Simptome și cauze ale herniei

Hernia este legată de abdomen sau inghinale. Ceea ce începe cu o căptușeală interioară slăbită încet formează un balon ca un sac pe partea inferioară a abdomenului. Aceasta este o boală destul de comună de care suferă mulți oameni. Niciun bărbat și femeie nu sunt parțial tratați în acest caz. Aceasta este o boală unisex care afectează atât bărbații, cât și omologii lor. Cu toate acestea, acest lucru este complet tratabil sub îngrijirea adecvată.

Simptome și cauze ale herniei

Descriem abdomenul ca porțiunea inferioară a corpului nostru, o zonă musculară care adăpostește toate sistemele digestive și reproductive. De obicei, aceste organe sunt protejate în siguranță și legate în pereții fibroși puternici ai abdomenului. O situație apare atunci când peretele abdomenului slăbește sau se perforează. Această situație este cunoscută sub numele de hernie. Căptușeala interioară, care profită de peretele slăbit al abdomenului, se împinge prin a forma o pungă ca un sac sub peretele perforat.

Hernia pentru un anumit moment este fără durere. Durerea începe doar când un țesut abdominal alunecă prin orificiul peretelui și ajunge în sacul balon. Împingerea unor astfel de țesuturi și organe abdominale chiar și uneori este cunoscută sub numele de hernie și cu un timp prelungit situația se agravează și se agravează.

Există, de obicei, diferite părți în care poate prevala o hernie, primul și cel mai frecvent loc fiind inghinalele. Cele mai multe dintre cazurile de hernie sunt inghinale centrate, unde pentru femei, locul obișnuit este sub inghinal. Aceasta este cunoscută sub denumirea de hernie femurală.

Pentru bărbați, de obicei este hernia inghinală unde umflatura ar putea ajunge până la scrot. Aceasta este secțiunea bombată inferioară. Există adesea hernii care determină împingerea balonului ca sacul în sus și în afara peretelui abdomenului și în cavitatea toracică printr-o deschidere fină în diafragmă. Această afecțiune este cunoscută sub numele de hiatus sau hernie hiatală. Uneori, hernia ar putea apărea în orice incizie trecută în și în jurul unei cicatrici anterioare, iar alteori, ombilicul este afectat de hernie. Această afecțiune este denumită apoi hernie ombilicală.

De cele mai multe ori hernia se simte mai puțin simptomatică și atunci când lovește dacă este prelungită, aceasta poate transforma alte afecțiuni într-o afacere serioasă. De obicei, o intervenție chirurgicală simplă, deschisă sau laparoscopică sigilează afacerea, dar cauzele unui perete al abdomenului slăbit merită cunoscute pentru a evita confruntarea ulterioară a herniei.

Simptome și cauze ale herniei:

Acest articol vă va ghida despre care sunt cauzele și simptomele herniei și ce pași trebuie să faceți pentru a depăși.

Cauzele herniei:

aici menționăm 10 motive principale pentru hernie.

1. Ridicare grea:

De obicei, slăbirea peretelui muscular poate provoca ridicarea greutăților grele în sala de sport. Adesea oamenii se străduiesc să facă o figură sculptată să devină realitate și, în urmărirea acestui lucru, este privită o sesiune de ridicare grea. Puțini oameni știu că ridicările grele provoacă de obicei o presiune imensă asupra zonei abdomenului, ceea ce determină uzura mușchilor din abdomen.

2. Vârsta:

Deseori din cauza vârstei, organele încep să se uzeze. Odată cu bătrânețea vine incapacitatea organelor de a fi la fel de dure pe cât erau odată. Datorită acestui fapt, peretele abdominal slăbește și este predispus la perforație sau rupere.

3. Cicatrică chirurgicală:

Adesea există cicatrici chirurgicale în zona abdomenului care sunt încă predispuse la rănire, deoarece în trecut nu s-au vindecat corect. Aici apare hernia, chiar de-a lungul liniilor cicatriciale.

4. Istoria anterioară a herniei:

S-a constatat că factorii de risc pentru apariția herniei sunt mai mari dacă ați avut antecedente de hiat sau hernie ombilicală.

