Dureri de spate în timpul sarcinii: cauze, tratament și sfaturi!

Durerile de spate în timpul sarcinii sunt destul de frecvente în rândul mai multor femei însărcinate. Odată cu vestea bună care vine, trebuie să suportăm și disconforturile și neliniștea din această fază. Această situație este destul de tipică din al doilea trimestru de sarcină și este cauzată de o serie de factori. În timp ce ține pasul cu durerea este foarte dificil, nu-ți face griji! Astăzi vă vom spune cele mai bune sfaturi și metode de tratament cu privire la modul cel mai bun de a depăși și a scăpa de durerile de spate în timpul sarcinii. Acestea sunt remedii casnice ușor de făcut, care pot oferi chiar ușurare instantanee de cele mai multe ori! Să începem!

dureri de spate în timpul sarcinii

Dureri de spate în timpul sarcinii – Când începe și se termină?

Dacă aveți dureri de spate ușoare până la severe în timpul sarcinii, nu vă faceți griji! Nu ești singur. Se spune că aproximativ 50-70% dintre femeile însărcinate suferă această afecțiune comună. În timp ce unele femei experimentează această durere de la debutul sarcinii, majoritatea dintre noi întâlnim de obicei această afecțiune din al doilea trimestru. Există cazuri în care femeile însărcinate începând cu 8 săptămâni au și dureri de spate.

Cu toate acestea, această afecțiune a durerilor de spate este normală în timpul sarcinii și poate fi tratată cu remedii naturale și medicamente la domiciliu cu ajutorul unui profesionist medical. Poate fi pus capăt sau poate fi redus cu severitatea acestuia cu tratamentul potrivit.

Cauzele durerii de spate în timpul sarcinii:

Orice femeie care are probleme cu durerile de spate în timpul sarcinii. Cele mai frecvente tipuri de dureri de spate și simptome pentru aceasta sunt dureri ușoare până la izbitoare în spatele inferior și superior pentru femeile însărcinate. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori și este esențial să cunoașteți mai întâi motivele pentru înțelegerea metodelor de tratament și a sfaturilor de prevenire. Iată câteva cauze frecvente.

Primul trimestru:

Cel mai frecvent motiv pentru durerile de spate la începutul sarcinii este următorul.

1. Stres:

Stresul emoțional poate provoca tensiune musculară în spate, care poate fi resimțită ca durere de spate înainte de spasme la spate. S-ar putea să constatați că aveți dureri de spate în perioadele stresante ale sarcinii. Încercați și păstrați-vă calmul și puteți fi șocat să vedeți ușurința din interior.

2. Modificări hormonale:

Pe tot parcursul sarcinii, modificările hormonale ale corpului dvs. duc la destinderea ligamentelor din zona pelviană și a articulațiilor la relaxare în antrenamentul pentru procesul nașterii. Un hormon similar poate provoca slăbirea ligamentelor care susțin coloana vertebrală, ducând la instabilitate plus durere. Modificările hormonale conduc, de asemenea, la dureri de spate în timpul sarcinii timpurii.

Al doilea și al treilea trimestru:

Când veniți în al doilea și al treilea trimestru de sarcină, durerile de spate pot fi cauzate de,

1. Separarea musculară:

Pe măsură ce uterul se extinde, două foi paralele de mușchi (mușchii abdominali rectali), care se desfășoară de la cutia toracică la osul pubian, s-ar putea separa de-a lungul cusăturii centrale. Această diviziune poate agrava durerile de spate.

2. Creșterea în greutate:

În timpul unei sarcini sănătoase, femeile obțin de obicei între 25 și 35 de kilograme. Coloana vertebrală trebuie să susțină acea greutate. Acest lucru poate provoca dureri de spate. Greutatea bebelușului în creștere și a uterului exercită presiune asupra vaselor de sânge și a nervilor din bazin și din spate. Aceasta este una dintre principalele cauze ale durerilor de spate în timpul sarcinii.

