16 săptămâni gravide: simptome și lucruri pe care trebuie să le cunoașteți

A 16-a săptămână de sarcină este mai degrabă o fază interesantă. Mama se confruntă acum cu o serie de schimbări care nu au fost văzute înainte. De fapt, acum puteți simți chiar mișcarea bebelușului! Nu este interesant? De asemenea, bebelușul începe să crească semnificativ, iar rata de creștere crește cel puțin cu un centimetru în fiecare săptămână. Dezvoltarea fetală gravidă în 16 săptămâni este destul de semnificativă. Aruncați o privire la celelalte lucruri pe care trebuie să le știți când vă aflați în această fază.

Gravidă în 16 săptămâni

Cuprins:

 • Luna și trimestrul
 • Ce să gândești
 • Dezvoltarea fetală
 • Semne si simptome
 • Activități săptămânale
 • Poziția bebelușului
 • Dieta a 16-a săptămână
 • Exercițiul săptămânii a 16-a
 • Precauții
 • Riscuri pentru față
 • Tratamente medicale și control
 • Ecografie
 • liste de verificare
 • Sfaturi pentru sarcina de 16 săptămâni

Ce lună și trimestru este la 16 săptămâni de gravidă? Care este greutatea sa?

Dimensiunea bebelușului însărcinat cu 16 săptămâni este cam de dimensiunea unui avocado! Ești însărcinată în trei luni și trei săptămâni. Sunteți în al doilea trimestru. Al doilea trimestru va dura până la 28 de săptămâni. Bebelușul tău va avea aproximativ 4,6 inci lungime și va cântări 3,5 uncii.

Ce să ne gândim la această săptămână:

Îți este greu să crezi că ești în a 16-a săptămână a sarcinii tale fericite. Începând din această lună, îl vei găsi pe micuțul tău mișcându-se în pântecele tău. În afară de aceasta, puteți experimenta și mai multă senzație de gâdilare din noul lor păr în creștere și din expansiunea sacului. În această săptămână vă veți gândi la săptămânile pe care le-ați traversat cu o astfel de expertiză. În plus, veți privi înapoi și vă veți simți fericiți de progresul copilului dvs. și de modul în care totul privește în sus. Verificările și așteptarea rapoartelor vă vor menține și mintea ocupată. Una peste alta, pasul dvs. în al doilea trimestru până acum merge bine și vă puteți aștepta să vină vremuri mai bune.

Dezvoltarea fetală a bebelușului:

Această săptămână este importantă pentru bebeluș în contextul greutății bebelușului. În această săptămână, bebelușul începe să se îngrașe în cele din urmă și se îngrașă. Nu este un lucru rău atâta timp cât bebelușul nu este supraponderal. Corpul bebelușului tău va începe acum să fie mult mai dependent de el însuși; prin urmare, ajută la dezvoltarea care este unică pentru această săptămână.

Există o creștere semnificativă a dezvoltării bebelușului în această săptămână, iar unele dintre aceste evoluții sunt destul de unice; unele dintre aceste evoluții sunt-

1. Dimensiune:

Bebelușul tău la 16 săptămâni va avea aproape 4-1 / 2 inci lungime și cântărește aproape 4 uncii. Aceasta este dublul dimensiunii comparativ cu săptămâna a 4-a și a 5-a de sarcină. Aceasta este o creștere semnificativă în care bebelușul dvs. este acum suficient de mare pentru a se deplasa liber în burtă, deoarece majoritatea membrelor lor s-au dezvoltat complet până acum. La sfârșitul sarcinii, bebelușul dvs. va avea o dimensiune adecvată exact de aproximativ 6-1 / 2 inci lungime, iar minunea este că bebelușul va crește semnificativ după câteva săptămâni de la naștere.

2. Organele genitale:

Puteți cere medicului să verifice dacă fătul este fie un băiat, fie o fată, deoarece, în acest moment, organele genitale sunt pe deplin dezvoltate, permițând medicului să determine sexul bebelușului dumneavoastră. Organele genitale permit un sistem perfect de urinare, permițând, de asemenea, copilului să aibă un sistem renal complet funcțional. Organele genitale sunt cea mai importantă dezvoltare în săptămâna a 16-a.

