37 de săptămâni însărcinate: ce ar trebui să știți și la ce să vă așteptați?

Cele 40 de săptămâni de gestație se apropie de sfârșit. Aceasta înseamnă că sunteți la doar câteva săptămâni distanță de a vă ține bebelușul și de a-l mângâia. La 37 de săptămâni însărcinate la ce să ne așteptăm? Ei bine, o mulțime de lucruri. Corpul tău s-ar fi adaptat acum la noua ființă din tine. Probabil te pregătește și te stresează puțin despre livrare. Iată tot ce trebuie să știți despre bebelușul dvs. și despre îngrijirea acestuia.

A 37-a săptămână de sarcină

37 de săptămâni însărcinate Câte luni?

În acest moment, vă aflați în cea de-a 9-a lună de sarcină. Acesta este ultimul sau al treilea trimestru și mai aveți doar câteva săptămâni de livrat.

Dimensiunea și greutatea bebelușului gravid de 37 de săptămâni:

Greutatea bebelușului însărcinat în 37 de săptămâni în kilograme este de aproximativ 29 kg și 48 cm lungime. La o examinare atentă, medicul dumneavoastră va vedea dacă colul uterin este dilatat sau șters. Medicul va căuta, de asemenea, orice semne de travaliu în această săptămână.

Cum arată acum bebelușul și burtica ta?

Bebelușul și burta la 37 de săptămâni de sarcină sunt destul de mari. Bebelușul tău s-ar fi mutat în jos în pelvis și astfel stomacul va părea mai mare. Pe de altă parte, bebelușul va începe să facă unele mișcări în fiecare zi.

37 de săptămâni de sarcină Simptome:

Iată câteva lucruri pe care le veți experimenta în acest moment.

1. Bătăile inimii:

Dacă cineva ți-ar fi spus într-o zi că vei fi mândra mamă a unui mic prețios, nu ai fi fost sigur de tine, dar acum, pe măsură ce zilele se îndreaptă spre ultimele săptămâni, știi mai bine acum. Știi că zilele și nopțile s-ar umple în curând cu un copil mic, dar încă de acum acest făt adăpostit în interiorul tău are o inimă care bate. Odată ce profanul zvâcnit al doctorului ar folosi un Doppler pentru a asculta acum, bate puternic și puternic. Până în a 37-a săptămână, inima bebelușului, împreună cu arterele și venele sale, ar fi limpede și bătută. Acum medicul nu mai are nevoie de un aparat special. Un simplu stetoscop pentru burtica mamei ar fi totul.

2. Deplasați-vă:

În tot acest timp, bebelușul tău ar fi fost liniștit sau poate nu s-ar fi mișcat prea mult, dar acum îi place să se miște acolo. Ați fi început să experimentați acest lucru destul de des până acum.

3. Kick it Up:

El / ea pur și simplu nu se va opri cu jut în mișcare, dar va începe să te lovească și pe tine, indicând că vrea să iasă din tine. Se pare că are nevoie de mai mult spațiu acum.

4. Cuvinte curajoase:

El / ea ar fi dezvoltat acum organe senzoriale. De-a lungul săptămânilor și lunilor în care ai vorbit cu oamenii, ți-ai pus muzica preferată și ai citit cu voce tare o carte. Toate acestea sunt înregistrate în mintea ei și acum, în acest stadiu final, ea a însușit abilitatea de a recunoaște și de a se familiariza cu vocile și muzica. Medicii spun că mai târziu, aceleași audio și voci te-ar ajuta să o calmezi, dar, deocamdată, bucură-te de o conversație dimineața devreme cu micuțul tău. Aceasta este o dezvoltare a bebelușului însărcinat în 37 de săptămâni.

5. Dormi micuț:

El / ea are acum o cerință puternică de somn acum și, dacă ești norocos, ultrasunetele îl vor prinde dormind în poziția sa preferată ca și cum ar fi braț peste ochi. Poate chiar să aibă un anumit timp pentru somn.

