Cele mai recente 30 de stiluri de modele Mangalsutra și importanța sa de a purta

O nuntă indiană este o vitrină a culturilor și tradițiilor bogate ale țării. Indiferent de religie, un ritual obișnuit care se practică în toată țara este legarea sfântului nod nupțial, numit Mangalsutra. Această practică există din secolul al VI-lea d.Hr., mirele legând un fir galben în jurul gâtului miresei. A fost considerat un simbol al legăturii pentru o viață întreagă și un Talisma pentru a alunga ochiul rău. În acest articol, vom afla mai multe despre desenele Mangalsutra și despre importanța sa.

ultimele-mangalsutra-desene

Cunoașteți factorii cheie ai Mangalsutrei:

  • Importanța Mangalsutrei:
  • Simbolismul Mangalsutrei:
  • Mangalsutra în diferite culturi indiene:
  • Sfaturi pentru mirese indiene să aleagă Mangalsutra perfectă:
  • De ce se folosesc mărgele negre în Mangalsutras?
  • Lista celor mai recente modele Mangalsutra:

Importanța Mangalsutrei:

Deși există numeroase opțiuni de bijuterii pentru femei, pur și simplu nu se pot lipsi de un Mangalsutra. Reprezintă starea ei civilă care îi poate câștiga respect în societatea indiană tradițională. În India de Sud, un Mangalsutra cuprinde un fir galben cu „TaaliBottu” auriu. Cu toate acestea, în restul țării, Mangalsutra este un lanț cu margele negre, cu pandantive simbolice în formă de bol.

Simbolismul Mangalsutrei:

Mangalsutra este derivat din cuvintele „Mangal”, care înseamnă de bun augur și „Sutra”, care înseamnă fir. Conform tradițiilor antice hinduse, Mangalsutra trebuie purtată de o femeie căsătorită pentru a asigura bunăstarea și viața lungă a soțului ei. Trebuie îndepărtat de la gât numai după ce soțul ei a decedat.

Mangalsutra în diferite culturi indiene:

Semnificația mangalsutrei diferă de la o cultură la alta. Fiecare cultură vede acest lucru într-o lumină diferită. Aruncați o privire la ceea ce înseamnă între culturi.

1. Sindhi Mangalsutra:

În cultura sindhi, Mangalsutra este un element crucial al întregii nunți. Este un lanț cu margele negre și aurii, cu pandantiv. Alegerea designului depinde de obicei de ceea ce le place mirelui și miresei. Este o chestiune de unison și acesta este sensul pe care îl transmite.

2. Bihari Mangalsutra:

Este cunoscut în mod convențional sub numele de tagpag. Este un lanț cu margele negre cu pandantiv la alegere. Mangalutra transmite respect și dragoste pentru soț.

3. Tamil Mangalsutra:

Este cunoscut în mod convențional sub numele de thali Kodi. Transmite semnificația unirii, angajamentului, respectului și dragostei unul față de celălalt. Amprentele thali ar putea fi o frunză sau orice altă reprezentare simbolică în care crede familia.

4. Kerala Mangalsutra:

Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de minnu de către creștini și ca thali în rândul hindușilor. Minnu conține o cruce pe un medalion de aur în formă de inimă care simbolizează iubirea. Crucea reprezintă relația pe care soțul și soția trebuie să o urmeze.

5. Telugu Mangalsutra:

Telugu mangalsutra are două discuri sau monede de formă rotundă. Partea mirelui și a miresei dau fiecare un disc, legat de un fir galben. Mangalutra înseamnă armonia dintre cele două familii implicate.

6. Gujarati Mangalsutra:

Miresele gujarati poartă un crampon pentru a indica statutul lor de căsătorit. Ei poartă un mangalsutra tradițional cu margele negre cu un pandantiv de aur complicat. Mangalutra înseamnă dragoste și respect unul față de celălalt.

7. Mangalsutra maharashtriană:

Mangalutra maharashtriană este realizată dintr-un lanț negru cu margele, cu două vatis în formă de castron. Vatis de aur indică Shiva și Shakti. Cele două fire de mărgele topite sunt simbolice pentru soț și soție. Margelele negre trebuie să țină ochiul rău departe și să aibă o căsnicie fericită.

