Cum să obțineți mai mult testosteron

După vârsta de 30 de ani, multe dintre funcțiile normale ale corpului încep să încetinească … sau chiar să se descompună. Scăderea stării de sănătate se poate datora multor factori diferiți, dar tot mai mulți adulți în vârstă se întreabă despre cum să obțineți mai mult testosteron. Indiferent dacă sunteți în căutarea unor metode naturale de combatere a nivelului scăzut de T sau dacă sunteți gata să explorați programe medicale pentru creșterea nivelului de testosteron, informațiile care urmează vă vor sprijini eforturile..

Poziția minunată a culturistului corpului masculin perfect

5 pași simpli pentru a obține testosteronul în mod natural:

Conform sfaturilor din Centrul Medical TRT pentru cei ale căror niveluri de testosteron au scăzut doar puțin, poate fi posibil să urmați acești 5 pași simpli pentru a obține testosteron în mod natural și a vedea rezultate pozitive.

Exercițiu moderat:

Acesta este un caz în care mai mult nu este mai bine. Evitați efortul excesiv care poate provoca eliberarea de cortizol, hormonul de reducere a stresului din organism. Cortizolul acționează împotriva eforturilor dvs. de a obține mai mult testosteron și poate reduce nivelurile disponibile, ceea ce face ca problema scăzută a T să fie și mai gravă.

O multime de somn:

Un somn bun poate face minuni pentru sănătatea generală a corpului, dar în primul rând creierul este capabil să producă hormonii necesari pentru a menține corpul în funcțiune în cel mai sănătos mod în timpul somnului profund neîntrerupt, cu cicluri complete. Ciclurile de somn sănătos sunt un ingredient foarte important în obținerea testosteronului în mod natural.

Reduce stresul:

Alături de exercițiile fizice menționate mai sus, stresul de orice formă poate crește producția de cortizol din organism. Indiferent dacă stresul provine din viața de acasă sau de la locul de muncă, sau undeva între ele, trăirea cu stresul este grav dăunătoare pentru aproape toate funcțiile corpului. The hormon cortizol este inamicul cunoscut al oricărui alt echilibru hormonal. Corpul încearcă pur și simplu să se protejeze, dar în general nivelurile de testosteron scade atunci când cortizolul este ridicat.

Pierde grăsimea corporală:

Studiile au arătat că grăsimea corporală stocată va transforma testosteronul în estrogen în organism. Singura modalitate sigură de a preveni acest lucru este să pierzi excesul de grăsime corporală și să lucrezi pentru a avea un corp mai slab și mai tuns.

Evitați toxinele:

Substanțele chimice găsite în alimentele foarte procesate interferează cu capacitatea organismului de a utiliza testosteronul. Acest lucru se aplică și acelor toxine care se scurg din recipientele și sticlele de plastic atunci când sunt încălzite. Evitați acești contaminanți pentru a profita la maximum de testosteron.

10 alimente utile pentru a obține testosteron din punct de vedere nutrițional:

Cele mai importante alimente care ajută la obținerea nutrițională a testosteronului includ cele cu zinc, proteine ​​(aminoacizi), vitamine B și acizi grași omega-3. În general, se recomandă o dietă antiinflamatoare. Deși este posibil să obțineți toate acestea dintr-o dietă pe bază de animale sau plante, cercetătorii au descoperit că multe produse de origine animală pot reduce testosteronul și pot crește estrogenul, deoarece produc acid când sunt digerați și adesea deoarece animalele în sine conțin hormoni.

Deci, continuând cu pașii noștri pentru a obține testosteronul în mod natural, vom menționa unele dintre cele mai puternice alimente aici:

Legumele crucifere sunt utile în blocarea estrogenului din organism, făcând testosteronul mai eficient. Acestea includ broccoli, conopidă, varză, varză și napi, printre altele.

Nucă de cocos:

Fie că mâncați nucă de cocos proaspătă, ca lapte sau unt de nucă de cocos crud, aceasta este o sursă remarcabilă pentru grăsimi sănătoase. Favorizează creșterea musculară, masa corporală slabă și echilibrează nivelurile hormonale.

Semințe:

Includeți semințe de dovleac, chia, cânepă, in și susan pentru beneficiile lor în furnizarea de grăsimi omega-3. Acestea sunt, de asemenea, o sursă excelentă de zinc și oferă triptofan care ajută la echilibrarea nivelului hormonal al organismului. Inul și susanul sunt utile, deoarece conțin polifenoli care reduc estrogenul în fluxul sanguin.

Ciuperci:

Acestea sunt utile deoarece blochează producția enzimei aromatază. Aromataza trebuie blocată, deoarece este responsabilă pentru conversia testosteronului în estrogen. Căutați ciuperci Portobello, crimini, nasturi pentru bebeluși și shiitake și mâncați-le crude sau fierte.

Maca:

În plus față de creșterea și normalizarea nivelurilor hormonale, sa demonstrat că maca îmbunătățește libidoul. De asemenea, este util în creșterea nivelului de energie pentru a vă antrena … ceea ce, la rândul său, ajută la creșterea nivelului de testosteron.

Avocado:

Grăsimile sănătoase pe bază de plante fac minuni asupra sistemului hormonal al corpului și asupra nivelului de energie. Grăsimile acestui fruct și vitamina B6 abundentă ajută la reducerea cortizolului și la creșterea testosteronului.

Cereale integrale:

Similar semințelor, polifenolii se găsesc în cerealele integrale, cum ar fi:

  • Grâu
  • secară
  • Ovăz
  • Porumb
  • Orz
  • Orez
  • Mei

Polifenolii sunt utili pentru că ajută la reducerea estrogenului din organism.

Ceai verde:

Aceasta este o sursă excelentă de substanțe fitochimice care ajută la reducerea estrogenului. Ceaiul verde are o gamă largă de alte beneficii, inclusiv reducerea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale și prevenirea cancerului.

Ouă:

Ouăle sunt în mod natural bogate în grăsimi saturate, omega-3, proteine ​​și vitamina D, toate acestea fiind necesare pentru producerea testosteronului. Din aceste motive, este util să le includeți în dietă.

Somon sălbatic:

Chiar și atunci când urmați o dietă pe bază de plante alcalinizante, este adesea sănătos să includeți acest pește pentru proprietățile sale remarcabile. Este bogat în magneziu, omega-3, proteine ​​și vitamina B. De asemenea, scade nivelurile de SHBG (globulină care leagă hormonul sexual) ceea ce face testosteronul ineficient.