Street Food Places în Chandigarh: 10 cele mai bune mâncăruri de stradă din Chandigarh

Chandigarh, capitala Punjabului și a Haryanei, încorporează bucătării din ambele țări, făcându-l incredibil de unic și divers. Acest oraș este cunoscut pentru oamenii săi robusti și prietenoși, bungalouri uriașe, mașini de lux și, cel mai important, mâncarea sa strălucitoare. Oamenii din Chandigarh sunt mâncăruri cunoscute, cunoscute pentru a se răsfăța cu o mare varietate de mâncare bună. Oamenii care vizitează regiunile din apropiere se întâlnesc adesea pentru a-și trata papilele gustative cu mâncare punjabi autentică excelentă.

Lista celor 12 mâncăruri de stradă celebre și exclusive din Chandigarh:

Aștepți să gâdilăm papilele gustative cu mâncare de stradă condimentată și delicioasă în următoarea ta vizită la Chandigarh? Aici am enumerat câteva dintre cele mai bune soiuri de mâncare de stradă din Chandigarh:

1. Chole Bhature:

Cel mai bun Chole Bhature din Chandigarh

Este un aliment de bază în Punjab și în nordul Indiei. Are bhatura (pâine) moale, cu pene, prăjită în ulei. Partea gustoasă, totuși, este chole, care este sosul de naut condimentat cu o mulțime de ghee și condimente. Acest fel de mâncare cu buze este servit cu o parte de salată și mur de var de obicei.

2. Amritsari Kulcha:

Amritsari Kulcha în chandigarh

Amritsari Kulcha este o mâncare de stradă punjabi destul de solicitată. Kulcha este o pâine pufoasă umplută cu o varietate de legume. Se servește de obicei cu sos de năut picant, cunoscut popular sub numele de chole, care este renumit și în Punjab. Este completat cu o păpușă generoasă de brânză sau unt și merită cu siguranță toate caloriile!

3. Rajma Chawal:

Rajma Chawal În Chandigarh

Este unul dintre preparatele preferate din Punjabi. Acest sos delicios condimentat cu o porție de orez jeera ușor condimentat vă va satisface pofta de mâncare. Este destul de sănătos și o masă sănătoasă pe cont propriu. Este mâncare populară de stradă delicioasă și îți umple burtica la un preț destul de rezonabil.

4. Sarson da saag și Makki di roti:

Sarson Da Saag Și Makki Di Roti

Acesta este preparatul tradițional clasic din Punjab. Se compune din pâine de porumb ușor condimentată, servită cu curry bine piure făcut din muștar. Este combinația perfectă, servită cu toppinguri generoase de ghee sau unt. Acesta este unul dintre cele mai bine savurate în timpul iernii.

5. Parantha:

Parantha In Chandigarh

Nimic nu spune punjabi mai mult decât paranthas !! Indienii din nord sunt destul de obsedați de paranthas. Este destul de versatil, cu multe umpluturi, de la legume, cartofi, keema, pui și carne de vită. De obicei, se bucură fierbinte cu murături și o parte din Makhan sau unt.

6. Pui Tikka:

Mâncăruri de stradă fără legume din Chandigarh

Punjabii își iubesc grătarele și tandourile, ceea ce se reflectă în dragostea lor pentru tikkas. Puiul este marinat cu mai multe condimente și la grătar pe cărbune fierbinte. Este suculent și suculent, servit cu chutney și salată. Strângeți o pană de var pe ea și sunteți gata pentru un foodgasm !!

7. Paneer Tikka:

Mic dejun de stradă în Chandigarh

Paneer tikkas sunt versiunea vegetariană tandoori perfectă pentru toți vegetarienii de acolo. Cuburi de paneer sunt preparate la grătar împreună cu legume precum ceapă, ardei, broccoli. Se servește cu o picătură de chutney de mentă și vă va gâdila cu siguranță papilele gustative.

8. Lassi:

Lassi În Chandigarh

Celebrul lassi punjabi nu este altceva decât unt îngroșat preparat proaspăt. Are două variante, cele dulci și sărate, consumate după gust. Este adesea garnisit cu smântână proaspătă, var sau mentă și se bea abundent în timpul verilor pentru a se răcori.

9. Burgeri:

Burgeri în Chandigarh

Aceasta este gustarea perfectă la miezul nopții pentru prietenii noștri de la facultate, care au întotdeauna puțini bani. Are ca chiflă moale încărcată cu o legumă suculentă sau o pastă de carne ca bază. Poate fi umplut cu o mare varietate de legume, brânză, șuncă, salată verde și este destul de sățioasă.

10. Momos:

Mâncăruri de stradă în Chandigarh

Această delicatesă tibetană se bucură bine de oamenii din Chandigarh. Momo este o patiserie aburită umplută cu diverse umpluturi vegetariene și non-vegetariene. Cel mai bine este savurat cu sosuri picante precum soia, rece și roșii. Versiunea prăjită este disponibilă și în momos; cu toate acestea, oamenii preferă mai mult soiurile autentice aburite.

Aproape fiecare sector din Chandigarh are o piață pentru produse alimentare de stradă, principalele fiind sectorul 15, sectorul 18 și sectorul 34. Camioanele și tarabele alimentare servesc o mare varietate de băuturi și gustări în orice moment al zilei în aceste locuri..

Cele mai bune străzi alimentare din Chandigarh:

  • Night Food Street este o comună aproape de campusul PGIMER, unde mâncarea de stradă este disponibilă pe tot parcursul nopții, cum ar fi roti și dal, parathas, Frankie etc..
  • Sectorul 11 ​​este o zonă elegantă din Chandigarh, cu multe PG și pensiuni în apropiere. Acesta este motivul pentru care o mare varietate de alimente de stradă, cum ar fi omletele de pâine, chole bhature, samoso, paranthas sunt disponibile aici.
  • Garg Chaat, sectorul 23, este un restaurant renumit pentru chaat în Chandigarh. Vă puteți răsfăța cu mai multe soiuri de chaat, cum ar fi chaat pakodi, tikki, golgappe etc..
  • Rajma chawal din Bholey di Hattey și kulche chole din Bansal Kulcha, sectorul 16, vor muri pentru !!

    Chilli Chaats, Bombay Street și Kulcha Town sunt câteva restaurante care servesc mâncare de stradă bună lângă gară.

  • Există destul de multe opțiuni de mâncare de stradă disponibile în Zirakpur, care este aproape de aeroport.
  • Dacă doriți să încercați mâncare rapidă chineză bună în Chandigarh, atunci Sectorul 15 este locul de vizitat. Câteva locuri precum Fast Food-ul chinezesc Raju servesc soiuri delicioase chinezești.
  • Cafeneaua indiană este locul perfect de alegere pentru toți iubitorii de mâncare din sudul Indiei din Chandigarh. Servește toate tipurile de mâncare din sudul Indiei, dosa și vada fiind favoritele.

Dacă Chandigarh se află pe lista dvs. de locuri de vizitat, nu uitați să explorați pletora de bucătării care le oferă. Cu atât de multe opțiuni disponibile, s-ar putea să doriți să vă planificați o vacanță lungă acolo pentru a vă satisface poftele de vacanță! Data viitoare când vizitați Chandigarh, explorați toate locurile menționate mai sus și împărtășiți-ne experiențele alimentare !!