8. Karnataka Mangalsutra:

Este cunoscut în mod convențional ca karthamani Pathak. Este cea mai importantă bijuterie pentru orice mireasă Kodava din regiunea Coorg. Karthamani și Pathak sunt două bijuterii separate. „Pathak” este un pandantiv de aur care are o monedă mare de aur cu gravură Lakshmi sau Regina Victoria și are mici rubine rotunde împânzite pe circumferința monedei. Acest pandantiv cu monede are o imagine cobra care reprezintă fertilitatea.

9. Kashmiri Mangalsutra:

Tradiția legării Mangalsutra este practicată de brahmienii din Kashmir, care au numit-o „Dejhoor”. Spre deosebire de celelalte state în care pandantivele mici de migdale sunt legate de gâtul miresei, Dejhoors sunt suspendate de urechea femeii până când aceasta ajunge la pieptul ei. Acest obicei este urmat pentru a asigura viața lungă a soțului.

10. Sikh Mangalsutra:

Conform tradițiilor de nuntă sikh, familia miresei îi oferă mirelui multe obiecte scumpe precum Kada (brățară de aur), un inel de aur și Mohre de aur (monede de aur). Aceste monede sunt strânse împreună într-un fir negru și sunt purtate de mireasă la gât. Acest lanț este purtat numai în ocazii speciale.

Sfaturi pentru mirese indiene să aleagă Mangalsutra perfectă:

De asemenea, vă vom spune cum să alegeți mangalsutra potrivită. Uitați-vă la sfaturi.

1. Buget:

Acesta este primul și cel mai important lucru pe care trebuie să îl decideți înainte de a începe să cumpărați un mangalsutra. Aveți o idee aproximativă despre suma pe care sunteți gata să o investiți.

2. Lungime:

Cât de mult ai vrea să fie mangalsutra ta? Odată ce ați decis acest lucru, asigurați-vă că spuneți bijuteriei dvs. despre asta. În cazul în care intenționați să îl personalizați, asigurați-vă că dați lungimea potrivită producătorului.

3. Dimensiunea pandantivului:

Următorul pe care trebuie să îl decideți este dimensiunea pandantivului. Dacă intenționați să purtați zilnic, asigurați-vă că alegeți una mai mică. În cazul în care îl veți purta doar ocazional, alegeți unul foarte atractiv și greu.

4. Grosime:

Decideți câte corzi doriți să aibă mangalsutra. Ai o idee grosolană despre asta. Amintiți-vă, cu cât numărul de corzi este mai mare, cu atât va fi mai greu.

5. Metal:

Decideți dacă doriți un mangalsutra din aur sau diamant încorporat. Trebuie să fiți sigur de acest lucru înainte de a oferi detaliilor de personalizare aurarului. Dacă vrei să fie ușor, alege aur.

6. Negru sau auriu:

Cel mai bine este să păstrezi un echilibru între mărgele aurii și negre. Margelele negre se vor potrivi cu toate ținutele tale. În caz contrar, ai putea alege și ce să ai mai mult, indiferent dacă este negru sau auriu.

7. Atașat sau detașat:

Puteți folosi un mangalsutra ca orice alt pandantiv. Puteți alege corzi detașabile și puteți utiliza pandantivul cu alte corzi și lanțuri. În acest fel, va fi convenabil.

8. Set:

De ce să nu obțineți un set pentru mangalsutra cu un cercel și brățară asortate? În acest fel, va servi două scopuri, făcând o declarație de modă, păstrând totuși cultura purtării.

9. Caracteristică:

Un alt lucru esențial pe care trebuie să îl verificați este semnul distinctiv care va reprezenta puritatea și autenticitatea. Nu te înșela aici.

10. Forma:

Ce formă doriți să aibă mangalsutra? În formă de V sau rotund? Sau poate ai putea deveni creativ și să creezi unul singur.

Modele noi și diferite de modele Mangalsutra cu imagini:

Odată cu scurgerea timpului, desenele de mangalsutra s-au schimbat, de asemenea, cu modele la modă. Cu smaralde, rubin, diamante, mărgele etc., există o gamă largă de varietăți pe piața indiană. Să aruncăm o privire la cele mai exigente modele de mangalsutra pentru uz zilnic și de birou.

