Un ghid complet despre cum să începeți yoga acasă

Nu există nimic la fel de convenabil și ușor ca să faci yoga acasă. Fie că sunt câteva dintre scuzele noastre șchioapă și leneșe, pentru a nu dori să ieșim, pentru a nu găsi suficient timp pentru a face mișcare sau pentru a avea programe încărcate; toate pot fi ușor depășite făcând yoga acasă. Aceasta este una dintre cele mai bune forme de exerciții pentru a menține sănătatea noastră fizică și mentală stabilă și stabilă. Mai mult, este nevoie de exerciții fizice și de obiceiuri sănătoase pentru a trăi fericit și sănătos, iar acest ghid este despre cum să faci yoga acasă, poate fi extrem de benefic pentru oameni ca noi să mențină o sănătate adecvată și puternică. Nu veți avea nevoie de cheltuieli și echipamente anterioare pentru aceasta; tot ce aveți nevoie este o minte și un corp hotărâți pentru a face acest lucru. Iată cum să începi yoga acasă.

Un ghid complet despre cum să începeți yoga acasă

Sfaturi și trucuri pentru yoga la domiciliu – Un ghid pentru începători:

Yoga poate fi efectuată cu ușurință acasă atunci când aveți grijă de anumite aspecte. În timp ce yoga este mai bună ca activitate de grup, multor oameni le este greu să participe la cursuri externe din cauza multor constrângeri. Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie să-i împiedice să facă yoga acasă. În timp ce centrele sunt echipate cu toate elementele esențiale necesare pentru a crea o atmosferă perfectă, vă puteți configura centrul de yoga acasă, urmând aceste puncte simple care descriu cel mai bun mod de a practica yoga acasă:

1. Angajează-te cu tine însuți:

Cea mai mare provocare în a face și a începe yoga acasă este lipsa de motivație. Când lucrați într-un grup, energia grupului vă ajută să rămâneți motivați. Când lucrezi singur la tine acasă, ai tendința de a fi demotivat, distras, făcându-te să nu urmezi practicile cu sinceritate. Pentru a depăși această provocare, ar trebui să vă angajați să faceți yoga acasă în mod regulat și să urmați o rutină.

2. Alegeți un loc confortabil:

Odată ce v-ați stabilit obiectivele, este timpul să le atingeți. Prima ta sarcină este să creezi un mediu senin. Dacă crezi că pot face yoga acasă, ei bine, yoga nu se poate face undeva unde există mult zgomot sau presiune în mintea ta. Există multe modalități de a vă asigura liniștea mediului înconjurător. Puteți folosi ierburi precum salvie pentru a curăța aura camerei. Puteți purta muzică calmă sau chiar folosi uleiuri aromatice!

3. Aranjați toate echipamentele necesare:

Vreau să încep yoga acasă, dar nu am ce să fac! Aceasta este o problemă obișnuită din partea noastră. Următoarea dvs. sarcină este să obțineți accesoriile. Singura parafernalie pe care yoga o necesită este totuși o saltea de yoga. Covoarele de yoga sunt ușor disponibile în majoritatea magazinelor alimentare și, prin urmare, nu sunt greu de achiziționat. Odată ce ți-ai luat un covor de yoga, desfășoară-l și așează-l pe podeaua liniștitului tău.

4. Programează-ți timpul:

Cum să faci yoga acasă regulat? Dedicați o oră sau jumătate yoga în fiecare zi. Asigurați-vă că rămâneți deranjați în această perioadă de timp. Păstrați-vă telefoanele mobile, laptopurile etc. toate oprite și departe de dvs. Acest lucru vă va ajuta să nu vă distrageți atenția. Asigurați-vă că ușa dvs. este condusă de altcineva, astfel încât să nu se producă o intruziune sub forma unei sonerii. Practica regulată este foarte importantă și a o face la o oră prestabilită vă va ajuta să o realizați cu ușurință. Cum să practici yoga acasă? Pentru cele mai bune rezultate, ar trebui să practicați yoga în fiecare zi. Cu toate acestea, dacă din anumite motive nu puteți face acest lucru, trebuie să încercați să exersați de cel puțin 5 sau 6 ori pe săptămână. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să îi atribuiți o anumită oră, cum ar fi dimineața înainte de micul dejun sau seara sau noaptea.

5. Purtați haine confortabile:

Cum să faci exerciții de yoga acasă confortabil? Este recomandabil să purtați haine confortabile în yoga. Acest lucru vă va asigura că transpirația este absorbită corect și nu vă veți confrunta cu niciun disconfort în efectuarea diferitelor asane, care includ îndoirea în unghiuri diferite. Purtarea hainelor prea strânse se poate dovedi o idee proastă, deoarece poate împiedica mișcarea corectă și, de asemenea, poate provoca răniri.

