Guptasana (Poze ascunse) – Cum să faci și beneficii

Yoga pentru tot ce știm este doar o tehnică de fitness pentru reducerea flaxului și pentru a ține departe frigul rău. Cu toate acestea, yoga are mai mult decât să fii acolo pentru a-ți arunca corpul. Yoga are o istorie puternică de meditație legată de acesta, probabil motivul pentru care mulți oameni se bazează pe yoga pentru liniștea lor minimă.

Guptasana

Unii alții cred că yoga este de fapt o tehnică de tratament veche, poate un vindecător de minuni. Adevărul, de fapt, este că yoga este un amestec al tuturor celor trei, un vindecător, o evadare liniștită și un tăietor de grăsime. În articolul de astăzi, vom vorbi despre o postură de yoga numită Guptasana și vom detalia puțin pașii, ghidurile și beneficiile.

Cum să o facă

Denumirea în engleză a acestui yoga se numește poza ascunsă, în care poziția finală te-ar fi așezat ca un înțelept în pustie. Aceasta a fost în esență formulată ca o formă de meditație strict pentru bărbații care doreau să-și disciplineze simțurile.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, femeile au preluat și această formă și acum aceasta este una dintre cele mai benefice yoga meditative. Pentru a începe, strângeți elementele esențiale, o pernă de susținere a spatelui opțională și o saltea de yoga și pregătiți-le. Cu practica, veți deveni în curând un expert în acest sens.

Pe măsură ce vă așezați pe podea, membrele inferioare ar trebui să fie întinse în fața dvs., în timp ce brațele se odihnesc lângă dvs. Această poziție se numește Dandasana, care va fi poziția dvs. de bază. Acum pliați-vă picioarele și încrucișați-le unul pe altul, la fel ca Lotus Pose în yoga, unde acum vă veți așeza coloana dreaptă aliniată cu gâtul, în timp ce corpul inferior este pliat și înnodat dedesubt..

Acum aduceți piciorul stâng peste piciorul drept, încă pliat și apropiați-l de corp, astfel încât călcâiul stâng să fie sprijinit de osul pubian. Cu călcâiul inferior al piciorului drept, conduceți-l mai mult până când vă atinge perineul. În acest moment, puteți fie să vă așezați brațele pe genunchi în mod normal, fie să formați o mudra cu mâinile.

Țineți poziția timp de una până la două minute bune în timp ce închideți ochii și priviți profund spre interior, asociat cu respirația controlată. După un timp, începeți să vă desfășurați în poziția de bază înainte de a o repeta din nou.

Cum ne ajută

Esența principală a realizării acestui yoga se limitează la minte și creier, unde acest yoga a fost special formulat în scopuri de meditație. Acesta este motivul pentru care controlul asupra problemelor minții tale poate fi ușor realizat cu această yoga. Prin aceasta mintea contează, de obicei vorbim despre aspecte negative precum tensiunea, grijile și depresia, care este o sursă de nefericire în mintea ta sănătoasă..

Perfecționarea posturii prin exercițiu este încă un alt avantaj uluitor al poziției yoga. Pe măsură ce vă stabiliți minutele, vă ridicați într-o poziție strictă, cu spatele și gâtul îndreptat. Chiar dacă nu ești atent la asta, corpul tău trece printr-o transformare ușoară, perfecționându-ți postura.

Același punct menționat mai sus funcționează și asupra durerilor musculare din spate. Pe măsură ce vă întindeți la perfecțiune, vă ajutați de fapt corpul în lupta împotriva acelor dureri musculare sau spate, făcându-vă rigid spatele.

Acest punct se adresează în principal bărbaților care practică această poziție. Această yoga este direct legată de secreția de testosteron și de producția corpului dumneavoastră, care poate fi reglată prin intermediul acestei yoga.