Ananda Yoga Asanas și beneficii

Ananda Yoga este o formă de yoga care provine direct din învățăturile lui Paramahansa Yogananda, renumitul indian yoghin care s-a stabilit în Occident pentru a preda complexitatea Kriya Yoga. Acesta readuce esența spirituală a Yoga. Nu implică ipostaze intense de yoga. Dimpotrivă, pozițiile yoga ale Ananda Yoga sunt direcționate în interior și vă ajută să vă aliniați la sinele vostru interior superior. Pozițiile sunt concepute pentru a armoniza mintea, corpul și sufletul și pentru a vă ridica conștiința. Citiți aici pentru a afla în detaliu.

Ananda Yoga Asanas și beneficii

Ce este Ananda Yoga?

Ananda Yoga provine de la Swami Kriyananda, discipolul lui Paramahansa Yogananda, care a sistematizat învățăturile, gândurile și practicile lui Yogananda și l-a botezat ca Ananda Yoga. Ananda Yoga poate fi clasificată în general în 4 grupuri, și anume:

  • Asana
  • Pranayama
  • Tehnici de meditație yoghină
  • Filozofiile aplicate ale yoga

Pozițiile din Ananda Yoga nu sunt niciodată prea intense sau ca aerobicul. Dimpotrivă, sunt foarte blândi, iar accentul se pune pe:

  • Siguranță și alinierea corectă
  • Stând relaxat în orice moment
  • Lucrul cu energia subtilă a corpului
  • Creșterea conștiinței cu ipostaze
  • Adaptarea fiecărei ipostaze pentru a se potrivi abilităților practicantului, mai degrabă decât forțarea practicantului pentru a atinge poziția ideală.

Practicarea Ananda Yoga te va face mai conștient de natura ta divină și de sinele tău interior superior și te ajută să fii unul cu același lucru.

Ananda Yoga este cu adevărat o binecuvântare pentru omenire. Este cunoscut pentru numeroasele sale beneficii, cum ar fi îmbunătățirea flexibilității corpului, vindecarea bolilor, îmbunătățirea sistemului respirator și creșterea circulației sanguine și limfatice. Există mai multe ipostaze și aspecte ale Anandei yoga care au fost discutate mai jos pentru referință.

1. Lotus Pose:

ananda yoga

Lotus Pose este cea mai de bază poziție pe care ar trebui să o înveți în timp ce faci yoga. Vă ajută să meditați mai bine și vă crește nivelul de concentrare. Pentru aceasta, trebuie să stai pe podea cu picioarele încrucișate. Țineți mâinile pe genunchi și respirați încet. A face poza de lotus este foarte ușor și oricine o poate face. Aceasta este cea mai bună poziție meditativă care vă poate ridica conștiința.

2. Poza copiilor:

Pentru aceasta, trebuie să vă așezați pe covorul de yoga cu picioarele pliate în așa fel încât picioarele să vă atingă fesele. Acum aplecați-vă înainte și încercați să atingeți solul. Întinde-ți brațele în fața ta și relaxează-te. Partea din spate a mâinilor ar trebui să fie pe sol. Poza copilului vă poate ajuta să relaxați complet corpul și să vă ridicați nivelul de conștiință.

3. Poziția Cobra:

Pentru poza cobra, trebuie să vă întindeți cu brațele în lateral. Puneți palmele pe pământ și ridicați corpul în timp ce încercați să vă mențineți coapsele pe covorul de yoga. În această poziție, corpul superior ar trebui să fie ridicat, iar umerii să se relaxeze o vreme. Capul trebuie să fie orientat spre tavan. În Ananda Yoga, poza cobrei se repetă de 8 ori și este însoțită de tehnici de respirație profundă și de afirmații tăcute.

4. Arborele:

Pentru poza copacului, stai drept și ține-ți brațele lângă tine. Ridicați un picior în sus și sprijiniți-l pe gleznă. Asigurați-vă că nu îl așezați niciodată pe genunchi. Ridicați brațele și lăsați palmele să se confrunte. Această poziție trebuie făcută timp de maximum cinci minute, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă concentrați și să meditați mai bine. În timp ce faci poza copacului, trebuie să ții ochii deschiși pentru a echilibra mai bine corpul.

