articol, vă spunem câteva sfaturi importante pentru a vă menține stomacul sănătos.

Cum să păstrați stomacul sănătos

Sistemul digestiv este responsabil de descompunerea alimentelor pe care le consumați în substanțele nutritive dorite de corp. Incertitudinea că vă ignorați capacitatea gastrică, corpul dvs. va întâmpina dificultăți în digerarea alimentelor, precum și fascinarea acestor substanțe nutritive.

Sfaturi pentru a menține stomacul sănătos:

Acum, mai jos am menționat câteva sfaturi care vă sunt utile pentru a vă menține sănătatea stomacului. Sunt după cum urmează;

1. Consumați o dietă sănătoasă:

Sfaturi pentru îngrijirea pielii - dietă sănătoasă

Consumați alimente pline de fibre precum legume, cereale integrale, fructe sau cereale. Fibrele inspiră calea materialului asupra sistemului digestiv, plus oferă scaune constanța și majoritatea potrivite. De preferință, trebuie să mâncați nu mai puțin de 30 g de fibre pentru fiecare zi, deoarece un aliment stabil, care este ironic în fibre, va reduce riscul apariției bolilor diverticulare emergente, a cancerului colorectal sau a bolilor de inimă. Mâncați, de asemenea, fructe, cum ar fi căpșuni, avocado, mango și fructe uscate, cum ar fi prune uscate și stafide, deoarece oferă fibră obligatorie, plus suport pentru a menține stomacul curat și în formă.

2. Aportul de probiotice:

Iaurt - piele strălucitoare

Dacă aveți ulcere de stomac și luați pastile, este foarte necesar să luați în mod regulat probiotice precum iaurtul și chefirul. Caracteristicile, de exemplu, stresul, antibioticele, lipsa somnului, bolile, alimentația slabă și selecțiile de îmbătrânire pot duce, uneori, la o denivelare a microorganismelor tractului gastric. Probioticele joacă un rol important pentru a menține echilibrul microorganismelor „bune” din tractul gastric.

3. Bea multă apă:

Apă pentru piele

Trebuie să beți din abundență apă în fiecare zi pentru a vă menține sistemul puternic. La ce oră urina dvs. este pură și neparfumată, atunci este un simbol că primiți suficientă apă. Apa potabilă are beneficii pentru a înmuia anumite substanțe nutritive, inspiră risipa asupra sistemului gastro-intestinal, precum și suporturi pentru relaxarea scaunelor.

4. Evitați fumatul:

Evitați fumatul

Trebuie să știți că fumatul a scăzut forța la conexiunea din mijlocul esofagului și stomacului, încurajând refluxul de acid abdominal în esofag sau reflux care poate duce la dureri de stomac și dificultăți suplimentare. Fumatul înrăutățește în mod similar ulcerul peptic, precum și circumstanțele inflamatorii ale intestinului, în afară de acesta este legat de un pericol extins de multe boli.

5. Consumați masa frecventă:

Planul meselor

Luați mese mici și frecvente pe tot parcursul zilei pentru a vă menține echilibrul glicemiei, metabolismul accelerat, plus vitalitatea activă. De asemenea, vă va ajuta să evitați senzația de nesatigibil la următoarea masă, care, în ordine, poate duce la consumul unei cantități mai mari de diete bogate în grăsimi care vă frânează absorbția.

6. Exercițiu:

Exerciții cardio de aerobic

Suport regulat de antrenament pentru a crea o atmosferă gastrică potrivită, permițând transferul alimentelor peste intestinul gros mult mai devreme, ceea ce reduce și cantitatea de apă care a trecut în scaun. Exercițiile cardiace consistente ajută la întărirea mușchilor stomacului, pe lângă scăderea letargiei, motivând mușchii stomacului să împingă umpluturile digestive peste sistemul dumneavoastră.

7. Evitați junk food:

Mâncare proastă

Mancarea nedorita are fibre sau nutritie usoara si acopera frecvent cantitati mari de grasimi saturate, aditivi si sare, care sunt nocive pentru organism si mai ales pentru stomac, pe masura ce se strecoara. Deci, evitați să mâncați chipsuri, burgeri, gogoși, pizza etc.

8. Faceți față stresului:

Stresul excesiv sau nervozitatea pot face ca sistemul gastric să treacă în exces, deoarece anxietatea poate deteriora anumite circumstanțe, cum ar fi sindromul intestinului iritabil sau ulcerul peptic.