15 Cele mai eficiente remedii la domiciliu pentru părul gras

Părul tău este gras și lipicios tot timpul, în ciuda spălării regulate? Dacă da, atunci cel mai probabil ai putea suferi de păr gras. Părul gras a devenit foarte frecvent în aceste zile, în principal din cauza factorilor de mediu și a altor stiluri de viață. Cum să scapi rapid de părul gras? Există diferite remedii casnice pentru părul gras, care sunt foarte eficiente în tratarea părului gras. Părul gras nu numai că îți strică aspectul, dar creează și un mediu ideal pentru reproducerea diferitelor bacterii și ciuperci. Scalpul gras este, de asemenea, principala cauză a căderii părului, a mătreții și a altor probleme de păr. Cu o îngrijire adecvată și o terapie potrivită, puteți scăpa pentru totdeauna de părul gras!

Remedii la domiciliu pentru părul gras

Ce cauzează părul gras?

Corpul nostru are glande sebacee sub piele și scalp care secretă uleiuri naturale esențiale care ne protejează pielea și părul de diferite elemente de mediu. Aceste uleiuri asigură lubrifierea necesară și îndepărtează diverse infecții. Când glandele sebacee de sub scalpul nostru produc exces de ulei, rezultă scalpul gras și părul. Putem scăpa de părul gras în mod natural sau cu diverse produse pentru tratarea părului gras disponibile pe piață. Scalpul gras nu numai că irită pielea capului și îl face să mănânce, dar dăunează și părului. Deci, este foarte important să scapi rapid de părul gras cu cele mai bune remedii potrivite.

Cum să scapi de părul gras acasă?

Deși există diverse produse disponibile pe piață pentru tratarea părului gras, cele mai eficiente remedii se dovedesc a fi remedii de casă cu plante și ingrediente simple. Remediile casnice sunt sigure, spre deosebire de produsele chimice, care vă pot deteriora părul pe termen lung. Remediile naturale pentru părul gras sunt numeroase – Aloe Vera, lămâia, agrișul indian, uleiul de arbore de ceai sunt remedii vechi pentru toate problemele părului. Vitaminele și mineralele naturale hrănesc părul, iar proprietățile lor de vindecare vindecă diferite afecțiuni. Deci, cel mai bun tratament de păr pentru părul gras se găsește în componentele naturale. Să ne uităm la câteva dintre căile de atac eficiente pentru a scăpa de părul gras:

1. Aloe Vera:

Aloe Vera are proprietăți astringente, care îl fac unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru părul gras. Aloe Vera controlează producția excesivă de ulei în scalp și absoarbe grăsimea și murdăria din scalp. Proprietățile sale anti-bacteriene și anti-fungice ajută la menținerea scalpului fără infecții. Aloe Vera calmează pielea capului și asigură, de asemenea, hidratarea necesară. Aceasta este cea mai căutată mască de păr de casă pentru părul gras.

Ingrediente: Două linguri de gel de Aloe Vera cu o lingură de suc de lămâie și apă.

Timp de pregatire: 20 de minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă gelul de Aloe Vera și sucul de lămâie. Adăugați apă până când amestecul se transformă într-o consistență curgătoare.
 • Aplicați amestecul de mai sus pe păr și pe scalp. Lăsați-l să rămână cel puțin 20-30 de minute.
 • Se spală cu apă plată.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Dacă utilizați gel proaspăt de Aloe Vera, asigurați-vă că îndepărtați bine stratul exterior exterior al frunzei, deoarece este toxic.

2. Oțet de mere:

Oțetul de mere este utilizat pe scară largă pentru păr și frumusețe. Dacă aștepți să scapi instantaneu de părul gras, atunci oțetul de mere este răspunsul. Oțetul de mere are un conținut ridicat de acid acetic, ceea ce este foarte util în echilibrarea nivelurilor de pH de pe scalp și controlul producției excesive de ulei. De asemenea, ajută la hidratarea scalpului, prevenind uscarea. Oțetul de mere are proprietăți anti-bacteriene și antifungice ridicate care ajută la menținerea scalpului curat și sănătos. Acesta este printre remedii naturale pentru scalpul gras.

Ingrediente: Trei linguri de oțet de mere și o ceașcă de apă.

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă oțet de mere și apă.
 • Aplicați bine amestecul de mai sus pe păr și pe scalp. Lăsați-l pe păr cel puțin 20-30 de minute.
 • Spălați-vă părul cu un detergent ușor.

Frecvența aplicării: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Nici unul.

3. Suc de lămâie:

Sucul de lămâie este utilizat pe scară largă pentru problemele de păr. Este una dintre modalitățile naturale de top de a îndepărta uleiul de pe păr. Lămâile sunt bogate în acid citric, ceea ce îl face un excelent detergent natural. Acest lucru este foarte eficient în curățarea grăsimii și a murdăriei de pe scalp. De asemenea, este foarte eficient în tratarea mătreții și a altor creșteri bacteriene la nivelul scalpului. Este un astringent natural și ajută la controlul producției excesive de ulei de către glandele sebacee. Deci, dacă vă întrebați cum să scăpați ușor și în siguranță de scalpul gras? Lămâia este răspunsul.

