Cele mai bune 25 de modele Rajasthani Mehndi pentru 2021!

Mehandi este o parte esențială a culturii noastre indiene. Joacă un rol semnificativ în nuntă și în alte ritualuri de bun augur. Nu numai mehndi, ci și utilizarea turmericului este descrisă și în primele cărți rituale hinduse vedice. Inițial, Mehendi era folosit doar pe palmele și picioarele femeilor, dar odată cu progresul timpului, devine o parte a ritualurilor pe care chiar și bărbaților le este permis să le aplice la ceremonii sau alte ritualuri. Pătarea cu pastă de mehndi este prezentă în obiceiurile noastre religioase, care arată o reprezentare simbolică a „trezirii luminii interioare”.

Modele Rajasthani Mehndi cu cele mai bune imagini

Există multe ritualuri hinduse care sunt urmărite prin aplicarea lui Mehendi în mâini și picioare. Festivaluri precum Karva Chauth, Vat Purnima, Diwali, Bhai Dooj și Teej includ Mehendi aplicând ritualuri. În aceste festivaluri, femeile și fetele de orice grup de vârstă aplică Mehendi în palme. Henna a fost folosită inițial ca formă de decor în principal pentru mirese hinduse. Unii oameni aranjează un designer Mehendi pentru ritualuri atât de importante, astfel încât toată lumea să poată avea ambele mâini pline de modele bune Mehendi, dar unii oameni se angajează adesea arătându-și creativitatea făcându-se singuri. Există diferite varietăți și modele de artă Mehndi, iar una dintre cele mai frumoase și complicate forme de artă mehndi este Rajasthani Mehndi.

rajastani mehndi proiectează main 2

Proiectele mehndi Rajasthani cuprind în principal dansul popular, tradiția, formele de artă, creativitatea și culorile culturii Rajasthani. Desenele sau arta Rajasthani mehndi arată reprezentările unice ale hennei prin utilizarea florilor, a frunzelor (în special a frunzelor de mango, deoarece se crede că sunt de bun augur), a modelelor în formă de păun etc., care reflectă cultura și tradiția indiană.

Modelele Rajasthani Mehndi sunt aplicate fie pe mâini, fie pe picioare sau pe ambele, după alegerea dvs. Datorită programului aglomerat al tuturor, oamenii aleg opțiunea potrivită care cumpără un con Mehendi gata pregătit. Cu toate acestea, în multe părți rurale din India, femeile încă mai cred în măcinarea frunzelor proaspete de henna pe pietrele de măcinat cu ulei adăugat, care nu sunt atât de rafinate pe măsură ce vin conuri de henna pregătite profesional, deși încă oferă culori mult mai întunecate și rămân pe mâini pentru o perioadă prelungită. Modelele mehndi din Rajasthani sunt foarte complicate. Adesea numele sau inițialele mirelui sunt ascunse sub tiparele Mehendi.

Modele tradiționale și frumoase Rajasthani Mehndi:

Aici am înrolat 25 de modele mehndi Rajasthani de top, împreună cu imagini pentru toate ocaziile dvs..

1. Modele Rajasthani Mehndi pentru mirese:

Modele Rajasthani Mehndi pentru mirese

Modelele Mehendi includ uneori câteva modele complicate care se aplică miresei înainte de ceremoniile de nuntă. Miresele și mâinile și picioarele sunt pline de modele grele. Aceste modele prezintă adesea imagini ale mirilor sau pot include varietăți de modele umbrite de flori și frunze. În Rajasthan, mirilor li se oferă modele care sunt adesea la fel de elaborate ca și cele pentru mirese. Mehndi cu mâna completă arată și mai superb atunci când sunt însoțiți de brățări colorate.