5. Tuse:

Adesea, uneori tuse cronică, care este de obicei uscată în natură, provoacă mâncărimi în gât, ceea ce face ca tusea cu vâlvă să fie mai presurizată și mai dificilă. În timp ce cineva tușește puternic pentru a se elibera de iritația mâncărimii din gât, o presiune constantă se dezvoltă în intestin, provocând peretii abdomenului să cedeze încet sub presiune, rupându-se în cele din urmă pentru a provoca hernie..

6. La naștere:

Hernia ombilicală provoacă umflături pe partea interioară a pielii, provocând un intestin de bere sau o situație de burtă proeminentă. Aceasta ar putea fi o afecțiune latentă prezentă în tine în timp ce erai mic. De obicei, spațiul ombilical este cel care, dacă nu reușește să se închidă corect, adăpostește sacul herniar. Acest lucru s-ar putea ca în anii voștri să acționeze.

7. Sarcina sau obezitatea:

Adesea, sarcina sau obezitatea provoacă o forță nejustificată în zona abdomenului, provocând o presiune prea mare pentru ca pereții musculari ai abdomenului să se țină. Într-o astfel de situație, pereții se rup.

8. Dializă:

Hernia este cauzată în principal atunci când se simte presiune în cavitatea abdominală, determinând-o să iasă. S-a constatat că la pacienții supuși dializei peritoneale, care se face în starea de insuficiență renală; presiunea crescută se exercită asupra abdomenului. Prin urmare, astfel de indivizi prezintă un risc mai mare de a dezvolta hernie.

9. Prejudiciul:

Hernia poate fi cauzată atunci când mușchii devin tensionați și slăbiți. Dacă în timpul unei leziuni, mușchii afectați și nu sunt vindecați complet, șansa creșterii herniei devine considerabil ridicată.

10. Constipație:

Conform descoperirilor recente, o persoană care suferă de constipație cronică are un risc mai mare de a dezvolta hernie. Constipația provoacă tulburări în mușchii abdominali în timpul mișcării intestinului, făcându-i slabi și mai susceptibili la creșterea herniei.

Simptomele herniei:

După identificarea cauzelor herniei, este, de asemenea, important să înțelegeți și să cunoașteți simptomele pentru aceasta. Cunoașterea acestor simptome ale herniei va duce la detectarea timpurie și vindecarea ușoară.

Aruncați o privire la primele 10 semne și simptome ale herniei pe care nu trebuie să le ignorați niciodată:

1. Bucată vizibilă:

Ați observat vreodată un nod vizibil sub piele? Dacă da, atunci s-ar putea dovedi unul dintre simptomele timpurii ale herniei. Aceste bulgări se formează atunci când țesuturile se slăbesc, ceea ce s-ar putea întâmpla în momentul nașterii sau țesuturile se epuizează odată cu înaintarea în vârstă. Aceste proeminențe seamănă ca un sac în organe și uneori invadează și buricul, inghinele sau pereții abdomenului. Aceste umflături sau umflături sunt ușor de observat cu ochii goi și devin dureroși în timp. Prezența unei bucăți în orice parte a corpului se poate dovedi alarmantă, de aceea este mai bine să solicitați imediat asistență medicală.

2. Reducerea cantității de sânge:

Când hernia tinde să devină de dimensiuni mari, este denumită „zonă strangulată”, o afecțiune în care alimentarea cu sânge este întreruptă de pereții musculari. Va exista o reducere a aportului de sânge către zona primară și, de asemenea, către alte părți ale corpului. Dezvoltarea herniei sugrumate poate pune chiar viața în pericol și necesită o intervenție medicală imediată. Potrivit experților, raportul de deces în timpul intervenției chirurgicale cu hernie este comparativ mai mare cu cazurile în care hernia este controlată cu alte forme de tratament. Prin urmare, este mai bine să detectați dezvoltarea Herniei devreme pentru a evita strangularea acesteia.

3. Disconfort nervos:

În timpul herniei s-ar putea să vă confruntați cu disconfort în diferite părți ale corpului care sunt conectate cu același lanț nervos. Această afecțiune apare atunci când hernia provoacă iritații la nivelul nervilor, durerea călătorind de-a lungul lanțului nervos. De asemenea, hernia care se dezvoltă din rănirea sportului determină compresia nervilor. Acest lucru se datorează faptului că umflatura apasă asupra nervului și durerea traversează de la rădăcină până la segmentul nervului afectat.

