Reduceți stresul încercând aceste 20 de sfaturi ușoare!

Vă simțiți stresați pentru fiecare lucru mic? Ei bine, nu ești singur în această luptă! Stresul este o problemă globală care afectează peste 80% din populația lumii. Studiile arată, de asemenea, că „stresul” este cel mai căutat cuvânt cheie pe Google în ultimele luni, indicând seriozitatea acestuia. Din fericire, există multe tehnici de auto-ajutor cu privire la modul de reducere a stresului, care utilizează o combinație de terapii de relaxare fizică și mentală.

Cum să reduci stresul în viață

Puteți experimenta cu ei pentru a afla ce funcționează cel mai bine pentru a vă întoarce viața fericită și productivă! Deci, gata să soluționăm lucrurile cu acest demon psihologic invizibil?

Citește împreună!

Cum se reduce stresul acasă folosind tehnici simple?

Dacă vă faceți griji cu privire la fiecare lucru mic sau mare din viața dvs., aceste 20 de sfaturi de gestionare a stresului vă pot ajuta să depășiți problema:

1. Identificați cauza principală:

Prima modalitate de a elimina stresul din viața ta este de a identifica ceea ce îl provoacă. Mențineți un jurnal pentru a vă nota toate gândurile și sentimentele care vă stresează. Ar putea fi copii zgomotoși în jurul tău sau al șefului tău sau poate fi programul tău prelungit de lucru. După ce cunoașteți cauza, puteți vorbi cu părțile afiliate sau puteți afla o posibilă soluție pentru a scăpa de problemă. De exemplu, vă puteți menține copiii implicați în anumite activități sau vă puteți ajusta calendarul pentru un echilibru mai bun între viața profesională și viața personală.

2. Mănâncă sănătos:

Știați că anumite alimente pe care le consumați pot declanșa stres și anxietate? Da! Alimentele care conțin cantități mari de zaharuri, carbohidrați, cofeină și alcool pot determina creșterea tensiunii arteriale și, la rândul lor, pot crește senzația de stres. Acesta este motivul pentru care trebuie să treceți la o dietă sănătoasă, care să cuprindă alimente care ameliorează stresul, cum ar fi fructele, peștele bogat în omega-3, nucile, cerealele integrale, legumele, cerealele etc. deficiențe și scăderea secreției de hormoni de stres.

3. Bea ceai de plante:

Una dintre modalitățile de scădere rapidă a nivelului de stres este consumul de ceai de plante liniștitor. Cercetările arată că ceaiurile preparate cu anumite ierburi precum menta, lavandă, mușețel, floarea pasiunii, tulsi, fenicul etc. sunt cunoscute ca având proprietăți relaxante pentru minte. Aceste băuturi funcționează și cu efecte anti-anxietate și antidepresive care vă pot calma sistemul nervos și vă pot face să vă simțiți din nou în largul dvs..

4. Inspirați uleiuri esențiale:

Aromaterapia este o soluție excelentă pentru a gestiona stresul în mod natural. Acesta cuprinde numeroase uleiuri esențiale pe bază de plante care au efecte calmante asupra corpului și minții. Inhalarea parfumului anumitor uleiuri esențiale precum lavandă, bergamotă, citronică, portocală, Ylang-Ylang etc. se cunoaște că reduce nivelurile de cortizol (hormonul stresului), reducând astfel sentimentele de stres, anxietate și depresie..

NOTĂ: Nu trebuie niciodată să adulmezi direct vaporii de uleiuri esențiale concentrate. Adăugați câteva picături din aceste uleiuri în uleiul purtător și pulverizați-l pe haine sau pe pernă. De asemenea, puteți utiliza un difuzor de ulei esențial pentru a crea un mediu pozitiv acasă.

5. Ascultați muzică:

Muzica vă poate ajuta să faceți față stresului, având un efect pozitiv asupra minții. Ascultarea muzicii liniștitoare precum scandarea, fluxul naturii, bătăile ușoare, Omkara etc. te pot face să te simți relaxat instantaneu. Cu toate acestea, unii oameni consideră că muzica rapidă și de intensitate mare este mai eficientă, deoarece îi face să se simtă activi și energici. Atâta timp cât muzica nu este prea tare (ceea ce vă poate agrava stresul), o puteți folosi ca o tehnică minunată de gestionare a stresului.

6. Cultivați spiritualitatea:

Una dintre modalitățile de a depăși stresul acasă, în special în rândul bătrânilor, este cultivarea unei rutine spirituale. Spiritualitatea nu are nicio legătură cu nicio religie! Poate fi la fel de simplu ca să meditezi și să te conectezi la puterea divină în care crezi. Un alt mod de a face acest lucru este vizitând locuri de rugăciune precum temple, moschei sau biserici, oriunde găsești liniște și calm. Interacțiunea cu oameni care împărtășesc ideologiile voastre spirituale poate face, de asemenea, minuni pentru a experimenta o stare de spirit pozitivă.