2. Rajasthani Bridal Mehndi Design pentru mâini pline:

Rajasthani Bridal Mehndi Design pentru mâini pline

Acesta este designul tipic mehndi de mireasă Rajasthani pentru mâini pline, cu detalii foarte complicate. Mâna stângă conține o imagine a unui prinț Rajasthani care reprezintă mirele, iar mâna dreaptă are o imagine a unei prințese reprezentând mireasa. Deoarece mâna este plină de modele detaliate, vârfurile degetelor sunt lăsate deschise. Această imagine a mirilor poate fi desenată oriunde în mâini, ca în palme sau încheietura mâinii sau brațe. Acest Rajasthani Mehandi este potrivit pentru a decora picioarele miresei cu foi de voal și motive de pasăre. Este unul dintre cele mai bune modele din Rajasthani mehndi.

3. Modele ușoare Rajasthani Mehendi:

Proiecte ușoare Rajasthani Mehendi

Una dintre cele mai comune și mai ușoare forme ale designului Rajasthani Mehendi este de a face motive tradiționale, cum ar fi marginea frunzelor de mango, care este umplută cu pătrate mici. Modelele cu frunze adaugă mai multă atingere desenelor și modelelor. Acest design este chiar potrivit pentru orice funcție de uz casnic, mai degrabă decât pentru ocazii mari, cum ar fi nunțile. Aceste modele se pot extinde pe toată lungimea mâinii, făcându-l foarte potrivit pentru mireasă și prietenii ei cei mai apropiați!!!

4. Modele moderne de mireasă indiană Rajasthani Mehandi:

Modele moderne de mireasă indiană Rajasthani Mehandi

Acum, acesta este un design modern indian extrem de artistic Mehendi. Făcut foarte bine, cu câteva motive mari de flori și foarte măreț. Vedeți cum florile și frunzele au o umbră în sine și cum benzile scot în evidență plenitudinea designului. Designul devine mai bun și mai dens spre încheietura mâinii urmat până la cot.

5. Modele de mireasă Rajasthani Mehndi pentru fete:

Modele de mireasă Rajasthani Mehndi pentru fete

Nu există o regulă sigură că trebuie să fie nunta ta doar pentru aplicarea lui Mehendi! Prietenii miresei pot selecta modele în funcție de alegerea lor. Majoritatea prietenilor miresei aleg un design mai puțin complicat și simplu decât mireasa. Puține flori și frunze făcute frumos pot completa un aspect plin de farmec, dar tradițional.

6. Modele circulare Rajasthani Mehandi:

Modele circulare Rajasthani Mehandi

În afară de păuni, motivele florilor sau frunzelor, modelele circulare cu câteva porțiuni umbrite sunt potrivite și pentru multe ocazii. Aceste modele sunt uneori greu de creat, deoarece Mehendi își arată imediat culorile. Aici nu veți avea șansa să eliminați Mehendi aplicat și să-l desenați din nou. Proiectele mehndi circulare sau structurile rotunde necesită precizie și este mult mai bine ca aceste modele să fie aplicate numai de artiștii Mehendi.

7. Picioarele și degetele acopereau modelele Rajasthani Mehendi:

Picioarele și degetele au acoperit modelele Rajasthani Mehendi

În general, ne concentrăm asupra palmelor sau picioarelor din partea mijlocie uitând complet de degete. Pentru un aspect complet, este important să desenați și ceva pe degete. Degetele de mână sunt acoperite de desenele grele, dar lăsarea degetelor de la picioare o face să pară incompletă. Vârfurile degetelor pot fi acoperite cu linii simple sau puncte, oferindu-i un aspect tradițional Rajasthani. Mireasa însăși poate aplica acest model simplu mehndi.

8. Frumos Rajasthani Mehendi Design:

Frumos Rajasthani Mehendi Design

Pentru a face un design să arate mai frumos, ar trebui să fii atent cu privire la linii. Aceste linii nu numai că ajută la completarea unui motiv, prin îngroșarea acestor linii creează o adâncime și întuneric pentru motive, creând o margine vizibilă. Umbrire perfectă a petalelor pentru a face designul să arate super șic și super elegant și de mireasă!

