25 remedii casnice pentru a scăpa de migrenă

Aveți o durere de cap palpitantă unilaterală, cu sensibilitate la lumină și sunet? Migrenele sunt dureri de cap debilitante și vă pot face neputincioși. Există multe declanșatoare pentru inițierea unei migrene. Migrenele au o mare varietate de simptome și sunt ceva mai mult decât „doar o durere de cap”. Aceste dureri de cap pot fi cronice, dar există remedii casnice pentru durerile de cap de migrenă, care pot reduce intensitatea și frecvența acesteia în mod natural!

Cuprins:

 • Ce este un atac de migrenă
 • Tipuri de dureri de cap de migrenă
 • Cauzele migrenei
 • Simptome de migrenă
 • Remedii la domiciliu pentru durerea de cap a migrenei
 • Migrena la femeia însărcinată
 • Migrena la copii
 • Alimente pentru ameliorarea migrenei
 • Când să-l consultați pe doctor
 • întrebări frecvente

Ce este un atac de migrenă?

Semnele revelatoare ale unui atac de migrenă sunt dureri palpitante intense, cu greață și vărsături ocazionale. Aceste dureri de cap vin însoțite de sensibilitate la lumină și sunet. Un atac implică adesea durere, uneori localizată la jumătate din cap. Durata atacului poate dura oriunde între câteva ore și 3 zile. Persoanele care suferă de atacuri cronice de migrenă ar trebui să opteze pentru remedii casnice pentru migrenă, deoarece acestea pot oferi ușurare și sunt mai sigure de utilizat.

Remedii la domiciliu pentru migrenă în mod natural

Diferite tipuri de migrene:

1. Migrenă cu aură (migrenă clasică):

1. Cefalee migrenă cronică:

Migrena cronică este o durere de cap, care apare mai mult de 15 zile într-o lună pe parcursul a 3 luni. Simptomele sunt dureri moderate până la severe, care pulsează și afectează o parte a capului. Afectează predominant o parte a capului. Durerea de cap se înrăutățește cu activitatea curentă de zi cu zi. Majoritatea persoanelor care suferă de migrenă cronică sunt femei și acest lucru s-ar putea datora schimbărilor hormonale.

2. Migrenă oculară:

Migrenele oculare sunt afecțiuni rare în care simptomele sunt pierderea temporară a vederii sau orbirea la un ochi. În migrenele oculare, vederea în ochiul afectat devine, în general, normală într-o oră. Poate să apară singură sau să apară cu dureri de cap de migrenă. Se numesc migrene retiniene, vizuale, monoculare sau oftalmice. Migrenele oculare pot apărea doar câteva minute sau pot dura până la 30 de minute.

3. Migrenă vestibulară:

Migrena vestibulară este o problemă a sistemului nervos. Provoacă amețeli repetate la persoanele cu antecedente de migrene. Spre deosebire de migrenele clasice, este posibil să nu aveți întotdeauna dureri de cap. Acestea sunt numite cu multe nume, cum ar fi vertijul migrenos și vestibulopatia legată de migrenă. Simptomele migrenei vestibulare sunt vertij, amețeli și dificultăți de echilibru. Poate include disconfort la nivelul gâtului în timp ce se întoarce, se îndoaie sau se uită în sus. Poate exista o senzație de presiune în ureche sau în cap.

4. Migrenă menstruală:

Durerea de cap menstruală sau o durere de cap PMS apare chiar înainte de perioadă și este asociată cu o varietate de simptome care o diferențiază de o durere de cap menstruală tipică. Simptomele menstruale ale migrenei includ dureri de cap însoțite de acnee, oboseală, dureri articulare, constipație, scăderea urinării și lipsă de coordonare. Aceste dureri de cap sunt asociate cu modificări ale nivelului hormonal. Nivelurile de estrogen și progesteron scad chiar înainte de începerea perioadei. Atunci încep migrenele menstruale.