7. Răsfățați-vă cu o activitate fizică:

Ca sistem natural de răspuns la stres, corpul nostru produce cantități mari de hormoni ai stresului numiți adrenalină și cortizol pentru a ne face să „luptăm sau să fugim”. Cu toate acestea, atunci când nu suferiți nici o amenințare externă, acești hormoni vă pot distruge sistemul nervos și crește tensiunea arterială. Pentru a neutraliza acest efect, trebuie să întreprindeți orice activitate fizică, cum ar fi mersul pe jos, mișcare, jogging, înot etc. Acestea ajută la eliberarea hormonilor care se simt bine în organism și la metabolizarea hormonilor stresului pentru a restabili calmul.

8. Încercați respirația profundă:

Respirația profundă este o tehnică excelentă pentru a reduce stresul acasă și la locul de muncă. Îl puteți efectua oricând și oriunde pentru a experimenta minunile sale. Când respirați încet și profund, corpul dvs. trimite un semnal către creier, cerându-i să se calmeze. Tensiunea arterială și ritmul cardiac devin încet normale și observați o diferență semnificativă în modul în care se simte corpul dumneavoastră. Încercați să efectuați exerciții avansate de respirație profundă, cum ar fi respirația burții, respirația 4 7 8, respirați concentrarea etc. pentru a vă bucura și de alte beneficii pentru sănătate..

9. Practicați meditația:

Meditația are un efect profund asupra bunăstării dumneavoastră fizice și psihologice. Stând liniștit într-un colț cu ochii închiși, meditația îți poate deranja încet mintea și îți poate oferi relaxare. Dacă sunteți începător, încercați să meditați timp de 10 minute în fiecare zi și creșteți încet timpul. De asemenea, alegeți un loc liber de distrageri pentru a vă concentra mai bine.

10. Înscrieți-vă pentru activități de grup:

O altă modalitate de a face față stresului este să vă înscrieți pentru activități de gestionare a stresului în grup. Puteți forma un grup de persoane cu aceleași gânduri și puteți desfășura jocuri de relaxare a minții, puzzle-uri, cântat, dans, yoga, aerobic etc. Grupurile mici sunt întotdeauna mai bine gestionate decât grupurile mari. Împreună cu gestionarea nivelurilor de stres, activitățile de grup vă pot învăța, de asemenea, valoarea rețelelor sociale și a construirii echipei.

11. Dormi suficient:

Stresul și somnul ajung deseori într-un blocaj! Lipsa somnului poate crește stresul, iar stresul vă poate perturba ciclul de somn. Deci, trebuie să rupeți lanțul și să urmați un model de somn regulat pentru a readuce normalitatea. Puteți alege inițial un antrenament ușor până la mediu intens pentru a vă obosi corpul și a vă lovi mai devreme în pat. Comutați luminile din camera dvs. pentru a seta mediul potrivit pentru a dormi. De asemenea, aveți o ceașcă de lapte cald sau un ceai de plante relaxant pentru a vă bucura de un somn de calitate de cel puțin 7 ore.

12. Râdeți des:

Oricine a spus, „Râsul este cel mai bun medicament”, este atât de corect! A te bucura de un râs consistent este adesea o mare terapie de ameliorare a stresului, care nu are nevoie de niciun efort, cu excepția câtorva glume! Râsul poate crește aportul de oxigen către plămâni și crește secreția de neuropeptide, care sunt hormoni care ameliorează stresul. Împărtășind câteva momente mai ușoare cu oamenii, puteți menține relații sănătoase cu toată lumea, puteți rămâne pozitivi și puteți face față cu ușurință situațiilor provocatoare.

13. Utilizarea vizualizării și a imaginilor:

Închideți ochii și imaginați-vă pe o insulă frumoasă cu cer albastru și nisipuri albe. Nu te simți minunat și entuziasmat? Aceasta este puterea vizualizării folosind imagini mentale! Vă puteți gândi la un loc sau la o situație plină de scene calmante, cum ar fi munți cețoși, păduri verzi sau chiar întâlnirea cu cei dragi! Alegeți un colț liniștit pentru a practica vizualizarea sau luați ajutorul unui profesionist care vă poate ghida în acest proces. Nu uitați să includeți muzică de fundal relevantă pentru o notă realistă!

14. Petrecerea timpului în natură:

Multe studii arată că petrecerea unui timp de calitate în poala naturii vă poate reduce rapid nivelul de stres. Vizitarea zonelor în aer liber, cum ar fi parcurile, pădurile, campingul, drumețiile etc., sunt cunoscute pentru a reduce anxietatea, depresia și stresul. Experții consideră că un motiv din spatele acestui fapt este că peisajele naturale sau peisajele pot reduce nivelurile de cortizol și pot crește endorfinele, ceea ce poate crește pozitivitatea.

15. Gestionați-vă timpul mai bine:

Te simți haotic tot timpul, incapabil să gestionezi atâtea sarcini într-o zi? Ei bine, trebuie să stăpâniți arta gestionării timpului și prioritizarea lucrurilor. Ridică-te devreme pentru a petrece câteva minute pentru a-ți planifica și organiza ziua. Enumerați lucrurile care trebuie făcute și continuați să le bifați pe măsură ce terminați. Faceți pauze între ele pentru a vă relaxa la o ceașcă de cafea sau o conversație cu colegii. Nu ezitați să delegați unele dintre sarcinile dvs. altora!

