Diferite poziții de dormit pentru a dormi liniștit

Somnul este un lucru care decide cum ar fi ziua noastră! Uimit? Ei bine, vreau să spun că un somn bun ne poate face ziua plăcută și un somn rău ne poate strica ziua în totalitate. Prin urmare, este foarte important să dormim bine noaptea pentru beneficiul nostru general. Pentru mulți dintre ei somnul este o problemă.

Diferite poziții de dormit pentru a dormi liniștit

Există persoane care suferă de tulburări de somn constante. Fie nu dorm bine, fie somnul este foarte deranjant. Deci, cum abordați problema? Un stil de viață sănătos este cu siguranță o modalitate bună de a promova un somn bun, dar există diferite tipuri de modele de somn care vă pot ajuta să dormiți bine și noaptea.

Modelul de somn și efectele sale:

Modul de somn afectează calitatea somnului? Ei bine, răspunsul este da! Modelul de somn are mult de-a face cu inducerea unui somn bun la o persoană. Există multe poziții de dormit pe care trebuie să le cunoști înainte de a ajunge la concluzia care este cea mai bună poziție pentru tine.

Posturile de bază ale somnului sunt următoarele:

  1. Dormind pe spate cu brațele așezate în lateral.
  2. Dormind pe spate cu brațele sus
  3. Dormind pe burtă cu fața în jos
  4. Dormit în poziție fetală
  5. Dormind lateral cu brațele laterale
  6. Dormind în lateral cu brațele întinse

Următoarele sunt cele mai bune poziții de dormit:

1. Poziția din spate:

Poziția din spate somn

Dormitul pe spate vă ajută să vă odihniți capul, gâtul și spatele, deoarece se află în cea mai bună poziție posibilă, cu un sprijin complet. Corpul se odihnește într-o poziție neutră, fără a provoca niciun fel de disconfort în alte părți ale corpului. În această poziție, capul se află în poziția ridicată, deasupra esofagului și stomacului se află sub care ajută la mișcarea corectă a alimentelor. Dormitul pe spate ajută, de asemenea, la prevenirea ridurilor, deoarece corpul într-o astfel de poziție împiedică orice lucru care împinge fața.

2. Poziția laterală:

Poziție laterală somn

Poziția laterală este următoarea cea mai bună poziție în care dormi. Această poziție aduce beneficii sănătății generale în general. Scade sforăitul și, de asemenea, ajută la menținerea poziției alungite a coloanei vertebrale. Această poziție este cea mai bună pentru a evita și un reflux acid. Această poziție este cea mai bună poziție recomandată femeilor însărcinate. Dormitul pe partea dreaptă este considerat mai bun, deoarece va aduce beneficii măduvei spinării, deoarece ajută la relaxarea în poziția sa naturală. Dormitul pe partea stângă nu este la fel de bun, deoarece constrânge organele interne, în special plămânii și ficatul.

Când dormiți pe partea laterală, asigurați-vă că așezați o pernă între picioare, deoarece ajută la ameliorarea presiunii din genunchi.

O postură proastă de somn poate, de asemenea, să-ți strice ziua complet. Așadar, să ne uităm la anumite poziții de somn care ajută la depășirea anumitor afecțiuni medicale:

3. Arsură de inimă:

inima arde somnul

Dacă suferiți de arsuri la stomac, atunci ar trebui să vă întindeți pe partea stângă. Această poziție va ajuta la reducerea presiunii din sfincterul esofagian inferior. Pentru cele mai bune rezultate, întindeți-vă pe partea stângă, cu mâinile sprijinite în fața dvs. Apoi ondulați-vă puțin picioarele spre partea superioară a corpului și culcați-vă în poziție semi-fetală. În cele mai grave cazuri de arsuri la stomac, puteți încerca, de asemenea, să vă întindeți pe spate și să folosiți perne pentru a ridica capul și pieptul.

