Turkish Street Food: 10 cele mai bune mâncăruri de stradă din Istanbul

Istanbul, unul dintre cele mai mari orașe din lume, cu o populație de aproximativ 15 milioane de locuitori, este considerat capitala culturală și turistică a Turciei. Acest oraș este renumit pentru turiștii săi, atât interni, cât și internaționali. Peste 12 milioane de turiști străini au vizitat Istanbulul în 2015, apoi a fost numită Capitală Culturală Europeană, devenind a cincea cea mai populară destinație turistică din lume. Multe turme la Istanbul pentru istorie, puncte de vedere și cultură, dar pentru noi, este meca mâncării. Când vă aflați în Istanbul, vă veți da seama că există o mulțime de vânzători ambulanți în fiecare colț al orașului care vând tot felul de delicatese turcești.

Un alt fapt uimitor al Istanbulului este acela al oamenilor săi, oamenii de aici sunt extrem de primitori și prietenoși, de asemenea considerați ca cei care oferă cea mai bună ospitalitate. Dacă sunteți străin, oamenii de acolo vor face tot posibilul să comunice cu dvs. și să vă ajute. Venind la viața de stradă din Istanbul, este profund legat de cultura alimentară a orașului. În mod logic vorbind, una dintre cele mai bune modalități de a experimenta mâncarea de stradă este să vă plimbați pe alei și bulevarde și să mâncați literalmente în jurul acestui oraș frumos..

15 cele mai bune mâncăruri de stradă din Istanbul, Turcia:

Infrastructura extrem de dezvoltată din Istanbul, împreună cu foamea insaciabilă a publicului pentru mâncare gustoasă, înseamnă că turiștii pot mânca delicii turcești obscure fără a părăsi vreodată capitala culturală. Catalogarea tuturor alimentelor de stradă din Istanbul va fi voluminoasă, așa că aici enumerăm câteva dintre celebrele mâncăruri de stradă pentru a le încerca în următoarea dvs. vizită la Istanbul:

Simit (Bagel turcesc):

Simit Bagel turcesc

Acesta este unul dintre cele mai faimoase mâncăruri de stradă disponibile pe aproape fiecare stradă din Istanbul și cu siguranță cele mai rapide micuri dejun pe care le puteți lua. Simit este o pâine turcească circulară coaptă și incrustată cu semințe de susan peste ea. În unele ocazii, puteți găsi, de asemenea, semințe de in, mac sau semințe de floarea-soarelui. De-a lungul anilor, vânzătorii Simit și-au mărit alegerea de umpluturi, care includ acum gusturi de Nutella, tapenadă de măsline.

Kokorec:

Kokorec

Acesta este felul de mâncare popular în rândul localnicilor și este considerat ca fiind cel mai bun aliment post-băut. Acesta este un fel de kebab din măruntaie, care constă dintr-o umplutură compusă din bucăți tocate de intestine de miel condimentate și prăjite, înfășurate în jurul interiorului, cum ar fi pâinea dulce. Pâinea rezultată este prăjită, apoi feliată, tocată și gătită pe un grătar cu multe condimente. Acest fel de mâncare este condimentat cu fulgi de chili și servit cu o bucată proaspătă de pâine pita. Se spune că acest Kokorec are un gust mai bun atunci când sunt utilizate intestinele mielului tânăr.

Balik Ekmek:

Istanbul Street Food

Balik Ekmek, a doua cea mai populară mâncare de stradă ieftină găsită pe străzile din Istanbul. Acesta este practic un sandviș de pește turcesc. Se compune dintr-o bucată mare de aluat, compusă cu un pește la grătar, salată verde, roșii și ceapă. Peștele de macrou este cel mai frecvent utilizat în aceste sandvișuri.