Ingrediente: Trei lămâi proaspete și două căni de apă.

Timp de pregatire: 15 minute.

Procesul de aplicare:

 • Extrageți suc din lămâi proaspete și adăugați două căni cu apă.
 • Spălați-vă părul și clătiți bine.
 • Aplicați bine amestecul de suc de lămâie pe scalp și pe păr.
 • Lăsați-l să acționeze 5 minute și clătiți cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Nici unul.

4. Ulei din arbore de ceai:

Dacă doriți să scăpați rapid de părul gras, atunci uleiul de arbore de ceai este cel mai bun răspuns. Uleiul de arbore de ceai a fost un remediu vechi pentru multe probleme ale părului. Proprietățile sale anti-bacteriene și anti-fungice mențin scalpul sănătos. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți care ajută la controlul producției excesive de sebum pe scalp, făcându-l unul dintre remediile naturale superbe pentru părul gras. Uleiul de arbore de ceai oferă, de asemenea, nutriția necesară pentru o creștere sănătoasă a părului.

Ingrediente: 15 picături de ulei de arbore de ceai și 30ml de ulei de cocos.

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă bine uleiul de arbore de ceai și uleiul de cocos, până când ambele se infuzează bine unul cu celălalt.
 • Aplicați bine pe păr și pe scalp.
 • Lăsați-l așa timp de cel puțin 2 ore.
 • Spălați-vă părul cu un șampon delicat.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Vă rugăm să verificați sensibilitatea la uleiul de arbore de ceai înainte de a utiliza acest remediu.

5. Mască de henna și ceai negru:

Dacă doriți să scăpați de părul gras și de părul gras peste noapte, atunci masca de păr cu henna și ceai negru este răspunsul. Henna este un remediu foarte popular pentru problemele părului în medicina antică indiană. Henna este cea mai bună mască de păr de casă pentru părul gras și gras. Henna ajută la controlul excesului de secreție de ulei și la curățarea scalpului de grăsime și murdărie. Hrănește părul și îl face moale și matasos.

Ingrediente: Patru linguri de pudră de henna, o jumătate de ceașcă de ceai negru și o ceașcă de apă.

Timp de pregatire: 30 minute.

Procesul de aplicare:

 • Înmuiați pudra de henna într-o ceașcă de apă peste noapte.
 • Pregătiți ceaiul negru și răciți-l.
 • Se amestecă bine henna îmbibată și ceaiul negru.
 • Aplicați bine acest pachet de henna pe scalp și pe păr.
 • Lăsați-l să acționeze cel puțin 3 ore.
 • Spălați părul cu un șampon ușor.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

Precauții: Nici unul

6. Bicarbonat de sodiu:

Te întrebi cum să scapi de părul gras în 5 minute? Este posibil cu acest ingredient cel mai simplu și ușor disponibil – bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale alcalinizante, care ajută la echilibrarea nivelurilor de pH pe scalp și la controlul excesului de ulei. Este un produs de curățare foarte eficient, deoarece elimină cu ușurință toate impuritățile și grăsimile. Toate aceste calități fac din bicarbonatul de sodiu cel mai simplu și mai bun remediu pentru părul gras. Deci, dacă te trezești și te întrebi cum să scapi de părul gras dimineața, răspunsul este chiar în bucătăria ta.

Ingrediente: Jumătate de cană bicarbonat de sodiu și o cană și jumătate de apă.

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă bicarbonatul de sodiu în apă.
 • Aplicați bine acest amestec pe scalp.
 • Lăsați-l să rămână timp de aproximativ 5 până la 10 minute și spălați-vă părul cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Nici unul.

7. Mască de iaurt:

Pentru a scăpa instantaneu de părul gras gras, trebuie să încercați această mască de iaurt. Iaurtul are bacterii probiotice, ceea ce este foarte util în sănătatea și hrana scalpului. Iaurtul are proprietăți anti-bacteriene și anti-fungice care ajută la evitarea oricăror afecțiuni infecțioase ale scalpului. Această mască de păr DIY pentru păr gras este foarte benefică în menținerea echilibrului pH-ului pe scalp și controlul excesului de ulei. Masca cu iaurt este considerată una dintre cele mai bune tratamente de păr pentru părul gras.

Ingrediente: O jumătate de cană de iaurt și două linguri de suc de lămâie.

Timp de pregatire: 10 minute

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă iaurtul și sucul de lămâie pentru a forma o pastă netedă.
 • Aplicați bine acest amestec pe păr și pe scalp.
 • Puteți masa ușor scalpul cu acest amestec pentru a vă asigura că este bine absorbit.
 • Acoperiți-vă părul cu o cârpă moale și lăsați-l să acționeze cel puțin o oră.
 • Spălați-vă părul cu apă caldă, iar acest lucru vă poate oferi un tratament bun pentru părul gras.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

8. Gooseberry indian sau Amla:

Amla a fost utilizat pe scară largă în medicina indiană antică pentru diverse afecțiuni ale părului. Este Amla sau India Gooseberry este unul dintre cele mai bune remedii pentru scalpul gras și tratamente pentru scalpul gras. Amla are o natură acidă și bogată în vitamina C, care ajută la îndepărtarea grăsimii și a altor impurități de pe scalp. Amla este, de asemenea, foarte util în menținerea echilibrului pH-ului pe scalp și controlul excesului de secreție de ulei. Dacă vrei să scapi de scalpul gras în mod natural, Amla este una dintre cele mai bune metode.