3. Modificări ale posturii:

Sarcina îți schimbă centrul de greutate. Drept urmare, s-ar putea să rămâneți treptat fără să observați și să începeți să vă ajustați postura și modul în care mergeți. Acest lucru poate avea ca rezultat dureri de spate sau alte tulburări. Forma poziției dvs. în picioare motivează, de asemenea, durerile de spate la începutul sarcinii și în continuare.

Dureri de spate în timpul sarcinii

4. Centrul gravitației:

Una dintre cauzele esențiale ale durerilor de spate în timpul sarcinii este schimbarea centrului de greutate. Odată cu creșterea burții în creștere, veți observa că centrul de greutate ar trebui și trebuie să avanseze. Să ții cont de asta și să lucrezi la postura ta în consecință este lucrul corect de făcut.

Cu toate acestea, cel mai adesea, se întâmplă să devii atât de conștient de siguranța bebelușului, încât să uiți de poziție. Acest lucru continuă să crească tensiunea musculară și, în cele din urmă, duce la o durere de spate în creștere, care este greu de redus pe tot parcursul sarcinii.

5. Defecțiuni ale articulației sacroiliace:

Articulația are un rol semnificativ de jucat în timpul sarcinii, iar disfuncția sa este una dintre cele mai frecvente cauze ale situației dumneavoastră. Această articulație formează pelvisul – bine, majoritatea oricum. Este articulația care permite mișcarea alternativă atunci când mergeți. Acum, în timpul sarcinii, ligamentele se încordează și există instabilitate în articulație, ceea ce duce la durere.

Poate deveni chinuitor, dar vestea bună este că această cauză a durerilor de spate în timpul sarcinii este foarte tratabilă cu tratamente specifice. Cea mai bună parte care iese din ea este o promisiune de livrare mai bună pentru bebelușul tău. Acesta este un motiv comun pentru durerile de spate în cursul lunii a 9-a și a ultimei luni de sarcină.

6. Lucrare intensă:

Orice muncă grea în ultimele luni de sarcină, cum ar fi aplecarea pentru a ridica o găleată sau cam așa poate duce la o durere de spate teribilă, lăsându-vă în pat. Cu siguranță nu doriți să îl lăsați pe acesta să preia controlul și apoi să vă întrebați de ce aveți dureri de spate în timpul sarcinii. În timpul lunilor de sarcină târzie, adică până la apariția celui de-al treilea trimestru, limitați fiecare activitate din jurnalul dvs. și concentrați-vă pe restul pe care îl primiți și încercați să profitați la maximum de el.

7. Rochie și modă:

Cu hainele de graviditate care fac turul, de ce ați alege altceva, deoarece ținuta dvs. de sarcină, chiar și atunci când știți ceva elastic, vă va lăsa să vă simțiți răniți pentru restul zilei? Pântecului tău îi este greu să se ocupe de modificările din jurul și de sub ea în uter. Odată cu dimensiunea în creștere, trebuie să vă urmăriți călcâiele, deoarece acest lucru face mai dificilă ajustarea centrului de greutate. Urmează rochia pe care o alegi pentru a ieși. Evitați centurile și elasticele în întregime.

Rochiile de graviditate îți sunt prietene și există un motiv pentru care mamele aderă la acestea. Este timpul să mergeți la cumpărături. Altfel, veți găsi în curând că acești pantofi devin un motiv pentru durerea de spate inferioară din cauza tulpinilor de ligament pe care le prezintă.

Ameliorarea durerii de spate în timpul sarcinii:

Metodele de scutire și tratament pentru a scăpa de durerile de spate pentru femeile însărcinate nu pot fi întotdeauna solicitante așa cum vă puteți presupune. Există o serie de opțiuni de tratament din care puteți alege, în funcție de sugestia medicului și de severitatea durerilor de spate. Acestea includ remedii casnice, tratament medicamentos, yoga și exerciții fizice, masaje și modalități de fizioterapie pentru a reduce durerile de spate în timpul sarcinii.

Remedii la domiciliu și modificări ale stilului de viață:

Nu există nimic simplu și simplu remedii casnice pentru a trata durerile de spate în timpul sarcinii. Iată câteva piste.

