Kukkutasana (Arm Balance Pose) – Cum se face și beneficii

Yoga a fost o parte predominantă a îngrijirii sănătății și a rectificării corpului. Adesea, oamenii se plâng de faptul că trebuie să alerge la sală la primele ore ale dimineții, doar pentru a ajunge la niște antrenamente înainte de munca agitată de birou. Pentru unii poate fi o plăcere, dar pentru mulți și-au dorit să aibă ceva mai aproape de casă. Acesta este esențial motivul pentru care yoga este recomandată oamenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Beneficiul yoga nu se limitează doar la eliminarea grăsimilor, ci joacă și un rol imens în îngrijirea corpului. Articolul de astăzi este despre un astfel de yoga numit Kukkutasana, unde vom vorbi despre structura de poziționare, cum să o faci și beneficiile pe care le beneficiază.

Kukkutasana

Cum să o facă?

Aceasta este o postură destul de amuzantă, care este suficient de ușoară dacă o practici zilnic. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de cocoș poza derivat din însăși postura. Poziția vă induce în primul rând greutatea corpului în brațe, solicitându-vă să vă echilibrați prin membrele superioare. Printr-un proces de mișcări lente, unele întinderi și răsuciri, această yoga poate fi rodul multor mici probleme corporale. Mai presus de toate, asociat cu respirația grea, personalitatea mentală crește și prin yoga. Pentru a începe, avem nevoie de un covor pe care te-ai așeza, cu genunchii îndoiți și încrucișați. Aceasta se numește padmasana sau poza de lotus. Coloana vertebrală ar trebui să fie aliniată direct la gât. Așteptați înainte și asigurați-vă că păstrați această rigiditate strictă a măduvei pe tot parcursul procesului de yoga. Acest lucru este important, deoarece o ușoară alunecare într-una din posturi poate provoca o tragere urâtă sau un nod muscular, dacă nu este atent.

Odată ce v-ați așezat, conduceți-vă brațul prin coapsa interioară până la pământul de dedesubt, în așa fel încât brațul dvs. să fie acum așezat între coapsele și vițeii voștri. Faceți același lucru cu cealaltă mână și acum, folosind presiunea palmelor pe sol, ridicați-vă treptat. Privind încă drept, se ridică deasupra solului până când brațele sunt drepte, echilibrându-vă tot corpul în timp ce vă ridicați. În timp ce ridicați, inspirați pe care îl veți expira acum.

De-a lungul poziției de yoga, vă sfătuim să priviți în sus. Zilele inițiale ar provoca oboseală în brațe, așa că nu țineți niciodată poziția dacă nu vă mai simțiți confortabil.

Cum să o facă?

♦ Primul și cel mai important beneficiu obținut din această yoga este întărirea corpului superior, în special a brațelor. Acest lucru este în esență pentru băieții care doresc să-și arate bicepsul. Aceasta este doar o piatră de temelie către acea cale în care lucrați la consolidarea forței pe braț înainte de a trece la lățime. Chiar și pentru femei, aceasta este o modalitate bună de a consolida brațul superior, practic întărindu-l, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la etalarea brațelor flască.

♦ În timp ce vă ridicați pe un piedestal invizibil și îl țineți sus cu brațele, faceți presiune asupra abdomenului care acum se ridică pentru a se menține în poziție verticală. Acesta este motivul pentru care a fost legat de întărirea abdomenului, care este, de asemenea, o modalitate bună de a avea grijă de indigestie și problemele conexe.

♦ Adesea, sistemul nervos al unei persoane poate să nu fie la fel de coordonat cu corpul cum era de așteptat. Acesta este motivul pentru care prin acest exercițiu lucrăm asupra echilibrului corpului și a coordonării minții oculare. În timpul efectuării acestei yoga, suntem sfătuiți cu strictețe să privim direct la o direcție care transferă focalizarea acolo, astfel încât să vă puteți coordona echilibrul corpului cu vederea..