5. Migrenă hemiplegică:

Migrena hemiplegică este un tip de durere de cap, care este rară. Provoacă dureri intense, greață și sensibilitate la sunet și lumină. Provoacă slăbiciune temporară, furnicături, amorțeală și paralizie pe o parte a corpului. Aceste simptome tind să înceapă înainte de durerea de cap. Declanșatorul pentru acest tip de cap ar putea fi stresul, traumatisme minore ale capului sau anumite tipuri de alimente. Cefaleea hemiplegică de migrenă poate fi o experiență înfricoșătoare pentru individ, deoarece aceste simptome sunt ca cele ale unui accident vascular cerebral. Slăbiciunea poate dura ori de la o oră la câteva zile. De obicei, merge în 24 de ore.

7. Migrena retiniană

Acest tip de migrenă este un tip rar de migrenă cu aură. Spre deosebire de alte tipuri de migrene cu aură, simptomele migrenei retiniene constau în faptul că vederea este afectată doar într-un singur ochi. Poate consta în lumini pâlpâitoare sau chiar orbire temporară. Migrenele retiniene nu sunt un semn al unei probleme grave la nivelul ochiului. Există o mică șansă ca fluxul sanguin redus să afecteze retina. Când se întâmplă acest lucru, poate duce la tulburări de vedere pe termen lung.

8. Migrenă bazilară:

Migrena bazilară este o migrenă, care este rară. Începe în trunchiul cerebral. Simptomele constau în constricția vaselor de sânge, care limitează fluxul de sânge către creier. Alte afecțiuni, care restricționează fluxul sanguin, pot provoca, de asemenea, migrene bazilare. Această migrenă se numește Bickerstaff sau migrenă a arterei bazilare. Declanșatorul este necunoscut, dar aceste migrene pot fi rezultatul unui vas de sânge care devine strâns. Această strângere este vasoconstricție și este adesea cauzată de mușchii din jurul arterelor care devin prea strânși și blochează fluxul sanguin.

2. Migrenă fără aur (migrenă comună)

O migrenă fără aură este un tip comun de cefalee de migrenă. Nu au simptomele timpurii numite aură, cum ar fi modificări ale vederii, amețeli, senzație de piele, confuzie și slăbiciune. Persoanele care suferă de acest tip de migrenă trec prin toate celelalte caracteristici ale unui atac de migrenă (durere intensă pe una sau ambele părți ale capului, vărsături, greață și sensibilitate la sunet sau lumină.

Cauzele migrenei:

Declanșatorii migrenei constau în mai mulți factori, cum ar fi alimentele, deficitul de vitamine, obiceiurile, atmosfera, etc. cauzele sunt

1. Modificări ale nivelurilor hormonale:

Femeile se confruntă cel mai adesea cu simptome de migrenă în timpul menstruației și din cauza modificării nivelului hormonal.

2. Declanșatoare emoționale:

Datorită stresului, șocului, anxietății, depresiei și excitării pot declanșa o migrenă.

3. Cauze fizice:

Oboseala, lipsa de somn, tensiunea gâtului sau a umărului, exagerarea fizică și postura slabă au fost legate de migrene. S-a cunoscut că scăderea zahărului din sânge acționează ca un factor declanșator.

4. Dieta:

Unele dintre alimentele cum ar fi cofeina din cafea și alcoolul care determină migrenele să contribuie la unele dintre cele mai cunoscute declanșatoare ale migrenelor. Alimente specifice, cum ar fi ciocolata, citricele, brânza etc., care conțin tiramină aditivă. Deshidratarea și orele neregulate ale meselor au fost, de asemenea, cunoscute ca fiind potențiale declanșatoare.

5. Medicamente:

Terapia de substituție hormonală, somniferele, pilulele contraceptive sunt potențiale declanșatoare.

6. Declanșatoare de mediu:

Migrene cauzate de lumina, ecrane pâlpâitoare, zgomote puternice, mirosuri puternice și fum de mâna a doua. Schimbările de temperatură sunt posibile declanșatoare. Toate acestea pot declanșa o migrenă.

7. Niveluri scăzute de magneziu:

Studiile sugerează că deficitul de vitamina migrenă apare atunci când nivelurile de magneziu din creierul unei persoane scad foarte puțin.

