Panchakarma – Tratamente și beneficiile sale

Ce este Panchakarma:

Panchakarma este un mod ayurvedic de curățare, întinerire a corpului, a minții și a conștiinței. Este cunoscut în toată lumea pentru efectele sale benefice asupra sănătății. Panchakarma este un proces de auto-vindecare. Este o contribuție unică a Ayurveda. Deci, este, de asemenea, cunoscut sub numele de ayurveda panchakarma. Înțelesul cuvântului Panchakarma este „cinci proceduri” și este un set de cinci proceduri care elimină elementele toxice din corp. Panchakarma Ayurveda este o procedură specializată care trebuie executată numai sub supravegherea unui expert în Ayurveda.

panchakarma

Panchakarma este un proces terapeutic care ajută la inversarea efectelor negative ale vieții de zi cu zi. Efectele negative includ toxinele corpului, care la rândul lor slăbesc sistemul și ne fac susceptibili la diferite boli specifice, cronice, degenerative și nespecifice. Procedurile de purificare implicate în panchakarma ajută la descompunerea „amalgamării” responsabile de boală și la restabilirea echilibrului dintre dozașii responsabili de atac. S-a dovedit științific că tratamentele de purificare ayurvedice pot elimina cu succes substanțele toxice și pesticidele din corpul nostru, fără nici o deteriorare sau efecte secundare, iar studiile au arătat că tratamentul clasic Panchakarma a eliminat până la 50% din toxinele detectabile în sânge.

În afară de faptul că este bun pentru ameliorarea bolii, este și un instrument util în menținerea unei sănătăți excelente. Terapia Panchakarma poate reda starea naturală de sănătate, stare de bine și bunăstare prin curățarea corpului plin de substanțe toxice. Ajută la aducerea echilibrului în sistem și la îmbunătățirea funcțiilor corporale, cum ar fi sistemul digestiv și toate. Vă ajută să susțineți foarte mult procesul prin modificări pozitive în stilul de viață de zi cu zi.

Aplicația Panchakarma pare destul de simplă. Cu toate acestea, efectele sunt puternice și eficiente. Este o serie de tratamente terapeutice unice, naturale, holistice, care oferă sănătate, care deschide canalele subtile; aduce energie care crește viața, sporind astfel vitalitatea, bunăstarea, încrederea și pacea interioară.

Panchakarma în sens literal înseamnă cinci acțiuni / tehnici. Sunt

1) Vamana (vărsături / vărsături induse)

2) Virechana (purga)

3) Sneha Vasti (două tipuri de clisme medicamentoase cu decoct și material untuos)

5) Nasya (medicamente nazale)

6) Raktamokshana (Lăsarea sângelui)

Este purificarea corpului prin aceste mijloace. Este un proces complet de transformare care relaxează și calmează întregul sistem al corpului împreună cu sufletul și mintea.

Diferite avantaje ale Panchakarma:

1) Ajută la eliminarea toxinelor și a condițiilor toxice ale sistemului corpului și ale minții

2) Restabilește echilibrul constituțional, îmbunătățind astfel sănătatea și bunăstarea ființei.

3) Întărește sistemul imunitar al corpului, în urma căruia corpul devine mai mult

rezistent la boli pe termen scurt și pe termen lung.

4) Este cunoscut pentru efectele sale inversoare asupra corpului și minții. Inversează efectele negative ale stresului asupra corpului și minții dvs., încetinind astfel procesul de îmbătrânire.

5) Te face să arăți mai tânăr și mai vibrant.

6) Îmbunătățește încrederea în sine, forța, claritatea mentală a gândirii, vitalitatea și energia,

7) Aduce o relaxare profundă a corpului, minții și simțului bunăstării.

8) Îndepărtează cauza principală a bolii pe care diverse tratamente alopate nu o pot face.

9) Crește eficiența mentală și fizică.

10) Aduce multă strălucire pielii feței, precum și întregului corp.

11) Reduce grăsimea suplimentară din organism.

12) Face articulațiile corpului mai puternice și crește mobilitatea articulației.

13) Ajută la recâștigarea și păstrarea vigoare și a rezistenței pierdute în timpul diferitelor activități zilnice intense.

14) Îndepărtează problemele moderne de insomnie, anxietate și alte probleme mentale.

15) Echilibrează diferite sisteme ale corpului nostru, cum ar fi sistemul nervos, sistemul digestiv, sistemul circulator al sângelui. De asemenea, ajută la realizarea echilibrului fiziologic.

16) Reduce producția de stresori din corpul nostru, care sunt responsabili de o mulțime de stres în viața noastră de zi cu zi.

