Parcuri și Sanctuare în Madhya Pradesh

Pădurile de rezervă, deși dau senzația unei păduri adevărate, sunt de obicei ochelari creați de om. Dar viața agitată a orașului de astăzi a făcut ca pădurile să pară un privilegiu evaziv al câtorva. Deci, fiecare stat a dezvoltat parcuri și rezerve pentru a menține flora și fauna, asigurându-se în același timp că oferă atât oamenilor cât și animalelor o viață.

Parcuri celebre și frumoase din Madhya Pradesh cu imagini:

Iată ce oferă statul Madhya Pradesh.

Parcul Național Bandhavgarh:

parcuri din Madhya Pradesh

Această mică rezervație are cea mai mare densitate a populației de tigri din India, inclusiv tigru alb. Situat în districtul Shahdol, printre dealurile periferice ale lanțului muntos Vindhya, este acoperit în văi din Sal, pădure mixtă de foioase pe dealuri și bambuși din jur. Această rezervă de tigri se reproduce și adăpostește

• 22 de specii de mamifere și

• 250 de specii de păsări.

Turiștii pot călători într-un vehicul sau pe spatele unui elefant, totuși este recomandat să păstrezi calmul și liniștea și să nu faci mișcări rapide pentru a-i speria..

Cel mai convenabil mijloc de călătorie este o călătorie de cinci ore și jumătate de la Delhi la khajuraho. Cel mai bun moment pentru a vizita este februarie-iunie.

Parcul Național Kanha:

parcuri-în-madhya-pradesh-kanha-rezerva-tigru

Rezervația pitorească și întinsă a Kanha Tiger este la fel de renumită pentru tigrii săi, precum și pentru terenul rar Barasingha. Este cel mai bun și mai bine administrat parc național din Asia. Tururile cu ghid oferă cele mai bune locuri din jurul Kanha, unde se pot vedea Blackbuck și Barasingha în acțiune în orice moment al zilei. Punctul Sunset este o atracție rară pentru fiecare turist din Kanha. În total, adăpostește aproape 22 de specii de mamifere. Este bine conectat de la Jabalpur, Bilaspur și Raipur; cu toate acestea, vehiculele nu sunt permise după întuneric. Cel mai bun moment pentru a vizita este februarie-iunie, deoarece rezerva este închisă în timpul musonilor.

Karera Wildlife Sanctuary:

parcuri-în-madhya-pradesh-karera-sanctuar-faunei sălbatice

Răspândit pe 202 de kilometri pătrați, este într-adevăr un paradis al privitorilor de păsări, deoarece găzduiește turme de creaturi aviare, care includ avestrea indiană extrem de pe cale de dispariție, avicinul bărbos și avestrea colorată. Împreună cu otidele, la acest sanctuar au fost înregistrate aproape 245 de specii de păsări. Păsările migratoare au o afinitate majoră față de Dihaila Jheel. În afară de păsări, acest sanctuar crește câteva mii de dolari negri și gazelă indiană. Noiembrie-martie este momentul ideal pentru ca obturatorii să poată arunca o privire asupra acestei magnifice faune aviare.

Sanctuarul Ken Gharial:

parcuri-în-madhya-pradesh-ken-gharial-sanctuary

Amplasat între râurile Ken și Thunder în districtul Chhatarpur, este țara verișorilor îndepărtați ai puternicilor crocodili, peștii care mănâncă Gharials. Acest sanctuar este bine conectat de Khajuraho și, prin urmare, este o destinație populară, care este frecvent vizitată de pasionații de animale. Este un sanctuar unic, pe propriul său merit.

Parcul Național Panna:

parcuri-în-madhya-pradesh-panna-national-park

Situat la aproximativ 57 de kilometri de Khajuraho, este inima statului Madhya Pradesh, care se întinde pe 543 de kilometri masivi. Este una dintre cele mai populare rezerve de tigri din țară. Alte atracții sunt căprioarele și antilopele curate împrăștiate în jurul cheilor adânci, cascade în cascadă, vale liniștită și păduri dense de tec. Populația bio-diversă acoperă:

• Tigrii

• Leopardii

• Chinkaras

• Chowsingha

• Lup

• Gharial

• Câștigătorii Paradisului

Parcul Național Pench:

parcuri-în-madhya-pradesh-pench-national-park

Periferia sudică a statului Madhya Pradesh este hrănită de râul placid Pench care curge prin inima acestui parc național. Înconjurat de păduri de foioase tropicale și o rețea complicată de rețele naturale din acest parc național, este doar un paradis. Popular pentru că a fost picătura din spatele celebrului „The Jungle Book” al lui Rudyard Kipling, este adesea numit Parcul Național Mowgli Pench.

Există mult mai multe sanctuare și parcuri sălbatice care asigură menținerea echilibrului ecologic. Acestea includ:

• Sone Gharial Wildlife Sanctuary

• Ghatigaon Wildlife Sanctuary

• Sanctuarul sălbatic Bagdara

• Parcul Național Madhav

Acestea sunt, de asemenea, atracții turistice majore în acel stat cunoscut popular ca țara Tigrilor.