9 temple celebre din Tamil Nadu care sunt uimitoare de vizitat

India este cunoscută pentru bogata sa diversitate și cultură. De la nord la sud, de la est la vest, avem un număr mare de temple mici și mari, vechi și noi, care sunt venerate din mai multe motive. Unele dintre temple sunt cunoscute pentru valoarea și cultura lor istorică. Un astfel de loc unde trebuie să aveți o vizită pentru temple este Tamil Nadu. Tamil Nadu este o țară a templelor. Structura în sine o face unică, deoarece are un gopuram în formă de con triunghi lung pe cele 4 laturi ale incintei. Tamil Nadu se mândrește cu multe lăcașuri de cult în stil dravidian. Puteți vedea cel mai vechi templu, precum și cel mai mare templu din Tamil Nadu. De asemenea, există un templu de aur în Tamil Nadu, cunoscut sub numele de Templul de Aur, Sripuram. Să aruncăm o privire la primele 9 temple.

Top 9 temple hinduse din Tamil Nadu cu detalii:

1. Templul Meenakshi Amman la Madurai:

temple in tamilnadu

Acest frumos templu situat în orașul templu Madurai, Tamil Nadu are 14 gopurams, cel mai înalt fiind de 170 de picioare. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Templul Meenakshi Sundareswarar, care sunt într-adevăr nume alternative de Parvati și respectiv Shiva. Orașul templu Madurai a ajuns la existență în urmă cu 2500 de ani cu această structură sfântă. Există două vimane sculptate în aur, altare deasupra sanctuarelor zeităților principale. Conform statisticilor, 15.000 de vizitatori pe zi și 25.000 vineri vizitează templul Meenakshi Sundareswarar. Acest templu are o estimare de 30.000 de sculpturi. În lunile aprilie și mai, un milion de vizitatori vizitează templul pentru a sărbători anual Festivalul Meenakshi Tirukalyanam de 10 zile.

 • Timpurile Templului: Deschis în toate zilele la 9:00 și se închide la 19:00
 • Adresa Templului: Madurai Main, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Cod vestimentar: nu există un cod vestimentar specific, dar templul cere adepților să poarte îmbrăcăminte tradițională. Femeile ar trebui să poarte saree, jumătate saree sau churidar. Bărbații ar trebui să poarte dhotis, pijamale sau mundu cu pânză superioară.
 • Cum să ajungeți: Cu zborul, vă puteți opri la aeroportul din Chennai și puteți alege un taxi pentru a ajunge la templu. Durează 90 de minute de călătorie. Dacă veniți cu trenul, coborâți în gara Madurai, care este la 1,70 km distanță de templul Meenakshi Amman. Cu autobuzul, sunt frecvente autobuze care deservesc Madurai. Coborâți la stația de autobuz Mattuthavani, care este la 20 de minute de călătorie de la templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Aayiram Kaal Mandapam, Biserica Catedralei Sf. Maria, Muzeul Gandhi.

2. Templul Thillai Natarajah de la Chidambaram:

temple in tamil nadu

Templul Thillai Natarajah din Chidambaram, Tamil Nadu este dedicat Domnului Shiva. Thillai Koothan sau Natarajh este zeitatea care prezidează aici încă din secolul al XII-lea. Acest templu a fost începutul tuturor templelor pentru saiviți. Chidambaram reprezintă Aakash (eter), unul dintre cele cinci elemente clasice ale celor mai sfinte temple Shiva cunoscute sub numele de Pancha Bootha Sthalams. Templul Chidambaram sărbătorește diferite festivaluri pe tot parcursul anului.

 • Timpurile Templului: Ora Darshan este de la 6:00 la 12:00 și de la 17:00 la 22:00
 • Adresa Templului: Chidambaram, Tamil Nadu 608001
 • Cod vestimentar: nu există un cod vestimentar specific pentru femei, dar, în general, a preferat îmbrăcămintea tradițională. Se presupune că bărbații își vor scoate cămașa când intră în templu.
 • Cum să ajungeți: Templul este situat la îndemâna accesului. Există autobuze frecvente care deservesc Chidambaram.
 • Cele mai apropiate atracții: Pădurea de mangrove Pichavaram, templul Thillai Kali Amman, râul Pichavaram.

3. Templul Kanchi Kailasanathar din Kanchipuram:

temple in tamil nadu

Templul Kanchi Kailasanathar este cea mai veche structură din Kanchipuram, care este un templu hindus în stil arhitectural dravidian. Dedicat Domnului Shiva, a fost construit în perioada 685-705 d.Hr. de un conducător al dinastiei Pallava. Templul are 58 de altare dedicate diferitelor forme de Shiva. Mii de adepți își oferă rugăciunile în seara lui Maha Shivratri de peste tot. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante puncte de atracție turistică din oraș.

