Ce este îndreptarea părului japonez și cum se face?

Îndreptarea părului japonez este un mod celebru de a-ți îndrepta încuietorile buclate într-una dreaptă. Îți transformă părul nesupus și încrețit în șiruri permanente și netede. Este destul de controversat din cauza efectelor sale secundare negative, mai ales dacă este făcut de o persoană neexperimentată. Dar unele femei jură că este sigur și că este o modalitate excelentă de a-ți forma părul. Oamenii au început să aleagă acest lucru în afară de îndreptarea părului brazilian, de când au descoperit substanțele chimice periculoase și toxice care sunt implicate în acest lucru. Dacă doriți să alegeți acest stil, vă recomandăm să discutați mai întâi cu un expert. Cu toate acestea, am venit cu acest articol care vă va oferi o scurtă idee și înțelegere despre tratamentul japonez de îndreptare a părului.

Îndreptarea părului japonez

Istoria tratamentului japonez pentru păr:

Tratamentul japonez pentru păr a fost destul de furiv în New York în anii 2000. Pentru femeile care s-au săturat de părul creț și creț, acest nou stil a venit ca o binecuvântare. Și ar părea aproape ca un miracol. Femeile intrau într-un salon, plăteau 150 până la 800 de dolari pentru tratamentul chimic al părului și ieșeau cu păr super sexy, lung și elegant. Cea mai bună parte este că părul ar rămâne întotdeauna drept; nu a crescut niciodată și nu și-a schimbat sursa. De atunci, popularitatea sa a continuat să crească.

Cum functioneazã:

Tratamentul japonez pentru păr implică utilizarea unor substanțe chimice, cum ar fi hidroxidul de calciu, care relaxează buclele și îl face moale și neted. Mai întâi părul tău va fi separat în secțiuni. După aceea, fiecare secțiune va fi spălată cu un șampon clarificator de bună calitate. O soluție specială este aplicată tot drumul de la scalp la fire. După aceea, părul este uscat prin suflare și călcat plat. După aceasta părul tău va arăta perfect neted, drept și lung. Dar dacă părul tău este mult prea creț, întregul proces se va repeta.

Cât durează și care este costul?

Acest tratament a fost recomandat pentru părul care este deja de bună calitate. Deoarece conține substanțe chimice care pot provoca daune mari părului dvs., acesta nu poate fi utilizat la cei al căror păr este deja slab în calitate. Va dura până la șase luni, ceea ce este destul de mult mai lung decât tratamentul brazilian de îndreptare a părului. Costul va fi de aproximativ 150 de dolari în Queens, New York și 400 de dolari în Manhattan. Deși este scump, rezultatele sunt la fel de eficiente.

Este sigură îndreptarea părului japonez?

Procedura de îndreptare a părului japoneză este similară cu metoda de îndreptare permanentă a părului. Folosește substanțe chimice pentru a rupe legăturile din foliculii de păr. Acest lucru vă poate deteriora părul pe termen lung. De asemenea, acest tratament necesită expertiza cosmeticianului. Lipsa unei pregătiri și cunoștințe adecvate poate ajunge la un dezastru. Cu părul în creștere de câțiva centimetri la fiecare șase luni, veți observa că rădăcina este creț și are nevoie de o retușare. Mai multe retușuri pot ucide foliculul, rezultând pierderea părului și chelie.

Beneficiile îndreptării părului japonez:

Vă puteți aștepta la un păr drept, strălucitor și lucios după ce tratamentul japonez de păr a fost finalizat.

Veți observa următoarele beneficii ale acestui tratament:

 • Păr strălucitor, lucios
 • Încuietori super-drepte
 • Fără bucle sau valuri
 • Nu este nevoie să vă petreceți timpul în coafarea părului

Pro și contra de la îndreptarea părului japonez:

Următoarele sunt avantajele și dezavantajele realizării acestui tratament:

Pro:

 • Îți face părul drept
 • Adaugă strălucire și luciu foliculilor de păr
 • Nu veți avea bucle sau valuri cu care să faceți față
 • Vă puteți bucura de păr drept timp de cel puțin 6 luni

Contra:

 • Supradozaj de substanțe chimice dăunătoare
 • Îți face părul foarte uscat
 • Este necesară o întreținere ridicată
 • Sunt necesare retușuri pentru fiecare 6 luni
 • Poate provoca subțierea părului, ruperea și în cele din urmă căderea părului

Ce face?

