Cum să îmbunătățiți sănătatea metabolică în mod natural

Metabolismul este însumarea tuturor activităților chimice care se desfășoară în corpul uman pentru a menține starea vie. Un metabolism rapid poate ajuta organismul în numeroase moduri. O rată standard a metabolismului vă va ajuta să pierdeți în greutate, să mențineți o inimă bună, un flux sanguin adecvat, etc. și multe altele. Există numeroase modalități prin care vă puteți crește rata metabolismului. Dar toate acestea s-ar putea să nu fie sănătoase pentru tine. Mai jos sunt câteva dintre cele mai bune modalități de a accelera rata metabolismului în mod natural.

Cum să creșteți metabolismul după 40 de ani:

Mai jos discutăm despre cele mai bune 15 moduri și sfaturi pentru a vă stimula metabolismul prin metode naturale și care nu au efecte secundare.

1. Temperatura adecvată:

Starea în camere răcoroase vă poate ajuta să vă stabilizați rata metabolică. Credeți sau nu, acest lucru vă va ajuta și la arderea grăsimilor. Metabolismul dvs. va fi îmbunătățit și nivelul de glucoză va fi, de asemenea, stabilizat. Prin urmare, pentru creșterea metabolismului va trebui să petreceți mai mult timp în camere cu aer condiționat. Persoanele care locuiesc într-un loc răcoros, cum ar fi Idaho, au o rată metabolică mai bună decât cele din Miami.

2. Consumul de cafeină:

Cofeina stimulează metabolismul prin menținerea unei arsuri metabolice. De asemenea, reduce riscul de diabet și ajută la descompunerea grăsimilor. Consumul a două căni de cafea pe zi s-ar putea acorda cu o rată metabolică extraordinară.

3. Alergare:

În afară de a te menține în formă, alergarea ajută la accelerarea ratei metabolice prin presiunea asupra mitocondriilor și făcând să funcționeze mai greu pentru a menține o arsură necesară pentru arderea grăsimilor. Alergarea este considerată una dintre cele mai bune modalități de a arde grăsimile și, de asemenea, de a menține o rată metabolică stabilă.

Cum să creșteți metabolismul după 40 de ani

4. Aportul de Omega-3:

Consumul de mulți pești vă va permite să vă accelerați metabolismul și vă va oferi o cantitate suficientă de Omega-3. Omega-3 ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce ajută la gestionarea ratei metabolice.

5. Evitarea stresului excesiv:

Stresul în exces este unul dintre principalele motive pentru metabolismul defectuos. Corpul uman nu este conceput pentru a suporta niciun fel de stres excesiv. Prin urmare, dacă treci printr-o săptămână stresantă, atunci nu te poți aștepta ca corpul tău să acționeze normal. Pentru a menține o rată stabilă a metabolismului, primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să reduceți stresul.

6. Somn sunet:

Un somn adecvat noaptea vă va ajuta corpul să mențină o rată metabolică stabilă. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, un somn sănătos va permite organelor și mușchilor să se relaxeze și să le ofere un metabolism adecvat. În plus, un somn bun noaptea te va scuti de lene.

7. Construirea musculaturii:

Un fizic masculin bine dezvoltat vă va ajuta cu metabolismul. Chiar și ridicarea minoră a greutății poate accelera rata metabolismului. Exercitiile fizice te ajuta sa arzi grasimile prin accelerarea ritmului cardiac. Funcția rapidă a organelor mărește, de asemenea, rata metabolismului în corpul dumneavoastră.

8. Ia ceai verde:

S-a dovedit că ceaiul verde ne asigură un metabolism mai rapid. Datorită antioxidanților prezenți în el, ceaiul verde este una dintre cele mai bune modalități de a vă stimula metabolismul în mod natural. Deci, de acum înainte, faceți plante. Este unul dintre cele mai bune tratamente de casă pentru stimularea metabolismului.

9. Includeți calorii în dieta dvs.:

Dacă țineți o dietă și reduceți carbohidrații, nu veți putea crește rata metabolismului. Este recomandat să includeți carbohidrați în dieta dvs., cum ar fi cartoful, pentru a vă stimula metabolismul. Pentru o femeie medie care nu depășește 40 de ani, consumul de calorii ar trebui să fie de aproximativ 1300 de calorii. Consumul de alimente care conțin carbohidrați este crucial pentru menținerea unei rate metabolice stabile.