6. Îngrijirea pielii:

Săptămânile anterioare de la început îl văzuseră acoperit cu o substanță albă de ceară cu un strat de păr moale. Toate acestea sunt o protecție care permite pielii bebelușului să fie moale și să nu se încrețească datorită lichidului amniotic sau altceva. Dar acum, cu timpul, substanța cerată este spălată, dezvăluind pielea sa moale. Și părul copilului de pe el se varsă. În timp ce bebelușul se joacă fericit acolo, iată ce se va întâmpla cu tine.

7. Nopțile nedormite:

Până acum copilul tău are o șansă adecvată de supraviețuire în afara ta, așa că nu știi niciodată când va arunca bomba. Tensiunea și îngrijorarea vor avea o parte integrantă pentru a se juca cu frica care se construiește în interiorul vostru. Precizia cu care ai visat să executi fapta pare acum cam zdruncinată. Vrei acea perfecțiune și în căutarea acestui lucru ajungi să rămâi treaz noaptea și să dormi în cele mai ciudate momente ale zilei următoare.

8. The Frequent Got to Go’s:

Cu copilul acum crescut până la 7 kilograme și mai mult, greutatea sa adaugă o presiune suplimentară vezicii urinare. Când micuțul dvs. trece urină, acesta este stocat în aceeași vezică a voastră prin cablu și apoi este al vostru. Toți acești factori ajung până la punctul în care acum îți pierzi capacitatea de a ține pipiul mai mult. Odată cu excesul de presiune asupra vezicii urinare, presiunea urinei nu poate fi controlată și, prin urmare, trebuie să fugi la baie din când în când.

9. Respirație:

Bebelușul a crescut până în momentul în care are nevoie de mai mult spațiu, în ciuda peretilor uterini care se întind la maximum. Drept urmare, umflătura bebelușului dvs. a ajuns acum din regiunile pelvine în partea inferioară a diafragmei. Cu un spațiu din ce în ce mai mic, bebelușul împinge acum conținutul din interiorul tău și acest lucru oferă plămânilor mai puțin spațiu pentru a se extinde corect. Acesta este motivul pentru care s-ar putea să simțiți dificultăți de respirație uneori.

10. Dureri de spate:

Va fi dificil. Capul bebelușului sa mișcat deja în jos și greutatea copilului a crescut, de asemenea. Acest lucru a condus la o presiune crescută asupra porțiunii inferioare a stomacului și acest lucru duce, de asemenea, la contracții. O astfel de schimbare bruscă a măsurării și mișcării bebelușului declanșează, în general, durerile de spate. Dacă vă confruntați cu acest simptom, există întotdeauna medicamente pentru a reduce aceste dureri. Ați putea vorbi și cu medicul dumneavoastră.

11. Extindere și sensibilitate:

Va exista o extindere a taliei în această perioadă a săptămânii. De asemenea, sânul tău va crește și acesta este unul dintre principalele simptome în acest timp. Dacă pierdeți urma săptămânii (ceea ce, în general, nu se întâmplă niciodată), veți putea vedea aceste simptome și veți identifica această etapă a trimestrului. Sânii vor fi umpluți cu lucruri pe care bebelușul le va hrăni în primele câteva luni. Sânii vor elibera o substanță asemănătoare unui lichid numită colostru. Dacă găsiți urme de sân ude jenante, atunci tampoanele care alăptează sunt întotdeauna acolo pentru a vă supraveghea spatele. Încă un lucru în ceea ce privește sânii în acest moment este că vor crește extrem de sensibili și ar putea exista o senzație dureroasă, dacă sunt atinși. Acest lucru este destul de normal și se întâmplă aproape oricui și tuturor. Cel mai rău lucru despre asta este că nu puteți face nimic în acest sens. Va trebui doar să te descurci.

Poziția copilului însărcinat în 37 de săptămâni:

În ce poziție este bebelușul tău acum? Ei bine, această perioadă se numește termenul complet și acum, capul bebelușului va fi văzut mergând în pelvis. Când bebelușul se mută în pelvisul tău, se numește „logodit” și vei observa că și umflătura s-ar fi mișcat puțin în jos. În mod ideal, este o indicație că bebelușul este gata să iasă.