9. Design Rajasthani Mehendi cu flori:

Floare Rajasthani Mehendi Design

Dacă credeți că motivele florilor sunt foarte frecvente și doriți să încercați ceva diferit, atunci puteți acoperi întreaga palmă cu un design de frunze similar cu cel prezentat în imaginea de mai sus. Aici vârfurile degetelor sunt umplute cu henna. Pe de altă parte, acest design Mehndi este păstrat foarte simplu, doar cu unghiuri.

10. Rajasthani Feet Mehendi Designs:

Rajasthani Feet Mehendi Designs

Oricare ar fi designul pe care îl selectăm pentru aplicarea mehndi, fie el pentru mâini sau picioare, desenele mehndi ar trebui să urmeze întotdeauna oglinda care reflectă arta, ceea ce înseamnă că ambele mâini ar trebui să fie identice una cu cealaltă. De aceea, desenele mehndi din Rajasthani sunt considerate a fi cea mai dificilă formă de artă.

11. Modele tradiționale Rajasthani Mehandi:

Modele tradiționale Rajasthani Mehandi

Acesta este un exemplu de design tradițional Rajasthani mehndi. Mâna și încheietura mâinii sunt pline de design de păun și frunze de mango, ceea ce îl face să arate mai elegant și mai frumos.

12. Rajasthani Hand Mehndi Design pentru orice ocazie:

Rajasthani Hand Mehndi Design pentru orice ocazie

Un design care umple palma este mai potrivit pentru o palmă subțire și lungă. Palma poate fi umplută cu foi de voal, flori și frunze foarte complicate. Cu toate acestea, puteți evita forma de artă a reflexiei oglinzii în acest design tipic, deoarece este nevoie de mult timp pentru a desena un design atât de detaliat. Acest design pentru mâini Rajasthani mehndi este ideal pentru orice ocazie.

13. Flori umbrite Rajasthani simple Mehandi:

Flori umbrite Rajasthani simple Mehandi

Dacă nu ești atât de bun la desen, încearcă mai bine să găsești linii sau cutii încrucișate. Includeți câteva flori simple umbrite și încercați să le uniți cu alte motive cu ajutorul altor tipuri de modele arabe. Puteți chiar să umpleți câteva cutii sau să le umbriți pentru a da un aspect mai drastic la designul complet mehndi.

14. Picioare întregi acoperite Modele Rajasthani Mehandi:

Picioare întregi acoperite cu modele Rajasthani Mehandi

În acest design, picioarele întregi sunt acoperite cu modelul foii de voal cu motive tradiționale de păun urmate de linii drepte până la vițel. Puteți păstra spațiu între modele, deoarece acestea tind să ofere pielii dvs. un aspect mai corect.

15. Modele Mehndi Rajasthani umbrite unghiular:

Modele unghiulare umbre Rajasthani Mehndi

Acest design greu de mehndi este realizat complet cu ajutorul unor modele unghiulare și completat cu detalii foarte complicate. Aici vârfurile degetelor sunt păstrate simple, deoarece palma este umplută cu un design atât de greu. De asemenea, puteți adăuga paiete sau câteva pietre colorate pentru a face designul dvs. să arate mai unic și mai frumos.

16. Rajasthani Feet Mehandi Designs for Mireas:

Rajasthani Feet Mehandi Designs for Brides

Într-o nuntă din Rajasthani, picioarele miresei sunt acoperite cu mehndi. Modelele de picioare mehndi acoperă picioarele întregi până la vițel și se poate vedea oglinda care reflectă designul. Este o alegere ideală pentru a picta unghiile care se potrivesc ținutei în funcție de zi.

17. Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Design:

Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Design

Celebrul proiectat Rajasthani Mehendi este făcut mai frumos prin proiectarea imaginii mirelui și a mirelui. Imaginile desenează pe palmă și când ambele palme se alătură mirelui și mirelui pot fi văzute împreună, care este tema principală a acestui design. Pe de o parte, imaginea miresei și cealaltă, cu imaginea mirelui, scoate în evidență starea de nuntă. Designul cel mai des preferat de către mirese.

