Cum se tratează durerile de spate superioare?

Durerea de spate este atât de răspândită încât avem tendința de a deveni apatici față de ea. De cele mai multe ori, respingem durerile de spate ca urmare a unei alte zile lungi la birou sau a unei munci fizice intense. Deși acest lucru poate fi adevărat, este, de asemenea, indicativ al pagubelor pe care ni le provocăm dacă problema nu este tratată. În afară de cazurile de vătămare cauzată de spate, majoritatea cazurilor de dureri de spate încep ca o durere copleșitoare de intensitate scăzută care vine și pleacă. Lăsată netratată, aceasta poate duce la o afecțiune debilitantă.

Cum se tratează durerea de spate

Durerea superioară a spatelui este cauzată în mare parte de o postură necorespunzătoare, de utilizarea telefonului inteligent, de operarea computerelor pentru o perioadă lungă de timp, de citirea continuă și de îndoirea gâtului în jos. Alți factori precum traume, entorse, hernii de disc etc. sunt probleme grave care necesită o combinație de sfaturi medicale și fizioterapie. Această durere chinuitoare vă poate împiedica într-adevăr viața și vă va face să trăiți cu analgezice. Verificați cauzele și tratamentele pentru durerile de spate.

Cauze și tratamente ale durerii de spate superioare:

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre diferitele tratamente și cauze ale durerilor de spate.

1. Iritație musculară sau durere miofascială:

Unul dintre principalele motive pentru durerile de spate este iritarea musculară sau ceea ce este cunoscut medical sub numele de durere miofacială. Acest lucru se întâmplă atunci când mușchii mari ai spatelui dezvoltă iritații. Acesta ar putea fi probabil rezultatul direct al accidentărilor legate de sport, antrenamentelor sau chiar lipsei de forță.

Cel mai adesea această problemă poate fi rezolvată printr-un curs combinat de terapie fizică și medicamente pentru durere. În cazuri extreme, se știe că pacienții beneficiază de acupunctură, deoarece iritația musculară se caracterizează prin puncte declanșatoare în care durerea este concentrată. Terapia chiropractică și osteopatică și masajul sunt, de asemenea, benefice. Acesta este tratamentul cuprinzător al durerilor de spate.

2. Dureri de spate superioare cauzate de disfuncții articulare:

Durerea de spate superioară datorată disfuncției articulare poate apărea atunci când articulațiile care leagă coastele de coloana toracică de ambele părți sunt supuse unor traume sau leziuni. Tratamentul în astfel de circumstanțe implică de obicei terapie chiropractică, osteopatică, fizică și bazată pe acupunctură. Exercitarea acasă cu scopul de a întinde partea superioară a corpului poate fi recomandată de un medic.

Aerobicul și antrenamentele similare pot avea beneficii pozitive pentru cei care suferă de dureri de spate superioare din cauza disfuncției articulare. Deoarece durerea este adesea severă, poate fi necesară și medicamentul pentru ameliorarea durerii. Medicamentele antiinflamatoare sunt, în general, medicamentele la alegere atunci când se tratează o disfuncție articulară. Medicamentele comune utilizate sunt ibuprofenul și inhibitorii COX-2. Acesta este, de asemenea, cel mai bun tratament pentru durerile de spate.

3. Discuri degenerate sau herniate:

Deși este neobișnuit ca durerile de spate să fie cauzate de discuri spinale degenerative sau herniate, nu este complet nemaiauzit. Discurile degenerate apar adesea ca rezultat al bătrâneții, chiar dacă discurile care servesc ca tampon între fiecare vertebră se uzează încet. Acest lucru poate duce la hernii de disc, unde miezul interior moale al discului spinal poate de fapt să se scurgă și să se măcineze împotriva nervilor sensibili. Ambele condiții pot provoca diferite grade de dureri de spate.

Pentru boala degenerativă a discului, exercițiul fizic cu ajutorul unui kinetoterapeut este cel mai frecvent curs de acțiune. Medicamentele pentru ameliorarea durerii pot fi sau nu prescrise. Schimbările stilului de viață vor fi probabil recomandate, deoarece fumatul excesiv, consumul de alcool și stilul de viață stagnant pot agrava problema. În unele cazuri severe, intervenția chirurgicală este, de asemenea, o opțiune. Pentru hernia de disc toracic, un RMN va dezvălui adesea amploarea leziunii, iar cursul tratamentului este decis în consecință. Acesta este un tratament perfect pentru durerile de spate.

4. Osteoporoză și osteoartrita:

Osteoporoza apare atunci când oasele sunt slăbite din cauza bătrâneții, menopauzei, anorexiei, bolilor renale și a altor factori. Nu se observă simptome până când un os nu este fracturat sau rupt. Se știe că osteoporoza provoacă fracturi compresive ale oaselor spatelui, ducând la dureri de spate superioare și inferioare.

Se știe că exercițiile de rezistență și antrenamentul de forță ajută în astfel de condiții. Medicamentele pentru prevenirea șanselor de dezintegrare osoasă suplimentară și medicamente împotriva durerii sunt, de asemenea, frecvente. Tratamentele hormonale sunt, de asemenea, o modalitate de a trata osteoporoza la femeile care au dezvoltat afecțiunea cu apariția menopauzei. Osteoartrita poate provoca, de asemenea, dureri de spate superioare din cauza scăderii rezistenței articulațiilor din partea superioară a spatelui. Încă o dată un curs combinat de medicamente și exerciții fizice este modul preferat de tratament. Acesta este un tratament eficient pentru durerile de spate.

5. Nervul comprimat în partea superioară a spatelui

Un nerv comprimat poate duce, de asemenea, la dureri severe și disconfort în partea superioară a spatelui. Când se produce o ciupire nervoasă în țesuturi, există o strângere și imobilitate a mușchilor experimentați în partea superioară a spatelui.

Cel mai bun tratament pentru această afecțiune este efectuarea de exerciții de întindere a coloanei vertebrale. Răsucind ușor coloana vertebrală, rotind omoplații și realizând o întindere a flexiei spatelui, durerea poate fi ușurată într-o anumită măsură. Cu toate acestea, este important să consultați un medic și să îl efectuați sub supraveghere instruită.

Prin modificări simple ale stilului de viață, se poate ține la distanță durerile superioare ale spatelui. Este important să reduceți timpul de ecranare și să urmați o postură adecvată în timp ce lucrați pe computere și telefoane inteligente. Utilizarea prelungită a acestor gadgeturi vă poate deteriora permanent gâtul și partea superioară a spatelui. Exercițiile fizice regulate, o postură bună, dormitul pe salteaua potrivită vă pot ajuta să duceți o viață fără durere și fără medicamente.