Lahmacun:

Lahmacun

Turiștii se referă adesea la aceasta drept pizza turcească. Lahmacun este un tip de aluat plat acoperit cu carne tocată, de obicei carne de vită sau miel, ceapă, legume, ierburi tradiționale, ardei roșu și apoi a alunecat într-un cuptor pentru câteva minute și servit. Acest fel de mâncare are un gust mai bun atunci când este acoperit cu o mână de pătrunjel și o picătură de suc de lămâie. Lahmacun este semnificativ mai ușor și poate fi consumat mai degrabă ca gustare decât ca masă completă.

Midye Dolma:

Mâncare de stradă în curcan

Midye Dolma este midii umplute. Acest fel de mâncare de gură este mai degrabă o gustare decât o masă obișnuită. Midiile de pe jumătate de coajă sunt umplute cu orez aromat picant, coacăze și nuci de pin și servite cu o stoarcă de suc de lămâie galben peste el. Aceasta este una dintre gustările preferate ale majorității turismului turistic din Istanbul.

Hamburgerul Islak:

Hamburgerul Islak

Aceasta este încă o delicatesă unică din Istanbul. Un burger aburit umplut cu carne picantă, de obicei miel sau carne de vită, legume și mult unt. Acesta este apoi acoperit cu un sos turcesc special, care face burgerul umed și salivant. Turcii mor să mănânce hamburger Islak o dată pe săptămână și, prin urmare, merită încercat când vizitați Istanbul.

Pide:

Cea mai bună mâncare de stradă din Istanbul

Acest fel de mâncare seamănă, de fapt, cu o pizza, în esență cu un aluat plat, care este pliat la margini, care se transformă într-o barcă pentru pizza. Acest fel de mâncare este umplut cu brânza tradițională peynir turcească, o brânză făcută din lapte de capră. Acest fel de mâncare îmbucurător se topește rapid în gură cu bunătate cerească. Dacă sunteți vegetarieni, puteți alege umplutura de brânză-spanac sau ceapa, în timp ce alte opțiuni includ umpluturile de miel sau carne de vită condimentate. Acest fel de mâncare este destul de umplut, încât o farfurie de Pide poate fi împărțită de două persoane.

Doner Kebab:

Doner Kebab

Aceasta este considerată cea mai bună mâncare post-băută din Istanbul. Acest kebab constă dintr-un teanc vertical de carne rotitoare (de obicei pui sau carne de vită) de pe care carnea este rasă odată ce este crocantă în jurul marginilor. Apoi este înfășurat într-o pâine plată sau umplut într-o pâine sau rulou crust și servit cu ceapă crudă și roșii.

Icli Kofte:

Street food Istanbul curcan

Acestea sunt chiftele umplute constând din coajă de bulgur crocantă umplută cu carne tocată, pătrunjel, condimente, ceapă și nuci sotate. Această gustare de-a dreptul delicioasă este făcută manual zilnic. Asigurați-vă că verificați prospețimea atunci când comandați această gustare.

Baklava:

Baklava

Când ați terminat cu mâncarea picantă pentru ziua respectivă, îndreptați-vă atenția spre deserturi. Bakalava este un delicios fel de mâncare dulce format din produse de patiserie filo umplute cu nuci și fructe uscate. Această patiserie este ținută împreună cu sirop zaharat sau miere, ceea ce îl face un restaurant irezistibil.

Castane și porumb:

Mâncare de stradă de curcan

În ierni, mirosul castanelor proaspăt prăjite și a porumbului fiert umple străzile din Istanbul în timp ce vânzătorii se ridică în tot orașul. Aceste castane nu sunt vândute doar în timpul iernilor, la fel ca în țările europene, ci servite pe tot parcursul anului, deoarece Turcia este unul dintre primii trei producători de castane. Castanele sunt prăjite pe o mică plită încinsă în coșul vânzătorului și servite într-o pungă de hârtie. Împreună cu castanele, majoritatea vânzătorilor servesc porumb fiert sau porumb la grătar peste cărbune ars pe același cărucior. Acestea ar putea fi cel mai bun timp pentru a trece gustări.

