Protecție solară Vs Sunblock

protecție solară vs protecție solară

Există diverse produse de îngrijire a pielii disponibile pe piață în zilele noastre, de la loțiuni la creme la geluri până la talc și multe altele. Produsele de îngrijire a pielii variază chiar și în funcție de schimbările sezoniere. Două dintre cele mai populare și utilizate în mod obișnuit produse de îngrijire a pielii în timpul verilor sunt loțiune de protecție solară și loțiune de protecție solară. Este un mit comun printre oameni că protecția solară și protecția solară sunt două nume la același lucru. Ei bine, în realitate, acestea sunt absolut două lucruri diferite care par a fi similare. Să aflăm în detaliu diferența dintre cele două produse.

Protecție solară:

Loțiunile de protecție solară sunt formulate pentru a vă proteja pielea împotriva razelor UVA nocive ale soarelui. Ajută la absorbția radiațiilor UV dăunătoare și la minimizarea cantității care ajunge în piele. Razele UVA ale soarelui provoacă în general deteriorarea stratului exterior al pielii, ducând la îmbătrânirea pielii și la formarea ridurilor.

Protecțiile solare conțin, în general, ingrediente precum octinoxat, oxibenzonă, octisalat, benzofenonă și metilantranilat. Este întotdeauna recomandat să aplicați protecție solară cu cel puțin 30 de minute înainte de a ieși la soare, deoarece loțiunea are nevoie de timp pentru a fi absorbită în piele pentru a funcționa corect. Mai mult, trebuie chiar reaplicat după înot sau transpirație excesivă. Potrivit experților, este întotdeauna recomandat să folosiți o protecție solară cu un factor de protecție solară de 15. Protecțiile solare sunt o opțiune excelentă pentru cei cu tip normal de piele.

Protecție solară:

Protecție solară

Protecțiile solare sunt similare cu cele ale loțiunilor de protecție solară, dar au o utilizare mai largă. Protecțiile solare sunt special concepute pentru a preveni razele UVB ale soarelui să ne afecteze pielea, în afară de a fi, de asemenea, un scut pentru razele UVA. Sunblocks nu lasă radiațiile să ajungă la piele și, atunci când sunt aplicate pe piele, rămâne vizibil un strat gros, care este dificil de spălat în comparație cu loțiunile de protecție solară. Razele UVB ale soarelui sunt mult mai dăunătoare decât razele UVA și pot provoca cancer de piele pe măsură ce radiațiile ajung adânc în straturile pielii.

Protecția solară ajută la menținerea acestor radiații dăunătoare la distanță. Ingredientele folosite într-o protecție solară sunt în general ingrediente metalice, cum ar fi dioxidul de titan, oxidul de zinc și oxidul de fier. Nu trebuie să așteptați după aplicarea protecției solare, deoarece imediat ce este aplicat pe ecran, devine efectiv. Deci, protecția solară poate fi aplicată chiar înainte de a ieși în soare și, deoarece rămâne pe suprafața pielii și nu se spală ușor, nu trebuie reaplicat. Protecțiile solare sunt mai recomandate persoanelor cu piele sensibilă și persoanelor active fizic.

Persoanele care sunt expuse la soare de cele mai multe ori, cum ar fi sportivi, muncitori în construcții și multe altele, ar trebui să opteze pentru o protecție solară, deoarece protejează atât de razele solare UVA, cât și de UVB.

Ce să alegi?

Dacă sunteți într-o dilemă și nu sunteți sigur care dintre ele alegeți, deoarece acum știți că protecția solară și protecția solară sunt diferite, câteva sfaturi vă pot ajuta să eliminați confuzia. Este important să cunoașteți tipul de piele. Protecțiile solare funcționează bine pentru tipul normal de piele, dar pentru cei cu piele sensibilă, protecțiile solare sunt o necesitate. De asemenea, ocupația dvs. și numărul de ore la soare ar trebui să vă determine alegerea.

Oamenii care sunt expuși orelor lungi la soare, cum ar fi sportivi, muncitori în construcții și multe altele, ar trebui să meargă la protecție solară, iar pentru cei care rămân în interior mai ales, protecțiile solare ar fi bine. Chiar și în timpul exercițiilor fizice, cum ar fi înotul sau alergarea, se recomandă blocaje solare, deoarece activitățile fizice includ transpirația și, deoarece blocurile solare nu se spală ușor, atunci va fi de ajutor. Protejați-vă întotdeauna pielea de radiațiile solare, purtând o protecție solară sau o protecție solară, indiferent de sezon. Este un alt mit conform căruia protecțiile solare și protecțiile solare sunt destinate numai verii. Chiar și în timpul iernilor sau dacă rămâneți în interior tot timpul, nu uitați să aplicați loțiune de protecție solară.