Simptome ale migrenei

Migrena este un tip pulsatoriu de durere care se intensifică odată cu activitatea fizică. Începe să se acumuleze încet și poate deveni o durere palpitantă care afectează ambele sau o parte a creierului. Alte simptome ale migrenei sunt:

1. Senzație de greață și senzație de rău:

Migrenele vin cu simptome de cefalee severă și vărsături, împreună cu dureri intense palpitante.

2. Intoleranță la lumină și sunet:

În timpul unui atac de migrenă, cineva nu poate tolera luminile puternice și sunetele puternice

3. Rigiditatea gâtului:

Deoarece toți nervii sunt conectați la coloana vertebrală, cei care suferă de migrene experimentează adesea rigiditate la nivelul gâtului atunci când suferă de dureri de cap.

4. Foamea:

Foamea extremă poate declanșa migrene.

5. Confuzie / dezorientare:

O durere de cap proastă face ca unul să fie dezorientat și confuz în timpul unui atac de migrenă.

6. Simțiți-vă scăzut, deprimat și trist:

Emoțiile extreme pot interfera cu dispozițiile noastre și pot declanșa o migrenă cu dureri de cap.

Remedii la domiciliu Tratament pentru dureri de cap de migrenă:

Ulei de arbore de ceai | Ceai fierbinte | Oțet | Duș fierbinte | Tampon de încălzire | Varză | Apă | Pungă de gheață | Acupunctura | Lavanda | Ulei de mentă | Ulei de busuioc | Dieta adecvată | Masaj | Feverfew | Semințe de in | Hrișcă | Întinderea corectă | Oțet de mere | Mușețel | Ghimbir | Exerciții aerobe | Meditație | Evitați nitrații | măr

Moduri naturale de a scăpa de migrenă acasă:

Această listă de mai jos conține unele dintre tratamentele de casă de top, care pot fi utilizate pentru a menține migrenele la distanță. Tot ce trebuie să faceți este să îl alegeți pe cel care vi se potrivește cel mai bine și să le urmați în mod obișnuit până când obțineți ușurare de la atacurile de migrenă.

1. Masaj cu ulei de arbore de ceai:

ulei de arbore de ceai ca remediu pentru migrenă

Uleiul de arbore de ceai este un remediu perfect pentru durerile de cap și migrene. Are beneficii antiinflamatorii. Masați niște ulei de arbore de ceai pe temple. Ajută la ameliorarea durerilor de cap, precum și la eliberarea presiunii din mușchii tensionați. Cu siguranță va începe să vă ofere rezultate instantanee. Această aromoterapie funcționează minunat de bine.

Precauții: Nu aplicați niciodată ulei de arbore de ceai direct pe piele; diluați-l întotdeauna cu un ulei purtător.

2. Ia ceai fierbinte pentru ameliorarea durerii de migrenă:

cel mai bun remediu casnic pentru durerile de migrenă: ceaiul fierbinte

O modalitate simplă de a diminua durerile de migrenă acasă este de a lua o ceașcă de ceai fierbinte. Ceaiul fierbinte ajută la relaxarea mușchilor corpului care, de obicei, se rigidizează în cazul migrenelor. Asigurați-vă că utilizați miere în ceai fierbinte în loc de zahăr. Ceaiul de mentă și ceaiul de mușețel sunt câteva dintre cele mai bune exemple de aici.

Precauții: Femeile gravide ar trebui să evite ceaiul de mușețel, deoarece poate duce la avort spontan. De asemenea, trebuie să vă asigurați că nu sunteți alergic la mușețel.

3. Aplicarea oțetului:

oţet

În timpul sarcinii, acesta este unul dintre cele mai sigure remedii casnice pentru tratarea migrenelor. Tot ce trebuie să faceți este să diluați oțet în apă și să înmuiați o pânză de spălare în ea. Aplicați acest lucru pe frunte astfel încât oțetul să fie absorbit de piele. Faceți acest lucru timp de 30 de minute pentru a vă ameliora migrenele.

Precauții: Cei cu pielea sensibilă pot dilua oțetul cu apă.

