13 diferite tipuri de masaje și utilizările lor terapeutice

Suntem siguri că știți ce este un masaj. Dar, pentru a fi mai specific, masajul este un mod de a vă manipula tendoanele, țesuturile moi și mușchii corpului, care este menit să fie o terapie bazată. Deoarece un masaj implică mușchii și țesuturile, acesta este de obicei făcut de un individ expert și instruit, care cunoaște arta mângâierii, frecării și mișcării părților corpului pentru a ajunge la un remediu pentru problema dumneavoastră. Presiunea care se aplică de obicei asupra corpului va varia de la lumină la presiune puternică, fiecare în funcție de ce problemă a corpului trebuie abordată. Masajele sunt astfel modalitatea sigură de a elimina acele pungi de tensiune și de a vă permite să vă scufundați într-o ușurare. Unele masaje se fac chiar pentru a vă ameliora de dureri de cap frecvente sau frig.

Diferite tipuri de masaje și utilizările lor terapeutice

Tehnici de masaj pentru toate părțile corpului:

Aruncați o privire la diferitele tehnici de masaj practicate de experți.

1. frământare:

Frământarea este cel mai bine descrisă de partea mâinii care este utilizată pentru a efectua masajul. De exemplu, frământarea degetelor mari și frământarea palmelor sunt cele populare. Presiunea variază în funcție de masaj și de ceea ce încearcă să realizeze. Ritmul și ritmul masajului sunt, de asemenea, cruciale în masaj.

2. Terapia punctului de declanșare:

Acest tip de terapie se referă la presiunea aplicată țesuturilor musculare. Când se aplică o anumită cantitate de presiune, aceasta vă scutește de durere și vindecă orice disfuncție din corpul dumneavoastră. Aceste puncte declanșatoare sunt de obicei centrul hiperactivității musculare care traversează punctele de acupunctură.

3. Alunecare longitudinală:

Acesta poate suna mare, dar în esență este un masaj în direcția fluxului sanguin. De asemenea, ajută la dispersia fluidelor din orice parte a corpului în care a avut loc o vătămare, reducând astfel inflamația și umflarea.

4. Masaj de compresie:

Masajul de compresie este, de asemenea, cunoscut sub numele de compresie ritmică în mușchi. Se face pentru a produce o hiperaemie profundă și, de asemenea, va înmuia țesuturile. Acesta este mai mult un masaj de încălzire înainte de a face oricare dintre celelalte masaje.

Diferite tipuri de masaje în lume:

În afară de aceste tehnici de masaj, există și tipuri de metode de masaj care sunt practicate. Uită-te la acestea.

1. Masaj suedez:

Masaj suedez

Cea mai comună metodă dintre toate este masajul suedez. Este cel mai bun pentru relaxare, mai ales după o săptămână stresantă și obositoare. Masajul este ușor și este destinat relaxării absolute. Acestea implică accidente vasculare cerebrale mai lungi și mai fluide, care vor oferi o senzație relaxată, creând un răspuns hormonal pozitiv. Studiile au arătat cum un singur masaj suedez reduce cortizolul circulant, care este un hormon al stresului. Este deosebit de faimos în Goa, deoarece există o mulțime de experți disponibili.

2. Masaj pentru țesuturi profunde:

Masaj profund țesut

Masajul adânc al țesuturilor ajută la fixarea tiparelor de mișcare, care implică adâncirea în interiorul unui masaj pentru a elibera punctele de declanșare și, astfel, pentru a îmbunătăți mobilitatea. Masajul nu este dureros, dar poate fi destul de incomod. Faceți acest masaj numai sub un expert. Masajul adânc al țesuturilor se face cel mai bine în Kerala.

3. Rolfing:

Rolfing

Acesta este un masaj cu abordarea întregului corp. A fost dezvoltat de Ida Rolf. Terapeuții, de obicei, vă împing, împing și frământă corpul pentru a stimula fluxul sanguin și o mișcare mai bună. Ei folosesc o tehnică numită Integrare structurală, care este o abordare a întregului corp. Statul indian Maharashtra are o mulțime de terapeuți rolfing certificați, care sunt instruiți.

4. Shiatsu:

Shiatsu

Shiatsu înseamnă „presiunea degetelor” în japoneză, unde terapeuții folosesc doar degetul mare, degetele și palma pe tot corpul. Aplicau presiuni variate cu scopul de a vindeca și de a regenera corpul. Shiatsu este, de asemenea, cunoscut pentru a vă îmbunătăți ciclul de somn. Kochi, în statul Kerala, oferă un masaj Shiatsu excelent.

