Cele mai bune 10 moduri de a îmbunătăți sistemul imunitar în mod natural.

Sistemul imunitar are superputerea care ne protejează de toate infecțiile. Cine nu vrea să fie sănătos? Cu toții dorim imunitate care stă în picioare în condiții nefavorabile prin întărirea apărării naturale a corpului nostru. Deși este mai ușor de spus decât de făcut, vă puteți îmbunătăți drastic sistemul imunitar făcând câteva modificări simple ale stilului de viață.

Prin creșterea sistemului imunitar, veți putea lupta împotriva organismelor dăunătoare cauzatoare de boli, astfel încât acestea să nu producă daune pe termen lung corpului dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a ști cum să îmbunătățiți sistemul imunitar în mod natural.

Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar

Cum să vă îmbunătățiți sistemul imunitar rapid:

Iată o listă de lucruri pe care le puteți încerca să vă îmbunătățiți sistemul imunitar în mod natural:

1. Alimentele care stimulează sistemul imunitar:

Mâncarea este una dintre cele mai bune modalități de a vă spori imunitatea și de a vă menține sănătos și de a vă potrivi în mod natural. Prin includerea alimentelor sănătoase, ambalate cu diferiți nutrienți, cum ar fi proteinele slabe și carbohidrații complecși, puteți avea o viață sănătoasă cu fluxul de vitamine și minerale (1).

Consumul de alimente fermentate și alimente care conțin probiotice ajută la îmbunătățirea sănătății imune. Unele dintre alimentele care conțin probiotice sunt:

 • Iaurt.
 • Brânză de vacă.
 • Varză murată nepasteurizată.
 • Kimchi.
 • Kombucha.
 • Tofu.

Deci, este bine să urmați o dietă echilibrată pentru a vă spori imunitatea într-un mod natural (2) și evitați alimentele fără nutrienți, cum ar fi alimentele procesate, zaharurile, pop-urile și băuturile.

2. Vitamine de care aveți nevoie pentru un sistem imunitar sănătos:

Vitaminele joacă un rol esențial în construirea imunității în corpul dvs., astfel încât acesta să fie gata să lupte împotriva infecțiilor. Numărul de vitamine și minerale care sunt disponibile în mod natural în fructe și legume vă ajută să vă mențineți corpul sănătos și puternic.

 • Vitamina C vă ajută corpul să lupte rapid împotriva infecțiilor sau să le prevină în mod eficient. Spanac, kale, ardei gras, papaya sunt unele dintre sursele naturale de vitamina C.
 • Vitamina E joacă un rol important în reacțiile biochimice ale corpului care îmbunătățesc funcționarea sănătoasă a sistemului imunitar. Migdalele, arahidele, alunele, semințele de floarea soarelui sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina E.
 • Vitamina A este disponibilă în carotenoide vegetale și preformate care acționează ca un luptător împotriva infecțiilor (3). Cartoful dulce, morcovii, melodia, dovleacul sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina A.
 • Vitamina D este un nutrient puternic care susține sistemul imunitar și este, de asemenea, numită vitamina soarelui. Sardinele, somonul, macroul, tonul sunt unele dintre cele mai bune surse ale acestei vitamine D..
 • Beneficiile pentru sănătate sunt motivul pentru care folatul sau acidul folic se adaugă în alimente. Lintea, fasolea, legumele cu frunze verzi, avocado sunt unele dintre cele mai bune surse ale acestei vitamine.
 • Oxigenul trebuie transportat în celule pentru a funcționa în multe procese ale sistemului imunitar, unde fierul joacă un rol esențial. Carnea roșie, puiul, fasolea, stridia, broccoli sunt unele dintre cele mai bune surse de fier.

3. Zinc:

Cea mai bună funcționare a celulelor albe din sânge joacă un rol vital în funcționarea sistemului imunitar. Zincul este unul dintre acele minerale care produc noi celule ale sistemului imunitar și funcționează eficient (4). Unele dintre alimentele care sunt surse bogate de zinc sunt:

 • Crab.
 • Carne slabă.
 • Păsări de curte.
 • Stridiile.
 • Iaurt.
 • Năut.
 • Iahnie de fasole.

4. Exerciții / Yoga pentru a vă îmbunătăți imunitatea:

Mulți dintre noi includem exerciții sau yoga în rutina noastră zilnică pentru a face față bolilor cronice precum obezitatea sau hipertensiunea arterială. Dar s-ar putea să fiți surprinși să știți că lucrul adecvat are un efect profund și asupra sistemului imunitar.

Efectuarea de exerciții fizice îmbunătățește moderat circulația sângelui și ajută la regenerarea regulată a celulelor imune prin reducerea inflamației (5).

Unele studii sugerează că exercițiile fizice regulate cu moderare pot ajuta persoanele cu un sistem imunitar compromis prin îmbunătățirea eficacității vaccinurilor (6).

Mersul rapid, joggingul, ciclismul constant, drumețiile ușoare și înotul sunt unele dintre cele mai bune exerciții pe care le puteți încerca.

5. Meditație pentru a vă întări sistemul imunitar:

Meditația este o practică care implică mintea și corpul tău, care creează un echilibru perfect între bunăstarea fizică și cea psihologică. Vă ajută să faceți față bolilor stimulând regiunile creierului care vă promovează sistemul imunitar.

