60 de nume vechi de modă pentru băieți și fete

Astăzi constatăm că părinții caută ceva mai mult decât un cuvânt care sună frumos sau care este popular în timp ce caută nume pentru bebelușul lor. Numele bebelușilor de modă veche nu sunt doar cuvinte, dar au multă semnificație, cum ar fi reflectarea identității. Se poate referi chiar la moștenirea și cultura lor. Numele de modă veche revin din nou în tendință, deoarece au dovedit că pot rezista testului timpului. Derulați în jos pentru a găsi nenumărate nume de școală veche și găsiți cele care se potrivesc cel mai bine familiei dvs..

nume vechi de bebeluși

Cele mai bune 60 de nume vechi pentru bebeluși:

Aici am compilat o listă de nume vechi de bebeluși pentru băieți pentru copiii de generație nouă, care câștigă repede popularitate.

20 de nume de băieți la modă veche:

1. Avraam:

Înțelesul acestui nume este „Tatăl multimilor” și este de origine ebraică. Acesta este un nume venerat de evrei. De asemenea, deține semnificația „tatălui înălțat” în Biblie. El este un patriarh al Vechiului Testament.

2. Albert:

Înțelesul numelui Albert este „Nobil și luminos” și este de origine engleză. Există mai multe personalități clasice celebre cu acest nume, precum Albert Einstein, Albert Schweitzer și Albert Brooks, cineast.

3. Bernard:

Bernard înseamnă „Puternic, curajos ca un urs” și este de origine franceză. Poreclile obișnuite pentru acest nume sunt Bernard sunt Barney, Berney, Bernie. Este un nume drăguț într-un mod vechi.

4. Charles:

Înțelesul lui Charles este „Om liber”. Cea mai obișnuită poreclă pentru acest nume de modă veche pentru bărbați este Charlie, Charley, care se aplică pentru numele bărbaților și femeilor. Acest nume este de origine germană / franceză.

5. William:

Înțelesul acestui nume vechi de băiat este „protecție hotărâtă” și este de origine engleză. Cele mai frecvente porecle sunt Willy, Willie, Bill și Billy.

6. Aahlaadith:

Acest nume înseamnă „persoană veselă” și este de origine hindi / indiană / oriya. Cei cu acest nume sunt extrem de sensibili și sunt diplomați născuți. Sunt pacificatori și încearcă să adune oamenii împreună. Persoanele cu acest nume fac buni negociatori și le place să medieze pentru a aduce armonie între cei din jur. Au bune abilități organizatorice.

7. Aanat:

Acesta este un nume Jain Boy și înseamnă „Umil, Foarte curtenitor” și este de origine indiană. Sunt foarte independenți și au un puternic spirit de pionierat. Sunt lideri născuți care reușesc cu curaj și hotărâre.

8. Abhaidev:

Abhaidev este un băiat hindus, sikh, care înseamnă „Fără frică” și este de origine indiană / sanscrită. Cei cu acest nume sunt extrem de inteligenți și caută adevărul. Ei reușesc în orice meserie care implică analize și știință. Sunt atrași de toate lucrurile legate de spiritualitate.

9. Abhijeet:

Abhijeet este un nume popular care înseamnă „Victorios” și este de origine bengali / gujarati / sanscrită. Cei cu acest nume iubesc pacea și sunt plini de compasiune. Acestea își propun să găsească un echilibru între a da și a primi. Sunt profesori născuți și încearcă să ușureze lucrurile pentru ceilalți.

10. Abhiraam:

Acest nume înseamnă „Plăcut” și este de origine hindi / indiană / telugu. Cei cu acest nume sunt înzestrați cu abilități naturale de conducere. Devin foarte bogați și sunt buni la conducere. Puterea și autoritatea vin în mod natural la ei și fac mari vizionari. Sunt foarte buni în afaceri și finanțe.

11. Bachittar:

Acesta este un nume Sikh Boy, ceea ce înseamnă „merite minunate” și este de origine punjabi. Cei cu acest nume sunt îndrăzneți. Sunt creativi și foarte muncitori. Spiritul lor de pionierat îi ajută să reușească în toate domeniile.