6. Stabiliți obiective inteligente:

Păstrați un jurnal. Scrieți-vă obiectivele, rutina și toate celelalte experiențe de yoga într-un jurnal. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți progresul. De asemenea, notarea obiectivelor dvs. face întotdeauna mai ușor să le atingeți. În plus, acest lucru vă va ajuta să rămâneți motivați în orice moment.

7. Practica yoga pe stomacul gol:

Practicarea yoga pe stomacul gol vă va asigura că puteți efectua cu ușurință asanele. În plus, atunci când faci yoga acasă pe stomacul gol, corpul este ghidat să valorifice eficient energia din rezervele stocate sub formă de grăsime corporală și mușchi și, prin urmare, arzi caloriile în plus mai eficient..

8. Începeți cu elementele de bază:

Începeți cu o rutină ușoară și lăsați-vă corpul să se obișnuiască cu întinderea și exercițiile. Apoi creșteți treptat nota rutinei. Introduceți asane mai dificile și exersați timp de ore lungi. Deși acest lucru poate suna imposibil acum, odată ce te-ai prins de yoga, te vei simți dorind să-ți prelungi orele de practică.!

9. Nu uitați niciodată să faceți încălzire:

Iată primii pași pentru a face yoga acasă. Dacă urmați o rutină dintr-un videoclip sau CD de predare yoga, nu trebuie să faceți nimic suplimentar. Cu toate acestea, dacă ți-ai format propria rutină, s-ar putea să vrei să începi cu puține exerciții de meditație sau de respirație. Începeți întotdeauna cu întinderea sau încălzirea. Acest lucru vă va pregăti corpul și va preveni orice posibil rănire, cum ar fi tragerea musculară. Nu săriți simultan în asanele cu adevărat dure!

10. Încheiați întotdeauna cu un exercițiu de răcire:

Acest pas este la fel de important ca și începutul cu exerciții de încălzire. Scopul de bază al efectuării exercițiilor de răcire este reducerea ritmului cardiac, răcirea temperaturii corpului și readucerea mușchilor la lungimea optimă. În plus, previne și formarea venoasă a sângelui în extremitățile inferioare, anulând astfel șansele de amețeală și leșin..

11. Încercați să obțineți lecții de la experți:

Dacă sunteți un profesor de yoga cu experiență, este posibil să nu aveți nevoie de ajutor din exterior. Cu toate acestea, dacă sunteți un novice complet, vă recomandăm să cumpărați CD-uri de yoga sau să folosiți cursuri de yoga online, pentru a vă ghida. În timp ce unele exerciții de yoga sunt destul de simple și au scopul de a vă liniști mintea, altele sunt concepute pentru a vă întinde mușchii și a arde calorii, iar aceste cursuri online și CD-uri sunt o modalitate ușoară de a vă stăpâni exercițiile și, de asemenea, vă ajută să decideți care dintre ele vi se potrivește cel mai bine obiectivul dvs. în minte, ajutându-vă astfel să selectați exercițiile potrivite.

5 exerciții simple de yoga pentru începători acasă:

Următoarele sunt cele cinci asane yoga simple, care nu necesită multă expertiză și pot fi realizate cu ușurință de acasă chiar și de un novice. De asemenea, vă spunem cum să faceți yoga acasă, pas cu pas. Iată cum putem face yoga acasă.

1. Tadasana (Poza de munte):

Tadasana (Mountain Pose)

În cazul în care vă întrebați cum să începeți yoga acasă, acesta este yoga bun pentru începători acasă, pentru început. Această asana învață să stea ca un munte cu stabilitate. Numele Tada înseamnă munte în sanscrită și de aici și-a primit numele această asana.

Beneficii:

 • Această asana îmbunătățește concentrarea și concentrarea unei persoane
 • Se întinde mușchii și, prin urmare, ajută la creșterea înălțimii.

Metodă:

 • Rămâneți în poziție verticală, cu o ușoară distanță între călcâiele și mâinile atârnate în jos lângă trunchi.
 • Ridicați ușor corpul de pe tocuri, punând greutatea completă a corpului pe degetele de la picioare.
 • Ridicați gleznele și întăriți mușchii coapsei în timp ce le mișcați spre interior și echilibrați corpul.
 • Acum ridicați încet mâinile către cer întinzându-vă cât puteți.
 • Asigurați-vă că urechile, umerii, șoldurile și gleznele sunt într-o singură linie.
 • Luați inițial suportul peretelui pentru a vă asigura că este aliniat.

2. Vrikshasana (Arborele Pose):

Vrikshasana (Tree Pose)

Acesta este un alt exercițiu de yoga pentru începători acasă. Această poziție, așa cum sugerează și numele, te face să stai puternic ca un copac și astfel dezvolți sentimentul de împământare.

