Apa de orez pentru piele: 8 fapte care trebuie să știe cu metodele DIY!

Beneficii pentru apa de orez

Dacă ați călătorit vreodată în țări precum China și Coreea, trebuie să fi observat texturile unice ale pielii femeilor de acolo. În spatele lor delicat, aproape „de sticlă” ca piei, se află un secret antic – Apa de orez! Asta e corect! Beneficiile impresionante ale apei de orez pentru piele sunt sigure că vor oferi chiar și celor mai renumite mărci de produse cosmetice o alergare pentru banii lor!

Fie că este vorba de reducerea porilor sau de reducerea erupțiilor acneice, apa de orez poate fi o soluție de frumusețe supremă pentru toate problemele pielii. Cea mai bună parte este că este foarte ieftin și ușor de pregătit acasă. Este timpul să luați o rută coreeană prin împărțirea apei de orez în rutina zilnică. Sunteți gata?

Apa de orez este bună pentru piele?

Există multe motive pentru care coreenii au încredere în puterea apei de Orez pentru piele. Orezul este un bob bogat în nutriție și o sursă de vitamine și minerale cheie. Prin infuzarea orezului în apă, aceste elemente esențiale sunt extrase sub forma unui lichid alb pal, numit apă de orez. Studiile arată că aplicarea apei de orez direct pe pielea poate reduce semnele de îmbătrânire, pete și tonuri inegale ale pielii, datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire și antioxidante. (1) A demonstrat chiar efecte pozitive în reducerea infecțiilor pielii, cum ar fi acneea, cu agenții săi antimicrobieni. (2)

Surprinzător? Nu-i așa? Ei bine, nu se termină aici! Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre fiecare dintre beneficiile sale pentru piele și față în detaliu.

Avantajele importante ale apei de orez pentru piele:

Multe studii au fost efectuate cu privire la eficacitatea apei de orez pentru piele și rezultatele sunt prea bune pentru a crede. Pentru a vă ajuta să le înțelegeți, am reunit câteva avantaje majore ale aplicării apei de orez pe piele, susținute cu fapte bazate pe cercetări:

1. Apă de orez pentru îmbătrânire:

Știați că expunerea prelungită la soare vă poate deteriora pielea din cauza radiațiilor UV? Această afecțiune se numește foto îmbătrânire și poate fi prevenită prin aplicarea topică a vinului de orez (apă de orez fermentată). (3) Un strat subțire de apă de orez vă poate proteja pielea de razele dăunătoare și reduce ridurile, uscăciunea și nuanța pielii. Un agent numit Pitera prezent în apa de orez fermentată poate stimula formarea de colagen și regenerarea celulară pentru a dezvălui o piele mai tânără și mai strânsă!

2. Apă de orez pentru iluminarea pielii:

Deși nu există dovezi științifice în spatele proprietăților de iluminare a pielii apei de orez, multe experimente au arătat o față vizibilă limpede după aplicarea regulată a acestui lichid. Experții consideră că s-ar putea datora prezenței compușilor fenolici care funcționează ca antioxidanți. Aceștia luptă împotriva radicalilor liberi care cauzează leziuni celulare și încurajează creșterea celulelor noi, dezvăluind o piele vizibil mai echitabilă și strălucitoare. (4)

3. Apă de orez pentru acnee rozacee:

Conform anumitor studii, apa de orez fiartă și apa de orez îmbibată conțin un procent mai mare de zinc și seleniu. (5) Aceste minerale sunt agenți antimicrobieni puternici, care pot combate bacteriile cauzatoare de infecții care duc la acnee și cosuri. Odată cu aceasta, amidonul prezent în acest lichid are efecte antiinflamatorii asupra pielii pentru a reduce inflamația subcutanată cauzată de microbi.

