Tot ce trebuie să știți despre 20 de săptămâni însărcinate

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pentru o femeie este Maternitatea! A rămâne însărcinată este cu siguranță cea mai memorabilă fază a vieții fiecărei femei și este prețuită pe tot parcursul vieții. Cu toate acestea, sarcina nu este la fel de perfectă pe cât se spune. Fiecare femeie trece printr-o perioadă diferită de sarcină și are propriile inhibiții cu privire la viitor. În special pentru mamele noi, a ajunge la o sarcină de 20 de săptămâni poate fi cu adevărat interesantă și înfricoșătoare în același timp, cu umflătura bebelușului pe deplin vizibilă. Din punct de vedere tehnic, intră în al doilea trimestru de sarcină, unde dezvoltarea bebelușului este destul de rapidă. . În acest articol, am încercat să ajutăm viitoarele mame să-și depășească stresul și grijile oferindu-le toate informațiile de care au nevoie pentru a ști despre perioada de sarcină de 20 de săptămâni.

Tot ce trebuie să știți despre 20 de săptămâni însărcinate

Cuprins:

 1.  Ce se poate aștepta o gravidă de douăzeci de săptămâni în această fază?
 2.  Luna și trimestrul care indică 20 de săptămâni Sarcina:
 3.  Dezvoltare fetală gravidă de 20 de săptămâni:
 4.  Greutatea și dimensiunea bebelușului gravid de 20 de săptămâni:
 5.  Cum arată burtica gravidă de 20 de săptămâni?
 6.  Modificări fizice și psihologice în femeia gravidă de 20 de săptămâni:
 7.  Activități însărcinate în 20 de săptămâni:
 8.  Dieta și exerciții de sarcină de 20 de săptămâni:
 9.  Teste medicale și scanare gravidă timp de 20 de săptămâni:
 10.  Care sunt riscurile posibile în timpul sarcinii de 20 de săptămâni?
 11.  Lista de verificare pentru femeile gravide de 20 de săptămâni:
 12.  Sfaturi și precauții de luat în timpul săptămânii a 20-a de sarcină:

Ce se poate aștepta o gravidă de douăzeci de săptămâni în această fază?

Sarcina pentru proaspetele mame poate fi înfricoșătoare. Este o nouă lume a aventurii cu precauții stricte și ferme. Vizitează zilnic medicii și o dietă directă nu întrerupe deloc linia. Cu toate acestea, sarcina, odată ce te-ai obișnuit cu acoperirea ei, este o perioadă foarte ușoară și reconfortantă, alături de cei dragi care încearcă să aibă grijă de tine cel mai bine. Acesta este timpul tău în care ești purtătorul unei vieți noi pe acest pământ, cineva pe care îl poți numi al tău, cineva a cărui viață este în mâinile tale, în timp ce încerci tot posibilul să-i oferi un timp confortabil în interior. Împreună cu schimbările de dispoziție vine acest sentiment mândru de a fi mama unui nou-născut. Știi că face parte din tine când începe să se hrănească de tine și te conectezi instantaneu.

Luna și trimestrul care indică 20 de săptămâni Sarcina:

Sarcina de 20 de săptămâni indică faptul că sunteți gravidă de 5 luni. Acest lucru se încadrează tehnic în al doilea trimestru, unde creșterea bebelușului începe într-o etapă rapidă. Veți observa o serie de schimbări în propriul corp și puteți simți chiar că bebelușul se dezvoltă în interiorul vostru.

Dezvoltare fetală gravidă de 20 de săptămâni:

Cu toate acestea, cele nouă luni lungi din timpul calculului se fac săptămânal pentru a menține metoda de monitorizare frecventă ușoară. Dezvoltarea săptămânală a bebelușului în interiorul tău în acest fel poate fi monitorizată și dacă se produce o anomalie, aceasta poate fi remediată imediat. Totalul a 40 de săptămâni sume de 9 luni întregi cu aceste săptămâni grupate fiecare în trei părți. Primul trimestru conține copilul, dar încă într-o formă neformată. El este doar un ovul care a fost fertilizat și acum se îndreaptă spre ovar. Acest blastocist formează apoi un embrion și, în cele din urmă, un făt. De-a lungul săptămânilor apare al doilea și al treilea trimestru și în fiecare săptămână bebelușul se dezvoltă puțin mai mult decât înainte. Se poate experimenta chiar și mișcarea de 20 de săptămâni a bebelușului însărcinat în interior, împreună cu alte evoluții.

