Cum să controlați somnul

Ești frustrat de somn? Desigur, a primi un somn prea mic nu este bine pentru tine, dar a dormi prea mult poate cauza și multe probleme! Somnul este starea normală a inconștienței pe care o au majoritatea animalelor, precum și a oamenilor, prin care cursul lor voluntar atent al corpului este de fapt condensat. Este o posibilitate pentru corpul fizic de a-și renova sinele, datorită sistemului nervos la sistemul muscular.

Controlează somnul

Pentru o serie de populație, somnolența extremă intră într-adevăr în metoda de lucru zilnic, în continuare activități de agrement plus îngrijirea copiilor. Acest lucru este recunoscut ca hipersomnie, somnolență repetată, care face ca oamenii să dorească să pui somn frecvent, încă la locul de muncă.

Sfaturi pentru controlul somnului:

1. Schimbați-vă stilul de viață:

a) Renunțați la fumat:

Nicotina este tonică, drept urmare te evită să adormi.

b) Atașați la un program de somn:

Respectarea unui program de somn se va climatiza pe corpul dvs. la un ciclu de somn-veghe, împreună cu ajutorul pentru a susține un somn mai sănătos.

c) Schimbați salteaua veche:

În condițiile în care salteaua dvs. este veche (mai mult de 6-7 ani) după aceea, este timpul să o schimbați pe una mai nouă.

d) Căldură:

Temperatura ideală pentru dormitorul dvs. este de aproximativ 70 ° F sau 21 ° C.

e) Opriți electronica:

În dormitorul tău nu trebuie să existe lumină falsă. Cu toate acestea, micile lumini LED vă pot deranja somnul. În plus, evitați lumina puternică timp de 1-2 ore înainte de a pleca la culcare (cum ar fi televizorul).

f) Cina:

Așteptați cel puțin 3 ore mai târziu decât vă luați cina mai devreme decât să vă culcați.

2. Obțineți un somn suficient în timpul nopții:

Asta poate suna clar; cu toate acestea, mulți dintre noi cedăm locul bărbieritului o oră, altfel ne scăpăm de somn la răsăritul soarelui, altfel noaptea, pentru a face alte lucruri. Aproape toți adulții au nevoie de 7-9 ore pe noapte, plus adolescenții au nevoie frecvent de 9 ore complete. Blocați 8 sau 9 ore pentru somn în fiecare noapte.

3. Exercițiu:

Păstrați-vă sângele curgând pe tot parcursul zilei vă poate menține corpul în formă, precum și vă va construi obiceiurile de somn extra sănătos. În condițiile în care slujba dvs. nu vă permite să efectuați un fel de activitate fizică, încercați să faceți jogging altfel yoga înainte de cină. Cu toate acestea, nu vă antrenați înainte de culcare, altfel vă va fi mai greu să renunțați la somn.

4. Completați o înregistrare de somn:

Înregistrarea tiparelor de somn, împreună cu comportamentele în care v-ați angajat înainte de a încerca să participați la somn, vă vor facilita determinarea declanșatorului pentru un somn bun sau altfel sărac. Veți observa, de asemenea, relația dintre nivelul de vigilență pe tot parcursul zilei, precum și cantitatea de somn pe care o aveți în fiecare noapte.

5. Fii sănătos:

Prin completarea vitaminelor, precum și a nutrienților din corpul dvs., vă puteți menține fizic pe drumul cel bun. Înghițiți un număr mare de apă, deoarece deshidratarea vă poate crea oboseală și vă poate construi mai greu să vă treziți la răsărit.

6. Păstrați distragerea din pat:

Ține-ți patul folosit pentru somn. Nu ar trebui să studiezi, să te uiți la televizor, să joci jocuri video sau să folosești computerul laptop în pat. ” Evitați orice discuții intense în pat. S-ar putea să te părăsească nedormit.

7. Trezește-te și execută ceva:

Odată ce ți-ai finalizat rutina, pune-te în mișcare. Mergeți la serviciu, altfel, dacă conduceți, parcați puțin și luați scările în sus. În weekend, poți ieși la plimbare sau la vid. Orice ai face îți găsește sângele în mișcare. Vă va permite să curățați pânzele de păianjen mintale lăsate de somn, precum și să vă așezați în stare de vigilență.

9. Verificați la un medic dacă este esențial:

Problemele de somn ar putea avea o bază fiziologică pe care un medic o poate diagnostica și trata. (Cu toate acestea, rețineți că o cantitate de medicamente pentru somn poate avea efecte secundare contraproductive.