Crește activitatea în toate acele zone ale creierului care controlează emoțiile pozitive, anxietatea și conștientizarea, cum ar fi hipocampul drept, insula anterioară dreaptă și cortexul prefrontal. De asemenea, îmbunătățesc imunitatea acționând ca un centru de comandă al sistemului imunitar (7).

Meditația vă ajută sistemul imunitar să înflorească prin crearea unui mediu mental pozitiv, deoarece sistemul dvs. răspunde atât gândurilor pozitive, cât și celor negative.

6. Creșteți-vă imunitatea cu masajul:

Obținerea unui masaj regulat nu numai că mărește fluxul de sânge în tot corpul, ci și elimină toxinele, sporindu-ți imunitatea. De asemenea, reduce producția de cortizol și crește activitatea celulelor albe din sânge, care vă ajută corpul să lupte împotriva bolilor (8).

Deși masajul poate acționa ca un mecanism convențional de relaxare, fii sincer cu terapeutul tău cu privire la orice afecțiuni de sănătate preexistente sau orice boală specifică de care să ții cont..

7. Somn:

Cu toții ne simțim obosiți când lipsește somnul, nu-i așa? Există o susceptibilitate mai mare la boală atunci când somnul este insuficient. Celulele imune în mod natural sau celulele T din corpul dumneavoastră scad, iar celulele inflamatorii cresc atunci când sunteți lipsit de somn.

Conform studiilor, există o șansă mai mare de a lupta împotriva bolii prin odihnă adecvată, deoarece vă întărește în mod natural imunitatea (9). Sugarii și copiii au nevoie de până la 14 ore, adolescenții au nevoie de 8 până la 10 ore, iar adulții ar trebui să urmărească dormirea a șapte sau mai multe ore în fiecare noapte..

8. Mângâiere:

Dacă îți place să te mângâi, ai noroc! Deoarece o alintare reprezintă intimitatea și fericirea maximă, este legată de îmbunătățirea sistemului imunitar prin eliberarea cantităților optime de serotonină și oxitocină (10).

Dacă te îmbrățișezi sau te îmbrățișezi cu o persoană, ești îndrăgostit de persoana respectivă și îți pasă foarte mult de ea. Singurul entuziasm va da sistemului imunitar un impuls semnificativ.

9. Râs:

Râsul îmbunătățește rezistența organismului la boli prin scăderea hormonilor de stres și creșterea celulelor imune și a anticorpilor de combatere a infecțiilor, stimulând astfel sistemul imunitar (11).

Există un motiv pentru care grupurile de râs câștigă popularitate. Un râs bun, consistent, îți lasă mușchii relaxați până la 45 de minute după ameliorarea tensiunii fizice și a stresului. Așadar, nu vă abțineți și râdeți mult pentru a câștiga imunitatea în mod rentabil.

10. Cântare:

Conform cercetărilor, cântatul mărește nivelul citokinelor. De asemenea, scade nivelurile de beta-endorfină, oxitocină și cortizol, afectând pozitiv sistemul imunitar (12). Dovedește corelația dintre cântat și efectele pe care le are asupra imunității tale.

Unele studii demonstrează creșterea concentrațiilor de proteine ​​din sistemul imunitar care funcționează ca anticorpi. De asemenea, crește producția unui hormon anti-stres numit hidrocortizon, îmbunătățind starea de spirit și imunitatea.

Sunt mari șanse ca corpul tău să-ți ofere indicii care să indice dacă sistemul tău imunitar slăbește într-un fel sau altul. Asigurați-vă că luați măsuri de precauție prin preluarea indicilor. Acest articol vă prezintă câteva sfaturi care vă ajută să vă îmbunătățiți sistemul imunitar în mod natural. Nu uitați să ne anunțați cum v-a ajutat acest articol!

Declinare de responsabilitate: Acest articol vă oferă conținut numai în scop informativ și nu înlocuiește sfaturile profesionale. Site-ul nu este responsabil pentru efectele secundare pe care le poate avea asupra corpului dvs. și este întotdeauna mai bine să consultați un medic înainte de a încerca ceva nou..

FAQ:

1. Este posibil să mențineți un sistem imunitar sănătos cu alimente?

Răspuns: Vă puteți sprijini sistemul imunitar asigurându-vă că obțineți cantitatea potrivită de antioxidanți, vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine ​​care mențin inflamația la distanță prin consumul de alimente specifice. Aceste alimente sunt:

 • Fructe și legume proaspete.
 • Grăsimi sănătoase.
 • Alimente fermentate.
 • Alimente bogate în fibre.
 • Condimente și ierburi, cum ar fi ghimbirul, piperul negru, curcuma și usturoiul.
 • Nuci și semințe de in.
 • Ciocolata neagra.
 • Ceai verde.

2. Alimentele pe care trebuie să le evităm pentru un sistem imunitar sănătos?

Răspuns: Cel mai bine ar fi să vă asigurați că reduceți aportul de alimente care poate fi o cauză a inflamației:

 • Mâncare proastă.
 • Mancare cu zaharuri adaugate.
 • Alimente procesate și prăjite.
 • Glucide rafinate.
 • Carne procesata.
 • Reduceți consumul de alcool.

3. Fumatul dăunează sistemului imunitar?

Răspuns: Da! Fumatul, în general, este foarte dăunător organismului și sistemului imunitar. De asemenea, crește riscul de tulburări imune și autoimune prin supărarea echilibrului sistemului imunitar. Nu numai fumatul direct, ci și pasiv poate fi, de asemenea, dăunător.