16. Abordarea deficiențelor nutriționale:

Termenul „stres” din perspectivă dietetică este cauzat de deteriorarea oxidativă a celulelor datorită formării radicalilor liberi. Vitaminele precum A, E și C sunt esențiale pentru a combate acest stres și pentru a reduce deteriorarea celulelor. De asemenea, studiile arată că lipsa vitaminei D poate duce la depresie și tulburări de anxietate. Un deficit de alți nutrienți, cum ar fi mineralele, poate slăbi corpul și îl poate supune oboselii și stresului. Deci, efectuați o examinare a sângelui pentru a identifica deficiențele nutriționale și luați suplimente adecvate la sfatul medicului.

17. Încercați medicamente:

Deși nu există medicamente specifice pentru stres, medicul dumneavoastră vă poate sugera anumite antidepresive pentru a o controla. Rețineți că nu puteți utiliza aceste uleiuri fără o rețetă adecvată de la un medic. De asemenea, puteți utiliza medicamente alternative precum Homeo sau Ayurveda, care au remedii excelente pentru a face față atacurilor de panică și anxietății.

18. Joacă-te cu animalele de companie:

Animalele de companie precum câinii, pisicile și chiar peștii dintr-un acvariu pot atenua stresul și te pot face să te simți mai bine în cel mai scurt timp. Animalele de companie oferă un sentiment de siguranță și companie adulților și copiilor. Câteva studii arată, de asemenea, că persoanele care se joacă cu animalele de companie în mod regulat au șanse mici de probleme cardiovasculare din cauza tensiunii arteriale reduse și a nivelurilor crescute de serotonină și dopamină. Deci, dacă aveți deja un animal de companie, petreceți ceva timp cu el pentru a vă bucura de o viață fără stres!

19. Masaj Terapie:

Masajul este o tehnică excelentă de ameliorare a stresului, care vă poate ușura tensiunea din mușchi și vă poate oferi o relaxare rapidă. Folosind accidente vasculare cerebrale ușoare, momente vibrante și atingere a mușchilor, masajul poate declanșa sentimente de confort și fericire. O tehnică simplă de masaj pe care o puteți efectua acasă este să închideți ochii și să apăsați ușor zona din jurul orificiilor oculare cu degetul mare. De asemenea, puteți utiliza o rolă răcoritoare pentru piatră pentru o ușurare eficientă.

20. Luați Hobby-uri:

Indiferent cât de ocupat ai fi, să-ți asumi un hobby în timpul tău liber îți poate reduce în mare măsură nivelul de stres. Efectuarea de activități plăcute precum grădinăritul, practicarea unui sport, tricotatul, pictura sau coacerea vă pot face să vă simțiți productivi. Beneficiile sunt cu atât mai bune dacă aveți o echipă de oameni care vă pot încuraja să vă urmăriți interesele. Cu toate acestea, nu lăsați aceste hobbyuri să vă streseze mai mult și să vă concentrați mai mult pe bucurarea procesului decât pe rezultatul final!

Înainte de a încheia articolul, amintiți-vă că este posibil ca aceste sfaturi de gestionare a stresului să nu funcționeze pentru toată lumea. Trebuie să le încercați cu răbdare și să înțelegeți ce tehnică funcționează cel mai bine pentru dvs. Luați o pauză de la orice activitate care vă stresează și încercați să invitați pozitivitatea și fericirea în viața voastră!

DISCLAIMER: Conținutul creat în acest articol este scris și publicat online numai în scop informativ. Nu este destinat să înlocuiască sfatul medical profesionist. Căutați întotdeauna îndrumarea medicului dumneavoastră sau a unui profesionist calificat în domeniul sănătății cu orice întrebări pe care le aveți cu privire la starea dumneavoastră de sănătate.

Întrebări frecvente:

1. Care sunt semnele stresului la adulți?

Răspuns: Când vă simțiți stresat, corpul dumneavoastră începe să transmită semnale de suferință, cum ar fi dureri de cap, greață, agitație în stomac, amețeli, uscăciunea gurii, creșterea bruscă sau pierderea poftei de mâncare, dureri musculare, pierderea somnului etc. Dacă aveți o combinație a acestor simptome, cel mai probabil ar putea fi stres.

2. Copiii experimentează stresul?

Răspuns: Da! Mulți oameni elimină faptul că copiii au propriul set de griji și puncte de stres. Lucruri precum faptul că nu primești suficientă atenție din partea părinților, sarcina temelor, tiffs cu prietenii sau frații sau boala pot stresa un copil. De asemenea, le este greu să iasă din stres comparativ cu adulții.

3. Genul afectează stresul în vreun fel?

Răspuns: Din multe studii efectuate cu privire la relația dintre gen și stres, se știe că stresul poate fi specific genului. Cercetările arată că femeile sunt mai vulnerabile la stres și atacuri de panică decât bărbații. De asemenea, un procent echitabil de bărbați crede în importanța gestionării stresului în comparație cu femeile.