1. Cercuri contemporane Mangalsutra:

Cercuri contemporane Mangalsutra

Această ultimă Mangalsutra de diamant este destinată mirilor din zilele noastre, care cred în a se ține de tradițiile lor, dar trăiesc în conformitate cu condițiile lor. Cele 7 cercuri în aur reprezintă cei 7 pași sfinți făcuți de bărbat și soția sa în ziua nunții lor. Lanțul cu margele negre este păstrat simplu într-un singur fir pentru a se potrivi atât ținutelor occidentale, cât și celor indiene.

2. Pandantiv floral Mangalsutra:

Pandantiv floral Mangalsutra

Acesta este un alt design frumos la modă Mangalsutra pentru noua generație de femei. Pandantivul este deosebit de proiectat în aur cu diferite elemente naturale precum mango, flori, struguri și frunze. Este o schimbare revigorantă față de designul obișnuit Mangalsutra și poate fi purtată pe aproape orice ținută. Astfel de modele încurajează cu siguranță tinerele mirese să-și poarte Mangalsutra fără să se gândească de două ori!

3. Mangalsutra Regal Long Style:

Regal Long Style Mangalsutra

Acest Mangalsutra elegant este o fuziune perfectă a tradițiilor care îndeplinesc ideologiile moderne. Lanțul vine în două fire de mărgele negre în aur. Pandantivul este punctul culminant al lanțului, care are obișnuitul „Lakshmi Kaasu” intercalat cu designul unic inspirat de Mughul. Lanțul vine, de asemenea, cu cercei asortați, care se potrivesc foarte bine cu sareurile și hainele tradiționale indiene.

4. Mangalsutra circulară cu diamante:

Circular Diamond Mangalsutra

Un singur mangalsutra înlănțuit cu un pandantiv circular minunat oferă un aspect superb. Pandantivul este împodobit cu mici diamante din cristal pentru a-l face mai decorativ. Acest mangalsutra arată uimitor pe saree și lehengas cu lucrări zardoshi circulare. Astfel de Mangalsutra se poartă și pentru uz regulat. Se poartă mai ales pe saree și rochii, care au un aspect simplu, dar sofisticat.

5. Designul ramurii de vin Mangalsutra:

Wine Branch Mangalsutra Design

Acest model mangalsutra are un design curbat care este purtat pentru rochii de designer. Ele dau un aspect elegant purtătorului. Pandantivul este împodobit cu diamante uimitoare, oferind ramurilor un aspect delicat. Ramurile sunt, de asemenea, decorate cu aur și diamante împânzite pe ambele părți. Apoi este atașat la un singur lanț negru cu margele. Lungimea scurtă a unui astfel de Mangalsutra este foarte elegantă la rochiile cu broderii.

6. Mangalsutra neagră și aurie:

Mangalsutra neagră și aurie

Doriți să aveți un aspect clasic cu margele de culoare neagră? Purtați această mangalsutra pentru a arăta simplu! Un mangalsutra din aur de 22 de carate, împânzit cu margele negre și smalț, este pur și simplu atractiv și uimitor. Se poartă în funcțiile de căsătorie pe saree grele. Cele trei margele lungi negre îi oferă o privire frumoasă. Pandantivul Semi Circled este împânzit și reliefat în modele atractive cu un aspect fabulos.

7. Om Pendentiv Mangalsutra:

Om Pendant Mangalsutra

Acesta este un model contemporan de mangalsutra este un design religios de mangalsutra cu un pandantiv care poartă om în el. Simbolul omului este un simbol cuvios al păcii, divinității, iubirii și credinței. Pandantivul cu acest tip de design oferă un aspect divin. Mangalutra simbolizează dragostea și afecțiunea pentru jumătatea ei mai bună și își arată latura religioasă. Pandantivul este purtat cu un lanț cu pietre negre cu margele.

8. Rajasthani Mangalsutra Design:

Rajasthani Mangalsutra Design

Acesta este un mangalsutra absolut etnic tradițional, care oferă îmbrăcămintei tale etnice un aspect uimitor. Designul chokerului Rajasthani este cel mai bun pentru îmbrăcămintea etnică. Șirul mangalsutrei este conceput cu margele de sticlă neagră. Trei astfel de corzi sunt alăturate pandantivului de aur conceput pentru choker, pentru a da un aspect fermecător. Smaraldele roșii și verzi uluite de designul în relief adaugă frumuseții sale.