4. Duș fierbinte:

duș fierbinte: remediu casnic pentru migrenă

Un remediu simplu la domiciliu pentru simptomele clasice ale migrenei este să petreceți ceva timp în dușul fierbinte. Faceți acest lucru astfel încât apa fierbinte să pătrundă în gât. Acest lucru va ameliora presiunea asupra gâtului care este principala cauză a durerii de cap. Acesta este un remediu instantaneu pentru această problemă.

Precauții: Reglați temperatura și evitați dușurile foarte fierbinți, deoarece pot deteriora pielea.

5. Plăcuță de încălzire:

tampon de încălzire

Aplicați un tampon de încălzire pe zonele afectate, cum ar fi gâtul și spatele. Acest lucru va ameliora tensiunea și, astfel, ajută la tratamentul migrenei. Se presupune că este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru migrene.

Precauții: Nu aplicați tamponul de încălzire direct pe piele, ci folosiți-l înfășurat într-un prosop pentru a evita arsurile.

6. Compresă de varză:

remedii casnice pentru migrenă: varză

Luați o varză rece din frigider și folosiți-o pe zonele afectate. Aceasta este una dintre modalitățile ideale de a vindeca simptomele migrenei, cum ar fi vederea încețoșată. Este, de asemenea, unul dintre leacurile ușor și ușor posibile pentru ameliorarea imediată a durerii de migrenă.

Varza poate fi depozitată în frigider în recipiente, astfel încât să fie disponibile în timpul atacurilor de migrenă.

7. Să ai apă:

ai multă apă

A rămâne hidratat este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în timpul migrenei. De multe ori, deshidratarea este motivul apariției migrenelor. Asigurați-vă că consumați cel puțin 10-12 pahare de apă simplă și filtrată, împreună cu alte câteva lichide sănătoase, pentru a vă asigura un remediu acasă sigur pentru vindecarea migrenelor..

8. Aplicarea pungii de gheață:

Pachet de gheață pentru migrenă

CUMPĂRĂ-L AICI

Luați o pungă de plastic și umpleți-o cu cuburi de gheață. Aplicați acest lucru folosind un prosop pe zona gâtului. Senzația de amorțeală ajută la tratarea simptomelor atacului de migrenă. Este o modalitate perfectă de a vindeca durerea de cap fără probleme și eforturi. Urmați acest lucru de 2-3 ori pe zi pentru o ușurare instantanee.

Precauții: Folosiți un prosop în jurul ambalajului pentru a proteja pielea sensibilă.

9. Acupunctura:

Acupunctura

Acupunctura este una dintre cele mai sigure modalități prin care unele puncte de presiune și apăsate bine pentru a elibera presiunea asupra mușchilor. Astfel tratează probleme precum greața și are un efect de durată asupra ei. Acesta este unul dintre principalele lucruri de făcut ca leac la domiciliu pentru durerile de cap de migrenă. Se recomandă acest lucru de două ori pe săptămână timp de două luni. (1)

10. Ulei de lavandă:

uleiul de lavandă ca remediu pentru durerile de cap de migrenă

Uleiul de lavandă va fi unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru tratarea migrenelor. Are multiple utilizări și, atunci când vine vorba de dureri de cap, uleiul de lavandă este considerat unul dintre cele mai bune remedii casnice. Aplicarea a două până la patru picături din acest extract din plante în apă caldă și inhalarea aburului emis vor reduce efectiv durerea. (2).

Precauții: Unele persoane pot fi alergice la uleiul de lavandă; poate provoca vărsături, greață și chiar iritarea pielii la unii.

11. Ulei de mentă:

ulei de mentă

Uleiul de mentă este una dintre cele mai bune modalități de a trata durerile de cap și durerile de migrenă. Poate reduce în mod eficient tensiunea și durerile de cap și poate ajuta la circulația corectă a sângelui în cap. Acesta are proprietăți vasodilatatoare și poate îmbunătăți fluxul sanguin slab în cap, care este unul dintre principalele motive pentru durerea migrenă.

Precauții: Uleiul de mentă poate provoca unele reacții adverse, cum ar fi gura uscată, arsurile la stomac și vărsăturile, dar sunt relativ sigure atunci când sunt aplicate pe piele..