 • Timpurile Templului: Deschis în toate zilele – de la 5:30 la 12:00 și de la 16:00 la 21:00
 • Adresa Templului: Pillaiyarpalayam, Kanchipuram, Tamil Nadu 631501
 • Cod vestimentar: nu există un cod vestimentar specific pentru bărbați și femei.
 • Cum să ajungeți: cel mai apropiat aeroport este Chennai. Din Chennai, puteți lua un tren spre Kanchipuram. Dar opțiunea mai convenabilă ar fi să închiriați un autobuz și să ajungeți la Kanchipuram. Din Kanchipuram, puteți alege un taxi sau o mașină pentru a ajunge la templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Templul Kamakshi Amman, Kanchi Kamakoti Peetam, memorialul Anna.

4. Templele de peșteră din Mahabalipuram din districtul Kanchipuram:

temple in tamil nadu

Templele rupestre din Mahabalipuram sunt situate pe dealul orașului din districtul Kanchipuram. Există unsprezece mandapas sau peșteri văzute în Mahabalipuram, dintre care cele mai semnificative sunt Krishna, Mahishasuramardini, Varaha, Trimurti, Kotikal, Tiger, Atirachandana, temple rupestre Panchapandava. Aceste temple sunt considerate ca o capodoperă a artei indiene. Unul dintre cele mai bune lucruri de văzut în Mahabalipuram sunt aceste peșteri care sunt numite „cut-in” de UNESCO. Aceste temple rupestre au stiluri unice care nu pot fi comparate cu niciun alt templu rupestru din India. Când vizitați templele peșterii Mahabalipuram, puteți vedea multe temple rupestre de diferite zeități, cum ar fi Templul peșterii Krishna, Templul peșterii Mahishasuramardhini, Templul peșterii Varaha, Templul peșterii Trimurti, Templul peșterii Kotikal, Templul peșterii Tigru, Templul peșterii Panchapadava și multe altele.

 • Timpurile Templului: Deschis în toate zilele de la 8:00 la 17:00
 • Adresa Templului: Mahabalipuram, Kanchipuram, Tamil Nadu
 • Cod vestimentar: nu există un cod vestimentar specific pentru vizitarea templelor din peștera Mahabalipuram.
 • Cum să ajungeți: Cea mai convenabilă formă de transport pentru a ajunge la templul peșterii este să veniți cu trenul. Cea mai apropiată stație este Chengalpettu, care se află la 24 km de templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Templul Shore, Pancha Rathas, Coborârea Gangei

5. Templul Ramanathswamy din Rameshwaram:

temple in tamil nadu

Templul Ramanathswamy este situat la Rameshwaram este dedicat lui Jyothirlinga, o formă a Domnului Shiva. Templul a fost extins în secolul al XII-lea. Este considerat un loc sfânt de pelerinaj pentru șaiviți, vaishnaviți și Smarthas. Zeitatea primară este sub forma unei linga sau a unei pietre falice. Templul este unul dintre cele mai sfinte site-uri hinduse Char Dham.

 • Timpurile Templului: Ora Darshan începe la 4:30 și se închide la 13:00 și se deschide din nou la 15:00 și se închide la 20:30
 • Adresa Templului: Rameswaram, Tamil Nadu 623526
 • Cod vestimentar: Uzura vestică nu este permisă în templu. Este permisă doar purtarea tradițională, care include saree, churidar, cămăși, dhotis, pantaloni. Bărbații ar trebui să-și scoată cămășile în timp ce intră în templu.
 • Cum să ajungeți: există multe autobuze care circulă de la Tamil Nadu la templul Rameshwaram Ramanathaswamy. Puteți lua un autobuz obișnuit sau puteți închiria un taxi pentru a ajunge la templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Agni Tirtham, Ramar Patham, 5 cu fața către templul Hanuman, plaja Ariyaman, plaja Dhanushkodi, podul lui Adam.

6. Templul Brihadeeswarar din Thanjavur:

temple in tamil nadu

Templul Brihadeeswarar din Thanjavur este unul dintre cele mai mari temple din India construit de împăratul Raja Raja Chola I în 1010 d.Hr. Zeitatea primară a templului Brihadeeswar este Lordul Shiva. De asemenea, are idoli pentru Ashta-dipaalakas sau gardieni ai direcțiilor precum Indra, Agni, Yama, Nirrti, Varuna, Vayu, Kubera și Isana. O mare statuie a lui Nandi sau taur sacru sculptat dintr-o singură stâncă este prezentă la intrarea templului.

