Cum să vă testați nivelurile de zahăr din sânge

Corpul nostru conține niveluri de sare și zahăr în sine, care constituie unele dintre cerințele de bază necesare corpului nostru pentru a funcționa bine. La fel ca sărurile sunt derivate din substanțele nutritive minerale, anumite alimente și particule alimentare scapă zahărul defalcat, care în forma corectă este o cerință obligatorie a organismului.

Zahărul în forma sa brută se amestecă bine cu sângele, creând astfel termenul zahăr din sânge. Aceste particule de glucoză, cu toate acestea, dacă sunt mai mari în cantitate, ar putea lua o schimbare diferită, care poate să nu fie atât de sănătoasă pentru corpul dumneavoastră. În astfel de momente, cine mai bine să știi despre tine nivelul de zahăr decât tine, tu însuți. Desigur, este întotdeauna mai bine să lucrați sub asistență și recomandare profesională.

Cum să vă testați nivelurile de zahăr din sânge

Ce este zahărul din sânge?

Dacă dezintegrăm alimentele pe care le consumăm, particulele descompuse dau testament de glucoză, tipul necesar pe care corpul nostru îl necesită pentru a continua funcționarea fatală. Acum, această glucoză, pentru a se distribui pe tot parcursul corpului, se amestecă cu sângele și astfel se creează termenul zahăr din sânge.

70 până la 100 mg / dL este nivelul normal de glucoză din sânge, unul care este testat în timpul postului poate fi oriunde între 3,9 și 5,5 mmol / L. Cu toate acestea, după mese, sub 9 mmol / L este ideal pentru persoanele cu diabet de tip 1. Pentru cei cu diabet de tip 2, acesta ar trebui să fie de 8,0 mmol / L după mese. Pentru testul zahărului din sânge, poate fi efectuat un test aleatoriu al glucozei plasmatice și, prin urmare, nu necesită prea multă planificare. Aveți grijă la gama ideală și fiți sub control.

În cazul în care vă întrebați când să faceți testul zahărului din sânge, iată răspunsul dvs. American Diabetes Association sugerează o țintă sub 180 mg / dl la două ore după masă. Cu toate acestea, Asociația Americană a Endocrinologilor Clinici, sugerează o țintă sub 140 ml / dL, la două ore după masă.

Prin urmare, este important să vă consultați medicul care țintă este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Monitorizarea glicemiei după masă este semnificativă, deoarece arată cum reacționează corpul dumneavoastră la carbohidrați în general și la anumite alimente. Dacă învățați să gestionați glicemia după masă, aveți un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă și alte probleme circulatorii.

Testul nivelului zahărului din sânge:

Puteți cumpăra un aparat de testare a nivelului zahărului din sânge acasă pentru a monitoriza nivelul zahărului. Este cunoscut tehnic ca glucometru.

1. Accu-Check:

Este ușor și folosește modalități mai puțin dureroase de extracție a sângelui. Are o perioadă de garanție de un an și are un preț între 1399-1700 INR.

2. Glucometru Dr.MorepenGluco one BG 03:

Cealaltă modalitate de testare a zahărului din sânge este prin intermediul acestui aparat care este, de asemenea, un glucometru pe bază de biosenzor. Cutia este formată dintr-un monitor LCD și 10 benzi codificate, un dispozitiv de lănțuit și un manual de utilizare. Are un preț de 600-800 INR și ține o evidență a nivelurilor. )

3. Contor de glucoză Omron HGM 112:

Contorul de glucoză Omron HGM 112 este probabil cea mai ușoară mașină de testat și dispozitivul detectează benzile utilizate. Are un sistem de codare automată și, prin urmare, procesul de configurare este destul de ușor. Are un preț de 650-1000 INR și este ușor disponibil.

4. Johnson & Johnson One Touch:

Cântărește în jur de 36 de grame și are un monitor cu 50 de benzi de testare gratuite. Dispozitivul vine cu o alarmă care vă va aduce la cunoștință orice scădere sau creștere a nivelului de zahăr. Are un preț cuprins între 700-1000 INR.

5. Contor glucoză Dr.Morepen Gluco One BG 02:

De asemenea, acest lucru nu necesită codificare pentru configurare. Rezultatele sunt obținute în doar 7 secunde și sunt livrate cu benzi testate precodificate. De asemenea, vă arată cetona din sânge. Are un preț de 600-800 INR.

Cât de rău se poate face?

Depunem mărturie că puțină glucoză din sistem nu a afectat niciodată pe nimeni. Cu toate acestea, dacă o lăsăm pe seama naturii și nivelul zahărului din sânge crește mai mult decât este necesar, insulina, un hormon secretat de organul corpului nostru, va începe să lucreze pe grub, încercând să o reducă la nivelurile adecvate. Același lucru se întâmplă cu subproducția de glucoză în cazul în care se produce insulină pentru a menține nivelurile sub control. Dar, pentru a ajunge la subiect, atunci când lucrurile se înnebunesc, diabetul fatal va fi prietenul tău pentru tot restul vieții tale.

Cum să ții lucrurile sub control?

Revenind la subiect, articolul de astăzi este despre cum să-ți testezi nivelul zahărului din sânge și iată cum merge totul în jos.

Tehnologia din zilele noastre ne-a beneficiat foarte mult, ne-a oferit mecanisme și idei cu care să lucrăm, astfel încât să nu fim nevoiți să alergăm la medic de fiecare dată când avem o cădere de presiune sau o răceală obișnuită și gripă. În aceste zile primiți verificatori ai zahărului din sânge, la fel ca ACU CHECK, care vă permite să vă verificați glicemia acasă și să determinați rezultatele în sine.

Pre-verificare:

Înainte de a începe procesul, asigurați-vă că vă spălați pe mâini, înlăturați eventualele șanse de murdărie și, în timp ce vă aflați, de ce să nu folosiți puțină apă caldă pentru a îmbunătăți fluxul de sânge, care vă va ajuta să extrageți cu ușurință sânge fără probleme..

Citeste instuctiunile:

Atunci când cumpărați un echipament, există întotdeauna un manual sau o broșură de instrucțiuni care vă va ghida pe parcursul procesului. De obicei, vă puteți recunoaște cu diferitele părți și o astfel de parte este banda care trebuie pregătită chiar acum.

Testul de sânge al diabetului: Cum se face?

Acum începeți prin a porni contorul pe echipamentul care vă va ajuta să stabiliți dacă nivelurile de zahăr sunt sau nu la nivelul maxim.

  1. De obicei, locul ideal recomandat este vârful degetelor, dar asigurați-vă că vă schimbați între degete și nu vă bazați pe un deget tot timpul.
  2. Acum, utilizați dispozitivul de lănțuire care va veni cu o mică seringă, care vă va permite să extrageți o picătură de sânge, care acum trebuie livrată pe banda de testare în timp ce este încă proaspătă..
  3. Tot ce trebuie să faceți este să atingeți banda de testare și sângele va fi transferat acolo.

    După ce ați terminat, așteptați puțin în funcție de capacitatea echipamentului dvs. de a produce rezultatul la o viteză dată. Acum că ați așteptat, rezultatul va fi afișat pe afișajul contorului.

Nivelul zahărului din sânge trebuie să fie întotdeauna controlat. Mâncarea pe care o consumăm zilnic conține propria lor parte din zahăr. Glucoza din sânge trebuie menținută în intervalul restrâns. Insulina și glucagonul permit menținerea acestora la nivelurile corecte. Aveți grijă la simptome și acționați imediat. Prevenirea este mai bună decât vindecarea!