9 Remedii la domiciliu pentru pierderea memoriei

Remedii la domiciliu pentru pierderea memoriei

Uiți mereu unde îți pui lucrurile? Uitarea ta îi deranjează pe cei dragi și pe cei dragi? Odată cu înaintarea în vârstă vine înțelepciunea, dar odată cu aceasta vine și o mulțime de alte stresuri mentale care, dacă nu sunt luate în considerare, pot deveni chiar și tulburări mentale grave și pot duce chiar la demență. Ce zici de faptul că ținem lucrurile sub control acasă și la începutul vieții? Iată cele nouă cele mai bune remedii pentru pierderea memoriei.

Remedii eficiente la domiciliu pentru pierderea memoriei:

1. Aportul de vitamine:

Mănâncă alimente cu vitamine bune

Vitaminele insuficiente pot duce la pierderea memoriei. Creșteți doza de tiamină care se găsește în fistic și în diferiți antioxidanți care sunt legați de diferite vitamine. Vitamina E este esențială pentru o mai bună funcționare a creierului. Împreună cu aceasta, vă menține facultățile cognitive și previne accidentele cerebrale cerebrale, Alzheimer și demența.

2. Boabe:

Fructe de padure

Este o alegere mai înțeleaptă să renunți la obiceiurile tale proaste de gustare și să treci la consumul de fructe de pădure. Acestea nu numai că au un gust excelent și vă ajută să pierdeți în greutate, dar nivelurile anti-oxidante din ele sunt cele mai ridicate. Prin urmare, acestea sunt cele mai bune lucruri pe care le puteți savura zilnic, fie doar pentru micul dejun sau pentru o gustare de seară.

3. rozmarin:

ulei de rozmarin

Rozmarinul are acel miros frumos care stimulează celulele creierului și crește puterile de concentrare. Poate fi folosit ca ulei de aromoterapie sau poate fi infuzat în alimentele noastre de zi cu zi. O mică parte din această plantă ajută la menținerea celulelor creierului la îndeplinirea sarcinii lor.

4. Nucile sunt alimente pentru creier:

Nuci si seminte

O mână de nuci sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a asigura o memorie bună și o putere de reținere a nervilor noștri. Migdalele și nucile sunt, fără îndoială, cele mai bune alternative pentru dvs. Nu numai că conțin abundență de vitamina E, ci și câteva grăsimi bune, cum ar fi Omega 3, care vă mențin sănătatea inimii și a creierului. Acum știi de ce nucul seamănă cu creierul nostru.

5. Pesti bogati in omega:

Salman de pește gras

Peștii au beneficii majore pentru sănătate și sunt o comoară de nutrienți pentru un non-vegetarian. Acizii grași Omega din sardine, macrou și somoni vă vor menține celulele creierului mai alerte și vă vor menține conștientizarea senzorială sporită. Peștii sunt cea mai bună sursă de grăsimi omega care, de asemenea, îți îmbunătățesc sănătatea inimii.

6. Merele:

mărul 3

Merele sunt cheia pentru o sănătate bună de la generații la vârste. Ii este o sursă abundentă de fiare de călcat, precum și fibre și vitamina A. Mărul este, de asemenea, sursa unei componente numite quercetin, care se găsește în cojile de mere. Este dovedit pentru puterile sale de a proteja celulele creierului de deteriorarea și atacul radicalilor liberi în timp. Astfel, este de asemenea foarte util în cazurile de pierdere a memoriei senile.

7. Legume verzi:

legume cu frunze verzi

Este un fapt dovedit că legumele verzi sunt de fapt cele mai versatile și mai bogate în nutrienți din alimentele complete din dieta ta. Cu diferite tipuri de soiuri cu frunze, există aprovizionări fericite de seleniu din broccoli, care seamănă și cu creierul și manganul nostru, fosforul din spanac și cartea choy. Cu cât vin mai verzi, cu atât sunt mai bune pentru creierul nostru. Chiar și umila ocra aparține acestei categorii.

8. Menține-ți mintea activă:

Mintile cele mai active sunt acelea care sunt creative și matematic adaptate. Aceste categorii de oameni sunt genii puri. Deși nu trebuie să te înghesui în cărțile tale de matematică, muzica și poezia pot fi întotdeauna salvate. O minte proaspătă și fericită este fără stres și își amintește mai bine lucrurile.

9. Somn și exerciții fizice:

dormi bine

Somnul este foarte esențial, deoarece un pui de somn mic are, de asemenea, puterea de a reîmprospăta și reîncărca celulele obosite ale creierului. Starea ridicată timp de ore lungi ne afectează reflexele și puterea de gândire. Cheia constă în descărcarea stresului, care se poate întâmpla și printr-un antrenament.

Păstrați un stil de viață sănătos pentru a vă menține în formă și activ pentru o lungă perioadă de timp. Este timpul să ne amintim să ne gândim la noi înșine.