12. Ulei de busuioc:

ulei de busuioc pentru migrenă remediu casnic

Dacă aveți nevoie de câteva remedii casnice pentru migrenă datorită razelor solare, atunci aici avem un remediu eficient. Busuiocul acționează ca un relaxant muscular. Poate ajuta în tratamentul durerilor de cap cauzate de mușchii tensionați și are un efect calmant. Busuiocul este cunoscut pentru proprietățile sale analgezice. Acesta este unul dintre remediile preferate pentru migrenă.

13. Dieta adecvată:

dietă

Menținerea unei diete adecvate este crucială pentru a nu declanșa un atac de migrenă. Cel mai bun mod de a mânca pentru cei predispuși la migrene ar fi să mănânci 5 mese mici pe zi. Consumați o dietă bogată în carbohidrați și proteine. Evitați să beți sau să mâncați orice ar putea declanșa o migrenă. Unele cauze frecvente și declanșatoare ale alimentelor sunt ciocolata, alcoolul, cofeina etc..

Precauții: Foamea este un potențial factor declanșator pentru migrene.

14. Tratament de masaj pentru migrena la domiciliu:

masaj

Masarea scalpului împreună cu gâtul și umerii poate ușura tensiunea musculară care este prezentă, deoarece poate declanșa dureri de cap. Studiile arată că masajele reduc frecvența declanșatoarelor comune ale migrenei. Un masaj al scalpului, chiar și în timp ce suferiți de migrene, a demonstrat o ușurare instantanee. Terapia prin masaj este foarte eficientă în tratarea durerilor de cap tensionate și a migrenelor.

15. Feverfew Herb pentru migrene:

remedii casnice pentru migrenă

Această plantă este utilizată ca tratament natural pentru migrenă. S-a demonstrat că este eficient în tratamentul migrenelor prin reducerea frecvenței acesteia (3). Este unul dintre cele mai populare remedii casnice și utilizat pentru oricine suferă de migrenă. Și nu este deloc scump și poate fi folosit cu ușurință.

Precauții: Este relativ sigur atunci când este luat pe termen scurt.

16. Semințe de in:

semințele de in ca remediu pentru migrenă

Aici, avem unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru migrenă, care este utilizat în tratarea durerilor de migrenă. Unele dureri de cap sunt cauzate de depresie și este important să consumați acizi grași omega-3, care se găsesc în semințele de in. Îl puteți folosi sub formă lichidă (ulei) sau îl puteți lua ca semințe întregi sau măcinate.

Precauții: Femeile gravide trebuie să evite semințele de in, deoarece pot declanșa efecte hormonale.

17. Hrișcă:

hrişcă

Hrișca este un remediu util și unul dintre cele mai bune pentru ameliorarea migrenei și pentru reducerea frecvenței durerilor de cap. A fost folosit de mulți ani și a fost numit ca un remediu eficient la domiciliu pentru durerile de cap de migrenă. Conține o formă de flavonoid cunoscută sub numele de rutină. Acestea sunt fitochimicale, care ajută la reducerea durerii și mențin una în formă și activă în același timp.

18. Întinderea corectă:

Remediu de întindere pentru dureri de cap de migrenă

Uneori, lipsa de întindere poate duce la dureri de cap și migrene. Încercați câteva dintre aceste întinderi simple de umăr și gât, care vor face minuni pentru a reduce și este cel mai bun mod de a vindeca migrena. Puteți adăuga aceste întinderi la rutina obișnuită de antrenament. Mișcarea de la nivelul gâtului, ridicarea umerilor și izometria gâtului vă pot ajuta în ameliorarea durerii de cap a migrenei.

19. Consumul de oțet de mere:

oțet de mere

Aveți nevoie de cel mai bun remediu pentru migrenă? Luați câteva linguri de oțet de mere și puneți-l într-un pahar cu apă caldă. Se amestecă și se bea acest lucru pentru a obține ușurarea de dureri de cap de migrenă. Continuați acest remediu natural timp de aproximativ o săptămână și va reduce frecvența atacurilor de migrenă.