4. Apă de orez pentru pigmentare, pete întunecate:

Pigmentarea este rezultatul excesului de depozite de melanină într-o anumită zonă. De obicei apare pe față, din cauza expunerii directe la razele solare. Alți factori precum vârsta și medicamentele pot contribui și la această problemă. Apa de orez poate fi un remediu excelent pentru pielea pigmentată și petele întunecate, deoarece conține anumiți aminoacizi, care prezintă proprietăți anti-melanogene. (6)

5. Apă de orez pentru porii deschiși:

Una dintre cele mai enervante probleme ale pielii este de a avea porii măriți. Din fericire, apa de orez fermentată poate rezolva și această problemă! Aplicarea unui strat din acest lichid pe piele poate reduce porii și poate crea o suprafață cu aspect uniform. Vă poate întări chiar și pielea feței datorită prezenței vitaminelor precum B1 și E. Cu timpul, puteți observa un finisaj neted, de porțelan pe față.

6. Apă de orez pentru tenul gras:

Pielea grasă este cauzată de producția excesivă de sebum facial. Nu numai că îți oferă un aspect gras, dar atrage și impurități și germeni. O modalitate de a combate această problemă este cu ajutorul apei de orez. Fiind un agent de curățare natural, apa de orez poate îndepărta ușor uleiurile și murdăria nedorite de pe suprafața pielii și o poate matifica.

7. Apă de orez pentru pielea uscată:

Tratează-ți problemele de piele uscată cu ajutorul apei de Orez. Folosirea acestuia pe piele vă poate umple nivelul de apă și o poate hidrata instantaneu. De asemenea, utilizarea produselor SLS poate avea un efect dăunător asupra pielii, cum ar fi fisuri, uscăciune și fulgi. În astfel de cazuri, luarea unei băi de apă cu orez, cu câteva picături de ulei, poate acționa ca o barieră de protecție a pielii și reduce la minimum pierderile de apă. (7)

8. Apă de orez pentru pielea sensibilă:

Cea mai bună parte a utilizării apei de orez este adecvarea sa la tipuri de piele sensibilă! Proprietățile antiinflamatorii ale acestui agent pot avea un efect calmant asupra pielii cu erupții cutanate, dermatită și alte probleme cu mâncărime. (8) O puteți folosi pe față sau pe tot corpul făcând o baie în apă de orez fermentată.

Diferite tipuri de apă de orez și metode de preparare:

Puteți pregăti apa de orez folosind trei moduri – înmuiere, fierbere și fermentare. Fiecare metodă produce un lichid de calitate diferită în ceea ce privește nivelurile de nutrienți și scopul aplicației. Să învățăm rețetele în detaliu:

– Apă de orez înmuiată – Apă de orez fiartă – Apă de orez fermentată –

1. Apă de orez înmuiată:

Înmuierea este cea mai simplă metodă de preparare a apei de orez. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați orezul crud în apă simplă și să lăsați infuzia să se întâmple. Puteți utiliza diferite soiuri de orez, cum ar fi maro, alb, iasomie etc., dintre care apa de orez brun este considerată cea mai eficientă. Iată rețeta:

Ingrediente:

 • Orez crud – ½ Ceasca.
 • Apă- 3 Cupe.
 • Castron curat – 1.

Metoda de pregătire:

 • Spălați bine orezul crud pentru a îndepărta particulele nedorite.
 • Luați un castron curat și înmuiați boabele de orez în cantitatea necesară de apă.
 • Se lasă 30 de minute.
 • Strecurați lichidul pentru utilizare.

2. Apă de orez fiert:

O altă metodă de preparare a apei de orez este prin fierberea boabelor de orez în apă. Spre deosebire de apa de orez îmbibată, lichidul extras folosind această rețetă are o consistență mai groasă și o culoare albă tulbure. Gătitul ajută la eliberarea amidonului din orez, care este foarte benefic pentru problemele inflamatorii ale pielii. Mai jos este rețeta.

Ingrediente:

 • Orez crud – ½ Ceasca.
 • Apă – 1 Cupă.

