Makarasana (Crocodile Pose) – Cum se face și beneficiile sale

Despre yoga se vorbește de ani de zile, începând de la strămoșii noștri până la lumea dinaintea lor. Yoga a început în principal prin religia ritualistică urmând sfinții și, de departe, a depășit orice restricție pentru a obține o faimă cu care nici o altă rutină de antrenament nu a fost glorificată vreodată. Valul recent al preocupărilor legate de fitness a uzurpat lumea, iar acum ideologiile care rămân se limitează doar la apariția fizică.

Cu toate acestea, yoga ne poate folosi cu ceva mai mult decât doar fitness fizic. Cu yoga, acum se poate obține o ușurare mentală de depresie și calm. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care yoga este mult mai preferată decât rutinele de antrenament. Acest articol este despre beneficiile și pașii unui astfel de yoga numit Makarasana.

Makarasana (Crocodile Pose) Cum se face și beneficiile sale

Makarasana (poza crocodilului):

Prin respirația controlată și gesturile și mișcările lente ale mâinilor, yoga se bazează pe posturi și posturi specifice de neatins, care includ întinderi ușoare și răsuciri și doar prin această procedură întreagă, yoga își îndeplinește termenii. Cu toate acestea, Makarasana nu este considerată una dintre cele mai dure posturi.

De fapt, aceasta este una dintre cele mai ușor disponibile ipostaze și este, de asemenea, cunoscută pe scară largă sub numele de ipostaza de crocodil. Makarasana este derivat din forma finală a posturii care imită un crocodil leneș. Acum există două versiuni ale acestui yoga, începătorii și cea profesională. Pregătește-ți un covor de yoga și începem cu exercițiul.

Sfaturi pentru începători – Makarasana (poza crocodilului):

Makarasana (Crocodile Pose) este o ipostază destul de provocatoare, mai ales pentru începători. Poate dura ceva timp până când șoldurile, partea inferioară a spatelui și hamstrings se deschid suficient pentru a permite întreaga gamă de mișcare necesară în aceste asane. Aspectul critic pe care trebuie să-l rețineți în timp ce faceți aceste asane este să dezvoltați un anumit nivel de răbdare, deoarece orice agresiune manifestată în timpul practicării acestor exerciții va avea doar un efect negativ, rezultând răni..

Cum să o facă?

  • Culcați-vă pe covor, cu fața mai întâi în timp ce vă atingeți fruntea de pământ. Coloana vertebrală trebuie întinsă, asigurându-vă că membrele inferioare sunt îndreptate și întinse.
  • Acum, asigurați-vă că degetele de la picioare ating pământul, cu gleznele orientate spre tavan. În acest moment, ambele brațe ar trebui să fie de fiecare parte și palma în sus, odihnindu-se lângă tine.
  • O expirație profundă urmează acestei ipostaze și, în timp ce faceți acest lucru, ridicați capul de pe umeri și concentrați-vă pe brațele care merg înapoi acum. Încercați să imitați o barcă în timp ce vă ridicați încet picioarele, permițând astfel capului să se încline puțin înapoi.
  • Țineți-vă de respirație câteva secunde înainte de a o lăsa să meargă și de a vă menține poziția inițială.

Beneficiile poziției de yoga a crocodilului:

Beneficiile Maha Mudra pentru yoga sunt nenumărate, deoarece oferă flexibilitate corpului și relaxează mintea. Următoarea poză a Makarasana se bazează în principal pe calmul corpului, unde, după o zi lungă de muncă și muncă grea, s-ar putea să doriți să optați pentru acest exercițiu pentru a vă răcori. În timp ce vă culcați și vă întindeți picioarele drepte, se eliberează acea nuanță satisfăcătoare de durere cauzată de rigiditatea musculară. Se consideră că respirația profundă vă eliberează corpul de toxine, motiv pentru care începeți să vă simțiți mai bine după ce faceți acest lucru.

Fosta postură elaborată mai sus se concentrează pe rigiditatea corpului și, din nou, creând sau imitând formarea bărcii, eliberați nodurile strânse și punctele de tensiune ale corpului. Acesta este motivul pentru care mușchii de la început ar putea provoca puțină durere, care ar dispărea ulterior flexibilității corpului.

Este o modalitate excelentă de a menține mușchii inferiori ai spatelui stabili și robusti, pe măsură ce îi ridicați, creând o ușoară adâncitură și, prin urmare, o forță de tensiune în partea mică a spatelui.

Măsuri de precauție și contraindicații:

Există măsuri preventive specifice care trebuie urmate de oameni înainte de a practica această poziție yoga. Unul dintre principalele lucruri de care trebuie să fii atent este să te asiguri că corpul tău este confortabil în timp ce practici asana. Dacă aveți o leziune severă a spatelui, cel mai bine este să evitați Makarasana. Pentru cei cu leziuni la nivelul gâtului, evitați orice presiune sau suport pentru gât și lăsați-l să stea neutru. În caz contrar, așezați o pătură pliată în jurul gâtului ca suport în timpul asana. Printre contraindicațiile semnificative se numără femeile gravide și persoanele cu astm și diaree sunt sfătuiți să se abțină de la practicarea acestor posturi de yoga, cu excepția cazului sub supravegherea strictă a experților. De asemenea, persoanelor cu leziuni la genunchi și fracturi ale oaselor nu li se recomandă să practice aceste posturi.

Makarsana (Crocodile Pose), la fel ca multe îndoiri înainte, este considerată o poziție de restaurare datorită efectului său calmant blând. Se spune, de asemenea, că revitalizează corpul, ameliorând stresul și anxietatea. Rigiditatea din corpul dumneavoastră este o problemă obișnuită cu care ne confruntăm cu toții din când în când. Tragem un tendon aici și un nerv acolo de fiecare dată dacă nu suntem atenți și atenți în timp ce practicăm aceste posturi. Acest exercițiu vă va ajuta să aveți grijă de rigiditatea și rigiditatea corpului prin întinderea mușchilor și aducând flexibilitate în ele. Această yoga a fost, de asemenea, legată de inimă, unde problemele cardiace pot fi ținute la distanță prin efectuarea acestei posturi zilnic. Cu toate acestea, atunci când vă aplecați de această dată, asigurați-vă că vă țineți respirația o vreme până când inima începe să bată repede. Abdomenul găzduiește, de asemenea, ovarele și, prin urmare, această yoga are, de asemenea, o mână de jucat în remedierea neregulilor și problemelor menstruale. Acest lucru este util în special femeilor care suferă în mod continuu foarte mult cu aceste probleme. Yoga pentru totdeauna este cunoscută pentru a-ți igiena mintea împreună cu corpul tău și acesta este doar un alt beneficiu pe care ți-l poate oferi acest yoga..