12. Bajarang:

Acesta este un nume de băiat hindus care înseamnă „Un nume al Domnului Hanumaan”. Este de origine gujarati / hindi / indiană, iar persoanele cu acest nume sunt visători. Ei sunt, de asemenea, vindecători datorită marii compasiuni pe care o au. Ei reușesc în domeniul predării și scrierii. Persoanele cu acest nume caută întotdeauna soluții și sunt altruiste. Sunt gata să-i ajute pe cei care au nevoie în mod altruist.

13. Chakrawarti:

Chakrawartimeans înseamnă „monarh universal” și este de origine indiană. Acest nume este popular printre Jains. Persoanele cu acest nume sunt extrovertiți. Sunt energici și sunt întotdeauna gata de acțiune. Ei reușesc în orice carieră care îi ține în mișcare, mai degrabă decât munca de rutină monotonă.

14. Dalbir:

Acest nume înseamnă „soldat curajos” și este de origine indiană / punjabi. Persoanele cu acest nume sunt curajoase și sunt realizatori. Sunt lideri născuți care învață să fie autosuficienți. Sunt muncitori și sinceri.

15. Eagan:

Eagan înseamnă „caritabil” și este de origine hindi / indiană / kannada / tamilă. Persoanele cu acest nume sunt extrovertiți. Îi plac aventurile sunt populare și de succes în toate domeniile. Sunt progresivi și au succes în toate domeniile.

16. Fanishwar:

Fanishwarmeans înseamnă „Lordul șerpilor” și este de origine hindi / indiană / oriya / sindhi / telugu. Persoanele cu acest nume sunt idealiști. Sunt oameni cu multă compasiune și gata să aibă grijă de nevoile altora.

17. Gajanand:

Acest nume înseamnă „Lord Ganesh” și este de origine indiană. Sunt oameni înzestrați din punct de vedere psihic, care sunt atrași de spiritualitate și le place să caute cunoștințe despre lucruri care sunt un mister. Le place să investigheze și să se descurce bine într-un domeniu al științei care necesită cunoștințe științifice sau abilități tehnice.

18. Hansraj:

Hansraj înseamnă „conducător perfect sau pur” și este de origine hindi / indiană / kannada / oriya. Puteți găsi acest nume mai ales în rândul sikhilor. Persoanele cu acest nume sunt dotate cu abilități naturale de conducere. Se pot descurca din punct de vedere financiar și au abilități excelente în management. Persoanelor cu acest nume le place întotdeauna să se ocupe de lucruri și sunt mari vizionari. De asemenea, se descurcă bine în domeniul afacerilor.

19. Lakshmikant:

Lakshmikant înseamnă „Lordul Vishnu” și este din Assamese / Hindi / Indian / Marathiorigin. Cei cu acest nume sunt foarte perspicace. Sunt pacificatori cărora le place să aducă oamenii împreună. Le place armonia și se pricep la compromisuri. Persoanele cu acest nume se descurcă bine în toate domeniile în care este nevoie să mediați sau să negociați. De asemenea, au în ele o cantitate neobișnuită de sensibilitate. Ei fac diplomați buni, iar abilitățile lor organizatorice îi fac să aibă mare succes.

20. Madhialagan:

Acest nume înseamnă „inteligent și frumos” și este de origine indiană / tamilă. Persoanele cu acest nume sunt lideri și vizionari născuți. Au succes în afaceri și sunt buni în ceea ce privește banii. Abilitățile lor de gestionare îi ajută să devină foarte reușiți.

20 de nume vechi pentru fete:

Aici am compilat o listă de nume feminine de modă veche pentru fetele ale căror nume au o semnificație foarte mare, bazată pe strămoși, semnificație unică sau o ocazie.

21. Abigail:

Înțelesul acestui nume este „bucuria tatălui meu” și este de origine ebraică. Înseamnă și o femeie inteligentă, frumoasă, loială. Poreclele lui Abigail sunt Abbey, Abbi, Abbie, Abby, Gael, Gail, Gale, Gayla, Gayle, Gaila.

22. Adelaide:

Înțelesul lui Adelaide este nobilime și poartă poreclele lui Addie, Addy, Adi, Adelheid. Este o formă engleză de nume german.

23. Beatrice:

Înțelesul acestui nume este „Ea care aduce fericirea; Binecuvântat ”și este de origine latină. Poartă cu el o mulțime de porecle precum Birdie, Betty, Bess, Bea.

24. Celeste:

Numele Celeste înseamnă „Ceresc” și este de origine latină. Diferitele porecle ale acestui nume sunt Celia, Celie, Lessie, Lissie.