10. Boabe și struguri:

Modul de stimulare a metabolismului în mod natural poate fi cunoscut doar din bunătatea acestor fructe de pădure și struguri. Aici vorbim despre diferite sortimente de fructe de padure, în special cu o parte de struguri negri. Adăugați-le la micul dejun de zi cu zi, cereale cu struguri și fructe de pădure și începeți ziua încărcată cu energie și cu stomacul ușor. Antioxidanții asigură o digestie rapidă, crescând astfel nivelul de metabolism din corpul dumneavoastră.

11. Ierburi către salvare:

Îngrijirea pe bază de plante este întotdeauna cea mai bună modalitate de urmat atunci când vine vorba de probleme minore legate de corpul dumneavoastră. La fel de mult ca ceaiul de plante este o ușurare în acest moment în timpul problemelor de indigestie, inclusiv ierburi precum rozmarin, patrunjel, coriandru, cimbru și chiar busuioc sunt folosite destul de des pentru a adăuga aromă gustului dumneavoastră. În afară de aceasta, ierburile participă și la vindecarea problemelor de indigestie, permițând metabolismului să prolifereze și să stimuleze în mod natural.

12. Nutty Affair:

Nucile sunt o modalitate bună de a stimula metabolismul. În primul rând, nucile sunt o sursă puternică de proteine ​​și vitamine și la aceasta se adaugă numărul ridicat de fibre și calorii al nucilor, cum ar fi fisticul și migdalele. Mâncarea bogată în fibre vine întotdeauna cu o digestibilitate ridicată, ceva care vă poate umple stomacul în timp ce vă ajută digestia. Metabolismul cu nuci este cel mai simplu mod de a face acest lucru. Celelalte nuci importante care vă pot ajuta sunt caju, alune, nuci și chiar nuci. Adăugați câteva nuci în paharul de lapte de dimineață și fiți treaz și fericiți pentru restul zilei.

Cum să obțineți un metabolism mai rapid

13. Făină de ovăz:

Nu știi cum să-ți crești metabolismul folosind fulgi de ovăz, iată soluția pentru asta. Micul dejun de dimineață cu un castron de lapte și ovăz vă poate menține întotdeauna sătul pentru o lungă perioadă de timp, deoarece ovăzul vă umple stomacul și îl menține strâns și ușor. În afară de aceasta, ovăzul are un conținut ridicat de fibre și ajută la digestia rapidă, astfel încât gazul sau balonarea să nu poată veni în cale. micul dejun cu lapte și fulgi de ovăz dimineața vă poate menține corpul destul de ușor și gratuit, contribuind în același timp la stimularea metabolismului.

14. Iaurt:

Trebuie să vă întrebați cum să stimulați metabolismul în timp ce vă distrați încă? Iaurtul, la nivelul său de bază, a fost întotdeauna un remediu bun pentru stomacul încălzit sau indigestia, răcind instantaneu și calmând interiorul, astfel încât digestia să poată progresa bine. Iaurtul poate fi folosit ca deșert sau pur și simplu ca mic dejun dimineața. În caz de indigestie, balonare sau gaze, adăugați iaurt la dieta dvs. și țineți departe problemele zilei.

15. Stilul de admisie a alimentelor:

Trebuie să vă întrebați cum să vă stimulați metabolismul folosind doar stiluri de aport alimentar? Alimentele în cantități proporționale mici pot fi ușoare pentru digestie, mai ales dacă nu aveți niveluri de metabolism necorespunzătoare. Când consumi doar câte puțin de fiecare dată, corpul tău se descurcă bine cu mâncarea, chiar dacă este picantă și fierbinte. Odată ce o parte a digestiei este deja procesată, următorul lot se poate îndrepta. De aceea, schimbarea stilului de consum alimentar vă poate ajuta să creșteți nivelul metabolismului. Mesele frecvente, dar în porții mai mici, este noul stil.

Metabolismul este modul în care corpul tău se confruntă cu digestia și arderea grăsimilor. Adesea întâlniți oameni care ar mânca mult, dar niciodată nu s-au îngrășat prea mult. Acest lucru este legat în primul rând de a avea un set ridicat de metabolism care captează proteinele din alimente și le folosește în organism pentru a ajuta digestia rapidă. Excesul merge direct la furaje și eliminat din corp.