Krauncasana (Heron Pose) – Cum să faci și beneficii

Cine ar putea ghici vreodată că yoga vă va oferi ceva mai mult decât să vă pierdeți kilogramele? De obicei, o noțiune obișnuită de a practica yoga este să urmezi ritmul tendinței și să te răsfeți cu niște vărsături. Cu toate acestea, dacă luați în serios yoga și sunteți pasionat de asta, în curând ați dezvolta diferite rezultate ale unui corp sănătos, care altfel ar fi posibil doar prin pastile chimice și medicamente. Dar, din nou, de ce să alegeți asistență externă atunci când vă puteți ajuta optând pentru yoga devreme dimineața.

Deci, am decis să vă prezentăm o postură de yoga numită krauncasana și să vă prezentăm beneficiile pe care le puteți obține din acest lucru.

krauncasana

Cum să faci Krauncasana?

Krauncasana este, de asemenea, cunoscută sub numele de poartă de stârc și, de fapt, este una dintre cele mai ușoare posturi de yoga de antrenament, care ar dura câteva minute din dimineața ta de zi cu zi și totuși ți-ar oferi mult mai mult. Yoga cuprinde practic mici mișcări cu ritm lent, îngrămădite cu o respirație pas cu pas. Prima cerință pentru acest yoga ar fi un saltea de yoga confortabilă pentru a începe exercițiul.

 1. Așezați-vă pe genunchi, cu șoldul sprijinit pe vârfurile călcâiului, în timp ce partea din față a degetului atinge uniform pământul.
 2. Degetele de la picioare ar trebui să fie apăsate pe sol și să-ți pui brațele de ambele părți ale solului, cu palma în jos.
 3. Odată ce începe exercițiul, trebuie să vă echilibrați pe un genunchi îndoit, deci este întotdeauna mai bine dacă folosiți ajutor la început. O pătură sau o pernă sub genunchiul îndoit va merge bine. În cele din urmă scoateți perna și exersați-o.
 4. Desfășurați un picior, spuneți stânga, așezați-l pe pământ în față, întins cu degetele de la picioare curbate în sus. În acest moment, greutatea corporală trebuie să fie distribuită în mod egal în celălalt picior.
 5. Acum, folosiți-vă mâinile făcând o clemă pe deget, ridicați piciorul drept și aduceți-l cât mai aproape de piept. Blocați poziția și acum puteți inspira și ține până când vă aduceți piciorul în jos.
 6. Trage-ți respirația și continuă cu cealaltă.

Heron Pose pentru începători:

În cazul în care sunteți începător, iată câteva lucruri de care trebuie să aveți grijă.

1) Se poate întâmpla atât de mult încât să nu puteți îndrepta picioarele. În acest caz, țineți genunchiul ușor îndoit. Eliberați-vă ușor de pe picior și țineți vițelul sau glezna. Acest lucru ar putea oferi o oarecare flexibilitate pentru a vă ține picioarele drepte.

2) De asemenea, puteți plasa o curea în jurul talpii, înainte de a încerca să vă îndreptați piciorul. Asigurați-vă că țineți cureaua cât mai aproape posibil.

Beneficii Krauncasana:

 • Este un exercițiu excelent de întindere pentru partea inferioară a corpului, care vă ajută să ameliorați orice tensiune din jurul mușchilor sau articulației. Mușchiul, de obicei rigid, poate provoca ocazional dureri de vițel și atracții ale coapsei. Cu această yoga, puteți trece cu ușurință peste rigiditatea musculară și le puteți face mai flexibile.
 • Întărirea corpului inferior este încă un alt beneficiu al acestei yoga, unde o Krauncasana de cinci minute, urmată de genuflexiuni, vă va ajuta să vă întăriți mușchii coapsei și feselor.
 • În timp ce vă trageți membrele întinse spre piept, veți simți o ușoară tragere și tragere în zona pieptului, în primul rând umerii și pieptul superior. Aceasta este presiunea pe care o simte inima, motiv pentru care Krauncasana vă poate menține inima funcționând sănătoasă, punând-o într-o situație de presiune ușoară..
 • Intinderea și tragerea care se aplică pe partea inferioară a corpului în timpul acestui exercițiu vă vor ajuta să vă întindeți mușchii pentru un beneficiu mai bun, ajutându-vă în cele din urmă să adăugați câteva kilograme la înălțimea obișnuită. Acesta este un mod bun de a te ingrasa. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt rapide și răbdarea va fi cheia pentru a debloca această ușă.
 • Pe măsură ce vă țineți respirația și vă apropiați piciorul de dvs., intestinul dvs. va aspira automat, provocând fluxul de sânge în zona abdomenului. Acesta este motivul pentru care Heron pose yoga a fost legat și de un abdomen sănătos, care funcționează puternic și oferă rezultate de calitate.

Precauții și contraindicații:

Atenție la acestea.

 1. În cazul în care aveți vreo leziune la gleznă sau la genunchi, nu încercați această yoga fără îndrumarea unui expert.
 2. Deoarece este ușor complex, obțineți întotdeauna o mână de expert și sfaturi înainte de a începe să practicați.

Contraindicații:

 1. Evitați să faceți yoga când vă aflați în ciclul menstrual.

Heron pose yoga este un yoga care își propune să beneficieze în mod semnificativ organismul. Ajută direct la exercitarea ischișorilor și a vițeilor corpului. Cu toate acestea, în orice moment, dacă întâmpinați dificultăți, abțineți-vă de la practicarea acesteia. În timp ce se află în fața ei, poate părea ușor, nu este așa! Obțineți îndrumări de specialitate înainte de a începe.