3. Plămâni:

Bebelușul poate respira acum singur, inspirând și expirând lichidul amniotic din jurul său. Dezvoltările pulmonare sunt, de asemenea, o evoluție excelentă în ceea ce privește săptămâna a 16-a de sarcină. Plămânii sunt cele mai importante părți ale corpului, în linie cu inima și creierul. Indiferent de ce avem nevoie cu toții, inima și creierul plămânilor să supraviețuiască; astfel, dezvoltarea plămânilor are o mare importanță în această săptămână.

4. Ochi:

Senzorii vizuali ai bebelușului se îmbunătățesc, de asemenea, în această săptămână, făcând copilul ușor sensibil la lumină. Ecografiile arată că bebelușul își acoperă ochii cu mâinile atunci când există prea multă lumină. Bebelușii devin inconfortabili din cauza luminii puternice, deoarece senzorii vizuali sunt încă în curs de dezvoltare. Deoarece ochii sunt medii prin care bebelușul tău poate vedea universul; astfel, dezvoltarea senzorilor vizuali este la fel de importantă.

5. Mișcare:

În primele 16-20 de săptămâni de sarcină, mișcarea copilului este naturală și, dacă simțiți mișcarea timpurie a copilului în această etapă, atunci aveți noroc. Pe măsură ce bebelușul crește, se mișcă, astfel creșterea îi face să împingă spațiul care-l înconjoară, deci mișcarea.

6. Grăsime:

Tot în această săptămână, bebelușul începe să dezvolte grăsime sub piele, care acționează ca un fel de sistem de izolație, menținând copilul în siguranță și cald. De asemenea, acționează ca o sursă de nutriție și putere pentru bebeluș pe măsură ce cresc în fiecare zi. Deși creșterea grăsimii din corpul bebelușului vă va face să vă simțiți inconfortabil, înțelegeți că din această cauză, bebelușul dvs. va fi acum mai puternic ca niciodată.

Șaisprezece săptămâni însărcinate: semne și simptome

O serie de noi schimbări se întâmplă atât mamei, cât și bebelușului în acest moment. Iată ce se întâmplă cu mama, atât fizică, cât și fiziologică.

1. Creșterea dimensiunii sânilor:

În cursul acestei săptămâni, dimensiunea sânilor va crește pe măsură ce glandele de lapte vor începe producția, iar fluxul de sânge va crește, provocând venele să apară acolo unde nu erau vizibile înainte. Sânii tăi cresc acum pentru a susține glandele lactate active, care vor fi singura sursă de nutriție pentru bebelușul tău atunci când se vor naște. Pentru ca totul să funcționeze bine pentru dvs. și să depășiți vergeturile, purtați un sutien confortabil, care să vă permită respirația sânilor. Asigurați-vă că păstrați uleiul de măsline sau vitamina E pentru masaj. Venele sânilor apar și ele, ceea ce face sarcina mai evidentă, dar, din nou, și aceasta este absolut normală și nu trebuie să vă stresați deloc. Deși, de obicei, simptomele tind să dispară de la sine, cel mai bun mod de a reduce durerea este să aplicați pachete de gheață și pungi de răcire. Bând multă apă ajută și la durere. Un sutien liber ar trebui să ajute la relaxarea țesuturilor mamare și să le ofere mai mult spațiu pentru a respira, relaxând durerea.

2. Creșterea taliei:

Din cauza creșterii bebelușului, talia ta va crește și mai mult în această săptămână. Bumbacul mic al bebelușului este acum o umflătură semnificativă și te face să analizezi că bebelușul tău crește. Talia se dezvoltă doar pentru a menține bebelușul confortabil în timp ce crește. Datorită senzației de neliniște din picioare, bebelușul ar putea începe să dea cu piciorul. În acest moment, brațele bebelușului au crescut mult până la dimensiunea corpului lor, iar picioarele se ridică la scurt timp. Este absolut imposibil să vă împiedicați ca pantalonii să nu vă mai potrivească, totuși investiți în anumite articole de îmbrăcăminte de maternitate imediat, deoarece acest lucru vă va menține necesitățile pentru următoarele câteva luni.

