10 motive pentru care Aloe Vera este benefică pentru pielea ta!

Aloe Vera pentru piele

Ieșirea la serviciu sau o zi de cumpărături poate fi distractiv și distractiv. Dar este posibil să se evite problemele de piele? Mai ales cele care apar din cauza razelor solare dăunătoare, a prafului din mediul înconjurător și a mult mai multor motive personale, cum ar fi inflamația, pielea grasă etc., care pot provoca probleme pielii tale. Parcurgeți acest articol pentru a obține lista beneficiilor de Aloe vera pentru piele și câteva rețete DIY pe care le puteți încerca rapid. Este o plantă care are o cantitate mare de apă împreună cu o mulțime de substanțe nutritive care se dovedesc avantajoase pentru pielea ta.

Aloe Vera Beneficii pentru piele:

Iată o listă cu avantajele aplicării gelului de aloe vera pe față, permiteți-ne să le parcurgem pentru a afla mai multe:

1. Repararea celulei:

Aloe vera poate vindeca rănile, deoarece are proprietăți curative. Există o cantitate de daune celulare atunci când există o vătămare și, atunci când este aplicat local, aloe vera accelerează contracția plăgii vindecându-le. Capacitatea de a bloca umezeala în suprafața dvs., făcându-l să crească mai moale și mai fină, este unul dintre efectele semnificative ale aloe vera asupra pielii. Crește producția de colagen prin stimularea întineririi celulelor care are ca rezultat producerea de celule noi ale pielii mult mai repede.

2. Tratează acneea:

Aloe vera are acid salicilic, care este considerat un exfoliant natural care vă înfundă porii împreună cu proprietățile sale antibacteriene care reduc cosurile. De asemenea, reduce semnificativ șansele de reapariție a punctelor negre, eliminând bacteriile, excesul de ulei, o ciupercă cu ajutorul lupeolului, azotului ureic, sulfului și acidului cinamonic. Proprietățile antibacteriene ale pielii cu aloe vera beneficiază de acnee și vă ajută să le reduceți (1).

3. Anti-oxidant natural:

Antioxidanții sunt disponibili din abundență în aloe vera care face parte din polifenoli. Lumina soarelui sau procesul de oxidare din corpul dumneavoastră produce radicule libere care vă afectează pielea în acest proces. Veți putea să vă protejați pielea cu ajutorul antioxidanților din interior spre exterior. Unele dintre celelalte beneficii ale utilizării aloe vera pe piele sunt reducerea ridurilor, ceea ce vă face să arătați tânăr. Celulele pielii în creștere constantă au nevoie de antioxidanți pentru a le repara și a le ajuta să crească (2).

4. Soare arsură calmantă:

Razele solare pot provoca multe efecte nocive asupra pielii în timpul verilor, mai ales dacă aveți o piele sensibilă, predispusă la arsuri solare frecvente. Nu vă faceți griji, nu mai este aloe vera aici pentru salvare! Îți repară pielea cu ajutorul compușilor numiți polizaharide care generează, de asemenea, noi celule ale pielii în locul celor deteriorate. De asemenea, are un efect calmant asupra pielii, deoarece are un calmant numit carboxipeptidază. Pielea arsă de soare este reparată de la stratul inferior în sus, ceea ce face din aloe vera cea mai bună opțiune pentru beneficiile îngrijirii pielii.

5. Opriți îmbătrânirea pielii:

Pielea dvs. are o elasticitate naturală care se pierde în timp, rezultând mai multe semne de îmbătrânire, cum ar fi ridurile. Aplicarea de Aloe vera pe pielea dumneavoastră locală poate lupta împotriva radicalilor liberi prin creșterea producției de colagen care vă va face pielea fermă, făcându-vă să arătați tânăr. De asemenea, menține elasticitatea prin creșterea producției de fibre de elastină și fără riduri, făcând din îngrijirea pielii anti-aloe vera o opțiune perfectă (3).

6. Exfoliant natural:

Pielea ta elimină celulele moarte ale pielii din corpul său în mod natural la fiecare 30 de zile, dar uneori celulele moarte nu se varsă blocând porii. Aici intervine exfolierea. Unul dintre beneficiile Aloe vera pentru piele este că acționează ca un agent de exfoliere natural, care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii cu ajutorul unor substanțe precum acidul salicilic. De asemenea, are lignină care are un efect penetrant asupra pielii tale, făcând loc nutrienților.

7. Hidratant:

Aloe vera este alcătuită din 95% din apă și are o consistență asemănătoare jeleului care ajută la hidratarea pielii fără a face pielea să se simtă grasă. Prin aplicarea gelului de aloe vera pe piele, acesta vă menține porii neclintiți, permițând umezeala să se stabilească, făcându-l neted și moale. Aminoacizii adaugă la beneficiile aplicării aloe vera pe piele, deoarece vă înmoaie celulele dure ale pielii, hidratându-vă pielea. Se potrivește tuturor tipurilor de piele, în special tipurilor de ten gras și sensibil, în orice sezon (4).

8. Reduce petele întunecate:

Razele UV dăunătoare din lumina soarelui provoacă adesea hiperpigmentare și vă cicatrizează pielea. Tirosinaza este o enzimă care provoacă pete întunecate, iar Aloe vera ajută la prevenirea formării acestei enzime. De asemenea, are antioxidanți care ajută la estomparea daunelor cauzate de razele solare.

9. Util pentru iritarea pielii:

Multe motive pot provoca iritații și inflamații ale pielii, afecțiunile pielii fiind una dintre ele. Aloe vera reduce iritarea prin suprimarea enzimelor care o cauzează cu ajutorul compușilor precum acemannan. Natura răcoritoare a acestei plante o face un ingredient perfect pentru a reduce mâncărimea, roșeața, în special la tipurile de piele sensibilă (5).

10. Elimină vergeturile:

Vergeturile sunt adesea o problemă a ochilor, mai ales atunci când doriți să purtați un bikini sau o sundress. Aplicarea de aloe vera repară daunele produse pielii și se estompează de vergeturile tale. Este posibil să nu elimine punctele, dar acest gel magic le reduce aspectul la maxim.

Efectele secundare ale Aloe Vera pentru pielea ta:

  • Nu există multe efecte secundare pentru utilizarea aloe vera pentru aplicații externe.
  • Dacă sunteți alergic la aloe vera, atunci este mai bine dacă încetați să îl utilizați imediat.
  • Este întotdeauna mai bine să efectuați un test de patch-uri pe mâini înainte de a aplica ceva pe față.
  • Administrarea de gel de aloe pe cale orală, în special în exces, poate provoca diaree, stomac deranjat etc..

Gânduri finale:

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru care formează un strat care protejează toate organele interne. Fața este o reprezentare a modului în care te simți și, prin urmare, are nevoie de îngrijire suplimentară. Mulți dintre noi suntem înclinați spre remedii naturale, deoarece vă oferă efecte secundare minime și sunt prietenoși cu buzunarele. Aloe vera este o altă plantă ușor disponibilă care poate fi utilizată pentru tratarea problemelor de piele. Înmânat cu beneficiile Aloe vera pentru pielea ta și rețetele DIY, procesul este ușurat. Spuneți-ne cum v-a ajutat să vă depășiți problemele de piele.