9. Inimă pandantiv Mangalsutra:

Inel pandantiv Mangalsutra

Astfel de modele Mangalsutra au adus o nouă cotitură pe piața bijuteriilor. Șirul gros de mărgele de culoare neagră este atașat cu mai multe pandantive de inimă cu bun și smarald. O inimă este un simbol al iubirii, al grijii, al romantismului etern și al credinței între două suks. Prin urmare, aceste modele semnifică dragoste și romantism. Este potrivit pentru rochii tradiționale pentru petreceri.

10. Pandantiv Păun Mangalsutra:

Pandantiv Peacock Mangalsutra

Vrei să ai un mangalsutra colorat? Designul păunului este alegerea potrivită. Pandantivul este împodobit cu smaralde de cristal și este atașat la un șir realizat cu mărgele aurii și mărgele negre. Diferitele culori utilizate pentru decorarea păunului îi conferă un aspect luminos pentru a atrage privirile oricui în orice funcție. Păunul este simbolul purității, al iubirii eterne și al credinței. Aceste trei simboluri sunt considerate forța de bază a cuplurilor. Încercați acest cel mai bun design mangalsutra.

11. Mangalsutra cu pietre prețioase:

Mangalsutra cu pietre prețioase

Pietrele prețioase au fost întotdeauna o atracție pentru femei. Un pandantiv cu o piatră prețioasă în roz cu un design de petală cu corzi negre și aurii oferă un aspect uimitor. Mărgelele mici de la sfârșit adaugă la frumusețea sa. Dă doamnelor un aspect spectaculos asupra etnicilor roz. De asemenea, este disponibil în diverse pietre prețioase colorate pentru a se potrivi cu ținuta dorită.

12. Mangalsutra proiectată cu rubin:

Ruby Designed Mangalsutra

Un rubin inspiră un model cu un aspect modern. Designul mangalsutra este o combinație de aur și rubin de culoare roșie. Porțiunea din mijloc a pandantivului este împodobită cu diamante strălucitoare. Un astfel de design este purtat cu cel mai recent saree de designer pentru funcții specifice. De asemenea, puteți obține culoarea rubin la alegere în funcție de ținuta dvs. pentru funcții.

13. Emerald Design Mangalsutra:

Emerald Design Mangalsutra

Smaraldele dau un aspect simplu și uimitor chiar și uzurii simple. O decorație de smarald verde și alb, cu design ondulat, vă conduce cu orice purtați. Pandantivul frumos este apoi atașat la margele negre cu un singur șir. Arată fabulos pe rochii, indiferent dacă sunt de designer sau simple.

14. Mangalsutra proiectată cu floarea-soarelui:

Floarea soarelui proiectat Mangalsutra

Un design grațios perfect al mangalsutrei care trebuie purtat în căsătorii trebuie să fie simplu, dar etnic. Designul de floarea-soarelui a fost realizat dacă auriu cu smaralde negre fascinante pentru a completa designul de floarea-soarelui. Corzile sunt o combinație de mărgele negre într-un gol și lanțuri aurii care le țin. Oferă un efect regal asupra sarei patola pentru funcții religioase. Este frumos și elegant!

15. Royal Mangalsutra Design:

Royal Mangalsutra Design

Modelele regale de mangalsutra sunt întotdeauna atrăgătoare. Ele dau un aspect regal și sofisticat miresei și femeilor în căsătorii. Cel mai recent design mangalsutra este decorat alternativ cu patru lanțuri de aur și mărgele negre de bun augur. Pandantivul este din aur cu desene în relief și lanțuri agățate drăguțe. Simbolizează dragostea, puritatea și încrederea pentru cuplurile noi.

16. Mangalsutra maharashtriană:

Maharashtrian Mangalsutra

Cunoscut și sub numele de vati, acest design vintage este foarte popular în Maharashtra. O mangalsutra tradițională maharashtriană cu două mărgele care înseamnă casa maternă a mirilor și casa socrilor. Designul șirului este realizat cu mai multe mărgele rotunde de aur și un smarald roșu în centru. De asemenea, reprezintă legătura puternică dintre ambele familii. Este renumit pentru sareurile maharashtriene.