4. Sentiment de plenitudine:

Un pacient care suferă de hernie se confruntă adesea cu un sentiment de umflături sau umflături în intestin. Acest simptom este deosebit de frecvent în timpul Herniei ombilicale sau a Herniei Hiatale care afectează intestinul și respectiv stomacul. Greața este un alt simptom comun în timpul herniei. Durerea provoacă dificultăți la înghițire și vă poate face să vă simțiți rău.

5. Durere:

Persoana care suferă de hernie trebuie să sufere durere, deși intensitatea poate varia de la a fi ușor incomodă la foarte severă. Senzația de durere în cazurile de hernie crește doar cu timpul. Durerea în hernie poate fi chiar clasificată ca:

  • Când numai umflatura este vizibilă și persoana nu suferă nici o durere sau disconfort.
  • Uneori se simte o senzație grea în abdomen. Durerea poate crește din cauza mișcărilor care determină îndoirea la nivelul taliei.
  • Durerea în acest caz se înrăutățește chiar și cu mișcări precum îndoirea, ridicarea, recuperarea obiectelor grele sau chiar așezarea pentru o perioadă lungă de timp.

Când durerea devine dureroasă, semnalează că hernia a fost strangulată și este important să se prezinte imediat un medic.

6. Dificultate în mers:

Hernia provoacă dificultăți chiar și în cele mai mici mișcări. Prin urmare, chiar și în timp ce vă plimbați prin birou, așezați-vă să vă mâncați masa sau chiar conducând mașina, vă puteți simți ușor inconfortabil. În stadiile superioare ale herniei, chiar și mișcarea picioarelor sau brațelor poate fi foarte dureroasă.

7. Stomac deranjat:

Simptomele de stomac, cum ar fi indigestie, greață, arsuri la stomac sau probleme intestinale, sunt foarte frecvente în timpul herniei. Este deosebit de răspândit atunci când hernia afectează zonele abdominale sau inghinale. În hernia inghinală care afectează inghinele, supărarea stomacului este frecventă când hernia se umflă din abdomen și ajunge la canalul inghinal. Un masaj delicat de la un medic vă poate ajuta oferind ajutor temporar.

8. Disconfort:

Chiar dacă nu se simte nici o durere, intestinul proeminent se va simți greu și greu, provocând disconfort sau iritații în intestin. Acest lucru poate fi lipsit de durere sau cu durere. Chiar dacă durerea nu este persistentă și reapare la intervale de timp, disconfortul copleșitor rămâne toată ziua.

9. Vărsături:

Greața și vărsăturile sunt simptome foarte frecvente care indică începutul herniei. În astfel de cazuri, intestinul este prins de creștere și poate provoca, de asemenea, obstrucție fatală a intestinului. Aceasta este o afecțiune periculoasă și este denumită hernie „încarcerată”. Pacientul se poate confrunta cu dificultăți de trecere a gazelor și cu întreruperea mișcărilor intestinale. Hernia încarcerată necesită o intervenție medicală imediată.

10. Oboseala:

Mușchii corpului din jurul zonei afectate de hernie devin treptat slabi și persoanele tind să se simtă obosite cu ușurință. Acești mușchi tind să devină mai slabi datorită uzurii constante și, de asemenea, datorită durerii severe care rezultă din creșterea herniei.

Este important să recunoașteți aceste semne și simptome timpurii ale herniei. Hernia nu poate fi vindecată singură, dacă nu este tratată. Acum sunteți conștient de faptul că slăbiciunea musculară duce la hernie. Dar nu este întotdeauna posibil să se evite astfel de condiții. Cu toate acestea, se poate reduce intensitatea tensiunii sau a presiunii asupra mușchilor. Acest lucru va ajuta la evitarea herniei în primul rând și chiar va ajuta la prevenirea agravării stării.

Unele dintre sfaturile de prevenire pentru hernie sunt:

  • Evitați fumatul
  • Adoptarea de modalități de a menține o greutate corporală sănătoasă
  • Evitați să ridicați obiecte grele, mai ales atunci când se exercită pe spate
  • După o dietă sănătoasă pentru a asigura mișcări intestinale netede și urinare.
  • Consultați imediat un medic dacă găsiți modificări alarmante în corp.

Cu toate acestea, luarea act de starea medicală și prezentarea unui medic poate ajuta la reducerea semnificativă a efectului. Hernia poate fi ușor vindecată cu medicamente și adoptând unele modificări pozitive ale stilului de viață. Urmând aceste linii directoare puteți preveni hernia de a pune viața în pericol.