 • Timpurile Templului: Deschis în toate zilele – 6:00 – 12:30 și 16:00 – 20:30
 • Adresa Templului: Membalam Rd, Balaganapathy Nagar, Thanjavur, Tamil Nadu 613007
 • Cod vestimentar: este necesar să purtați îmbrăcăminte tradițională în timp ce vizitați templele. Vestul poartă precum minifuste, blugii nu sunt permiși. Bărbații care poartă cămașă ar trebui să le scoată în timp ce intră în incinta templului.
 • Cum să ajungeți: Cea mai convenabilă formă de transport este căile ferate. cea mai apropiată gară este Gara Thanchavoor. Coboară la această stație.
 • Cele mai apropiate atracții: Marile temple Chola vii, Palatul Thanjavur Maratha, Grădina Shiva Ganga,

7. Templul Perur Pateeswarar din Perur, West Coimbatore:

temple in tamil nadu

Templul Perur Pateeswarar este dedicat Domnului Shiva și este situat la Perur în partea de vest a Coimbatore. A fost construit cu aproximativ 2000 de ani în urmă de Raja Raja Chola I. Templul este format dintr-o statuie de aur a lui Nataraja, în afară de mai multe gopurams și săli. Există un altar dedicat Shiva și Ganesha fiecare și alte câteva statui ale lui Gajasamhara, Virabhadra, Saraswati și multe altele.

 • Timpurile Templului: Deschis în toate zilele – 5:30 la 13:00 și 16:00 la 21:00
 • Adresa Templului: Perur, Western Coimbatore, Tamil Nadu
 • Cod vestimentar: fără cod vestimentar specific
 • Cum să ajungeți: templul este situat într-un loc ușor accesibil. Se află la o distanță de 9 km de Coimbatore. Așadar, puteți coborî la Coimbatore și puteți lua o mașină, un autobuz sau un taxi pentru a ajunge la templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Dealuri de elefanți, lacul Sengulam

8. Templul Ulagalanda Perumal din Kanchipuram:

temple in tamil nadu

Templul Ulagalanda Perumal este dedicat Domnului Vishnu situat în Kanchipuram. Este o arhitectură în stil dravidian glorificată în Divya Prabandha. Se venerează Ulgalantha Perumal, o formă a Domnului Vishnu, care este una dintre cele 108 Divyadesam dedicate lui Vishnu. Templul efectuează șase ritualuri zilnice și diferite festivaluri anuale, printre care festivalul Carului este cel mai proeminent sărbătorit.

 • Timpurile Templului: Deschis în fiecare zi între orele 6:00 – 12:00 și 16:00 – 20:00
 • Adresa Templului: Gandhimaa Nagar, Peelamedu, Coimbatore, Tamil Nadu 641006
 • Cod vestimentar: În mod normal, toate templele din Tamil Nadu preferă îmbrăcămintea tradițională. Ținutele occidentale nu sunt, în general, permise. Nu există un cod vestimentar specific pentru acest templu, dar ar fi bine să purtați rochii etnice.
 • Cum să ajungeți: templul este situat într-o locație ușor accesibilă din orice parte a Kanchipuram. Deci, puteți alege un taxi sau un autobuz auto sau de grindină pentru a ajunge la templu.
 • Cele mai apropiate atracții: Templul Kamakshi Amman, templul Ekambareswarar, templul Kailasnathar, sanctuarul păsărilor Vedanthangal

9. Templul Aiyarappar din Tiruvaiyaru:

temple in tamil nadu

Templul Aiyarappar este situat în satul Tiruvaiyaru, pe malurile râului Kaveri, este dedicat Domnului Vishnu. Imnurile lui Thevaram sunt întrupate pe templu. Oamenii se adună în timpul festivalului Saphta Sthanam desfășurat în aprilie în fiecare an, martorii convergenței a șapte palanquini de sticlă care poartă zeități principale ale templelor respective din șapte locuri. Pe malul râului, puteți vedea Samadhi (locul de înmormântare) al sfântului compozitor Thyagararaja. Aici are loc anual cel mai mare festival muzical din India.

 • Timpurile Templului: Deschis de la 6:00 la 11:00 și de la 16:00 la 20:30 în toate zilele
 • Adresa Templului: SH 22, Thiruvaiyaru, Tamil Nadu 613204
 • Cod vestimentar: nu există un cod vestimentar specific pentru intrarea în acest templu
 • Cum să ajungeți: Thiruvviayaru este situat în districtul Thanjavur. Există autobuze care circulă frecvent de la Thanjavoor la Thiruvaiyaru.
 • Cele mai apropiate atracții: Barajul Thenperambur, templul Rajagopalaswamy, palatul regal Thanjavur și galeria de artă.

Plănuiți o călătorie pentru a vizita unele dintre templele antice din India? Atunci aceasta ar fi alegerea perfectă pentru care să mergeți. Toate aceste temple menționate aici sunt cunoscute pentru dovezile sale istorice din mitologia hindusă antică. În fiecare an, aceste temple celebrează festivaluri cu ocazii speciale precum Maha Shivratri, Navaratri, Pongal etc. Dacă aveți noroc, le puteți vedea dacă vizitați aceste temple în timpul festivalului. Data viitoare când intenționați să vizitați templele din India, faceți-o o vizită în Tamil Nadu.