Lokma:

Lokma

Când vizitați Istanbul, țineți ochii deschiși pentru căruțele Lokma. Acestea sunt delicatese din aluat prăjit, scufundate într-un sirop zaharat și presărate cu fistic măcinat vor umple rapid opțiunea de desert de după-amiază. Lokma proaspăt făcut vă oferă gustul perfect, asigurați-vă că nu vă ardeți limba în timp ce savurați această patiserie fierbinte.

Boza:

Boza

Aceasta este o băutură fermentată sezonieră, servită adesea în timpul iernilor de către vânzătorii de telefoane mobile pe străzile din Istanbul. Această băutură este făcută din mei care a fost fiert, zdrobit și strecurat, acest lichid gros este apoi fermentat și decorat cu scorțișoară și naut.

Menemen:

Mâncare de stradă renumită în Istanbul

Menemen, cunoscut și sub numele de ouă amestecate turcești, este încă un alt fel de mâncare tipic pentru micul dejun. În mod tradițional, acest fel de mâncare constă din ouă amestecate, ardei gras verde, roșii prăjite în ulei de măsline sănătos. Se condimentează apoi cu piper negru și are un gust bun cu ceapă tocată. De asemenea, puteți comanda carne Menemen, în care carnea proaspătă de miel este prăjită împreună cu ouăle amestecate. Acest fel de mâncare este servit cu pâine turcească proaspătă, care vă poate ajuta ca un brunch.

Ayran:

Ayran - Mâncare de stradă din Istanbul

Aceasta este o băutură cu iaurt sărat și poate amintește de un lassi ne-dulce. Acesta este ceva ce puteți savura ca băutură răcoritoare în climatul cald și umed din Istanbul. Pe străzile din Istanbul puteți găsi atât de mulți vânzători care vă oferă această băutură răcoritoare la un preț rezonabil.

Cele mai bune locuri de mâncare de stradă și mâncăruri disponibile din Istanbul:

  • Istanbulul este renumit pentru atracțiile sale turistice și, prin urmare, puteți găsi mulți vânzători de produse alimentare de stradă pe aproape fiecare stradă din Istanbul. Cel mai bun Simit este disponibil la Sarayi, un lanț de panificație turcească cu puncte de vânzare în fiecare colț al orașului, inclusiv unul la aeroport.
  • Unele dintre delicioasele Pide se găsesc lângă străzile Palatului Topkapi din Istanbul.
  • Marele Bazar din Istanbul este un loc unic pentru majoritatea alimentelor de stradă menționate mai sus. Puteți găsi cel mai bun Doner Kebab din Turcia în Marele Bazar.
  • Icli Kofte este o gustare obligatorie în Istanbul, iar strada Istiklal este pe locul 1 pentru acest kofte.
  • Podul Galata este încă un alt loc în Istanbul, unde puteți găsi faimosul fel de mâncare Balik Ekmek.
  • Mercan Kokorec și Cengelkoy Kokrec la Cengelkoy, un cartier nostalgic din Istanbul, vă servesc cu cele mai bune Kokorec și Midye Dolma din oraș. Încercați.

Se spune că, dacă sunteți în turneu într-un loc, tocmai v-ați irosit banii dacă nu ați gustat mâncarea de stradă din acel loc. La fel se întâmplă și cu Istanbulul. Mâncărurile tradiționale de stradă din acest oraș se găsesc în cea mai mare parte în cartierele istorice, prin urmare, nu numai că veți gusta bucătăriile locale în turul alimentar, dar veți afla și multe despre cultura și istoria Istanbulului. Când vă aflați în Istanbul și în împrejurimi data viitoare, asigurați-vă că nu ratați niciunul dintre mâncărurile de stradă delicioase de mai sus. Când vă întoarceți din turneu, împărtășiți-ne experiența de street food.