25. Elaine:

Elaine înseamnă „Raza Soarelui; Lumina strălucitoare ”și este de origine greacă veche și poartă porecle precum Elli, Ellie, Elly, Laine, Laini, Lainey, Layney.

26. Danika:

Danika înseamnă „stea de dimineață” și este de origine hindi / indiană / marathi. Sunt persoane practice și muncitoare, care reușesc în orice domeniu datorită acestei calități. Au bune abilități de management și de organizare.

27. Eesha:

Eeshameanii „Zeița Parvati, Puritatea” și sunt din Bengali / Hindi / Indieni / Kannada / Sanskrit / Sindhi / Teluguorigin. Persoanele cu acest nume sunt foarte sensibile și au un spirit de îngrijire excelent în ele. Sunt, de asemenea, plini de compasiune și caută armonie în orice situație. Au abilități diplomatice bune și au multă răbdare.

28. Garima:

Garimamean „Onoare, pricepere, forță, căldură” și este de origine indiană / marathi. Sunt oameni muncitori, care pot reuși oriunde muncesc. De asemenea, sunt de încredere și își asumă responsabilitățile în serios.

29. Maalini:

Acest nume poartă semnificația „La fel de frumos ca florile” și este de origine indiană / tamilă. Cei cu acest nume sunt plini de energie și plini de energie. Sunt populari și reușesc în toate domeniile. Persoanelor cu acest nume le place să riște și sunt foarte curajoși. Sunt extrovertiți, iar calitatea lor de gândire înainte îi ajută să reușească.

30. Mahati:

Mahatimeanul „Mare” și este de origine indiană. Persoanele cu acest nume sunt filozofice și sunt, de asemenea, foarte inteligente. Le place să analizeze totul în viață. Sunt căutători născuți și reușesc în orice domeniu care necesită cunoaștere științifică.

31. Maitri:

Acest nume înseamnă „Prietenie” și este de origine indiană. Inteligența lor extremă îi ajută să reușească în toate domeniile și să se descurce bine în cercetare datorită capacității lor de a analiza. De asemenea, sunt atrași de toate lucrurile spirituale.

32. Malarvili:

Acest nume înseamnă „Cu ochi frumoși asemănători unei flori” și este de origine indiană / tamilă. Persoanele cu acest nume sunt inteligente și au o minte analitică care le face să aibă succes în domenii legate de știință și tehnologie. Se știe, de asemenea, că sunt extrem de imaginative și filozofice.

33. Nabhitha:

Nabhithameanii „Fearless” și sunt de origine indiană. Persoanele cu acest nume se nasc vindecători, deoarece sunt compasiune din fire. Se descurcă bine în domeniile artei, cum ar fi scrisul și pictura. Ei caută pe ceilalți și se străduiesc să găsească soluții.

34. Ojaswini:

Ojaswinimeans înseamnă „Lustros” și este din India / Marathiorigin. Aceste persoane sunt independente și curajoase. De asemenea, sunt sinceri și pot lucra din greu. Sunt creativi și sunt născuți realizatori. Spiritul lor puternic de pionierat îi ajută să reușească în toate domeniile. De asemenea, sunt cunoscuți pentru simplitatea lor.

35. Oliyarasi:

Oliyarasimeans este „strălucitor” și este de origine indiană / tamilă. Aceste persoane sunt indivizi îndrăzneți și puternici. Muncesc din greu pentru a-și atinge obiectivul în mod constant și sunt autosuficienți. De asemenea, fac lideri buni și sunt hotărâți să reușească.

36. Padmagriha:

Padmagriha înseamnă „Cine locuiește într-un lotus” și este de origine hindi / indiană / marathi / telugu. Cei cu acest nume iubesc pacea. Ei îi susțin pe ceilalți și sunt foarte atenți la oamenii din jur. Aceste persoane au un spirit hrănitor în ele. Ei fac profesori buni și își propun să le faciliteze viața celor din jur.

37. Rahini:

Rahini înseamnă „Zeița Saraswati” și este de origine hindi / indiană / kannada. Nu mulți sunt conștienți de semnificația acestui nume. Persoanele cu acest nume sunt extrem de energice. Sunt gânditori progresivi. Persoanele cu acest nume au un sentiment de aventură în ele. Sunt plini de resurse și acest lucru îi ajută să reușească în toate domeniile.