Activitatea a 37-a săptămână a sarcinii:

Activitățile nu sunt limitate. Deoarece sunteți aproape în ultima etapă a unui trimestru, va trebui să vă odihniți corespunzător și să vă lăsați puțin timp din programul zilnic și să încercați ceva nou pentru a vă menține mintea relaxată și a vă menține departe de depresie. Stresul și depresia vă pot distruge cu ușurință starea de spirit în acest timp, astfel va trebui să faceți plimbări dimineața cu intensitate scăzută a ritmului cardiac. Dacă doriți să vă mențineți în totalitate în formă și să aveți o stare mentală sănătoasă, atunci citiți diagrama dietetică care descrie alimentele pe care ar trebui să le consumați și faceți din ea ceva nou și interesant. De exemplu, dacă v-ați săturat să mâncați sucuri de fructe, spălați fructele și tăiați-le în funcție de voința dvs. pentru a face o salată de fructe sănătoasă și arătoasă. Sexul zilnic va fi bine în acest timp, lucru care va fi discutat mai târziu în acest articol.

37 săptămâni de sarcină

Dieta și exerciții de sarcină de 37 săptămâni:

Proteina este unul dintre principalele elemente esențiale cerute de corpul gravidei. Experții în dietă preferă să recomande clientului lor alimente precum:

1. Ouă:

Aceasta este una dintre principalele surse de proteine. Dacă sunteți dornici să obțineți porții bune de proteine ​​în corpul dumneavoastră, atunci mâncarea albușurilor vă ajută cu siguranță. Este unul dintre cele mai bune alimente care te mențin sănătos și oferă cantitatea potrivită de proteine ​​de care are nevoie corpul tău în a 37-a săptămână de sarcină. Ar trebui să consumați o cantitate adecvată de ouă în această săptămână.

2. Carne slabă:

Aici avem o altă mâncare bună, care oferă organismului surse adecvate de vitamine, împreună cu proporții bogate de proteine. Alături de carnea slabă există și alte alimente precum pește (nu grăsime), păsări de curte etc..

Când vine vorba de legume, acestea sunt, de asemenea, surse adecvate de elemente naturale care fac corpul sănătos din nucleu.

3. Fasole:

Fasolea este o sursă bună de proteine ​​în timpul sarcinii. Acestea sunt acele alimente naturale, fără de care nu se poate fi pur și simplu sănătos.

4. Tofu:

Acesta este un alt mod minunat și gustos de a rămâne sănătos în timpul sarcinii. Proteinele permit organismului să lupte împotriva multor infecții bacteriene în timpul sarcinii.

5. Unt de arahide:

Arahide vine cu bunătatea naturii și este probabil una dintre cele mai bune surse de proteine. Acestea oferă corpului o forță naturală de lungă durată și necesară de către organism.

Laptele și produsele lactate sunt evitate de femei în acest timp din cauza fricii de supărări ale stomacului. Prea mult lapte sănătos și greu poate face stomacul să se simtă greu și cei care au o intoleranță la un produs lactat vor suferi de greață și alte probleme fizice. Laptele este, de asemenea, o sursă bună de proteine

Exercițiu:

Exercițiile fizice sunt unul dintre acele lucruri care le vor permite femeilor însărcinate să rămână în formă și sănătoase. Femeile ar trebui să încerce câteva exerciții de bază care vor ajuta la mișcarea și poziționarea bebelușului. Aici sunt cateva exemple.

1. Squats cu pernă:

Există câteva dintre cele mai bune lucruri care vor ajuta colul uterin și vor întări picioarele, care erau necesare în timpul nașterii. Pentru o livrare bună, genuflexiunile trebuie practicate în prealabil. Acestea sunt unele dintre cele mai bune lucruri pentru femeile însărcinate de acolo.

