15 sfaturi pentru a menține o vedere bună și a reduce tulpina oculară a computerului

Ochii sunt unul dintre darurile speciale oferite de domn prin care poți vedea lumea și prețui cele mai frumoase lucruri. Deci, este important pentru noi toți să avem o grijă specială, deoarece fără ea viața ar fi incoloră și întunecată. Întrucât această vârstă este denumită vârsta computerului și majoritatea dintre noi petrecem timp în fața ei strecurându-ne ochii de cele mai multe ori. Deci, este foarte esențial să avem grijă de ochiul nostru, deoarece, pe termen lung, vă puteți confrunta cu estomparea ochilor, dureri de cap care încep să vă afecteze ochii și s-ar putea să aveți și o vedere slabă..

Vedere și reduceți tensiunea oculară a computerului

Sfaturi pentru îmbunătățirea vederii:

Iată primele 8 modalități simple prin care vă puteți menține o vedere bună.

1. Consumați o dietă sănătoasă și echilibrată:

Este important să includeți verdețuri, produse cu surse de proteine, cum ar fi nucile, ouăle și o dietă bine echilibrată, vă vor face să vă mențineți în formă și sănătoși, precum și ochii să rămână ascuțiți și limpezi. Deci, faceți-vă un obicei de a consuma zilnic o dietă hrănitoare și echilibrată, esențială și pentru corpul dumneavoastră și pentru ochi,

2. Faceți exerciții zilnice:

Potrivit multor studii, se constată că persoanele care fac plimbări regulate și le exercită mențin o vedere bună, deoarece sângele corespunzător curge în ochi și oxigen. Deci, asigurați-vă că, dacă doriți o vedere bună în mod regulat, implicați-vă într-o anumită activitate fizică și rămâneți sănătos.

3. Purtați ochelari de soare corespunzători:

Este foarte important și obligatoriu să protejăm ochii de luminile UV dăunătoare în timp ce ieșim din casa sau locul de muncă. Asigurați-vă că obțineți umbrele de soare de bună calitate, deoarece este vorba de siguranța celui mai prețios lucru, deoarece calitatea inferioară vă poate afecta viziunea.

4. Spuneți nu fumătorului:

Persoana care fumează tinde să fie afectată de probleme musculare legate de vârstă, cum ar fi cataracta și alte probleme legate de ochi, mai mult decât nefumătorii. Deci, pentru a vă menține ochii sănătoși, spuneți nu fumatului și renunțați cât mai devreme posibil.

5. Luați un somn adecvat noaptea:

Este foarte important să-ți odihnești ochii precum corpul, deoarece are nevoie chiar să se relaxeze și să se calmeze. Persoanele care dorm o noapte târzie își riscă vederea, deoarece somnul inadecvat i-ar provoca daune și ar arăta roșu, obosit și pufos și, în același timp, ați întârzia pentru munca de a doua zi exercitând și tensionând mintea și corpul.

6. Asigurați curățenia:

Este extrem de important să vă curățați întotdeauna mâinile corect înainte de a vă atinge sau de a vă freca ochii, dacă nu folosiți o batistă sau o cârpă curată. Persoanele care poartă lentile de contact ar trebui să urmeze instrucțiunile de igienă pentru a evita orice infecție sau alergii care pot apărea din cauza prafului și a murdăriei.

7. Verifică-ți periodic ochii:

Este un obicei sau practici bune să vă verificați ochii la fiecare șase luni sau o dată pe an, vizitând un specialist în ochi pentru a vă asigura că ochii sunt perfecți. Această practică vă ajută să fiți precauți de orice problemă într-un stadiu incipient și poate fi indicat fără probleme.

8. Acordați atenție oricăror modificări ale vederii:

În cazul în care simțiți că găsiți unele modificări sau dificultăți în privirea, contactați imediat un specialist în ochi înainte de a-l agrava. Unele persoane pot întâmpina dificultăți în lumina slabă sau dureri la nivelul ochilor. Este bine să le consultați mai degrabă decât să le ignorați.

Sfaturi pentru a reduce tensiunea oculară a computerului:

Iată cele mai bune 7 modalități prin care puteți reduce tensionarea ochilor în fața computerului.

1. Asigurați-vă că iluminarea este adecvată lângă stația de lucru:

Lucrul la computere pentru ore lungi provoacă oboseală ochilor, ar trebui să vă asigurați că nu trebuie să utilizați lumină de intensitate mare, deoarece cauzează umbre pe ecran și încordează mai mult ochii. Așezați o lumină slabă pe ambele părți ale stației de lucru pentru luminozitate și iluminare egale, cu orice reflexie.

2. Clipește-ți ochii mai des:

În timp ce lucrați la computer, rețineți că clipiți din ochi mai mult decât atunci când stați ideal. Dacă priviți în mod constant computerul, ar putea usca ochii și poate apărea o anumită roșeață, dar clipirea periodică ar putea evita situația.

3. Faceți niște exerciții relaxante pentru ochi și beți apă:

Dacă continuați să priviți ecranul computerului, s-ar putea să vă simțiți obosiți și ochii să apară și să obosească. Pentru a evita o astfel de situație la exerciții oculare, cum ar fi între fiecare oră, priviți obiecte îndepărtate timp de aproximativ 30 de secunde și apoi unele obiecte din apropiere pentru a atesta de 5-10 ori. Acest lucru ar reduce riscul de oboseală a computerului și ar bea multă apă pentru a rămâne. hidratat, deoarece consumul mai mic de apă poate provoca probleme cu ochii uscați.

4. Reglați setările ecranului computerului:

Asigurați-vă că ecranul computerului dvs. are un afișaj de înaltă rezoluție, deoarece ar avea imagini mai clare și ar reduce la minimum tensiunea. Reglați chiar și setările de contrast la cea mai înaltă, pe măsură ce fundalul devine alb, deoarece ar afecta și mai puțin ochii.

5. Minimizați strălucirea:

Curățați întotdeauna ecranul computerului cu o cârpă curată, deoarece tot praful și petele sunt îndepărtate și vedeți corect fără să vă strângeți ochii. Instalați un ecran anti-orbitor pe monitor, deoarece ar păstra nuanțele și ar preveni orbirea, evitând astfel obosirea ochilor.

6. Luați pauze mici între:

Pentru a vă menține și a vă menține la curent, oamenii lucrează timp îndelungat în fața computerului. Dar, pe termen lung, ați putea dezvolta sindrom de vedere computerizată și dureri la nivelul gâtului și spatelui. Pentru a evita o astfel de afecțiune, este recomandabil să luați scurte 5-10 minute după fiecare oră.

7. Prindeți uzura ochiului computerului:

Este una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja ochii de strecurare este să obțineți ochelari de computer personalizați și cea mai bună opțiune pentru persoanele care poartă lentile de contact, deoarece devine incomod în timpul programului prelungit de lucru și începe să vă irite ochii.

Dacă urmați acești pași simpli care nu v-ar costa nimic, puteți împiedica cu ușurință ochii să se strecoare și, în același timp, să vă mențineți și vederea bună. Trebuie doar să inculcați sau să reglați aceste gesturi bune într-o rutină și să le urmați în mod regulat.

sfaturi pentru menținerea sănătății ochilor