1). Piele:

Pe măsură ce vernixul ei alb și gras îl acoperă, pielea lui începe să se transforme, ajustându-se pentru lumea exterioară. În interior, printre umezeală și lichidul amniotic, pielea bebelușului este acum acoperită de lanugo, care sunt fire moi de păr pentru bebeluși și vernixul care acționează un văl de la zdrobirea sau încrețirea pielii sale în fluid. Degetele de la picioare și degetele sale au crescut, la fel și părul de pe scalp, care este proeminent până în săptămâna 20.

2). Simțuri:

Până în a 20-a săptămână simțurile sale sunt clar definite ca neuronii și mielina din corpul său a stabilit acum interconectarea perfectă a nervilor. Simțurile lui se lămuresc. Acum simte clar vocea mamei sale. El este conștient de împrejurimile ei. Acum poate simți și mirosi și are darul vederii. Ochii lui încep să devină sensibili la lumină și papilele gustative se deschid. Bătăile inimii sale sunt acum atât de puternice încât un simplu stetoscop la nivelul bubitei mamei îi poate determina bătăile inimii. Săptămâna a XX-a de sarcină se pot observa și modificări ale poziției bebelușului.

3). Înghițire:

În acest stadiu, bebelușul înghite o mulțime de lichid amniotic, ceea ce vă ajută să-l pregătiți pe cel mic pentru timpul în afara pântecului mamei și să vă ajute la funcționarea sistemului digestiv. În această săptămână de sarcină, bebelușul înghite în plus săptămâna aceasta, precum și trăiește în lichidul amniotic pentru funcțiile bebelușului. Bebelușul ia aproape 300 ml pe zi. Desigur, nu ar trebui să vă fie greu să ghiciți că bebelușul dvs. are nevoie de căldură în tot acest timp. Motiv pentru care există o diferență de temperatură, iar fluidele corporale îl țin pe micuțul său cald.

4). Meconiu:

În această etapă, a 20-a săptămână îl are pe micuțul tău care excretă substanță lipicioasă întunecată, de obicei verde, cunoscută sub numele de Meconium. Include tot ce avea micuțul tău când era înăuntrul tău. Aceasta poate fi considerată a fi prima ei excreție. De obicei este alcătuit din Lanugo, mucus, lichid amniotic, apă și bilă. Totuși, ceea ce este bine pentru tine este că este mai puțin mirositor.

5). Problemă de gen:

Punctul culminant al săptămânii 20 este determinarea de gen, care este total dorința ta. Mulți oameni așteaptă sfârșitul pentru cea mai mare parte, dar dacă doriți săptămâna aceasta ar putea fi săptămâna norocoasă pentru care să vă stabiliți în cele din urmă pe un nume. Ecografia dezvăluie genul care este deja proeminent și clar. Dacă aveți o fetiță cuibărită în interior, atunci este probabil ca ea să-și fi dezvoltat deja ovarele cu mici ouă primitive în interior. Numărul de ouă este de șase până la șapte milioane în acest moment, ceea ce se reduce semnificativ la nivelul normalității, adică două milioane mai târziu. Dacă aveți un băiețel în scrotul lor este deja în desfășurare, deoarece testiculele sale sunt la jumătatea abdomenului și se îndreaptă spre scrot.

Greutatea și dimensiunea bebelușului gravid de 20 de săptămâni:

Cu sarcina numărată până la 40 de săptămâni, 20 de săptămâni marchează jumătatea sarcinii, deoarece bebelușul este deja la jumătatea drumului până la perfecțiune. Creșterea bebelușului în 20 de săptămâni de sarcină poate fi observată odată cu creșterea umflăturii, el crește puțin mai mult măsurând aproximativ 26 cm lungime și cântărind 11 uncii. Acestea sunt totuși măsuri aproximative, dar bebelușul câștigă rapid masa corporală și grăsimea copilului, făcându-l să crească puțin mai greu acum.

Cum arată burtica gravidă de 20 de săptămâni?

În această perioadă, puteți observa o umflătură vizibilă care iese în afară și puteți dezvolta o senzație de greutate. Mersul dvs. va fi, de asemenea, afectat din cauza acestei schimbări bruște a posturii fizice a corpului. Mărimea umflăturii variază de la femeie la femeie în funcție de constituția corpului lors.

