Top 9 obiceiuri sănătoase pentru a trăi mai mult

Remedii la domiciliu pentru părul gri Stil de viață sănătos

Lista obiceiurilor sănătoase:

1. Faceți timp pentru exerciții:

S-ar putea să fiți cea mai aglomerată persoană de pe Pământ, dar ar trebui să vă mai luați timp pentru a vă antrena zilnic timp de cel puțin 30 până la 40 de minute. Mergeți la o plimbare în jurul blocului sau la un jogging. Dacă nu puteți petrece timp pentru un exercițiu structurat, încercați să vă creșteți nivelul de activitate fizică într-o formă sau alta. Luați scările ori de câte ori puteți, în loc de scări rulante și lifturi. În timp ce lucrați, faceți o pauză la fiecare 1 oră și mergeți la o plimbare prin locul de muncă.

2. Nu săriți niciodată mesele:

Chiar dacă țineți diete, nu este o practică sănătoasă să săriți o masă împreună, în schimb, puteți lua mese mai ușoare împărțite în porții mai mici, răspândite pe tot parcursul zilei, în loc de trei mese majore. Acest lucru vă menține metabolismul activ pe tot parcursul zilei și aveți tendința de a fi încărcat în timpul zilei atât mental cât și fizic. Oamenii care iau micul dejun cu porții bine proporționate de carbohidrați, proteine ​​și puțină grăsime sunt mai puțin susceptibili să crească obezi și să aibă diabet în viața ulterioară.

3. Dormi suficient:

În loc să urmăriți seriale de televiziune noaptea târziu în fiecare seară, prindeți-vă din somn, deoarece corpul dumneavoastră are nevoie de 6 până la 8 ore de somn netulburat în fiecare seară pentru a repara daunele produse în timpul zilei. Stabiliți un timp pentru a vă retrage la culcare pentru a vă obișnui corpul. Păstrați un decalaj de cel puțin două ore între cină și ora de culcare. Luarea de lapte cald înainte de culcare, deoarece laptele are o substanță numită triptofan care induce somnul.

4. Perie și ata dentară zilnic:

Studiile efectuate în întreaga lume sunt de părere că persoanele care suferă de gingivită și parodontită sunt mai susceptibile de a suferi de tulburări cardiace din cauza îngustării arterelor. Deci, faceți-vă obișnuit să periați de două ori pe zi și să folosiți ata dentară o dată pe zi. De asemenea, mergeți la curățarea profesională a dinților la fiecare 6 luni până la 1 an.

5. Rămâneți pozitiv:

Rămâi cu oamenii care gândesc pozitiv, deoarece compania pe care o păstrezi reflectă foarte mult în gândurile și acțiunile tale. Cei care sunt pozitivi și acceptă din fire sunt mai sănătoși decât cei care adăpostesc sentimente negative și țin companie cu oamenii care se plâng mereu și se bâjbâie despre un lucru sau altul. Practicați meditația, înainte de a merge la culcare pentru a vă liniști mintea și fiți recunoscători pentru toate lucrurile bune care s-au întâmplat în timpul zilei.

6. Rămâi hidratat:

Bea 8-10 pahare de apă în fiecare zi. De asemenea, savurați ceai verde după o jumătate de oră de a lua masa. Acest lucru vă face să vă simțiți proaspăt și hidratat și vă asigură, de asemenea, că nu mâncați gustări inutile, deoarece apa vă face să vă simțiți mai plin.

7. Fructe și legume:

Consumați multe fructe și legume proaspete, de sezon, deoarece acestea sunt surse bune de fibre, vitamine, minerale esențiale și sunt pline de mulți antioxidanți. Toate acestea, lucrează în uniune pentru a vă ajuta să vă mențineți un corp sănătos. Într-un corp sănătos se află o minte sănătoasă, amintiți-vă.

8. Mâncați pe niște nuci în fiecare zi:

Consumați în fiecare zi o mână de nuci, inclusiv migdale și nuci, deoarece acestea sunt bogate în acizi grași omega 3, care sunt de natură cardio-protejantă și ajută la creșterea nivelului de colesterol rău din corp și la scăderea nivelului de LDL & VLDL, care sunt rele pentru inima ta.

9. Renunță la obiceiurile rele:

Este bine cunoscut faptul că fumatul, băutul și drogurile pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății prin compromiterea plămânilor, a ficatului și, respectiv, a creierului..

Sursa imaginii: 1