Beneficii:

 • Îmbunătățește echilibrul corpului
 • Întărește picioarele și spatele

Metodă:

 • Stai drept pe pământ.
 • Așezați piciorul drept înalt pe coapsa stângă, cu talpa piciorului sprijinită plat și fermă pe coapsă.
 • Păstrați piciorul stâng drept și puternic și mențineți echilibrul.
 • Pe măsură ce inspirați, ridicați încet ambele mâini peste cap și alăturați-vă într-o poziție Namaskara.
 • Respirați adânc câteva în timp ce vă asigurați că coloana vertebrală este erectă.
 • Încet, în timp ce expiri, dă jos mâinile și eliberează și piciorul drept.

3. Adho Mukho Svanasana (Poziția câinelui cu fața în jos):

Adho Mukho Svanasana (Poze de câine cu fața în jos)

În cazul în care doriți mai ușor, iată cum să începeți yoga acasă pentru începători. Aceasta este o asana foarte ușoară, dar foarte eficientă, care se întinde pe ischiori și pe piept și prelungește coloana vertebrală, care asigură un flux suplimentar de sânge către creier.

Beneficii:

 • Această asana acționează ca un stimulent energetic care vă energizează corpul instantaneu.
 • Oferă un flux sanguin suplimentar către cap.

Metodă:

 • Formați o masă ca o poză.
 • Întindeți-vă mâinile, împingând capul spre genunchi și împingând călcâiul spre podea.
 • Întindeți-vă cât puteți.

4. Trikonasana (Triangle Pose):

Trikonasana (Triangle Pose)

Trikona înseamnă triunghi în sanscrită. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de poză triunghiulară. În această asana, trunchiul și picioarele se întind în timp ce mobilizează șoldurile. Această yoga promovează respirația profundă și, astfel, lasă pe cineva cu un efect însuflețitor. Iată cum să practici yoga acasă pentru începători, pentru această poziție.

Beneficii:

 • Această asana întărește genunchii, picioarele, gleznele, pieptul și brațele.
 • Acest lucru crește stabilitatea fizică și mentală a corpului.
 • Această asana îmbunătățește digestia și, de asemenea, întărește organele abdominale ale corpului.
 • De asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de spate și servește ca terapie pentru piciorul plat și infertilitatea.

Metodă:

 • Stai drept cu picioarele depărtate.
 • Asigurați-vă că piciorul drept este plasat în exterior la 90 ° și piciorul stâng este plasat în interior la 15 °.
 • Aliniați centrul călcâiului drept cu centrul arcului piciorului stâng.
 • Acum respirați adânc pentru a vă îndoi corpul spre dreapta sub șolduri menținând talia dreaptă.
 • Asigurați-vă că corpul dvs. este îndoit lateral și nu înainte sau înapoi.
 • Repetați aceeași procedură pentru partea stângă și efectuați cel puțin 5 astfel de cicluri.

5. Bhujangasana (Cobra Pose):

Bhujangasana (Cobra Pose)

Unul dintre cele mai bune exerciții pentru cei care se plâng de o durere de spate constantă, această asana întărește mușchii din spate și flexibilizează coloana vertebrală. Bhujang înseamnă cobra în sanscrită și, prin urmare, această asana este cunoscută și sub denumirea de cobra.

Beneficii:

 • Se întinde umărul, pieptul și mușchii abdominali, reducând rigiditatea din partea inferioară a spatelui.
 • Îmbunătățește flexibilitatea și circulația sângelui în organism.
 • Ameliorează stresul și oboseala.

Metodă:

 • Așezați-vă drept pe abdomen, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și degetele de la picioare îndreptate spre exterior.
 • Lăsați-vă mâinile lângă umăr și ridicați-vă corpul din talie în timp ce inspirați.
 • Trageți trunchiul spre spate cât de mult puteți în timp ce primiți sprijin de la mâini.
 • Expirați în timp ce reveniți la poziția inițială. Repetați 3-4 cicluri.

Beneficiile yoga pentru începători acasă:

Practicarea yoga acasă are multe beneficii. Unele dintre punctele pozitive cheie ale efectuării de ipostaze populare de yoga acasă sunt:

 • Creați-vă propriul program fără a fi nevoie să urmați grupul.
 • Fără constrângeri de timp.
 • Ai intimitate acasă.
 • Nu este nevoie să plătiți suplimentar pentru cursuri.
 • Te ajută să te descoperi pe tine însuți.
 • Practicarea yoga acasă inculcă autodisciplina.
 • Nu există presiune din partea monitorizării externe.