Metoda de pregătire:

 • Clătiți orezul cu apă și transferați-l într-un vas curat.
 • Acum adăugați dublul cantității de apă.
 • Gatiti-l pana cand lichidul se transforma in culoare alba.
 • Separați apa de orez gătită pentru o utilizare ulterioară.

3. Apă de orez fermentată:

Mulți experți consideră că apa de orez fermentată oferă cele mai înalte niveluri de beneficii pentru pielea ta. Conține o cantitate mai mare de antioxidanți și agenți antiinflamatori pentru a combate daunele celulare și alte probleme. Este, de asemenea, o metodă aprobată în mod tradițional de către vechii chinezi. Iată cum se face acasă:

Ingrediente:

 • Orez crud – ½ Ceasca.
 • Apă- 3 Cupe.
 • Castron curat – 1.

Metoda de pregătire:

 • Într-un castron curat, adăugați orez și apă.
 • Înmuiați boabele timp de 30 de minute.
 • Se strecoară apa într-un recipient.
 • Păstrați-l într-o zonă închisă timp de 2 zile pentru fermentare.
 • Se strecoară apa fermentată pentru utilizare.

Remedii pentru îngrijirea pielii cu orez DIY:

Probabil că ați observat deja popularitatea apei de orez în multe produse cosmetice de marcă și produse de îngrijire a pielii. Deși ingredientul cheie este apa de orez din aceste produse, există, de asemenea, un amestec generos de substanțe chimice și aditivi, care vă pot dăuna pielii. În plus, acestea au un preț foarte ridicat și nu sunt accesibile pentru mulți dintre noi. Vestea bună este că vă puteți pregăti propriile produse din apă de orez acasă, urmând acești pași.

– Toner cu apă din orez – Ser cu apă din orez – Spălare pe față cu orez – Mască pentru față cu orez –

1. Toner de apă din orez:

Tonerul cu apă din orez este un produs minunat de inclus în rutina de îngrijire a pielii. Echilibrează nivelurile naturale de pH ale pielii pentru a vă oferi o piele curată și limpede. Folosirea acestuia după o curățare a feței poate micșora porii și netezi suprafața pielii. Asta nu e tot! Poate chiar să acționeze ca un strat protector pentru a vă proteja pielea de soare și daune mediului. Iată cum puteți face acasă:

Ingrediente:

 • Orez – ½ Ceasca.
 • Apă – 3 căni.
 • Sticla cu pulverizator.

Directii:

 • Pregătiți apa de orez prin înmuierea orezului spălat în apă.
 • După 30 de minute, strecurați lichidul.
 • Transferați-l într-o sticlă de pulverizare.
 • Lăsați-l la frigider pentru câteva ore.
 • Pentru utilizare, pulverizați pur și simplu apa pe o față curată și uscată.
 • Lăsați-l să se usuce la aer și folosiți-l de două ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

2. Ser de orez fermentat:

Această esență hrănitoare este făcută cu un amestec de apă de orez fermentată și uleiuri esențiale. Folosirea regulată vă poate hidrata pielea și îi poate oferi o strălucire naturală. Poate fi folosit ca hidratant, loțiune hidratantă sau ca cremă de peste noapte pentru refacerea și repararea profundă a celulelor. Să analizăm rapid pașii pentru a-l pregăti:

Ingrediente:

 • Apă de orez fermentată – 1 cană.
 • Sticla cu pulverizator.
 • Câteva picături de uleiuri esențiale – Geranium / Rose etc.,

Directii:

 • Mai întâi, pregătiți apă fermentată folosind rețeta menționată mai sus.
 • Transferați-l într-o sticlă cu spray și adăugați câteva picături de uleiuri esențiale.
 • Se agită bine și se pune la frigider soluția.
 • Folosiți-l ca un toner sau un spray hidratant după curățarea pielii.
 • Ștergeți soluția în exces cu o minge de bumbac.

