Soiuri de orez: 10 tipuri diferite de orez în India cu nume

Orezul se numără printre alimentele de bază pe care le găsim peste tot în lume în orice țară și orice bucătărie. Chiar de la a fi hrănitor, sățioasă și bogat în minerale și vitamine, orezul este cel mai căutat cereale din întreaga lume. Dar știți că există diferite tipuri de orez?

Da, ai auzit bine. Majoritatea dintre noi am întâlnit doar Orez alb, Orez brun sau orez basmati. Dar există mai multe alte soiuri despre care poate nici nu ați auzit. Acestea sunt printre cele mai sănătoase tipuri de orez și sunt și cele mai gustoase. Să le explorăm mai departe!

Tipuri de orez

Diferite tipuri de orez:

Orezul poate fi un element de bază în toate bucătăriile noastre, dar știți că există numeroase soiuri diferite în ele? Acestea sunt utilizate în mai multe rețete și, în funcție de textură, proprietăți și tipul de cereale, utilizarea lor în feluri de mâncare diferă. Permiteți-ne să vă aruncăm o privire aici.

În funcție de lungime:

Cel mai adesea, tipurile de orez sunt caracterizate și prezentate în funcție de lungimea bobului. Toți suntem destul de conștienți de ei – aparent, Orezul este fie scurt, fie lung.

Orez scurt cu boabe: Acesta este cel mai mic boabe de orez pe care le puteți găsi. Lungimea lor este pe jumătate decât orezul obișnuit cu bob mediu pe care îl găsim. În funcție de textură, acestea pot fi folosite în diverse rețete – de la sushi lipicios și mâncare thailandeză sau bătători netede în cazul rețetelor de mic dejun indian.

Orez cu cereale medii: Acesta este cel mai frecvent întâlnit în gospodăriile noastre. Aceste orezuri sunt utilizate în general pentru a fi consumate zilnic și chiar și pentru unele rețete unice. Pot fi fie umede și lipicioase, fie libere și fragede – în funcție de textura și țara în care sunt cultivate.

Orez cu bob lung: Aceste orezuri sunt mai lungi decât cele obișnuite și sunt ușoare, separate și pufoase atunci când sunt fierte. Cele mai frecvente din acest soi sunt orezul basmati.

Conform texturii:

În funcție de textură, avem chiar și alte două tipuri de Orez, care pot fi clasificate.

Orez lipicios: Orezul lipicios este cel mai frecvent în Asia de Est și Asia de Sud-Est. Sunt folosite pentru bucătăria asiatică și pentru deșerturi și are o natură foarte lipicioasă.

Orez non-lipicios sau para fiert: Acestea sunt alte obișnuite pe care le întâlnim adesea și sunt boabe separate, care sunt pufoase și fierte bine atunci când sunt gătite.

10 nume diferite de orez în India:

Acum, să mergem mai departe și să vedem zilnic diferitele tipuri de orez găsite și reperate în felurile noastre de mâncare.

1. Orez Basmati:

diferite tipuri de orez

Cum putem sări peste acest cel mai faimos și mai popular tip de orez? Trebuia să fie primul de pe lista noastră. Orezul Basmati este orez aromat cu cereale lungi, cel mai cunoscut pentru bucătăria și felurile de mâncare din India și alte tipuri de Asia Centrală. Orezul este originar din subcontinentul indian, iar țara produce mai mult de 75 la sută din acest orez din întreaga lume comparativ. De la biryanis la tocană și alte feluri de mâncare aromate, acest lucru este utilizat pe scară largă.

2. Orez brun:

tipuri sănătoase de orez

Orezul brun este din nou unul dintre cele mai populare la nivel global – cunoscut ca fiind cel mai sănătos tip de orez dintre toate. Orice rețetă poate fi făcută cu ușurință prin înlocuirea Orezului alb cu varianta de orez brun și poate fi sănătoasă și hrănitoare. În acest tip de orez, stratul exterior al cojii este îndepărtat doar, dar stratul de tărâțe este omis. Au o textură grea, masticabilă și sunt umplute cu vitamine, mangan, fier și fosfor.

3. Orez alb:

tipuri de orez indian

Orezul alb este produs în mai multe țări din lume și este și cea mai cunoscută variantă. Textura orezului poate diferi în funcție de regiunea în care este fabricată. Aici, stratul exterior al cojii și tărâțelor sunt îndepărtate ambele. Este cel mai răspândit în țări precum India.

4. Orez roșu:

lista tipurilor de orez

Orezul roșu cu cereale lungi este cel mai frecvent în mâncărurile thailandeze și este similar cu varianta orezului brun. Există o aromă de nuci, crocantă atașată la acesta și are din nou o textură masticabilă. Având în vedere textura mai dură, acest orez este deși hrănitor necesită mai mult timp pentru a fi gătit.

5. Orez negru:

tipuri de nume de orez

Dacă nu ați auzit de orezul negru, da, există și această variantă! Mai întâi este răspândită, având în vedere consumul în timpul împăraților chinezi și mai târziu are popularitate în timp ce este utilizat în alte feluri de mâncare asiatice. Culoarea neagră a orezului se datorează prezenței antocianinei mai mari. Nu se găsește în mod obișnuit în alte țări, cu excepția Asiei și a părților centrale.

6. Orez Arborio:

Arborio Rice 4

Acesta nu se găsește în mod obișnuit Orez și unul cu textură mai densă cu granulație scurtă, găsit în apropierea Italiei. Este potrivit pentru mâncarea lentă și are un punct alb în centrul cerealelor. Având în vedere că este cultivat în Arborovalley în Italia, a primit numele. Acest orez are un conținut foarte ridicat de amidon și, prin urmare, este cremos și mestecat în același timp.

7. Orez lipicios:

diferite tipuri de orez

Există orez glutinos, numit și orez lipicios, care este cultivat în principal în țările asiatice. Textura este destul de lipicioasă și are o aromă chewy, grea și este folosită intens pentru deserturi și rețete dulci. Cele mai frecvente feluri de mâncare din acesta sunt bile de orez, prăjituri, budinci de orez și multe altele

8. Orez de iasomie:

diferite soiuri de orez

Orezul de iasomie este renumit în părțile din Thailanda. Cunoscut pentru aroma exotică și decadentă, Orezul poartă numele de orezul iasomie. Au o textură moale și boabe subțiri umede, cunoscute pentru mâncărurile continentale tradiționale asiatice. Au o lungime cu bob lung.

9. Orez bătut:

categoria orezului

Forma plată a orezului bătut este un fel de orez crud și este de obicei similar cu hârtia în textură uscată. Acestea sunt din nou populare în mai multe părți din India și sunt cunoscute ca fiind mâncare mai ușoară – ușor digerabilă, gătită rapid sau pregătită pentru feluri de mâncare. Sunt buni la absorbția lichidelor precum apa și laptele.

10. Orez sălbatic:

Orez salbatic

Orezul sălbatic este cultivat doar în regiunile din America de Nord și China. Acest orez este foarte greu de produs și recoltat și are o textură dură foarte sălbatică, dar foarte grea în nutrienți, proteine, minerale și aminoacizi. Nu se găsește foarte frecvent.

Ne întrebăm câte tipuri diferite de orez există, iar primele zece și cele mai cunoscute sunt deja populare în părți ale altor regiuni ale lumii. Ce tipuri de orez consumați cel mai mult și care credeți că sunt cele mai sănătoase și mai gustoase dintre toate? Vă rugăm să ne împărtășiți gândurile!