20. Mușețel:

mușețel ca remediu pentru migrenă

Aceasta este o substanță antiinflamatoare și poate reduce acel tip de migrenă și dureri de cap, care au fost cauzate din cauza inflamației. Acesta vine cu caracteristici liniștitoare și poate elimina simptomele și cauzele migrenei într-o săptămână. Ceaiul de mușețel are multe alte beneficii, care ne servesc și corpului și organelor. Luați două-trei lingurițe de floare de mușețel într-o ceașcă deja umplută cu apă caldă și lăsați-o timp de două până la trei minute. Pentru a-l face puțin gustos, puteți adăuga niște suc de lămâie. (4)

Precauții: Femeile gravide ar trebui să evite acest lucru, deoarece pot duce la avort spontan.

21. Ghimbir:

remediu la domiciliu pentru migrenă: Ghimbir

Ghimbirul are capacitatea de a bloca contracția musculară, ceea ce duce în continuare la dureri de cap și probleme de migrenă. Reduce impactul asupra hormonilor și stimulează inflamația vaselor de sânge. Consumul de ghimbir de mai multe ori pe parcursul zilei va reduce durerea migrenă și vă va menține corpul curat și din interior.

Precauții: Femeile gravide pot consulta medicul înainte de a utiliza ghimbir.

22. Exerciții aerobice:

Exerciții aerobice

Un studiu recent a demonstrat că efectuarea de exerciții aerobice va reduce durerile de cap de migrenă. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru migrenă. Exercițiile precum înotul, ciclismul etc. pot reduce durerile de cap și durerile de migrenă. Terapia de exerciții aerobice a parcurs un drum lung în reducerea numărului de atacuri de migrenă.

23. Tratament de meditație pentru migrenă:

Meditație pentru migrenă

Meditația este cheia. Există multe tehnici de meditație, care pot reduce durerea migrenă eficient prin atenuarea stresului și tensiunii. Meditația poate inhiba o parte a sistemului nervos care este responsabilă de stres. Fără a lua medicamente și fără a consulta un medic, meditația este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru a căuta ameliorarea durerii de migrenă.

24. Evitați nitrații sau nitriții:

nu luați nitrați

Consumul sau expunerea nitraților și a nitriților provoacă vasodilatația vaselor de sânge. Acest lucru, la rândul său, poate declanșa o durere de cap vasculară. La fel este cazul nitriților care sunt folosiți pentru a păstra culoarea roșie în carnea procesată și ca conservanți și în multe alte produse alimentare. Cel mai bine este să consumați aceste produse cu moderare și să nu declanșați o migrenă.

25. Merele:

mere pentru migrenă

Un măr pe zi ține doctorul departe. Știm cu toții cât de adevărată este această afirmație. Se știe că mirosul de mere verzi reduce severitatea simptomelor migrenei și menține corpul sănătos. Vă ajută să vă concentrați mai bine fără nici o durere suplimentară.

Migrena la femeile gravide:

Modificările hormonale în timpul sarcinii nu sunt singurul lucru care duce la migrene la femei. Majoritatea femeilor au o combinație de factori declanșatori, care constau în oboseală, picături de zahăr, tensiune, stres emoțional sau fizic. Tratamentul constă din beta-blocante, care scad tensiunea arterială și, la rândul lor, previn migrenele. Sunt relativ sigure în timpul sarcinii. Dacă migrenă apare împreună cu vărsături, atunci medicul poate prescrie un medicament anti-greață pentru ameliorarea disconfortului.

Migrena la copii:

Printre copii, migrena nu este doar o durere de cap proastă. Este o boală neurologică complicată în combinație cu simptome de migrenă la copii, cum ar fi vărsături, amețeli, mirosuri puternice, greață și sensibilitate la sunet și lumină. Din păcate, este foarte frecventă în rândul copiilor. În timpul atacului, copilul poate dori să se întindă într-o cameră întunecată. Durata cefaleei de migrenă la un copil este mult mai scurtă în comparație cu adulții. Poate dura de la 30 de minute până la 48 de ore. De obicei durează mai puțin de 4 ore, iar unii copii raportează dureri de cap și mai scurte, care durează 10-20 de minute.