4. Dureri de spate:

dureri de spate somn

Dacă suferiți de dureri de spate, atunci este mai bine să dormiți cu picioarele sprijinite. Dormi de partea ta îndoind ușor genunchii și stivuindu-ți șoldurile drept. Așezați o pernă între genunchi pentru un sprijin mai bun.

5. Sinus:

dormi pentru sinusuri

Întindeți-vă pe partea laterală cu perne suplimentare care vă susțin capul, acest lucru vă va ajuta să eliminați blocajul sinusal.

6. Durere de umăr:

dormi pentru dureri de umăr

Dormi de partea ta cu o poziție de îmbrățișare. Întindeți-vă pe o parte care nu vă doare și îndoiți ușor picioarele. Apoi, cu ambele brațe îmbrățișați perna la piept. Dacă ambii umeri suferă, atunci este mai bine să vă întindeți pe spate, cu ambele brațe sprijinite pe podea.

7. Dormi pe stomac cu brațele ridicate:

Dormi pe burtă cu brațele ridicate

A dormi pe burtă cu brațele ridicate este o poziție bună de dormit, mai ales dacă aveți spatele rigid din toate orele de birou pe care le-ați petrecut în spatele computerului. Adesea, orele de dor din biroul tău te obligă adesea să-ți rupi spatele, făcându-ți măduva rigidă. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vă întindeți pe burtă și să vă permiteți brațelor, sau poate una dintre ele să se odihnească deasupra capului, în timp ce vă oferiți corpului un masaj natural atât de necesar.

8. Dormi pe spate cu corpul inferior pliat:

Dormi pe spate cu partea inferioară a corpului pliată

O altă poziție de somn este cea mai bună dormit pe spate, cu brațele sprijinite fie pe laturi, fie deasupra ta, doar că de data asta îți poți răsuci sau plia corpul inferior pe oricare dintre părți. Acest lucru este deosebit de fructuos pentru acele ore lungi de mers pe jos sau în picioare în timpul orelor de lucru care creează rigiditate sau prindere în apropierea muschilor sau a coapsei. Puteți ori să vă pliați picioarele folosind un suport ca suport pe ambele părți sau pur și simplu răsuciți talia într-o parte, menținând partea dreaptă. Chiar dacă acest lucru este util, asigurați-vă că alternați între părți pentru a evita crampele.

9. Dormitori lăsați pentru a fi mame:

Am lăsat traverse pentru a fi mame

Iată o întrebare valoroasă la care au răspuns toate doamnele care pășesc în noua lume a maternității. A fi mamă, a purta o viață în tine nu este niciodată o afacere ușoară și devine mai dură odată cu trecerea zilelor și apropierea zilei principale. Găzduirea micuțului tău în tine toată ziua trece fericit, dar în timpul nopților există o anumită regulă de mână stângă nemenționată pe care ar trebui să o urmeze o mamă. În timpul sarcinii, dormi întotdeauna în stânga ta. Aceasta este cea mai bună poziție pentru a dormi, deoarece nutriția și sângele ajung la bebeluș mai bine și într-un ritm mai rapid. Puteți ajuta poziția îndoindu-vă genunchii și folosind o pernă ca pernă.

10. Războinicul de pat:

Războinicul de pat

De obicei, aceștia sunt genul de oameni care se trezesc la crampe musculare dureroase și articulații înghețate ale cotului. Războinicii din pat sunt, de obicei, descurajați atunci când vine vorba de pozițiile de dormit, în timp ce ciucănesc și se agită în pat schimbându-se în poziții bizare. În loc să aruncați și să vă întoarceți pe tot parcursul nopții, utilizați poziția războinic de pat care vă permite să vă așezați liber corpul, picioarele se îndoaie separate una în fața celeilalte, în timp ce brațele fac același lucru, permițând corpului dvs. să experimenteze flexibilitate. Cele mai bune poziții de dormit vin cu cele mai bune cunoștințe.