1. Luați pauze:

Mergeți altfel ridicați-vă și întindeți-vă cel puțin o dată pe oră. O sesiune prea lungă îți poate crea durerea la spate și mai mult. Încearcă să nu stai prea mult. Incert, lucrezi pe picioare; încercați să așezați un picior pe un scaun jos pentru a obține o presiune de pe spatele mai mic.

2. Folosiți o saltea fermă:

În această stare, puteți alege să aveți o saltea fermă pe durata sarcinii. O pernă pentru corp (cu o lungime de cel puțin 5 picioare) vă poate ajuta, de asemenea, să găsiți poziții de somn care să reducă stresul.

3. Heat Plus Cold:

Folosirea căldurii și a frigului pe spate vă poate ajuta. În mod incert, furnizorul dvs. de asistență medicală este de acord; faceți punând comprese reci (de exemplu, o pungă de gheață, altfel congelată, legume învelite într-un prosop) pe zona fragedă, timp de 20 de minute de mai multe ori pe zi. Mai târziu de două, altfel trei zile, schimbați-l în căldură – puneți un tampon de încălzire altfel sticlă de apă fierbinte pe zona inflamată. Aveți grijă să nu legați căldura de abdomen în timpul sarcinii.

4. Centura de maternitate:

Puteți cumpăra cu ușurință centuri de maternitate online sau orice linie de cumpărături care are expertiză în același lucru. Este, în esență, o îmbrăcăminte de susținere care vă menține burta în poziție și vă asigură că centura pelviană nu este stresată. Deci, în cazul în care burtica se pronunță acum, puteți permite centurii să funcționeze ca un bun substitut pentru mușchii de bază ai burții.

5. Dieta nutritivă:

Dacă doriți o sarcină sănătoasă minus toate acele dureri, trebuie să vă asigurați că dieta dvs. este la locul lor și că toți carbohidrații, grăsimile și proteinele sunt folosite în fructe și legume. Excludeți cofeina, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la durerile de spate în timpul sarcinii.

6. Recuperează-ți postura:

Slouch vă încordează coloana vertebrală. Folosiți o postură adecvată în timp ce lucrați, stați, altfel dormitul este o mișcare superioară. De exemplu, dacă dormi de partea ta lângă o pernă înfiptă între genunchi, vei scăpa de stres. Când stați la o măsuță mică, puneți un prosop înfășurat la capătul spatelui pentru a rămâne; relaxați-vă picioarele pe o mulțime de cărți altfel scaun și așezați-vă fără drept, lângă umerii înapoi.

Dureri de spate în timpul sarcinii

7. Masaj:

Masajul delicat poate ameliora durerile de spate, cu toate acestea, efectele sunt înclinate să fie temporare. Dacă partenerul tău îți oferă un masaj, masează-l intens în groapele de pe partea laterală a coloanei vertebrale inferioare. Acestea sunt puncte de acupunctură care ar putea inspira contracții.

8. Exerciții și yoga:

Yoga este un exercițiu bun de întindere care ajută la creșterea flexibilității și permite o livrare rapidă și ușoară. Yoga prenatală, exercițiile de kegel și întinderea sunt unele dintre cele bune pentru a vă răsfăța. De la spate dureroasă la construirea tensiunii musculare, toate vor fi eliberate în cel mai scurt timp. Așadar, nu lăsați aceste dezavantaje ale burții în creștere să vă dea jos, în schimb alegeți să fiți activi și sănătoși cu aceste exerciții de durere de spate de sarcină.

Iată câteva sfaturi pentru exerciții fizice ușoare, care vă pot ajuta foarte mult,

 • Lucrați la cursuri prenatale de yoga și aqua natal pentru a ajuta la construirea mușchilor și pentru a obține un sprijin mai bun al spatelui.
 • Așezați-vă pe o poziție de cutie, cu genunchii sub șolduri, mâinile sub umeri și mușchii stomacului în sus, ținând spatele drept. Ridicați-vă înapoi lângă tavan și lăsați-l să se relaxeze ușor. Reveniți încet la poziția cutiei. Faceți acest lucru încet pentru a vă face mușchii să se simtă relaxați.
9. Ajutor de la doctor:

De asemenea, puteți lua tratament medical de la un medic. Acestea pot include medicamente orale și fizioterapie pentru durerile de spate în timpul sarcinii, după cum sugerează un profesionist certificat din domeniul sănătății.