18. Design Barat Rajasthani Mehndi:

Barat Rajasthani Mehndi Design

Acest tip de design descrie ceremonia căsătoriei într-o formă de artă. Acest design scoate în evidență imaginea lui Doli și a procesului Barat. Ceremonia tradițională este evidențiată frumos în acest tip de design. Pentru a schița această imagine este nevoie de mult timp și răbdare. Dar oamenii din Rajasthani sunt cunoscuți pentru viteza și munca artistică când vine vorba de Mehndi.

19. Mână frontală complexă Rajasthani Mehndi Design:

Front Hand Rajasthani Mehndi Design

Acest tip de design pare complicat când este văzut, dar nu este altceva decât o rază de linii care formează un model. Imaginile florale nu sunt utilizate în acest tip de design. Arată bine cu îmbrăcămintea etnică indiană și acționează ca niște brățări.

20. Design complex complex Rajasthani Mehndi:

Full Hand Rajasthani Mehndi Design

Este un model de întrețesere cu linii curbe și puncte care scoate în evidență lucrări complexe. Proiectarea complexului mehndi cu mâna completă necesită o cantitate enormă de concentrare și răbdare. Acest tip de design cel mai frecvent utilizat pentru mirese datorită bogăției sale aduse de design.

21. Design Mehndi cu model de păun:

Model de păun Mehndi Design

Mehndi este un mod tradițional de decorare a mâinilor doamnelor, adăugând la designul mehndi, este designul păunului, care este unul dintre cele mai vechi și tradiționale modele utilizate în timpul nunții sau a oricărei ocazii festive. Designul păunului acoperă întreaga palmă împreună cu alte modele florale care se alătură designului păunului.

22. Mirror Design Rajasthani Mehndi:

Mirror Design Rajasthani Mehndi

Unul dintre cele mai faimoase modele mehndi din Rajasthani este designul oglinzilor. În acest tip, același design este reprodus pe ambele mâini, care se reflectă ca o oglindă. Este unul dintre cele mai dure modele de creat, deoarece același design trebuie să fie reprodus, care are nevoie de concentrare deplină, iar designul acoperă mâna completă realizată pe palmă continuând până la mâna superioară.

23. Krishna Radha Rajasthani Mehndi Design:

Krishna Radha Rajasthani Mehndi Design

Un alt design uimitor Rajasthani Marwari este reprezentarea lui Krishna și Radha într-o formă de artă, proiectându-le pe mână în timpul nunții patru mireasa. Reprezintă cultura și unitatea dintre cuplu care a fost ilustrată. Imaginea este combinată cu un design floral sau păun care scoate în evidență o frumusețe în sine, fără culori.

24. Rajasthani Mehndi Design numai pe degete:

Rajasthani Mehndi Design numai pe degete

Oamenii bătrâni care vor să-și ascundă ridurile sau cărora le place să decoreze mâna din față doar atunci este cel mai bun design. În acest tip de design mehndi, degetele mâinii din față sunt proiectate cu frunze sau cu motive florale, cu spațiul necesar reprezentând designul Rajasthani.

25. Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design:

Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design

În această zi a femeilor festive se îmbracă într-o manieră grandioasă, ca o mireasă care adaugă frumuseții lor, decorându-și mâinile cu un design relativ simplu mehndi. Design Rajasthani modelat în design arab, în ​​care mehndi este aplicat pe palmă și dus pe unul dintre degete.

O combinație de design nou cu design vechi scoate în evidență un model uimitor care este la modă în ultimele zile. Păstrarea tradiției noastre este principalul motiv din spatele noilor metode de combinație pentru a se potrivi cu stilul generației tinere, deoarece moda este diferită de timpurile vechi. Această modificare este necesară pentru a ne păstra valorile și cultura, care a fost binevenită de oameni din întreaga lume.

Încercarea unui design simplu Rajasthani în stil arab va fi un început bun, deoarece consumă mai puțin timp și este ușor de schițat mai întâi pe mâinile altor oameni decât încercarea inițială pe sine.