Alimente pentru ameliorarea migrenei:

Următoarele sunt alimentele care ameliorează și oferă cea mai bună apărare împotriva durerilor de cap de migrenă:

 • Cartofi dulci
 • Spanac
 • Morcovi
 • Apă carbogazoasă, de la robinet sau de izvor
 • orez brun
 • Cireșe
 • Afine
 • Fructe care nu sunt citrice
 • Îndulcitori naturali precum siropul de arțar și extractul de vanilie
 • Carne proaspătă
 • Păsări de curte
 • Peşte
 • Boabe și ciuperci

Când să consultați un medic?

Conștientizarea mai multor opțiuni de tratament vă poate face mult mai ușor existența cu migrenă. Nu este bine să tratați migrenele cu medicamente eliberate fără rețetă care nu sunt vizate în mod specific. Majoritatea oamenilor nu văd un furnizor de asistență medicală și încearcă să se auto-trateze. Semnalele de avertizare pe care trebuie să le urmăriți în timpul unui atac sunt dureri de cap moderate până la severe, sensibilitate la sunet, miros și senzație de lumină, greață sau vărsături. Când toate aceste simptome încep să interfereze cu activitățile de zi cu zi, atunci acesta este cel mai bun moment pentru a solicita ajutorul unui medic. Medicul vă poate prescrie medicamente specifice migrenei care vă vor ajuta în mare măsură.

Migrenele pot începe în orice moment al vieții noastre în timpul copilăriei noastre timpurii, adolescenței sau chiar maturității. Unii dintre factorii de risc obișnuiți care ne fac mai predispuși la apariția migrenelor includ vârsta, istoricul familial, sexul și modificările hormonale. Poate fi debilitant până la a ne perturba viața și munca. Deși migrenele pot fi pe tot parcursul vieții, ele pot fi ținute sub control, iar simptomele pot fi ameliorate cu remedii naturale pentru durerile de cap de migrenă.

Întrebări frecvente:

1. Sunt tehnicile de acupunctură bune pentru durerile de cap de migrenă?

Acupunctura este medicina tradițională chineză care implică inserarea de ace foarte subțiri în punctele de presiune. Ameliorează cefaleea migrenă cronică. Ace stimulează nervii astfel încât eliberează hormoni precum endorfine. Acestea declanșează un răspuns din partea corpului și ameliorează migrenele și tensiunile. Asigurați-vă că acupunctura este realizată de un profesionist. Există unele speculații că acupunctura singură nu este suficientă pentru a vindeca durerile de cap de migrenă.

2. Care este diferența dintre migrenă și durere de cap?

Este foarte esențial să se știe diferența dintre un atac de migrenă și o durere de cap. Durerile de cap pot varia în ceea ce privește durata, declanșatorul și cât de severe sunt. Este posibil să nu apară într-un model identificabil, așa cum fac atacurile de migrenă. Declanșatoarele comune de migrenă se prezintă ca dureri de cap moderate până la severe și apar pe o parte a capului. Au și alte simptome, cum ar fi greață și vărsături, sensibilitate la lumină și sunet. O durere de cap care are dureri palpitante și care ne afectează activitățile din viața de zi cu zi este o migrenă. Medicii sugerează teste precum electroencefalografia (EEG), CT, scanarea RMN sau o coloană vertebrală pentru a exclude orice alte cauze ale cefaleei.

3. Ce tipuri de medicamente tratează migrenele?

Medicamente fără prescripție medicală utilizate pentru tratarea cefaleei de migrenă. Acestea includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofen / naproxen. Medicamentele eliberate pe bază de rețetă care ameliorează durerea migrenelor includ triptani și analgezice narcotice. Alte medicamente utilizate pentru tratarea migrenelor includ beta-blocante, antidepresive, derivați de ergot și blocanți ai canalelor de calciu. Injecțiile cu Botox sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata migrenele.

Declinare de responsabilitate: Informațiile din acest articol sub formă de sfaturi, remedii și sugestii au doar scop informativ. Scopul principal este de a crea conștientizare cu remedii casnice simple și sigure. Aceste informații nu trebuie interpretate ca un substitut pentru sfatul medical, diagnostic sau tratament medical. Vă rugăm să vă asigurați că solicitați sfatul medicului dumneavoastră pentru orice întrebări referitoare la starea medicală sau la modificarea tratamentului.