2. Sprijiniți-vă pe o minge de medicină:

Deoarece ați lovit trimestrul, ar trebui să faceți lucrurile simple și ușoare. Bebelușul va fi poziționat mai bine, dacă se urmează rutina de înclinare. Acest lucru va ajuta, de asemenea, cu unele probleme ale spatelui inferior și va reduce și durerile abdominale.

3. Mersul pe jos:

Unele dintre cele mai simple exerciții oferă un beneficiu foarte bun. Mersul pe jos este unul dintre ele. Efectuarea unor plimbări dimineața va ajuta la recuperarea după umflare și va reduce, de asemenea, problemele legate de mișcarea intestinului și, de asemenea, va face față arsurilor la stomac.

Sex în a 37-a săptămână de sarcină:

În acest moment, sunteți risc de travaliu prematur. Totuși, se poate spune că sexul este complet sigur și este o parte a sarcinii, mai degrabă o parte esențială. Oamenii par adesea îngrijorați de faptul că sexul ar putea fi dăunător în acest moment crucial al sarcinii. Nu! Nu va fi. Adesea cuplurile sunt îngrijorate de cum se va simți în acest moment. Femeia poate susține acest lucru și nu va fi o problemă. Sexul în siguranță este întotdeauna bun.

Pe de altă parte, există unii medici care, din motive de siguranță, recomandă pacienților și clienților să evite relațiile sexuale în timpul sarcinii. Contracțiile la travaliu sunt aceleași cu contracțiile orgasmului și acest lucru ar putea să nu fie bun pentru mama gravidă. Dacă doriți să rămâneți în siguranță, evitați sexul în acest trimestru de sarcină.

Sfaturi pentru depășirea stresului în timpul sarcinii de 37 de săptămâni:

Stresul este ceva care se întâmplă tuturor în timpul sarcinii și există câteva modalități foarte ușoare de a supraviețui. Iată câteva sfaturi ale experților pentru a trece și a învinge stresul în timpul sarcinii.

Odihna și concentrarea asupra copilului: Odihna corectă va acționa ca un ucigaș al timpului și vă va permite să vă concentrați asupra copilului. Perioada de naștere determină totul și va trebui să vă pregătiți pentru asta gândindu-vă la introducerea și creșterea bebelușului în această lume.

Mănâncă bine:

Credeți sau nu, a mânca bine ajută la reducerea stresului în timpul sarcinii. Dacă mâncați alimente adecvate (inclusiv acizi grași, vitamine, minerale etc.) vor exista mai puține șanse de depresie și acest lucru a fost dovedit.

Pregătirea pentru naștere:

Pregătirea pentru naștere nu înseamnă întotdeauna să luați preparate fizice. O pregătire mentală și puterea voinței sunt întotdeauna necesare înainte de naștere, iar femeile se pot descurca mai bine decât poate visa orice bărbat.

Terapii:

Uneori, terapiile au un efect pe scară largă asupra sănătății mintale și acest lucru ajută la reducerea tuturor tipurilor de simptome de stres și depresie. Dacă suferiți de stres excesiv, atunci una dintre cele mai bune modalități de a reduce acest lucru este să contactați un terapeut bun care vă va ajuta în situația dvs..

Yoga:

Yoga este o modalitate excelentă de a scăpa de stresul excesiv cu care se confruntă adesea femeile însărcinate. A fi însărcinată poate avea anumite dezavantaje din partea mentală, iar yoga ajută la eliminarea tuturor.

Tratament medical și control periodic:

Facilitățile de control regulat ar trebui să fie folosite, deoarece acestea sunt lucrurile care vă vor actualiza cu privire la mișcarea bebelușului în interiorul vostru. Medicamentele au un rol masiv atunci când ești însărcinată în 37 de săptămâni. Veți suferi de unele afecțiuni medicale cauzate în general pentru care sunt disponibile medicamente.

Pentru durere:

Dacă vă confruntați cu dureri, administrarea de Tylenol va fi benefică pentru dvs. deoarece este unul dintre cele mai bune analgezice recomandate de medici femeii însărcinate. Naproxenul este, de asemenea, un calmant destul de bun în acest trimestru.