10. Acupunctura:

Acupunctura este un tip de medicament chinezesc prin aceea că ace subțiri sunt introduse în piele în locații specifice. Studiile au arătat că acupunctura poate fi eficientă în ameliorarea durerilor lombare în timpul sarcinii. Confirmați medicul dacă sunteți îngrijorat de încercarea acestuia.

11. Fizioterapie:

De asemenea, medicul vă poate recomanda să mergeți la ședințe de fizioterapie în caz de durere severă. Nu lucrați singur la acest lucru fără un profesionist certificat.

Sfaturi pentru durerile de spate în timpul sarcinii:

Pe lângă cunoașterea cauzelor și remediilor, trebuie să menționați și câteva sfaturi care pot ajuta la prevenirea cu totul a durerilor de spate!

 1. Nu purtați tocuri. Purtați doar pantofi cu suport excelent,
 2. Nu vă îndoiți complet din talie pentru a ridica lucrurile. Ghemuiți-vă, îndoiți genunchii și asigurați-vă că vă mențineți înapoi drept.
 3. Stai drept pe scaune. Păstrați întotdeauna o pernă pentru a susține partea inferioară a spatelui.
 4. Când dormiți, încercați să vă așezați pe laturi și să așezați perne sub abdomen pentru sprijin.
 5. Folosiți doar o saltea fermă. Acest lucru vă poate ajuta să oferiți un sprijin excelent pentru spate în timpul sarcinii.
 6. Verificați modul în care stați, vă mișcați și așezați. Nu fiți în poziție îndoită.

Când să consultați un medic pentru durerile de spate atunci când sunteți gravidă:

Iată când trebuie să vorbiți și să consultați medicul atunci când suferiți de spasme severe la spate atunci când sunteți gravidă,

 • Dacă durerile de spate sunt puternice și vă aflați în al doilea sau al treilea trimestru.
 • De asemenea, aveți febră și sângerări din vagin cu durere în timpul urinării.
 • Dacă aveți dureri în lateral (sub coaste).
 • Pierzi orice senzație sau senzație în picioare sau vagabond.

Suferința de dureri de spate în timpul sarcinii poate fi o sarcină descurajantă și, cu aceste sfaturi și remedii, sperăm că puteți avea o sarcină relaxată. Asigurați-vă că sunteți întotdeauna în legătură cu controalele periodice ale medicului dumneavoastră de familie, pe lângă aceste sfaturi la domiciliu.

Nu tratați niciodată singur durerile de spate. Acest ghid vă oferă doar o privire asupra scenariului general și a modului de a depăși durerile de spate atunci când sunteți gravidă. Asigurați-vă că consultați furnizorul de servicii medicale pentru cele mai bune sfaturi și tratament.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Q1. Durerea de spate este un semn precoce al sarcinii?

Răspuns: Durerile de spate sunt adesea observate în timpul sarcinii târzii decât în ​​primele timpuri. Prin urmare, nu este un semn major și semnificativ de a fi însărcinată în stadiile inițiale.

Q2. Este sigur să folosiți o centură de sarcină pentru durerile de spate?

Răspuns: Ajutorul pentru maternitate poate ajuta la reducerea problemelor de durere de spate, care sunt cauzate în mod obișnuit din cauza posturii proaste. Cu toate acestea, trebuie purtat doar pentru câteva ore în zi și nu pentru întreaga zi. Există, de asemenea, cazuri în care centura poate crește greutatea, provocând mai multe dureri de spate. Consultați-vă medicul pentru cele mai bune sfaturi în funcție de tipul de corp.

Q3. Cum să faci față durerilor de spate în timp ce dormi în timpul sarcinii?

Răspuns: Durerile de spate severe sunt un caz frecvent la multe mame însărcinate, mai ales în timpul somnului. Asigurați-vă întotdeauna că utilizați o saltea fermă și largă doar în timp ce dormiți. Mai mult, puteți așeza o pernă lângă ambele picioare și sub abdomen pentru a reduce durerile de spate în timp ce dormiți pe lateral.