Cum să câștigi în greutate pentru copiii care sunt subponderali?

Cel mai adesea, copiii mici ard mai multe calorii decât pot reține. Și nu este vina lor, care este vârsta lor de a juca. De asemenea, copiii mici cresc de multe ori chiar înainte de a începe să câștige în greutate. În consecință, acestea ajung în general cu o greutate corporală mai mică decât în ​​mod normal. Pentru a evita astfel de circumstanțe, cel mai bine este să le oferiți alimente nutriționale pentru ca aceștia să primească nutrienții necesari care sunt necesari de către organism. Dacă doriți ajutor în luarea deciziei asupra dietei copiilor dvs., poate că este timpul să vă consultați cu un dietetician pentru a vă evalua prin acest proces doar pentru a vă asigura că sunteți pe partea dreaptă.

cum să câștigi în greutate pentru copii

Dar dacă sunteți o mamă căreia îi place să cerceteze în loc să se bazeze doar pe ceea ce are de spus mentorul profesionist, puteți oricând să consultați articolele din reviste sau să răsfoiți online articolele legate de sănătatea copiilor. Acest articol vă va ajuta să analizați metodele și pașii pe care îi puteți face pentru a crește greutatea copilului.

Cum să câștigi în greutate pentru copii ?:

Iată câteva dintre cele mai bune și sănătoase alimente inițiative pentru copii pentru a câștiga în greutate pe care le puteți lua.

• Alimente dense în calorii:

alimente sănătoase pentru copii să se îngrașe

Dacă doriți ca copilul dvs. să câștige câteva calorii în plus, atunci ar trebui să includeți câteva alimente cu conținut ridicat de calorii în masa sa zilnică. Un copil sănătos de 2 până la 3 ani ar trebui să consume cel puțin 1000 de calorii pe zi, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 4 și 8 ani ar trebui să consume aproximativ 1.200 până la 1.400 de calorii pe zi. Dacă adăugați aproximativ 500 de calorii în plus în dieta copilului în fiecare zi, atunci acesta va putea câștiga aproximativ 1 kilogram de greutate pe săptămână. Este posibil ca alimentele cu conținut ridicat de calorii să nu fie foarte nutritive, dar cumva vă vor servi scopului. Unele dintre alimentele pentru creșterea în greutate a copilului care au un conținut ridicat de calorii sunt smântâna, siropul de arțar, sosurile, maioneza, untul și multe altele. Produsele lactate precum laptele integral și brânza au, de asemenea, un conținut ridicat de calorii.

• Alimente bogate în proteine:

cele mai bune alimente pentru copii să se îngrașe

Proteinele sunt un nutrient esențial necesar pentru îmbunătățirea dezvoltării musculare a copilului și, de asemenea, pentru dezvoltarea generală a copilului. Proteinele se găsesc frecvent în produsele de origine animală, cum ar fi curcanul, puiul, peștele, carnea de vită și ouăle. Alte alimente care conțin proteine ​​bogate sunt fasolea, nucile, semințele și untul de arahide.

• Alimente bogate în carbohidrați:

alimente pentru creșterea în greutate pentru copii

Deși carbohidrații nu conțin o cantitate extrem de mare de calorii, are încă aproximativ 4 calorii pentru fiecare gram adăugat în alimente. O modalitate de a introduce carbohidrați în dieta copilului dvs. este oferind gustări bogate în carbohidrați, cum ar fi fructe uscate, stafide și granola. O altă modalitate de a crește aportul de carbohidrați este prin adăugarea de miere sau nectare de fructe la fructele proaspete, cerealele gătite precum smântână de grâu sau fulgi de ovăz sau sos de mere..

• Creșteți caloriile în băuturi:

diagramă dietetică pentru copii să se îngrașe

Mamele se plâng adesea că copilul lor nu este un consumator foarte mare. Chiar și în astfel de cazuri, puteți contribui la adăugarea de calorii în dieta copilului dumneavoastră prin creșterea conținutului de calorii din băuturile lor. Sucurile de fructe, laptele sută la sută și smoothie-urile pe bază de iaurt conțin aproximativ 100 de calorii. Iar punctul culminant al acestui lucru este că acestea conțin și vitamine și minerale. În plus, puteți cumpăra băuturi pe bază de ciocolată sau vanilie de la magazinele alimentare locale, care sunt foarte utile pentru a crește greutatea copilului.

Pregătiți cea mai bună diagramă dietetică pentru copii pentru a crește cantitatea de carbohidrați din dietă este probabil cel mai convenabil mod de a-i crește greutatea corporală. Dar, în timp ce îi schimbați planul alimentar, asigurați-vă că nu este lipsit de alți nutrienți, altfel copilul ar putea suferi din cauza acestuia mai târziu.

Sursa imaginii: stoc obturator