10 locuri turistice uimitoare din Kathmandu de vizitat

Kathmandu este capitala Nepalului, orașul este la 1336 metri deasupra nivelului mării pe o vale și acoperă o suprafață de aproximativ 218 mile pătrate. În împrejurimi are munți verzi cu vârfuri acoperite de zăpadă. Valea este împărțită în trei districte și dețin 7 situri din patrimoniul mondial, așa cum a declarat UNESCO. Aici avem câteva locuri faimoase de vizitat în Kathmandu cu poze.

Locuri turistice din Kathmandu:

Piața Durbar:

durbar-square_kathmandu-tourist-places

Piața Durbar din Kathmandu este sediul regalității, așa cum regii Nepalului erau încoronați aici. Locul este însoțit de temple vechi care evidențiază viața culturală și religioasă a locuitorilor. Este unul dintre siturile patrimoniului mondial. Unele locuri turistice aici sunt Templul Taleju, Gaddi Baithak, statuia King Pratap Mall, Tamburul Mare, Kasthmandap, Templul Jagannath etc..

Singha Durbar:

singha-durbar_kathmandu-tourist-places

Singha Durbar este un mare palat, construit este un stil neoclasic în secolul al XIX-lea. Obișnuia să fie o reședință privată a prim-miniștrilor Rana în 1904 și a fost cel mai luxos palat din Asia până în 1973, când a fost mutat pentru a fi secretariatul guvernului Majestății Sale din Nepal.

Templul Pashupatinath:

pashupatinath-temple_kathmandu-tourist-places

Templul Pashupatinath este locul sacru dedicat Domnului Shiva. Are un acoperiș auriu cu două niveluri și o ușă de argint, ceea ce îl face unul dintre cele mai sfinte sanctuare pentru hinduși. Doar hindușii sunt permiși în interiorul templului, ceilalți vizitatori pot vedea spațiile templului de pe malul estic al râului Bagmati. Și acesta este inclus în lista UNESCO ca sit al patrimoniului mondial.

Stupa Swayambhunath:

swayambhunath-stupa_kathmandu-tourist-places

Swayambhunath Stupa este una dintre cele mai renumite mănăstiri budiste din Nepal. Se știe că are 2000 de ani și are patru laturi pictate cu ochi care îl văd pe Lordul Buddha. Oferă o vedere excelentă, deoarece este situat pe un deal care se află la aproximativ 77 m de nivelul mării. Este cea mai veche stupă și a fost considerată Patrimoniu Mondial de către UNESCO.

Piața Patan Durbar:

patan-durbar-square_kathmandu-tourist-places

Piața Patan Durbar se află în mijlocul orașului și atrage mulți turiști pe tot parcursul anului. Locul este plin de temple, altare și palate din cele mai vechi timpuri și a fost remarcat pentru arhitecturile sale. Durbarul este format din trei chowks principale, Mul Chowk, Sundari Chowl și Kesar Narayan Chowk. Este listat în lista monumentelor Patrimoniului Mondial UNESCO.

Templul Krishna:

krishna-temple_kathmandu-tourist-places

Templul Krishna deține o poziție de comandă a Domnului Krishna în complexul palatului din Patan. Se știe că este primul specimen de stil de arhitectură Shikhara din Nepal. Este singurul templu cu 21 de turle și este complet realizat din piatră.

Poarta de Aur:

poarta-de-aur_kathmandu-locuri-turistice

Poarta de Aur este intrarea în curtea principală a Palatului, despre care se știe că are 55 de ferestre. Fusese făcută de un rege Malla, iar poarta este cea mai frumoasă și bogată arhitectură sculptată și este un site unic în întreaga lume. Poarta a fost decorată de zeități și monștri. Este unul dintre faimoasele locuri turistice din kathmandu.

Parcul Safari Gokarna:

gokarna-safari-park_kathmandu-tourist-places

Gokarna Safari Park este un Sanctuar de Jocuri Regale care i-ar interesa pe toți iubitorii de animale. Locuiește multe animale sălbatice, printre care cerbul punctat este unul dintre cele mai faimoase. Sanctuarul poate fi văzut călărind în spatele elefanților.

Muzeu național:

national-museum_kathmandu-tourist-places

Muzeul Național are o colecție enormă de arme, artefacte de la Nepalul antic la cel modern. Reprezentările arheologice ale istoriei sunt lăudabile. Muzeul este închis pentru turiști doar marți. acesta este unul dintre cele mai bune locuri turistice din Kathmandu de vizitat.

Chabahil:

chabahil_kathmandu-locuri-turistice

Chabahil este o stupă despre care se știe că arheologic a fost construită de Charumati, fiica împăratului indian Ashoka în secolul al III-lea î.Hr. Stupa are statui antice în împrejurimi.

Sper că vă plac aceste locuri turistice din kathmandu, așa că nu ratați niciodată aceste locuri uimitoare. Lasă comentariul tău mai jos.