38. Sahila:

Sahilameanul „Ghid” și este de origine indiană. Sunt extrovertiți și plini de energie. Persoanele cu acest nume sunt gânditori care sunt liberali și se descurcă bine în orice muncă care necesită energizare. Ei nu preferă slujbe monotone. Sunt foarte inventivi, iar acest lucru îi ajută să reușească în toate domeniile de lucru.

39. Tamarai:

Tamarai înseamnă „floare de lotus” și este de origine indiană / tamilă. Aceste persoane sunt visători și, de asemenea, idealiști foarte compasiuni. Se vindecă prin munca lor în diverse domenii, cum ar fi scrierea, predarea sau alte arte. De asemenea, sunt gata să-i ajute pe cei care au nevoie.

40. Udipti:

Udiptime înseamnă „Foc” și este de origine gujarati / hindi / indiană. Sunt oameni cărora le place să se bucure de propria companie. Acei oameni sunt filozofici și le place să analizeze lucrurile. De asemenea, sunt căutători de adevăr și vor reuși cu siguranță în orice domeniu care necesită abilități de raționament și investigație.

10 Twin & Nume unisex pentru copii vechi:

41. Atharv și Ayansh:

Cu toții suntem familiarizați cu aceste nume vechi de copii indieni, Atharv, care este numele primului Veda. Numele Ayansh înseamnă „parte a părinților”. Amândoi sunt de origine indiană și sunt o alegere bună pentru părinții care doresc nume de modă veche care să se încadreze în modernitate.

42. Ayan și Yuvan:

Pentru acei părinți care doresc ca numele gemenilor să rimeze, atunci acest lucru este ideal și este o alegere bună. Înțelesul numelui Ayan este „natură”. Pe de altă parte, Yuvan este un alt nume pentru Lord Shiva.

43. Aadi și Sai:

Aici sensul numelui Aadi este „primul” sau „cel mai important”, iar semnificația lui Sai este obținută din cuvântul indian care înseamnă „divin”. Ambele nume vechi de bebeluși gemeni se potrivesc și sună frumos împreună și fac o alegere bună.

44. Abhay și Nirbhay:

Acestea sunt nume frumoase pentru băieții gemeni în care Abhay înseamnă unul fără teamă sau neînfricat, iar numele Nirbhay înseamnă și neînfricat sau fără teamă. Aceste două nume fac alegeri ideale, deoarece ambele înseamnă același lucru.

45. Adin și Adil:

Înțelesul numelui Adin este frumos și nobil de spirit, iar numele Adil înseamnă onest, judecător și sincer. Adin este de origine ebraică, iar Adil este de origine arabă.

46. ​​Myra și Kyra:

Aceste nume se potrivesc atât în ​​India, cât și în străinătate și sunt potrivite pentru fetele gemene. Numele Myra poate fi scris și ca Mayra sau Mayrah. Kyra este un nume de origine greacă / persană. Înseamnă „soarele”.

47. Presley și Harley:

Numele Presley înseamnă „din câmpul preotului” și este de origine engleză. Numele Harley este, de asemenea, de origine engleză și se referă la „lemnul iepurilor”. Aceste nume au câștigat popularitate și din cauza faimoaselor motociclete Harley. Acestea sunt nume gemene foarte vechi pentru ambele sexe.

48. Nayan și Nayna:

Înțelesul lui Nayan înseamnă ochi și este de origine indiană, iar numele Nayna înseamnă și ochi. Aceste nume sunt preferate de părinții care optează pentru nume care pot fi folosite pentru orice gen.

49. Charlie și Peyton:

Un alt set de nume pentru gemeni care sunt neutri în materie de gen sunt Charlie și Peyton ca prenume. Numele Charlie înseamnă „om liber” și este de origine engleză. Peyton este adesea considerat un nume masculin, dar poate fi considerat femeie dacă este schimbat în Payton.

50. Ember și cherestea:

Acestea sunt nume unisex de modă veche, unde Ember este de origine engleză, iar acest nume înseamnă „foc mocnit”, în timp ce lemnul este de origine americană, iar semnificația este „lemn, puternic” și este uneori folosit ca nume de mijloc.