3. Dureri de spate:

O creștere a durerilor de spate este, de asemenea, un alt simptom al săptămânii a 16-a de sarcină. Durerile de spate apar zilnic și sunt cauzate în primul rând de creșterea taliei. Creșterea taliei cauzează o tulpină a coloanei vertebrale care, la rândul său, provoacă dureri de spate nedorite. În acest moment, durerile de spate vă vor face să vă simțiți obosiți și letargici. Deși sigur vă poate irita, o cantitate moderată de exerciții vă va menține în mișcare.

4. Vergeturi:

Cele șaisprezece simptome ale sarcinii devin mai evidente odată cu vergeturile pe care veți începe să le dezvoltați. Capacitatea de întindere a pereților uterini vine, iar umflătura copilului crește dincolo de limita de toleranță și, prin urmare, trebuie să se conformeze, adică să se extindă pentru a se potrivi copilului în interior, crescând în fiecare zi. Cu toate acestea, corpul nu este bun la acest tip de subiecte de ajustare revoltătoare de purtat și rupe în mod regulat, rezultând vergeturi în regiunea mediană inferioară. Puteți utiliza Aloe Vera și alte suplimente de vitamina A pentru a vă menține pielea hidratată. Acest lucru va ține departe vergeturile chiar.

5. Creșterea poftei de mâncare:

Această perioadă de timp te face literalmente flămând de cele mai multe ori și te lasă poftă de mâncare. Dezvoltați literalmente puterile de a înghiți fiecare mâncare la vedere. Cu toate acestea, alimentația excesivă poate fi o problemă majoră de sănătate, deoarece vă hrăniți acum pentru doi și, de asemenea, vă poate face să vă îngrășați ca o nebunie. Cu toate acestea, puteți reduce cu ușurință această dorință de a mânca păstrând o cutie mare de nuci în jur, deoarece acestea pot adăuga nutriție în dieta dvs., în timp ce vă îndeplinesc cerințele de apetit. A te ocupa într-o varietate de activități ar putea, de asemenea, să ofere o distragere sănătoasă.

Activitățile săptămânii a 16-a:

Pentru a 16-a săptămână, ați început bine al doilea trimestru. Activitățile din această săptămână ar putea face să pară că totul este la locul lor. Cu toate acestea, câteva lucruri care vă vor defini activitățile în desfășurare vor fi testele medicale, cele pentru a vă menține sănătatea și dezvoltarea bebelușului sub control ar trebui marcate sau notate. În afară de aceasta, schimbarea constantă în greutate și presiune în cazul dvs. ar trebui să fie ținută sub control pe tot parcursul. Acum că bebelușul tău crește, bătăile inimii sale și starea generală de sănătate vor fi verificate, de asemenea.

Poziția bebelușului în burta gravidă de 16 săptămâni:

În acest stadiu, bebelușul tău își poate ține capul în poziție verticală. Picioarele sale sunt mult dezvoltate, iar ochii și urechile sunt la locul lor. Capul lui / ei va fi, de asemenea, mai erect decât timpurile anterioare.

Dieta și exerciții pentru a 16-a săptămână:

Dietă:

1. Apă:

Oricât de ciudat ar părea, ai nevoie de apă pentru a-ți menține mișcările intestinale sub control. Acum, că umflătura bebelușului tău se arată, ai nevoie de mai mult din asta pentru a te menține hidratat atât pe tine cât și pe micuțul tău. Dacă vă temeți să vă balonați, vă puteți îndrepta în mod evident pe fructe precum pepenele verde, care au un conținut ridicat de lichide și la fel de utile ca apa pentru corpul dumneavoastră.

2. Proteine:

Răsfățarea cu alimente bogate în proteine ​​va duce doar la beneficii pentru sănătate cu care doriți să vă implicați. Proteinele din dieta dvs. includ carne, ouă, linte, nuci, pentru a numi câteva.