Notă: Înainte de fiecare utilizare, agitați sticla pentru a redistribui uleiurile pentru rezultate mai bune. De asemenea, asigurați-vă că uleiurile esențiale se potrivesc stării pielii.

3. Spălare pe față cu orez:

Dacă găsiți săpunuri și alte produse de curățare pentru farmacii prea dure pe pielea dvs., încercați această spălare pe față cu apă de orez. Este un produs de curățare ușor care poate fi utilizat și de tipurile de piele sensibile. Împreună cu îndepărtarea impurităților din porii pielii, reduce și uscăciunea, erupțiile și deteriorarea. Citiți mai departe pentru a afla rețeta:

Ingrediente:

 • Orez crud – ½ Ceasca.
 • Apă – 2 căni.
 • Borcan de sticlă – 1.

Directii:

 • Extrageți apa de orez urmând fie metodele de înmuiere, fierbere sau fermentare.
 • Acum depozitați lichidul într-un recipient de sticlă.

Pentru a vă spăla fața:

 • Folosiți o minge de bumbac și înmuiați-o în apă de orez.
 • Curățați-vă fața folosind mișcări circulare pentru a elimina urmele de machiaj, ulei și murdărie.
 • De asemenea, puteți să vă stropiți apa pe față și să vă masați timp de 1-2 minute. Repetați dacă este necesar.

Pentru spălarea corpului:

 • Într-o găleată de apă, adăugați 1 cană de apă de orez fermentată.
 • Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale de baie pentru hidratare și relaxare.
 • Înmuiați-vă corpul în cada cu apă sau turnați-l pe corp și faceți baie normal.

4. Mască de apă cu orez fermentat:

Această mască de față poate inversa semnele îmbătrânirii și vă poate oferi un aspect tineresc. Oferă hidratare profundă pentru a reduce ridurile, liniile fine sau petele și alte semne vizibile ale îmbătrânirii. Împreună cu asta, masca te ajută să te relaxezi și să te bucuri de o experiență de spa la domiciliu. Cu doar două ingrediente, sunteți pe cale să descoperiți o piele nemaivăzută!

Ingrediente:

 • Apă de orez fermentată.
 • Hârtie de țesut gros sau mască de foaie simplă.

Directii:

 • Înmuiați țesutul sau masca de foaie uscată în apă de orez fermentată.
 • Lăsați materialul să absoarbă complet soluția.
 • Acum, așezați-l uniform pe o față curată și uscată.
 • Lăsați-l să acționeze 20 de minute.
 • Scoateți-l încet de pe față și lăsați-l să se usuce în mod natural.

Apa de orez are efecte secundare asupra pielii?

Apa de orez este probabil unul dintre ingredientele rare, care sunt în mare parte fără efecte secundare. Se potrivește tuturor tipurilor și condițiilor de piele. Chiar și apa de orez maturată sau vinul de orez nu dăunează pielii și, la rândul său, oferă o mulțime de beneficii. Cu toate acestea, nu este recomandabil să folosiți apă de orez depozitată mai mult de 5 zile, deoarece poate deveni rancid și ineficient.

Sperăm că acest articol a servit drept ochi pentru importanța utilizării apei de orez pentru piele. Chiar și mărcile internaționale trecând peste acest ingredient, pe piață nu există lipsă de produse de orez gata preparate. Deși durează mai mult și vă economisesc mult timp și efort, prețul ridicat asociat cu acestea ne face să ne întrebăm dacă lucrurile de casă sunt mai bune! De ce? Puteți să le faceți proaspete folosind ingrediente de zi cu zi și să vă bucurați de rezultate cum ar fi frumusețea K acasă!

Puteți citi, de asemenea:

 • Cele mai bune 20 de remedii casnice pentru a elimina Sun Tan!
 • 9 Cele mai bune sfaturi de frumusețe de casă pentru tenul gras
 • 15 remedii eficiente la domiciliu pentru a obține o piele sănătoasă strălucitoare instantaneu!