17. Mangalsutra împletită:

Mangalsutra împletită

Un design unic cu diamante este foarte atractiv pentru ochii privitorilor. O mangalsutra cu o singură suvită și un pandantiv cu diamante, este suficientă pentru a atrage pe oricine. Designul pandantivului dă aspectul a două persoane care se țin de mână cu degetele împletite. Aceasta simbolizează dragostea, afecțiunea și angajamentul pe care un cuplu îl ia în momentul nunții. Se potriveste oricarei rochii de designer.

18. REGINA Pandantiv Mangalsutra:

PENTRU REGINA Mangalsutra

Cele mai recente modele de mangalsutra sunt întotdeauna inspirate pentru a-l menține la modă și popular printre mirese recent căsătorite. Un astfel de design este regina sau mangalsutra proiectată de Maharani. Cele trei mangalsutra înlănțuite cu margele negre și un lanț de aur sunt împânzite cu margele roz și albe pentru a oferi mireasă o perspectivă maharaniană. Ziua nunții este specială pentru toate cuplurile, așa că dă-i cadou acest design și lasă-o să se simtă ca prințesa inimii tale.

19. Mangalsutra de proiectare a frunzelor:

Leaf Design Mangalsutra

Un design de mangalsutra inspirat de natură oferă un aspect proaspăt și delicat. Un singur șir mediu și scurt format din negru și aur primește în cele din urmă un pandantiv realizat prin proiectarea a două frunze împânzite cu diamante albe cristaline. Diamantele albe fine proiectate în interiorul frunzei dau un efect de picătură de rouă, care este fermecător. Fiecare rochie, indiferent dacă este casual sau etnică, se potrivește acestui design delicat.

20. Thali Mangalsutra:

Thali Mangalsutra

Un design mangalsutra din partea de sud a Indiei este cunoscut sub numele de Thali. Aceasta este o mangalsutra simplă și evlavioasă, realizată din șir galben simplu și trei noduri. Pandantivele din aur sunt în relief cu desene sau simboluri religioase de bun augur. De asemenea, la sfoara galbenă de bumbac se adaugă o mică bucată de turmeric. Întărește legătura cuplului cu încredere, dragoste și respect.

21. Cupă pandantiv Mangalsutra:

Cup Pandantiv Mangalsutra

Designul mangalsutra Karnataka este unic și tradițional. Suvita este formată din mărgele de aur și negre și există două cupe de aur atașate sub formă de pandantiv. Oferă un aspect clasic peste sari și rochii Kanjivaram. Cele două cești din șir reprezintă soarele și luna, simbolizând puterea și romantismul pentru cuplu.

22. Scenografia Mangalsutra:

Mangalsutra Set Design

Partea de nord a Indiei preferă să poarte seturile de mangalsutra. Este cea mai recentă mangalsutra de design care devine populară acum în toată India. Mangalsutra cu două fire și un pandantiv cu diamante cu curbe netede este uimitoare. Setul este, de asemenea, decorat cu doi cercei asortati. Acest lucru este destul de des purtat în mod regulat și, prin urmare, se potrivește oricărei ținute.

23. Coral Design Mangalsutra:

Coral Design Mangalsutra

Ce zici de o atingere de coastă a mangalsutrei tale? Mărgelele de corali inspiră foarte mult acest design mangalsutra. Este purtat pe scară largă în regiunea Konkan. Margelele roșii de coral sunt unite cu un singur fir de mărgele negre. Coralii roșii flora sunt folosiți pe scară largă pentru mirese pentru a-și întâmpina norocul după căsătorie și pentru bunăstarea soțului ei. Deoarece este simplu, poți purta cu orice rochie.

24. Design simplu Mangalsutra:

Design simplu Mangalsutra

Toate bijuteriile nu necesită decorațiuni grele cu diamante. Un șir simplu și formal poate atrage și pe oricine. Iată un astfel de design simplu mangalsutra. Este pur și simplu o combinație de șnur de bumbac galben și margele la câteva distanțe. Designul poate fi realizat și cu ajutorul unui lanț de aur și margele negre. Dă întotdeauna un aspect unic oricărei rochii.