3. Fructe și legume crude:

Fructele și legumele crude, cum ar fi varza, roșiile, morcovii și sfecla ar trebui să fie incluse în dieta dumneavoastră. Deoarece sunt bogate în fibre și acizi grași, trebuie evitate produsele cu conținut de sodiu, cum ar fi murăturile și măslinele.

4. Fier:

Pentru a-ți dezvolta micuțul, ai nevoie de o mulțime de celule roșii din sânge; astfel, alimentele bogate în fier, cum ar fi spanacul, carnea slabă, leguminoasele și banana, ar trebui incluse în dieta dumneavoastră. Evitați să beți ceai sau cafea imediat după ce consumați un aliment bogat în fier, deoarece absorb fierul din corpul dumneavoastră.

5. Smoothies:

Dacă te-ai săturat să mănânci o masă întreagă și să te simți obosit, atunci bea sucuri și piureuri din diverse fructe precum kiwi, portocale etc..

Exercițiu:

1. Intinderi pelvine:

Pentru a avea o livrare normală, nimic nu funcționează mai bine decât întinderile pelvine. Acestea vă mențin flexibilitatea și vă oferă mai multe motive pentru a menține calul înalt al unei sarcini lin.

2. Ghemuit:

Squats sunt al doilea exercițiu cel mai popular în rândul femeilor însărcinate. Puteți utiliza suportul pentru a vă ghemui și relaxa la rândul său mușchii pelvieni și ai coapsei.

3. Yoga:

Yoga este cel puțin oarecum sigură, deoarece îți îmbunătățește flexibilitatea corpului și îți mărește puterea, menținându-ți astfel mintea și corpul stabil atunci când vine timpul de livrare.

4. Odihna pelviană:

Folosiți o pernă pentru a vă echilibra centrul de greutate. Acest exercițiu oferă zonei pelvine odihna de care are nevoie, oferindu-vă astfel o flexibilitate generală mai bună.

5. Mersul pe jos:

Când există sarcină, majoritatea femeilor jură de beneficiile mersului pe jos. Pentru a nu mai îngrasa și pentru a deveni mai flexibil începeți să vă plimbați prin peluze sau parcuri.

Sex în timpul sarcinii în săptămâna a 16-a:

Viața ta sexuală poate suferi o schimbare completă după sarcină; totuși, știți că acest sex este încă în siguranță, chiar și în picioare pe a 16-a săptămână. S-ar putea să vă pierdeți interesul pentru intimitate din cauza simptomelor dvs. neobișnuite și să vă faceți griji cu privire la risc, dar să știți că nu există nimic de îngrijorat în acest stadiu.

Care sunt măsurile de precauție pe care trebuie să le luați în timpul sarcinii de 16 săptămâni?

 • Sunteți vulnerabil încă ca o viitoare mamă și aveți nevoie de tot restul și de sprijin, în timp ce mai puteți.
 • Fiți pe deplin conștienți de schimbările corporale care vi se pot întâmpla. Faceți pace cu el. De asemenea, stresul te poate prelua în orice moment. Pregătește-te acum.
 • Sarcina tuturor este diferită. Nu lăsați simptomele nimănui să vă streseze. Discutați cu medicul dumneavoastră despre ceea ce vă deranjează, pentru a curăța mai bine aerul.
 • Începeți să faceți cumpărături pentru micuțul dvs., deoarece vă face să nu vă stresați de responsabilitățile de a decide numele.
 • Urmăriți aproximativ 30 de minute de exerciții în fiecare zi. Ar ajuta să vă consultați medicul și să vă elaborați o rutină de exerciții.
 • Boala de dimineață de acum ar fi dispărut. Astfel, vă puteți concentra pe a mânca sănătos.
 • Este posibil să aveți deseori pofte dulci. Apucați pentru fructe sau iaurt în loc de bomboanele dvs. obișnuite.

Care sunt riscurile la care trebuie să se confrunte în timpul sarcinii de 16 săptămâni?