Precauții în tratamentul Panchakarma:

Atunci când o persoană este supusă unui proces de terapie ayurveda Panchakarma, trebuie să se abțină de la următoarele activități:

1) Exerciții extenuante.

2) Activități sexuale.

3) Noaptea târziu.

4) Muzică tare.

5) Prea mult se uită la televizor.

6) Alte activități stimulatoare.

Se pot efectua forme blânde de yoga / asanas. Ar trebui să se țină departe de lumina soarelui sau de vântul excesiv. Ar trebui consumate alimente mai puțin grase. Accentul principal ar trebui să fie legumele aburite și alimentele ușoare.

Tratamentul Panchakarma:

Pe parcursul tratamentului de terapie cu panchakarma, pacientul trebuie să respecte anumite restricții, care ar trebui, de asemenea, să dedice un timp liber exclusiv acestuia. Procedura trebuie urmată din toată inima pe deplin, cu maximă dedicare. Tratamentul terapiei Panchakarma include trei părți. Sunt:

1. Metode Purva Karma-pregătitoare:

A. Pachan:

Ajută la îmbunătățirea digestiei.

B. Snehan (Oleation intern și extern):

Ungerea corpului în principal cu utilizarea de ulei sau ghee. Persoana este rugată să ia ulei medicamentos sau ghee în cantitate crescândă până când apar anumite semne și simptome. Persoana trebuie să respecte anumite restricții, cum ar fi să bea doar apă fierbinte pe tot parcursul zilei, să nu doarmă în timpul zilei, să mănânce mâncare numai când îi este foame etc..

C. Sweda (Fomentare):

Fomentarea printr-o baie de aburi pentru a produce transpirație este „Svedana”. Acest lucru ajută la lichidarea dozelor, ceea ce le face mai ușor să gâdile ușor până la canalul digestiv.

2. Pradhana Karma – Procedura principală:

A. Vamana (vărsături / vărsături induse):

Această procedură este utilă în special pentru bolile care apar din dezechilibrele de kapha și pitta. Boli precum bronșită cronică, astm, boli de piele, alergii, herpes, diabet, sinuzită, hiperaciditate pot fi vindecate prin această procedură.

B. Virechana (purga):

Este o terapie medicamentoasă de purgare care elimină toxinele Pitta din organism care s-au colectat în ficat și vezica biliară. Curăță complet tractul gastro-intestinal. Este o procedură sigură, fără efecte secundare. Aceasta este foarte utilă în vindecarea bolilor cauzate de pitta dosha, de ex. Hiperaciditate, herpes, anemie, boli de piele etc.

C. Sneha Vasti (Două tipuri de clisme medicamentoase cu decoct și material untuos):

Uleiurile medicamentoase sau ghritamele sunt utilizate pentru a administra clisme cu ulei, care hrănesc și lubrifiază corpul. Această procedură este utilă pentru vindecarea bolilor cauzate de Vata Dosha, cum ar fi durerile de spate, distrofiile și scleroza multiplă etc..

D. Nasya (medicamente nazale):

Acest proces este turnarea medicamentelor în nări. Poate fi sub formă de ulei / ghee medicamentos, suc sau chiar pulbere. Această procedură este utilă în afecțiuni ale capului și gâtului, cum ar fi sinuzita, căderea părului, căderea firelor de păr, durerile de cap, epilepsia etc..

E. Raktamokshana (Lăsarea sângelui):

Procedura de aici este de a lăsa sângele să curgă din corp împreună cu doshas. Ajută la vindecarea tulburărilor pielii, abcese, stomatită, hipertensiune arterială etc..

3. Paschat Karma – Măsuri postterapeutice:

A. Samsarjana Karma (Dietetică specifică):

Se face pentru a spori eficacitatea Panchakarma și include creșterea treptată a dietei pacientului de la lichide la semi-solide la normale.

B. Dhumapana (Fumatul de trabucuri medicinale):

C. Reguli pentru a respecta activități specifice, cum ar fi abstinența și consumul de alimente ușoare.

Uneori, lipitorile pot fi folosite și pentru lăsarea sângelui. Dacă manifestarea bolii este locală, atunci lipitorile sunt cea mai bună opțiune. Ei suge doar sângele impur și se varsă singuri de pe site. Îmbrăcarea trebuie făcută după aceea. Snehana și Swedana nu sunt necesare dacă se vor folosi lipitori.

Obiectivul panchakarma este de a restabili echilibrul forțelor biologice și funcționarea normală a țesuturilor, de a îmbunătăți digestia și de a crește metabolismul, de a scăpa de bolile din rădăcinile lor din corpul pacientului, de a restabili eliminarea eficientă a deșeurilor și de funcționarea normală a cinci organe de simț și, în cele din urmă, asigură armonia dintre corp, minte și suflet.