51. Sterling și Emery:

Înțelesul numelui luxos Sterling este „autentic, de înaltă calitate” și este de origine engleză. Emery înseamnă „putere curajoasă” și este, de asemenea, de origine engleză.

10 nume de bebeluși indian de modă veche (băieți & Fete):

52. Abheer:

Numele Abheer înseamnă turmă de vaci și are o formă variantă Aabheer, care se referă la o persoană care are grijă de vite și își are originea în Oriya. Alte variații ale acestui nume sunt Aabher, Abheeran, Abheer și Abheera. Acest nume este potrivit pentru cei care sunt muncitori, fiabili, curajoși și foarte practici.

53. Aabharan:

Acest nume înseamnă „Bijuterie” și are origine indiană / oriya. Acest nume este legat de o persoană cinstită, independentă, directă, muncitoare și puternică. Sunt lideri născuți. Vor avea succes în toate domeniile.

54. Aadarsh:

Aadarsh ​​înseamnă „Ideal” și este de origine kannada / oriya / sanscrită. Cei cu acest nume sunt foarte inteligenți și imaginați. Sunt născuți în căutarea adevărului și atrași de tot ceea ce este spiritual.

55. Aadhavan:

Aadhavan înseamnă „Strălucitor ca soarele” și este de origine indiană / tamilă. Cei cu acest nume hindus ar trebui să fie extrem de inteligenți. Sunt imaginați și sunt născuți în căutarea adevărului. Ei sunt atrași de orice lucru spiritual și vor reuși în domenii care implică cunoștințe științifice.

56. Aadhunik:

Aadhunik înseamnă „Modern, Nou” și este de origine hindi / indiană / oriya / sanscrită. Cei cu acest nume sunt iubitori de pace și plini de compasiune. Sunt profesori născuți și încearcă să facă viața confortabilă pentru ceilalți.

57. Aadarshini:

Aadarshini înseamnă „Idealist” și este de origine Gujarati / Indian / Kannada. Sunt înzestrați cu talent artistic și îi pot inspira pe ceilalți. Acei oameni sunt extrovertiți și comunică bine cu oamenii. Ei văd bucuria în toate situațiile. Ei fac vorbitori buni și se descurcă bine în domeniul scrisului.

58. Amrithavarshini:

Amrithavarshini înseamnă „Ploaia” și este de origine hindi / indiană. Persoanele cu acest nume sunt lideri născuți. Au bune abilități de management și le place să se ocupe de situații. Autoritatea le vine în mod firesc și reușesc în domeniul afacerilor și au un cap bun pentru chestiuni legate de bani.

59. Balasandhya:

Balasandhya înseamnă „Zori” și este de origine indiană. Sunt geniali și sunt căutători de adevăr. Acei oameni au calități investigative bune și sunt atrași de toate lucrurile mistice. Sunt interesați de misterele vieții.

60. Baruni:

Baruni înseamnă „Zeița Durga” și este de origine bengali / hindi / indiană / sindhi. Persoanele cu acest nume sunt incredibil de perspicace. Sunt sensibili și sunt diplomați născuți, deoarece cred că au liniște în jurul lor. Acei oameni nu suportă resentimente și le place să țină oamenii împreună. Ei realizează multe în viață datorită tuturor acestor calități.

61. Chanchala:

Chanchala înseamnă „Lakshmi, neliniștit, nesigur” și este de origine bengali / indiene. Persoanele cu aceste nume sunt iubitoare de pace. Sunt foarte compasiuni și sunt extrem de simpatici. Aceste persoane fac mentori buni. De asemenea, le place să facă lucrurile confortabile pentru ceilalți.

În timp ce aleg numele, părinții se întorc la rădăcini pentru a alege un nume ideal pentru băiețelul și fata lor. Acest articol descrie în detaliu numele vechilor bebeluși, semnificația diferitelor nume și originea lor. Sperăm că acest articol te-a ajutat să alegi un nume ideal pentru bebelușul tău. Vă rugăm să ne spuneți ce nume v-au impresionat cel mai mult în comentariile de mai jos.

Declinare de responsabilitate:

Numele specifice au semnificații diferite și pot varia de la o țară la alta. Acest lucru poate varia și în ceea ce privește cultura. Trebuie să înțelegem adevăratul sens al unui nume înainte de a-l alege. Numele nu trebuie alese doar pentru că sună plăcut sau este popular. Acest articol extins are doar scop informativ pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.