 1. În mod ideal, ar trebui să simțiți mișcarea bebelușului la șaisprezece săptămâni de simptome de sarcină. Dacă nu simțiți nicio mișcare chiar și după 12 ore, este timpul să mergeți la un medic.
 2. Riscul de avort spontan este mult mai mic în al doilea trimestru. Cu toate acestea, dacă observați pete sau sângerări, nu le ignorați. Grăbește-te la un medic.
 3. Ați putea fi, de asemenea, o victimă a sângerării nasului la 16 săptămâni de sarcină. Sunt totuși inofensive, dar, dacă credeți că apare adesea, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Tratamente medicale și control:

În această săptămână, va exista un apel pentru o ecografie pentru a determina dacă totul este sigur și sănătos; s-ar putea să trebuiască să faceți și un test pentru informații despre problemele cromozomiale la copilul dumneavoastră. Unul dintre cele mai importante teste care se efectuează în a 16-a săptămână este amniocenteza. Aceasta este pentru a determina dacă copilul dumneavoastră are sindrom Down. În afară de aceasta, pot urma simptomele obișnuite din luna precedentă. Prin urmare, câteva medicamente de păstrat lângă pat sunt:

 • Dureri și dureri- Acetaminofen. Evitați ibuprofenul și naproxenul.
 • Alergie- Antihistaminice și loratadină. Evitați pseudoefedrina și decongestionanții precum fenilefrina.
 • Tuse- Dextrometorfan și guaifenesin.
 • Constipație- Metamucil și Colace. Evitați laxativele și uleiul mineral.
 • Arsuri la stomac – antiacide și famotidină.

16 săptămâni însărcinate: ce să ne așteptăm la ultrasunete?

Bebelușul tău la 16 săptămâni va fi complet mobil cu articulațiile și membrele sale. Veți observa că începe să facă mișcări intenționate în jurul burții. Reflexele lor s-ar dezvolta și probabil ar fi în măsură să-și sugă degetul mare. În timp ce pleoapele lor pot fi închise, ochii lor vor funcționa pe deplin.

Liste de verificare în timpul sarcinii a 16-a săptămână:

 1. Dacă nu ați început să dormiți de partea voastră, este timpul să faceți acest lucru. Acest lucru este bun pentru bebeluș și pentru tine.
 2. Acesta este momentul în care mergi pentru o lună de copii! Asigurați-vă că vă distrați bine. Faceți o călătorie cu partenerul sau prietenii. Ideea principală este să te simți relaxat și fără stres. Așa că alegeți o destinație în consecință.
 3. Este timpul să vorbiți cu expertul dvs. în domeniul sănătății despre testul alfa-fetoproteinei.

Sarcina de 16 săptămâni cu gemeni înseamnă că fiecare dintre bebelușii tăi va măsura aproximativ 12 cm și va merge în jos. Corpurile lor vor crește mai repede decât capetele lor. Nu uitați să consumați multă apă și să rămâneți hidratat.

Sfaturi pentru 16 săptămâni însărcinate:

 • S-ar putea să apară erupții cutanate săptămâna aceasta din cauza schimbărilor din corpul dvs. de până acum. Sunt ușor de gestionat, cu condiția să se facă ceva de la bun început.
 • Alege haine moi din bumbac precum materialul de maternitate pentru săptămânile următoare.
 • Continuați cu întinderea și exercițiile, deoarece acestea sunt o modalitate excelentă de relaxare.
 • Discutați cu partenerul dvs. despre fiecare progres, astfel încât să se simtă implicat.
 • Aceasta ar fi săptămâna potrivită pentru a începe comunicarea cu micuțul tău.

Boala de dimineață ar fi dispărut și ar trebui să profitați de timp pentru a mânca ceva sănătos. Veți vedea, de asemenea, o creștere a energiei voastre. Cu toate acestea, schimbările de dispoziție pot fi evidente acum. Nu uitați să mergeți cu fluxul și să rămâneți pe partea mai sănătoasă. În acest fel, tu și copilul veți avea o călătorie de reținut.