Kurmasana (Pose de broască țestoasă) – Cum se face și beneficii

Viața unui yoghin este întotdeauna considerată una mai bună, nu numai în ceea ce privește un corp potrivit, ci și încheierea părții sănătoase din el. Yoga este în tradiție de mult timp și totuși beneficiile acestui regim sunt doar descoperite. Recenta nebunie pentru fitness din lume ne-a făcut să trecem peste bord încercând ceva nou pentru a ne face mai sănătoși.

Kurmasana (Pose de broască țestoasă) Cum se face și beneficii

Yoga din ultimii ani a cucerit multe suflete, unde, împreună cu fitnessul corporal, yoga oferă ceva ce nu ne pot oferi alte tehnici de antrenament. Yoga asigură prezența și calmul minții. În articolul de astăzi vom vorbi despre o astfel de mișcare de yoga numită kurmasana și beneficiile derivate din aceasta.

Cum să o facă?

Kurmasana, cunoscută și sub numele de poartă de broască țestoasă, este o postură de yoga suficient de ușoară, concentrându-se în principal pe întindere și flexibilitate printre celelalte aspecte importante. Numele posturii este derivat chiar din forma sa, unde printr-un ritual de respirație cu ritm lent, efectuăm o serie de întinderi și tracțiuni. Pentru a începe, întindeți covorul de yoga pe o suprafață uniformă și stați cu picioarele întinse în fața dvs..

Răspândiți încet de la picioare de la centru la ambele părți, pe măsură ce vă aplecați din ce în ce mai mult, încercând să vă atingeți fruntea de pământ. Pe măsură ce vă aplecați, veți simți o întindere la nivelul membrelor inferioare care acum s-ar îndoaie involuntar. Pune-ți brațele prin picioarele îndoite acum și întinde-le înapoi. Până acum, fruntea ar trebui să atingă pământul. Blocați-vă în acea poziție și apoi relaxați-vă, nu părăsiți poziția. Măduva dvs. ar trebui să se relaxeze în timp ce respirați adânc în interior și afară pentru câteva secunde. Membrele, fie ele inferioare sau superioare, ambele ar trebui să fie într-o stare relaxată în loc de una restrânsă.

Există, de asemenea, o variantă în acest sens și pentru începătorii care nu au experimentat încă experiență în acest proiect. Pot începe prin a sta pe pământ, pe genunchi, cu degetele de la picioare curbate pentru a atinge șoldurile de dedesubt. Îndoiți-vă în jos până la pământ, sugeți-vă respirația și, în timp ce vă faceți fruntea să atingă pământul, întindeți-vă brațele chiar în fața dvs., poate chiar interconectându-l, dacă este posibil. Țineți poziția timp de 30 de secunde și lucrați încet până la un minut bun înainte de a elibera poziția și de a vă recâștiga respirația. Aceasta se numește ardha-kurmasana sau poza pe jumătate de broască țestoasă.

Cum ne ajută?

1. Așa cum am menționat mai sus, Kurmasana este o poziție care se concentrează în principal pe flexibilitatea corpului, un avantaj care te-ar ajuta să scapi de rigiditatea și rigiditatea musculară pentru totdeauna. În timp ce vă răsuciți și vă întindeți corpul, eliberați de fapt tensiunea din mușchii rigizi, permițându-vă astfel să fiți mai flexibili.

2. Intinderea și tragerea pe care le experimentați în timpul exercițiului se concentrează în principal pe partea superioară a corpului în timp ce vă aruncați mâinile în spate și le întindeți. acesta este în mod esențial modul în care mușchii pieptului sunt puși în funcțiune, ceea ce pe termen lung te-ar binecuvânta cu un umăr mai larg și cu mușchi toracici mai puternici. Acest lucru este aplicabil chiar și femeilor în care un piept puternic este o dorință universală.

balasana

3. În timp ce picioarele tale sunt sprijinite și te apleci, abdomenul tău este supus unor lucrări și încă o dată avem o soluție pentru un abdomen care funcționează mai bine, făcându-l mai puternic și mai sănătos.

4. Acesta este un mod bun de a vă elibera corpul de toxinele latente care se adăpostesc în voi. Acesta este motivul pentru care această yoga a fost o recomandare pentru toți oamenii care stau treji în patul lor noaptea. Eliberând corpul tău de tensiune secundară, obținem liniștea sufletească.