15 idei creative de tavan pentru camera de zi de încercat în 2021

Livingul este prima zonă a casei pe care o observă oaspeții. După cum se spune „primele impresii sunt întotdeauna cele mai bune impresii”, o cameră din față bine decorată reflectă stilul și personalitatea ta. Împreună cu interiorul și mobilierul realizat cu gust, este foarte important să investiți într-un tavan fals elegant pentru camera de zi.

Ultimele modele de tavan din camera de zi

Aceste plafoane nu numai că îmbunătățesc estetica casei dvs., dar oferă și mai multe avantaje. Ele ascund cablurile urâte, oferă izolație termică, ajută la protecția acustică și, de asemenea, măresc eficiența energetică generală. Deci, dacă sunteți în căutarea unor modele moderne de tavan pentru camera de zi, atunci sunteți locul potrivit!

Diferite tipuri de modele de tavan fals pentru camera de zi:

Înainte de aceasta, să învățăm despre diferitele tipuri de tavan fals pentru camera de zi de pe piață pentru a face o alegere mai bună:

Tencuiala falsă a ghipsului Parisului (POP): Aceste plafoane sunt realizate cu forma pudrată de gips, numită Tencuială din Paris. Sunt rentabile și ușor de lucrat. Cu toate acestea, tind să dezvolte fisuri după o perioadă de timp.

Plafoane false din gips: Gipsul este un alt material popular utilizat pentru protecția termică și proprietățile de izolare fonică. Este disponibil în diferite culori sub formă de plăci, care pot fi instalate cu ușurință în locație. Flexibilitatea acestui material permite crearea de diferite îndoiri și forme.

Tavane false din lemn: Dacă locuiți în climă rece, tavanele din lemn sunt cel mai bun pariu! Sunt ușor de instalat și oferă un aspect sofisticat camerei. Cu toate acestea, costul și întreținerea sunt dezavantaje majore ale utilizării lemnului.

Plafoane false din sticlă: Deși sticla nu este un material potrivit pentru casă, puteți folosi geamuri din sticlă în combinație cu alte materiale pentru a crea modele uimitoare în camera dvs. de zi. Folosirea sticlei în locurile potrivite poate da iluzia unui spațiu mai mare în cameră.

Ultimele modele de tavan din camera de zi:

Iată cele 15 modele simple și mai bune de tavan ale camerei de zi cu poze și pregătește-te să te inspiri:

1. Modele simple de tavan fals pentru camera de zi:

Modele simple de tavan fals pentru camera de zi

Iată un design de bază al tavanului pentru camera din față. Care este realizat cu material PoP. Aspectul îngrijit și rafinat al acestui acoperiș face camera să pară spațioasă și aerisită. Bordurile concepute pentru a ține corpurile de iluminat și becurile cu LED sunt adăugate în canelură pentru a evidenția tavanul. Nu vă place pur și simplu această idee?

2. Design de tavan pentru sufragerie mică:

Design de tavan pentru sufragerie mică

Dacă aveți un living de dimensiuni mici, atunci trebuie să vă asigurați că tavanul are un design minimalist. Văzut aici este un astfel de exemplu în care acoperișul încastrat oferă iluzia unei camere mai largi. Adăugați un candelabru în formă pătrată în centru și becuri rotunde cu LED-uri în jurul acestuia pentru a face mediul să pară strălucitor și luminos.

3. Modele de tavan fals pentru camera de zi cu ventilator:

Modele de tavan fals pentru camera de zi cu ventilator

Acest plafon fals este conceput pentru a găzdui un ventilator mare pentru a menține camera aerisită. Tavanul obișnuit al tăvii este ușor încastrat în centru pentru a dezvălui suportul ventilatorului. Toate cablurile se duc în culise și vedeți doar frumoasa piesă decorativă suspendată. Asigurați-vă că poziția cârligului este chiar în centrul camerei pentru o distribuție uniformă a aerului.

4. Cele mai bune modele de tavan pentru Hall:

Cele mai bune modele de tavan pentru Hall

Pentru o sală mare sau un loc de întâlnire, aveți nevoie de un tavan care să ridice atmosfera. Văzut aici este un astfel de design creativ, care atrage instantaneu atenția tuturor. În loc să mențină partea centrală simplă, este instalată o placă de gips de proiectare pentru a acoperi acoperișul. Accentele laterale sunt păstrate în laminat negru, împreună cu corpuri de bec cu LED-uri strălucitoare.

5. Plafoane Pop pentru camera de zi:

Plafoane Pop pentru sufragerie

Aruncați o privire la această cămăruță ciudată, care este împodobită cu un tavan de clasă Pop și lemn. Acesta este un exemplu perfect al modului în care puteți combina diferite materiale pentru a obține un aspect unic. Mai întâi, tavanul este încastrat, apoi acoperit cu panouri groase de lemn. În centru, se adaugă un element Pop suspendat pentru decorare suplimentară.

6. Designuri de tavan din gips pentru camera de zi:

Proiecte de tavan din gips pentru camera de zi

Dacă vă place tavanele colorate, atunci Gypsum este o alegere ideală! Materialul poate fi proiectat în aproape orice culoare și formă pentru a se potrivi temei interioare. Placa de gips albastru-deschis se amestecă perfect cu conceptul de culoare al camerei. Adăugarea de evidențieri albi în centru și pe colțuri oferă un aspect dramatic diferit!