Modificări fizice și psihologice în femeia gravidă de 20 de săptămâni:

A). Durere abdominală:

Odată cu creșterea în greutate a bebelușului, umflătura copilului se simte acum mai grea decât săptămâna trecută. Acest lucru determină extinderea mușchilor din ovar și a mușchilor stomacului cu care nu este obișnuit. Acesta este motivul pentru care, în timp ce stați și încercați să vă ridicați sau să vă schimbați somnul, simțiți o ușoară furnicătură. Nu vă faceți griji, deoarece doar mușchii se obișnuiesc cu presiunea și expansiunea. Dacă puteți purta cârpe strânse prin zona abdominală, aceasta va provoca, de asemenea, dureri abdominale, deci în timpul cumpărăturilor de maternitate; puteți achiziționa cârpe libere și gratuite pentru zona abdominală. În aceste săptămâni ar trebui să fii atent și mai conștient cu privire la postura ta și la poziția ta cu cârpele, apoi doar tu te vei bucura de maternitate.

B). Epuizare:

Acesta ar putea fi un semnal obișnuit până când atingeți media. Acesta este punctul, săptămâna în care bebelușul începe să crească pe deplin și să se hrănească atrăgând mai mult de la mamă. Celulele roșii din sânge și hrana, celulele energetice și nutrienții ei, în cele din urmă drenând mama. Acesta este motivul pentru care este necesară o dietă bună pentru bebeluș și mamă în această perioadă. În aceste zile, ar trebui să vă faceți inima și mintea la fel de fericite, modalitatea excelentă de a depăși acest tip de probleme, ar trebui să aveți grijă de starea generală de sănătate și să strângeți sfaturile informaționale de la membrii familiei dvs. care au fost în această situație înainte tu. Ori de câte ori aveți timp, ar trebui să vă păstrați mintea relaxată. Trebuie să vă odihniți la pat timp de o oră după muncă.

C). Probleme secundare:

Adesea, anumite probleme secundare, cum ar fi arsuri de căldură, crampe la picioare, bufeuri, față pată și indigestie ar putea să însoțească. ar trebui să fie un lucru normal pentru toate femeile. Această descărcare este o altă schimbare hormonală în corpul dumneavoastră. Acest lucru se datorează pentru a pune multă presiune asupra bunăstării și igienei dumneavoastră.

Nu există un mod clar de a depăși această problemă; va crește nivelul infecției pe corpul dumneavoastră. Trebuie să mențineți igiena în zonele vaginale și să păstrați întotdeauna un prosop în jurul zonei vaginale și să curățați spălând orice deversare cât mai des posibil. Ștergeți zona și evitați problemele bacteriene. În acest moment, există și o umflare în regiunea pelviană. Cea mai bună modalitate este de a reduce această durere și descărcarea, luând mai multă apă pentru corpul dumneavoastră. În acest timp, puteți purta cârpe libere și îmbrăcăminte interioară în zona afectată și le puteți relaxa.

D). Tromboză venoasă profundă:

Două lucruri de remarcat aici: numele nu este atât de ciudat pe cât pare. Toate celelalte mame au un picior umflat urmat de dureri imense și erupții cutanate pe tot parcursul sarcinii. Acest lucru se întâmplă, de obicei, din cauza sângelui care coagulează venele. Aceasta înseamnă că aveți un risc de formare a cheagurilor de sânge în timpul sarcinii. Sună ciudat, dar nu vă asumați niciun risc în acest stadiu, acum că sunteți sus până acum. De multe ori, s-ar putea întâmpla ca vasele piciorului să fie întrerupte în totalitate din aportul de sânge. Acest lucru poate fi fatal pentru copil. Pentru a îmbunătăți situația, încercați să țineți cont de situație. Și contactați-vă medicul și ștergeți-vă îndoielile pentru o siguranță mai bună și pentru a preveni bătăile inutile.

E). Respirație:

Când burtica crește, aceasta continuă să vă preseze organele interne și este posibil să aveți probleme cu respirația. Respirația este frecventă în timpul sarcinii, crește sursa hormonului de progesteron în care respirați mai adânc, făcându-vă să vă simțiți chiar dacă trebuie să lucrați mai mult pentru a obține mai mult aer. Pe măsură ce vă dezvoltați în timpul sarcinii și uterul vă ocupă mai mult spațiu. Creează o luptă și o presiune asupra diafragmei. Respirația prin gură nu este o opțiune inteligentă în acest timp; cel mai bun mod este să folosiți țesuturile peste tot cu dvs., astfel încât să vă puteți șterge nasul. Nu purtați o batistă, deoarece acestea conțin o mulțime de bacterii, vă vor face să vă aflați într-o stare mai gravă. Menținerea unei posturi bune și libere, indiferent dacă stați în picioare și în picioare, exercitarea ușoară, cum ar fi mersul pe jos și înotul, poate ajuta la creșterea funcțiilor cardiovasculare.