Pentru constipație:

Dacă suferiți de constipație și alte probleme de mișcare a intestinului, atunci Laptele de magnezie, Colace etc. este unul dintre cele mai bune lucruri de acolo.

Care sunt sfaturile și precauțiile pe care trebuie să le luați în timpul sarcinii de 37 de săptămâni?

  •  Este timpul să vă împachetați lucrurile pentru spital și să vă pregătiți pentru muncă.
  • Pentru a rămâne sănătos, evitați alimentele grase de orice fel.
  • Stai hidratat. Asigurați-vă că beți paharul de apă recomandat în fiecare zi, chiar dacă vă simțiți balonat.
  • Masajul perineal va fi cu adevărat de ajutor acum. Masajul perineal vă va ajuta să vă întindeți perineul, care este zona pielii dintre vagin și rect. Acest lucru va ajuta la minimizarea înțepăturilor pe care le veți simți atunci când capul bebelușului se încoronează în timpul nașterii.

Care sunt riscurile cu care trebuie să se confrunte la a 37-a săptămână de sarcină?

Este posibil să experimentați unele dintre acestea.

  • Se va întâmpla un spectacol sângeros. Puteți observa scurgeri de mucus roz sau maro. La 37 de săptămâni, evacuarea gravidă este normală și acest lucru înseamnă că vasele din colul uterin se rup, deoarece se dilată în pregătirea pentru livrare. Nu ești departe!
  • Ar trebui să experimentați un fel de activitate fetală în fiecare zi. Aceasta este o necesitate. În caz contrar, trebuie să consultați un medic.
  • Arsurile la stomac sau indigestia vor fi frecvente acum.

37 de săptămâni însărcinate cu gemeni înseamnă că livrarea trebuie luată în considerare până în săptămâna 37. Această perioadă este considerată a fi un termen complet pentru gemeni..

Liste de verificare pentru a 37-a săptămână:

  • Observați-vă copilul mai jos. Acest lucru va ajuta la eliminarea unor presiuni.
  • Este timpul să vă împachetați pentru spital și să păstrați toate elementele esențiale la locul lor, astfel încât să puteți pur și simplu să vă apucați și să vă grăbiți la spital când va veni momentul.
  • Începeți cumpărăturile pentru bebeluși. Poți să-ți stochezi frigiderul cu toate lucrurile pe care bebelușul tău le poate avea nevoie și tu și tu.

Sigur poate fi un pic copleșitor acum, dar cel mai bun mod de a rămâne calm este să știi și să înțelegi ce se întâmplă cu corpul tău. După ce știți acest lucru, veți cunoaște semnele de travaliu în sarcină de 37 de săptămâni și alte lucruri pentru a vă menține nivelul de stres scăzut. La 37 de săptămâni, crampele gravide au observat, de asemenea, că sunt normale. Deci trebuie doar să le accepți și să rămâi cât mai pozitiv posibil. Esti acolo!

Întrebări frecvente

1. Este sigur să călătoriți la 37 de săptămâni de sarcină?

Nu vă recomandăm acest lucru. Ați putea avea forța de muncă oricând și este sigur că nu este recomandabil să începeți o călătorie.

2. Care este poziția de dormit pentru femeile însărcinate în 37 de săptămâni?

În primul rând, ar fi dificil chiar să dormi, să nu mai vorbim de poziția corectă. Dar, încearcă întotdeauna să dormi pe partea stângă, deoarece acest lucru va asigura aportul maxim de sânge și nutrienți pentru bebeluș și corpul tău.

3. Când să consultați un medic la sarcina de 37 de săptămâni?

Consultați-vă sau grăbiți-vă la un medic dacă vi se rupe apa sau dacă aveți crampe foarte rele. De obicei, veți fi informat despre aceste lucruri. Pe partea opusă, dacă se întâmplă chiar înainte de avertisment, cel mai bine este să vă grăbiți la spital.