5. Poza Sfinxului:

Sphinx Pose este foarte asemănător cu poziția cobra. Pentru aceasta, trebuie să vă întindeți pe un covor cu fața în jos. Apoi, trebuie să ridicați pieptul de pe podea, iar coatele ar trebui să se odihnească pentru sprijin pe podea. În această poziție, stomacul ar trebui să atingă solul, iar brațele inferioare ar trebui să fie plate pe sol. Privirea ta ar trebui să fie, de asemenea, paralelă cu solul.

6. Dans Kaoshiki:

După asanele Ananda yoga, este important pentru tine să faci dansul Kaoshiki, care este cel mai bun pentru corp, minte și spirit. Vă va exercita membrele, vă va ușura menstruația și nașterea și va elimina ridurile și letargia. De asemenea, vă oferă multă încredere și vă îmbunătățește textura și tonul pielii. Dansul Kaoshiki este cel mai bun pentru dezvoltarea potențialului dvs. și este o parte esențială a Ananda Yoga.

7. Respirație dublă:

Aduceți brațele direct la nivelul umărului și respirați dublu. Îndoiți genunchii și aduceți brațele în față până atinge palmele. Respirați din nou de două ori, aduceți brațele înapoi și îndreptați-vă picioarele. Relaxați-vă corpul cu o dublă expirație. Faceți acest lucru de aproximativ trei până la cinci ori. Aceasta este o poziție perfectă de relaxare care vă va ajuta să înțelegeți fluxul de energie din corp.

8. Reîncărcarea corpului:

Stai drept și inspiră. Încordați încet corpul în așa fel încât să vibreze. Priviți în sus între sprâncene și simțiți energia curgând prin corpul vostru. Țineți tensiunea și apoi lăsați-o să se relaxeze. Repetați acest exercițiu de aproximativ una până la trei ori. Nu uitați să vă relaxați și să vă simțiți la fiecare pas.

9. Respirație dublă fără tensiune:

Pentru aceasta, trebuie să vă relaxați complet. Îndoiți coatele și aduceți-l spre piept. Expirați încet și apoi extindeți brațele în fața voastră. Închide ochii și spune-o în mintea ta: „Sunt liber. Sunt liber.” Faceți acest lucru de șase până la zece ori.

Astfel, cele menționate anterior sunt explicația detaliată a Ananda Yoga, precum și diferitele ipostaze Ananda Yoga care fac parte integrantă din Ananda Yoga. Ananda Yoga se referă mai mult la meditație și la creșterea nivelului de conștiință, mai degrabă decât la exerciții și la corectarea pozelor. Deci, dacă sunteți dispus să vă identificați adevărata natură și să experimentați unitatea cu sinele vostru divin, atunci acesta este modul în care ar trebui să urmați? Ești practicant al Ananda Yoga? Împărtășiți-ne experiența dvs. în comentariile de mai jos.

Intrebari frecvente:

Întrebarea 1: Ce face Ananda Yoga unic?

Răspuns 1: În Ananda Yoga, accentul principal se pune pe exercițiile energizante și pe afirmațiile pozitive și tăcute și nu pe corectarea ipostazelor. Ananda Yoga are un set de 39 de exerciții de control al energiei concepute unic, dezvoltate de Paramahansa Yogananda, care vă ajută să creșteți concentrarea și să controlați forța vieții. În plus, fiecare dintre aceste ipostaze este asociată cu propriul set de afirmații pe care practicantul le face în tăcere în timp ce practică aceste ipostaze.

Întrebarea 2: Cine este fondatorul Ananda Yoga?

Răspuns 2: Ananda Yoga a fost fondată de Swami Kriyananda, unul dintre discipolii apropiați ai Paramahansa Yogananda. Yogananda este primul mare maestru al yogasanei care s-a stabilit în Occident pentru a răspândi învățăturile Kriya Yoga. Yogananda este și autorul celebrei cărți despre yoga numită Autobiografia unui yoghin. Swami Kriyananda a sistematizat învățăturile, gândurile și practicile lui Swami Yogananda și i-a dat o formă definită și l-a numit Ananda Yoga

Întrebarea 3: Cum se deosebește Ananda Yoga de Hatha Yoga?

Răspunsul 3: Ananda Yoga este o extensie a Hatha Yoga, cu câteva adăugiri suplimentare, cu scopul de a crește experiența practicienilor. Ananda Yoga își propune să vă crească conștientizarea despre sinele vostru interior și spiritul adevărat. Când conștiința voastră este conștientă, nu există nici o posibilitate să rămâneți trist sau sumbru. Ești întotdeauna fericit și energic și acesta este scopul Ananda Yoga.