Activități însărcinate în 20 de săptămâni:

Săptămâna aceasta va fi mai mult despre planificarea bebelușului și a maternității pentru următoarele săptămâni viitoare. Cea mai recentă dezvoltare ar putea să te țină încastrat pentru totdeauna la toaletă, dar te vei descurca grozav! Ești în cele din urmă crescut cu responsabilitatea mamei. S-ar putea să depuneți mai mult efort pentru sănătatea bebelușului. Și acum, că ești la jumătatea drumului, vezi cât de grozav faci și tu. Activitățile dvs. vor fi verificarea obișnuită, somnul și alimentația sănătoasă.

Dieta și exerciții de sarcină de 20 de săptămâni:

Dietă:

1). Acid gras Omega 3:

Aveți nevoie de acest acid gras pentru a vă menține corpul să funcționeze sănătos și să țină pasul cu creșterea vizuală a bebelușului. Câteva alimente bune pentru aceleași sunt untul de arahide, fructele uscate, linte și ouăle.

2). Acid folic:

Unul dintre cei mai importanți nutrienți care trebuie incluși în dieta dvs. este acidul folic. Acidul folic ajută la reducerea defectelor congenitale ale copilului dumneavoastră. Suplimentele de fier nu sunt suficiente pentru același lucru și legumele precum spanacul, conopida, lintea vă vor veni în ajutor.

3). Carne:

Majoritatea cărnii pot fi consumate în condiții de siguranță în timpul sarcinii, deși carnea albă slabă ar trebui să se răsfețe mai mult. Asigurați-vă că traseul fructelor de mare nu este parcurs în acest proces.

4). Vitamine:

Vitamina este nutrientul esențial pentru sarcina de șase luni. Ajută la reducerea vărsăturilor și a senzației de greață. În loc să luați medicamentul, ar trebui să luați legume și cereale sănătoase, unturi de arahide, nuci și somon etc..

5). Fier:

Fierul este unul dintre nutrienții esențiali pentru corpul tău. În acest timp, trebuie să luați conținutul și alimentele umplute cu fier. Adăugați portocale și legume proaspete în mâncarea zilnică. Puteți adăuga ouă, fasole și mai mulți cartofi în dieta dvs., aceste alimente sunt lucruri bogate în fier.

Exercițiu:

A). Mersul pe jos:

Beneficiile mersului pe jos în timpul sarcinii vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea. Mersul te menține sănătos și te face la fel de activ. În fiecare zi trebuie să te plimbi în timpul sarcinii. Majoritatea medicilor sugerează, de asemenea, că.

b). Expansiunea burta:

Pentru acest exercițiu, stai și încrucișează-ți picioarele. Pentru acest exercițiu, stai și încrucișează-ți picioarele. Inspirați și expirați respirația și faceți exerciții în mod regulat, acest lucru vă va ajuta să vă mențineți sănătos.

c). Respirație modelată:

Exercițiul de respirație va oferi mai mult oxigen pur bebelușului și mamei. Dacă mușchii sunt bine oxigenați, aceștia vă pot funcționa mai eficient pe dumneavoastră și pe bebeluș.

d). Yoga:

Yoga este o modalitate excelentă de a rămâne în formă a corpului tău. Puteți face yoga în mod regulat; vă va ajuta să trăiți o viață lungă și vă va face copilul mai sănătos. În această perioadă, ar trebui să încercați câteva ipostaze simple de yoga.

e). Fluture plin:

Începeți prin a vă îndoaie genunchii, astfel încât tălpile picioarelor se ating unul de celălalt, aducându-vă tocurile piciorului mai aproape și mai aproape de corp, apoi lăsați mușchii coapsei să se relaxeze. Așezați-vă mâinile pe articulațiile genunchiului și dați o presiune lină asupra articulațiilor.

Teste medicale și scanare gravidă timp de 20 de săptămâni:

Un test cu ultrasunete gravidă de 20 de săptămâni și teste de depistare a sângelui determină sănătatea fătului. Alte simptome pot să apară și să dispară. Deși medicamentele nu sunt tocmai cel mai sigur pariu, deoarece pot interacționa, câteva medicamente de păstrat lângă pat sunt:

 • Dureri și dureri- Acetaminofen. Evitați Ibuprofenul și Naproxenul.
 • Alergie- Antihistaminice și Ioratadină. Evitați pseudoefedrina și decongestionanții, cum ar fi fenilefrina.
 • Tuse- Dextrometorfan și Guaifenesin.
 • Constipație- Metamucil și Colace. Evitați laxativele și uleiul mineral.
 • Arsuri la stomac – antiacide și famotidină.

Care sunt riscurile posibile în timpul sarcinii de 20 de săptămâni?