25. Pearl Design Mangalsutra:

Pearl Design Mangalsutra

Mangalsutra de bijuterii antice cu un design perlat este întotdeauna delicată cu desenele sale și utilizarea perlelor. Imaginile mangalsutra cu perle sunt extrem de preferate cu sareele tradiționale și rochiile concepute cu perle. Pandantivul acestui mangalsutra este conceput similar cu cerceii. Smaraldele în relief și albe roz, împânzite pe șuviță, îi conferă un aspect uimitor.

26. Design la modă Mangalsutra:

Design la modă Mangalsutra

Un design la modă de mangalsutra este extrem de faimos. Suvitele simple de aur sunt acum convertite cu un farmec în formă cilindrică adăugat mărgelelor negre și designului lanțului de aur. Pandantivul este realizat din aur, cu un smarald uimitor atașat în centrul pandantivului. Designul cercului pandantiv și mangalsutra în ansamblu arată uimitoare în îmbrăcămintea etnică.

27. Nallapusalu Mangalsutra:

Nallapusalu Mangalsutra

Vrei să ai un aspect simplu, dar sofisticat? Acest design al mangalsutra servește exact asta. Un lanț cu șir dublu cu mărgele bune și negre este împodobit cu un pandantiv de păun cu un aspect unic. O mangalsutra scurtă poate însoți toate ținutele tale pentru a le oferi un aspect uimitor. Păunul este decorat în continuare cu o perlă roșie de mare de sud și trei bile de aur atârnate dedesubt pentru a da un aspect fermecător.

28. Cinci șiruri Mangalsutra:

Five String Mangalsutra

Doriți să aveți un aspect foarte clasic cu bijuterii elegante? Iată un design unic la care vă puteți adapta. Un set de mangalsutra cu cinci corzi este cel mai recent mangalsutra de design disponibil pe piața bijuteriilor. Are șiruri simple de mărgele negre cu bile de aur unite. Acest set vine, de asemenea, cu o pereche de cercei asortati. Oferă un aspect extrem de la modă în petreceri și funcții de înaltă societate.

29. Lanț dublu Mangalsutra în stil simplu și clasic:

Lanț dublu Mangalsutra în stil simplu și clasic

Acesta este un design simplu și elegant de mangalsutra, care are un amestec de combinație de aur și negru. Margelele negre topite cu culoarea aurie îl vor face mai atractiv și mai frumos. Este inspirat să arate simplu și elegant. Această mangalsutra modernă se va potrivi cu orice ținută, chiar și cu vestimentația vestică!

30. Mangalsutra cu lanț dublu tradițional:

Mangalsutra cu lanț dublu tradițional

Acesta este un mangalsutra tradițional, care este ușor modern, dar mai ales tradițional. Mangalsutra în stil nou cu lanț dublu este ușoară. Opțional, puteți adăuga pandantive pentru a da un aspect mai bogat. Acest lucru va avea o influență asupra greutății, precum și asupra costului. Bijuteriile sunt disponibile în modele alternative de aur și negru pentru a face să arate atractiv.

De ce se folosesc mărgele negre în Mangalsutras?

Mangalsutrele cu margele negre sunt folosite pentru a simboliza unirea sfântă a bărbatului și a soției. Se crede că mărgelele negre îndepărtează energia negativă, care provoacă semne de suferință, cum ar fi durerea fizică, agonia mentală, depresia și alte emoții extreme. Fiecare margelă utilizată în lanț poate absorbi aceste vibrații proaste și poate proteja femeia de ochiul rău. Sârma de aur folosită pentru a înfășura aceste margele împreună trimite vibrații pozitive.

Mangalsutra este o bijuterie importantă pentru femeile căsătorite, pe care le poartă în mod regulat. Margelele negre din corzi sunt de bun augur, deoarece sunt simbolul Domnului Shiva și Parvati ca un singur suflet. Mangalsutra are, de asemenea, un flux de energie pozitivă. Energia șirului din partea stângă este cunoscută sub numele de dorință, energia din partea dreaptă este de cunoaștere, iar partea centrală curge energia acțiunii. Acesta este motivul pentru care este important să purtați un Mangalsutra pentru a vă respecta căsătoria și a vă întări relația. Dacă credeți că am acoperit tot ce trebuia să știți despre acest lanț sfânt, anunțați-ne feedbackul în comentarii.