Precauții și contradicții ale yoga la domiciliu:

Cu toate acestea, nu uitați niciodată să luați câteva precauții și măsuri de siguranță pentru dvs.! Înainte de a învăța cum să începeți yoga acasă pentru începători, trebuie să aveți în vedere anumite precauții:

 • Nu efectuați niciodată yoga după ce ați mâncat mese grele.
 • Ar trebui să mențineți un decalaj de minimum 3 ore între mese și yoga.
 • Asigurați-vă că sunteți bine hidratat.
 • Îmbrăcămintea dvs. trebuie să fie confortabilă și respirabilă.
 • Asigurați-vă că mediul este liber de tot felul de distrageri.
 • Nu efectuați niciodată yoga direct pe podea. Folosiți întotdeauna un covor de yoga.
 • Nu exagerați cu ipostazele dificile.
 • Optează pentru asane simple care sunt realizabile fără a-ți răni corpul.

Yoga este o formă dificilă de artă care are nevoie de o practică aprofundată de-a lungul timpului. În special pentru începători, o mulțime de asane pot fi destul de dificile în unghiurile lor. Acestea implică răsucirea și îndoirea organelor în poziții dificile. Încercând să realizezi mai mult decât ceea ce poate face corpul tău, ai putea ajunge la spasme, probleme ligamentare și uneori fracturi. Este întotdeauna mai bine să începeți cu posturi simple precum Pranayama și să treceți încet la niveluri ridicate. De asemenea, sincronizarea respirației cu mișcările este foarte importantă și nu trebuie uitată. Sperăm că acest articol a descoperit toate întrebările dvs. despre cum să practicați yoga acasă pentru începători.

Câteva sfaturi suplimentare:

Următoarele sunt câteva sfaturi suplimentare pe care trebuie să le luați în considerare în timp ce faceți yoga acasă.

 • Cea mai mare precauție în timp ce faci yoga acasă, în special pentru începători, este prevenirea rănirii.
 • Începeți cu exerciții simple și nu încercați forme complexe de yoga, cu excepția cazului în care vă aflați sub îndrumarea adecvată sau dacă aveți pe cineva de sprijin.
 • Verificați întotdeauna starea dumneavoastră medicală și consultați-vă medicul înainte de a începe cu yoga acasă, deoarece anumite ipostaze de yoga nu pot fi făcute în anumite condiții medicale.

Tot ce aveți nevoie pentru a începe yoga acasă și pentru a face acest lucru în mod regulat este concentrarea, încrederea și determinarea de a o face. Dacă ești motivat și angajat, nimic nu te poate împiedica să îți atingi obiectivele. Prin urmare, țineți evidența, faceți yoga acasă în mod regulat, fără a pierde, fiți confortabili cu sănătatea și corpul și antrenați-vă în spațiul convenabil. Urmăriți progresul și păstrați o notă a rezultatelor. Aia este; esti bun sa pleci fara nici o teama si dubii.

întrebări frecvente & Răspunsuri:

Q1. Pot face yoga singură acasă?

Răspuns: Yoga este un astfel de exercițiu care nu necesită aproape niciun echipament (practic nimic, cu excepția unui covor de yoga) și, prin urmare, se poate face rapid acasă. Cu toate acestea, în timp ce faceți yoga acasă, trebuie să aveți grijă să rămâneți motivați și, de asemenea, să nu vă provocați vătămări în exces..

Q2. De ce ai nevoie pentru a face yoga acasă?

Răspuns: Singurul lucru de care aveți nevoie pentru a face yoga acasă este propriul dvs. covor de yoga. Purtați haine confortabile și respirabile, cântați muzică motivațională în fundal și începeți yoga acasă.

Q3. Cum să începi yoga acasă pentru începători?

Răspuns: A începe yoga în casă vă poate economisi în cele din urmă timp, bani și energie. Cu toate acestea, ca începător, trebuie să selectați 4-5 ipostaze ușoare de yoga și să încercați să le stăpâniți. Odată ce corpul tău se obișnuiește cu exercițiile, poți crește încet și treptat numărul de exerciții și, de asemenea, numărul de repetări.

Q4. Care sunt pașii pentru a face yoga acasă?

Răspuns: Următorii pași pentru a face yoga acasă:

 • Începeți cu mici exerciții de încălzire.
 • Apoi treceți la diferitele ipostaze de yoga pe care doriți să le practicați.
 • Nu uitați să încheiați cu exercițiile de stretching de răcire.

Q5. Care sunt posibilele dezavantaje ale practicării yoga acasă?

Răspuns: Deși practicarea yoga acasă vă poate economisi timp, energie și bani. Cu toate acestea, există anumite dezavantaje în a face yoga acasă. Următoarele sunt câteva dezavantaje ale practicării yoga acasă:

 • Cel mai mare dezavantaj este continuitatea. S-ar putea să fii tentat să ratezi practica ta de yoga. În afară de acasă, vin și pleacă mai multe persoane și situații care ar putea să vă abandoneze practicile de yoga.
 • Lipsa motivației este posibilă când faci yoga acasă
 • Lipsa unei îndrumări adecvate, există o posibilitate de rănire dacă o anumită postură de yoga este greșită.