Al doilea trimestru este în general perioadele sigure și cele mai confortabile ale sarcinii. Cu toate acestea, există multe șanse ca cineva să se confrunte cu complicații grave, cum ar fi:

 • Sângerarea – indică un avort spontan cauzat de mulți factori, cum ar fi un col uterin slab, boli autoimune sau abruptie placentară.
 • Muncă prematură – Femeile care sunt însărcinate cu gemeni sau mai mulți bebeluși și cei care au avut avorturi spontane pot intra în travaliul prematur în această fază.

Alte simptome frecvent experimentate de 20 de săptămâni de sarcină includ:

 • Presiune în zona vaginală
 • Dureri de spate
 • Diaree
 • Îndemn frecvent de a urina
 • Secreție vaginală excesivă

Lista de verificare pentru femeile gravide de 20 de săptămâni:

Urmați această listă de verificare pentru a vă asigura că nu pierdeți niciun detaliu:

 • Pregătiți un calendar cu datele programărilor medicale marcate.
 • Asigurați-vă că scrieți lista medicamentelor zilnice.
 • Puteți chiar să creați o diagramă dietetică pentru a vă asigura că luați nutriția necesară.
 • Înscrieți-vă la un curs de yoga pentru a vă întări mușchii și a vă pregăti bine pentru livrare.
 • Asigurați-vă că listați toate testele de screening și setați mementouri.
 • Păstrați o cremă hidratantă lângă pat pentru a hidrata zona burții și a evita vergeturile.
 • Începeți să vă planificați finanțele pentru a evita graba de ultim moment.

Sfaturi și precauții de luat în timpul săptămânii a 20-a de sarcină:

Consultați aceste sfaturi pentru o îngrijire a sarcinii de 20 de săptămâni:

 • Mănâncă bine și răsfăță-te cu alimente sănătoase și hrănitoare.
 • Odihnește-te mai mult și concentrează-te asupra corpului tău.
 • Asigurați-vă că vă plimbați și faceți mișcare.
 • Bea multă apă și menține-te hidratat.
 • Mănâncă la intervale mici pentru a evita refluxurile de acid.
 • Suplimentele trebuie luate în mod regulat pentru a evita deficiențele la copii.
 • Schimbările de dispoziție vă vor deranja fără sfârșit acum, când este a 20-a săptămână. Asigurați-vă că aveți pe cineva în jur de fiecare dată când sună anxietatea.
 • Ascultați muzică sau efectuați meditație pentru a depăși stresul.

20 de săptămâni de sarcină marchează sfârșitul tuturor luptelor cu care te-ai confruntat în primele câteva luni. Greața, neliniștea și lipsa poftei de mâncare fac multe femei nervoase în ceea ce privește sarcinile și creează stres acut în ele. După ce a intrat în al doilea trimestru, femeia începe să se simtă mai relaxată și mai confortabilă cu corpul care se adaptează încet la schimbări. Se simte copilul mișcându-se în interior, ceea ce poate fi destul de interesant pentru mamă. Sperăm că am acoperit informațiile esențiale de 20 de săptămâni pentru a vă ajuta. Ai o maternitate sigură!

Întrebare și răspunsuri ale experților:

1). Este sigur să faci sex în timpul săptămânii a 20-a de sarcină?

Indiferent de ceea ce îți spun alții, nu lăsa nesiguranța cu privire la siguranța copilului tău să-ți tulbure judecata. Micuțul tău este bine și sănătos. Poți întâmpina mica intimitate din viața ta, mai ales că schimbările de dispoziție și starea de sănătate proastă te scad. Ai putea face cu o mică înălțare în scenă.

2). Pot călători în timpul a 20 de săptămâni de sarcină?

Călătoria pe parcursul a 20 de săptămâni de sarcină este considerată în general sigură dacă o planificați bine. Consultați întotdeauna un medic înainte de călătorie. Femeile cu sarcini cu risc crescut sunt sfătuiți să nu călătorească pentru a evita avorturile spontane. De asemenea, este recomandat să obțineți toate testele de screening necesare pentru a ne reglementa orice complicații. Asigurați-vă că aveți o copie a fișelor medicale în caz de urgență în timpul călătoriei.

3). Când ar trebui să consult un medic pe parcursul a 20 de săptămâni de sarcină?

În afară de vizitele programate la medicul dumneavoastră, trebuie să vă grăbiți imediat la spital dacă observați sângerări, crampe abdominale inferioare severe, contracții uterine, scurgeri vaginale excesive sau lipsa mișcărilor la copil pentru o perioadă lungă de timp. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău în acest caz.