Proces pas cu pas pentru a efectua meditația Jyoti

Meditația Jyoti a fost formulată de Bhagawan Sri Sathya Sai Baba. El a vrut să elaboreze o metodă practică pentru a ajuta oamenii cu meditație. Astfel s-a format Meditația Jyoti, care este arta de a medita cu ajutorul unei lumânări sau a unei flăcări aprinse sub orice formă. Aceasta este cea mai importantă metodă universală de a câștiga pacea interioară și disciplina spirituală. Meditația Jyoti folosește energia din razele de lumină ale flăcării pentru a ne umple corpurile cu pozitivitate. Ne ajută să ne retragem din viața noastră normală și să ne concentrăm prin al treilea ochi situat între sprâncene. Beneficiile meditației Jyoti aduc liniștea în minte și ne îmbunătățesc concentrarea.

Proces pas cu pas pentru a efectua meditația Jyoti

Ce este meditația Jyoti?

Meditația Jyoti este o tehnică eficientă de meditație concepută de Sri Sathya Sai Baba, care folosește energia din razele de lumină ale unei flăcări. Prin focalizarea asupra flăcării pentru o perioadă determinată, se poate simți în interiorul nostru chiar și cu ochii închiși. Această energie luminează în interiorul corpului nostru și o umple de căldură. Îndepărtează întunericul care ne infestează corpul cu gânduri de gelozie, furie, poftă sau depresie. Cu o practică regulată, se simte că lumina crește din ce în ce mai mult pentru a acoperi întregul corp și a ne deschide toate simțurile.

Cum să faci meditația Jyoti?

Mai jos sunt pașii pentru a efectua Jyoti Dhyan și pentru a obține beneficii maxime din acesta:

Pasul 1: Ar trebui să aveți un timp fix pe care l-ați lăsa deoparte pentru meditație. Alegeți un moment care vi se potrivește fie dimineața, fie seara, dar pentru cel mai bun rezultat ar trebui să încercați să vă treziți înainte de zori și să meditați. Acest lucru s-ar putea să vă schimbe regimul obișnuit, dar ar fi cel mai bun început de zi.

Pasul 2: Trebuie să aveți o flacără de lumânare aprinsă în fața dvs., după care trebuie să vă așezați pe o saltea sau o asana care să vă facă suficient de confortabil pentru a medita. Puteți alege postura lotus, dar dacă nu puteți face acest lucru inițial, atunci stați confortabil și țineți spatele drept.

Pasul 3: Uită-te la flacără și concentrează-te pentru o vreme. După un timp închideți ochii încet și simțiți lumânarea aprinsă între sprâncenele ochilor. Ar aluneca în jos către inima ta, aducând gânduri și emoții. Nu veți vedea întunericul nici măcar când ochii sunt închiși. Lumina ar deveni mai strălucitoare și ar pătrunde până la membrele tale. Membrele voastre nu ar avea dorința de a face activități rele sau de a fi în întuneric, ar fi acum mediatori ai iubirii și luminii. Lumina ajunge apoi la limba ta, ceea ce ar elimina amărăciunea cuvintelor. Lasă-l să ajungă la ochi, urechi și să distrugă toate dorințele rele. Lasă-ți mintea să fie eliberată de gândurile păcatelor. Ar trebui să-ți răspândești bucuria cu oamenii din jur pentru a menține relații fericite.

Beneficiile meditației Jyoti:

Pe măsură ce practicați acest lucru în fiecare zi, veți realiza că ați avut o transformare pe plan intern.

  • Nu mai poți face rău, nu vezi răul, sau să faci parte din orice este greșit, dăunător.
  • Ați începe să fugiți de obiceiurile nesănătoase și ați încerca să căutați mai mult de la Dumnezeu.
  • Ai încerca să-l vizualizezi pe Dumnezeu prin lumina care strălucește puternic asupra ta.
  • Vei observa că mintea ta este liberă de haos și vei experimenta liniștea sufletească
  • Se pot îndepărta gardurile de pe inimă și pot începe să accepte oamenii așa cum sunt.

Meditația Jyoti de Sri Sathya Sai Baba:

1. Închide ochii și cântă OM de trei ori. Mintea ta ar fi mai puțin stresată și concentrată.

2. Respirați în ritm pentru a vă menține calmul. Inhalarea și expirarea trebuie făcute încet. Trebuie să spui „SO-HUM”. În timp ce inspirați, continuați să spuneți SO mental și în timp ce expirați, spuneți HUM.

3. Când te uiți la jyoti, vei vedea o flăcări în lotusul inimii tale. Ai simți dragoste și compasiune. Lasă flacăra să curgă prin diferite părți ale corpului tău și te faci să înțelegi că nu ar trebui să vezi nici un rău, să nu auzi nici un rău, limba ta să răspândească cuvinte bune, mâinile tale ar avea chef să facă ceea ce este bine, picioarele ar merge înainte pentru a face bine acțiuni. Luați flacăra prin picioare pentru putere, apoi la stomac pentru curățare, la ochi pentru a îndepărta întunericul și la minte pentru purificare.

4. Deschide ochii și privește Jyoti.

5. Imaginează-ți o figură sau alegerea ta pentru închinarea la jyoti.

6. Repetați o mantră, de exemplu, Om Sai Ram. Acest lucru te-ar face să te simți relaxat

7. Închide ochii și meditează 20 de minute.

8. În ultimele 2-3 minute nu repetați mantra

9. Încheie să meditezi încet.

Meditația Jyoti se bazează pe ideea de universalitate, unde lumina divinității este omniprezentă. Această lumină, atunci când este condusă în propriile noastre corpuri, poate crea minuni. În timp ce efectuați meditația Jyoti, nu trebuie doar să vă concentrați asupra luminii, ci să uitați de corpurile noastre pentru a experimenta senzația. Cu toate acestea, pentru a ajunge la acest stadiu de a fi complet indiferent de simțurile corpului nostru necesită multă practică și dăruire. Cheltuind timp de calitate în fiecare zi, se poate stăpâni arta meditației.