7. Plafoane din PVC pentru camera de zi:

Tavanele din PVC pentru camera de zi

PVC reprezintă clorură de vinil poli, care este un material sintetic folosit pentru tavane. Este destul de economic și oferă un finisaj superior. În timp ce panourile din PVC cu grâu de lemn sunt utilizate în mod obișnuit pentru acoperirea acoperișului camerei de zi, albul lucios este o altă culoare care poate lumina întregul spațiu. Văzut aici este un exemplu în care tavanul și pereții laterali sunt acoperiți în PVC.

8. Design de tavan din lemn pentru camera de zi:

Design de tavan din lemn pentru camera de zi

Pur și simplu nu puteți bate clasa și rafinamentul lemnului cu orice alt material. Mai ales, când locuiți în condiții puțin mai reci, tavanele din lemn oferă căldură și confort în interiorul camerei. Aruncați o privire la această idee inspirată de epocă, care are panouri din lemn umbrite fixate pentru a acoperi suprafața acoperișului. Combinând-o cu accente PoP duce camera la un nivel complet nou.

9. Designul tavanului camerei de zi cu ciment:

Design de tavan din sufragerie cu ciment

Un tavan gol din ciment este cea mai recentă tendință în aceste zile. În casele contemporane, este foarte probabil să observați acest concept, în care acoperișul este doar tencuit cu ciment și lăsat sub formă de schelet. Tavanul întunecat, cu aspect fuzzy, adaugă un farmec rustic camerei dvs. și, de asemenea, economisește o grămadă de bani. Cu toate acestea, trebuie să fiți foarte atenți la alegerea restului decorului.

10. Proiectarea tavanului de perete pentru camera de zi:

Design de tavan de perete pentru camera de zi

Acest design inovator de tavan este o idee minunată dacă doriți să evidențiați un anumit spațiu din camera dvs. de zi. Zona TV este proiectată artistic pentru a vă concentra atenția asupra acestui loc și a o ridica în continuare. Începe ca un tavan suspendat de pe acoperiș și se extinde de-a lungul peretelui lateral. Luminile puternice pot adăuga o anumită dramă de care avem nevoie cu toții în casa noastră!

11. Design fals de tavan pentru camera de zi dreptunghiulară:

Design de tavan fals pentru camera de zi dreptunghiulară

Un living dreptunghiular este cel mai ușor de proiectat! Având mult spațiu vă oferă posibilitatea de a elabora idei uimitoare și de a vă juca cu creativitatea. Văzut aici este un concept frumos care vă oferă o experiență plăcută. Este un combo de plafon Pop și pictat, care este accentuat cu lumini în centru. Alegeți culoarea centrală pe baza restului schemei interioare.

12. Tavan fals pentru camera de zi pătrată:

Tavan fals pentru camera de zi pătrată

Dacă aveți o cameră pătrată tipică și doriți să evitați aspectul boxy, alegeți acest fals tavan ondulat. Elementul curbat adaugă stil și dimensiune spațiului dvs. de locuit. Este un mod inteligent de a crea un efect iluzoriu asupra ochilor și pentru a face acest lucru, alegeți un tavan încastrat în formă de curbă și umpleți-l cu o suspensie coordonată.

13. Modele rotunde de tavan pentru camera de zi:

Designuri rotunde de tavan pentru camera de zi

Un tavan în formă circulară face camera dvs. să arate compactă și atrăgătoare din punct de vedere estetic. Mai ales în sălile mari și voluminoase, utilizarea unui design rotund al acoperișului poate aduce focalizarea în centrul camerei. Funcționează excelent chiar și în camere pătrate sau dreptunghiulare, unde punctul de mijloc este ridicat cu un model geometric capricios.

14. Design contemporan de tavan pentru camera de zi:

Design de tavan contemporan pentru camera de zi

Acest design personalizat al tavanului conferă un aspect generos camerei dvs. de zi. Placa de gips alb este proiectată cu tăieturi subțiri, verticale, pentru a dezvălui în interior becuri aprinse. Oferă efectul unei camere imense; datorită modului în care este structurată. Aceasta este o idee fantastică pentru a menține o atmosferă plină de viață, fără a fi nevoie de becuri și accesorii suplimentare.

15. Design de tavan boltit pentru camera de zi:

Design de tavan boltit pentru camera de zi

Dacă adăugați o nouă dimensiune în camera dvs. de zi, verificați acest concept de tavan boltit. Acest lucru este ideal dacă aveți un acoperiș care iese în afară. În loc să lăsați spațiul gol, puteți adăuga aceste bolți false cu panouri din lemn sau metalice. Ideea este să decorezi acel element, fără a te abate prea mult de la designul original.

Acestea sunt unele dintre cele mai bune modele de tavan fals pentru camera de zi de care trebuie să fii atent! Am încercat să punem împreună, diferite tipuri de modele de acoperiș să răspundă cerințelor dumneavoastră. Aceste idei ne expun la cele mai noi tendințe și concepte de pe piață, care vă pot ajuta să vorbiți cu încredere designerului. Așadar, rețineți structura camerei, bugetul, calitatea materialului și, bineînțeles, detaliile generale pentru a face din aceasta o investiție utilă.!