Ingrediente: O lingură de pudră de amla și două căni de apă.

Timp de pregatire: 30 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă amla în apă și se fierbe apa până când cantitatea devine pe jumătate.
 • Lăsați lichidul să se răcească și strecurați-l pentru a arunca reziduul.
 • Curățați-vă părul cu șampon și clătiți-l bine.
 • Aplicați bine ceai amla pe scalpul umed și pe părul umed.
 • Lăsați-l să acționeze zece minute și clătiți-vă părul cu apă plată.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

9. Ulei de cocos:

Uleiul de cocos, din toate punctele de vedere, este unul dintre cele mai bune tratamente pentru scalpul gras. Uleiul de cocos este foarte răcoritor la nivelul scalpului și ajută la hidratarea eficientă a scalpului. Uleiul de cocos are proprietăți care controlează producția excesivă de sebum și mențin echilibrul uleiului. Acest ulei de nucă de cocos are antifungice și anti-bacteriene, deci este foarte bun pentru a face scalpul curat și sănătos. Masca de păr cu ulei de cocos pentru scalpul gras face părul lipsit de ulei, moale, strălucitor și sănătos.

Ingrediente: Ulei de cocos pur, conform cerințelor.

Timp de pregatire: 5 minute.

Procesul de aplicare:

 • Încălziți uleiul de cocos pur până devine cald.
 • Aplicați bine acest ulei cald pe scalp și pe păr.
 • Masați-vă scalpul până când uleiul este bine absorbit.
 • Lăsați-l să acționeze timp de o oră.
 • Spălați-vă părul cu un șampon ușor.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

10. Ceai verde:

Ceaiul verde este cel mai bun tratament extrem de eficient pentru scalpul gras. Ceaiul verde are proprietăți care ajută la controlul producției excesive de sebum și la menținerea echilibrului uleiului la nivelul scalpului. Ceaiul verde este, de asemenea, bogat în polifenoli sau micronutrienți care hrănesc scalpul și părul și îi fac sănătoși. Acesta este un mod natural de a îndepărta uleiul de pe păr.

Ingrediente: O jumătate de cană de frunze de ceai verde și o cană de apă.

Timp de pregatire: 20 de minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă frunzele de ceai verde cu o cană de apă și se fierbe timp de 5 minute.
 • Răciți ceaiul până devine cald.
 • Aplicați bine acest ceai cald pe scalp și pe păr.
 • Lăsați-l să acționeze timp de o oră.
 • Spălați-vă părul cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

Sfaturi suplimentare:

Iată câteva alte sugestii pentru cele mai bune rezultate pe părul gras.

 1.  Spălați-vă părul temeinic și des.
 2.  Consumați alimente sănătoase. Mâncarea pe care o consumați are un rol vital în menținerea sănătății. Consumul de grăsimi saturate și zaharuri rafinate vă poate afecta sănătatea pielii și a scalpului.
 3.  Evitați să folosiți prea multe produse încărcate cu substanțe chimice pe păr, deoarece acestea pot declanșa glandele sebacee pentru a produce uleiuri în exces.
 4.  Preferați produsele de coafură fără căldură. Plăcile de îndepărtare sau ondulatoarele electrice tind să-ți îngrășeze scalpul și, de asemenea, să-ți deterioreze părul.
 5.  Nu vă periați prea mult părul și nu vă atingeți de păr, deoarece provoacă glandele sebacee să producă exces de ulei
 6.  Stresul și somnul inadecvat sunt una dintre cauzele majore ale părului gras. Asigurați-vă că dormiți suficient și practicați meditația pentru a vă calma nervii.
 7.  Evitați balsamurile de păr sau utilizați balsamuri naturale de păr care ajută la menținerea echilibrului uleiului pe scalp.
 8. Când vă șamponați părul, asigurați-vă întotdeauna că apa este rece sau călduță. Spălarea cu apă fierbinte afectează echilibrul uleiului din scalp.
 9.  Folosiți șamponul potrivit. Preferă șampoanele uscate decât șampoanele care conțin uleiuri și grăsimi.
 10. Curățați-vă des peria. Periuțele de păr colectează murdăria și uleiul din păr și scalp, deci este necesar să le curățați în mod regulat.

Părul gras nu este niciodată o veste plăcută, murdăria și grăsimea care rămân pe scalp tot timpul, vă irită nu numai scalpul, ci și liniștea sufletească, dar cu terapia potrivită, puteți bate părul gras cu mare succes. Dacă doriți să scăpați eficient de părul gras și fără efecte secundare, remediile naturale pentru părul gras și scalpul gras ar trebui să fie cea mai bună alegere. Nu va mai trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la părul gras.