Îndreptarea japoneză a părului modifică complet structura părului. Parul tau va arata lucios, frumos, atractiv si foarte unic. Alții ar putea avea o zi proastă de păr, dar pentru dvs., părul dvs. va rămâne întotdeauna moale, proaspăt, cu aspect curat și sănătos. Umezeala din părul tău va fi sigilată și vei arăta ca o diva absolută.

Ce nu ți se permite să faci?

Trebuie să aveți grijă de părul dvs. după ce procedura de îndreptare a fost finalizată. Nu vă puteți spăla părul în următoarele 72 de ore cu niciun fel de șampon. Trebuie să vă păstrați părul drept și liniștit cât mai mult posibil în următoarele zile.

Cum să aveți grijă de tratamentul dvs. după păr:

După ce procedura de îndreptare a părului japoneză a fost finalizată, trebuie să fiți foarte atenți. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este răbdarea. Nu faceți din el o coadă de cal de ponei pentru următoarele cinci zile, deoarece acesta este momentul în care vă așezați părul. Din nou, trebuie să stați departe de răcitoarele care vă fac să zboare sau să vă mișcați prea mult. Cu cât îți rămâne părul, cu atât este mai bine pentru tine.

Unde o puteți face și de ce?

Puteți efectua îndreptarea părului japonez în principal în saloanele japoneze și coreene. Dar în locuri precum New York, acest tratament a fost în esență interzis. Potrivit revistei New York, Ted Gibson, Mark Garrison, Charles Washington și Ric Pipino sunt niște saloane celebre care au încetat să mai folosească tratamente japoneze, mai ales din cauza efectelor sale secundare negative asupra părului..

Partea bună despre acest lucru:

Chiar dacă este scump, partea bună este că nu trebuie să utilizați un produs de îndreptat sau îndreptat părul în următoarele șase luni. Părul dvs. va rămâne liber de orice fel de uscăciune și creț, chiar și în zilele ploioase și umede. Tehnica este profesională și foarte eficientă. Cei care ar dori să experimenteze noi coafuri ar trebui să-l încerce cu siguranță. Viața ta va deveni puțin mai ușoară și mai simplă și nu trebuie să-ți faci griji deloc despre păr. Așadar, mergeți la un salon bun și potrivit, care efectuează îndreptarea părului japonez și faceți-o.

DIY: Îndreptarea părului japonez acasă:

Deși nu este recomandat, vă vom arăta cum să vă îndreptați părul acasă și să evitați saloanele scumpe. Rețineți că s-ar putea să vă deteriorați părul dacă nu sunteți pe deplin conștienți de procedură.

1. Pre-tratament:

În primul rând, trebuie să vă asigurați că părul este pregătit pentru tratament. Părul dvs. trebuie să fie lipsit de vopsele, culori sau alte tratamente chimice

2. Lucruri de care aveți nevoie:

Pregătiți aceste consumabile pentru a crea păr îndreptat permanent acasă:

 • Set de tratament pentru îndreptarea părului japonez
 • Șampon clarificator
 • O lovitură uscată
 • Placă de îndreptat cu ceramică
 • Pieptene din plastic
 • Balsam profund

3. Șampon:

Părul spălat răspunde cel mai bine la tratament. Asigurați-vă că utilizați un șampon de bună calitate

4. Activator:

Aplicați activatorul pe păr și evitați scalpul. Acest lucru trebuie aplicat rapid și uniform

5. Clătiți părul:

După ce ați părăsit activatorul timp de 50 de minute, clătiți-vă părul și prosopul uscat

6. Uscare:

Uscați-vă părul cu un uscător ionic și pregătiți-l pentru călcat.

7. Fier de călcat:

Setați fierul de călcat la 350 F și secționați-vă părul. Calcați cu atenție fiecare secțiune pentru uniformitate.

8. A doua clătire:

Acum clătește din nou părul pentru a scoate activatorul din păr.

9. Uscare:

Puteți să vă uscați la aer sau să vă uscați cu prosopul părul.

10. Păstrați părul uscat:

Evitați spălarea părului de la cel puțin 72 de ore după această procedură.

Sperăm că acest articol v-a ajutat să înțelegeți bine cum se face tratamentul de îndreptare japonez și dacă merită efortul și banii. Ca orice tratament de îndreptare care utilizează substanțe chimice, versiunea japoneză nu este sigură pentru părul tău. În timp ce s-ar putea să vă bucurați de părul drept pentru un timp, veți observa deteriorarea mai devreme. Cu toate acestea, amploarea daunelor variază de la persoană la persoană. Este recomandat să evitați acest tratament dacă aveți deja părul uscat și deteriorat pentru a evita chelirea în viitor!