5. Masaj sportiv:

Masaj sportiv

Masajul sportiv este folosit de sportivi pentru a-i pregăti sau pentru a-și reveni după orice eveniment sportiv. Se face pentru a preveni leziunile, pentru a spori flexibilitatea. De asemenea, va îmbunătăți performanța atletică generală. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunteți sportiv, puteți face totuși unul, deoarece va trata doar durerile musculare și vă va îmbunătăți mișcarea generală. Masajul sportiv se concentrează asupra acelor seturi de mușchi la care sportivul este implicat în creșterea fluxului sanguin. Compresia, fricțiunea mai rapidă a curselor și terapia cu puncte de presiune sunt câteva tehnici utilizate de expert.

6. Reflexologie:

Reflexologie

Acesta nu este de fapt un masaj, ci o practică care aplică presiune asupra zonelor reflexe ale picioarelor, mâinilor și urechii exterioare. Aceste părți se referă la alte organe specifice ale dumneavoastră și chiar ale glandelor. Atunci când aceste părți sunt stimulate cu presiunea degetelor, ajută la o mai bună sănătate a acelor organe conectate și, de asemenea, a glandelor care este stimulată prin căile energetice. Ai încredere în Kerala pentru asta!

7. Terapia sacrală craniană:

Terapia sacrală craniană

CST sau terapia sacrală craniană este un tip de masaj care este o caroserie destinată ameliorării compresiei oaselor capului, a sacrului, care este un os triunghiular în partea inferioară a spatelui și a coloanei vertebrale. Aplică doar o presiune ușoară asupra capului, gâtului și spatelui pentru a ameliora compresia cauzată și, de asemenea, durerea rezultată. Poate fi făcut de persoane de toate vârstele și în principal ca tratament pentru migrenă, constipație, cefalee, sinus, dureri de gât și cicluri de somn perturbate și insomnie. Acest masaj este renumit, iar experții se găsesc în principal în Delhi și Gurgaon.

8. Masaj prenatal:

Masaj prenatal

Acesta este un tip de masaj obișnuit care ajută la relaxarea mușchilor încordați, ușurează petele de înălțare, îmbunătățește circulația și mobilitatea. Tehnicile utilizate se schimbă în funcție de nevoile mamei purtătoare și de ceea ce este potrivit pentru ea în acea etapă. Relaxează ligamentele. Se știe că îmbunătățește starea de spirit și depresia sarcinii, care de obicei apucă femeile în timpul sarcinii. Există câțiva experți bine pregătiți la Hyderabad, care oferă servicii excepționale.

9. Masaj geriatric:

Masaj geriatric

Iată un masaj bun pentru persoanele în vârstă și pentru persoanele în vârstă. Este conceput special pentru a le satisface nevoile, unde mâinile sunt utilizate pentru a manipula țesuturile moi ale corpului. Acest lucru va îmbunătăți circulația generală, va ameliora durerea și, de asemenea, va îmbunătăți gama de mișcare. De asemenea, va ajuta la menținerea stării generale de sănătate pe măsură ce îmbătrânesc. Orice centru spa principal dintr-un oraș de metrou vă va ajuta în acest sens.

10. Masaj cu aromoterapie:

Masaj cu aromoterapie

acesta seamănă mai mult cu masajul suedez, dar cu mirosuri și uleiuri parfumate. Uleiurile esențiale sunt o modalitate bună de a promova relaxarea și de a vă scuti de stres. Au o putere mare de vindecare. Uleiurile de lavandă vă ajută să vă relaxați, în timp ce uleiurile de trandafiri vă vor calma și vă vor calma mintea. Acest efect calmant vă poate vindeca durerile de cap, insomnia și alte tulburări digestive. Cel mai bine se fac când sunt în Goa sau Kerala. Statele oferă o mare varietate de masaje de aromoterapie cu uleiuri parfumate autentice.

11. Masaj cu piatră fierbinte:

Masaj cu piatră fierbinte

Masajul cu pietre fierbinți este un alt tip de masaj menit să se relaxeze și să slăbească mușchii tensionați. Ceea ce se întâmplă în masaj este că corpul este supus unor pietre netede și plate încălzite pe anumite părți ale corpului. Pietrele conțin bazalt, despre care se știe că reține căldura. Aceste pietre pot fi așezate pe stomac, piept, coloană vertebrală, față sau picioare. Aceștia pot utiliza curse lungi, mișcări circulare, vibrații sau chiar frământare pentru a îndeplini tratamentul special. Reduce semnificativ depresia și vă relaxează corpul îmbunătățind fluxul de sânge în zona afectată. Masajele cu piatră fierbinte sunt renumite în Udaipur.

12. Masaj thailandez:

Masaj tailandez

Masajul des auzit lângă masajul suedez este masajul thailandez. Folosește puncte de presiune, întindere musculară și chiar compresie într-o mișcare ritmică. Mâna, picioarele și cotul sunt folosite de terapeut atunci când fac masajul. Nu folosește uleiuri și ia punctele de energie ale corpului pentru masaj pentru a obține rezultatele. Îmbunătățește circulația generală și reduce nivelul de stres al individului. Hyderabad are centre excelente pentru masaj thailandez. State precum Goa și Kerala oferă, de asemenea, un masaj thailandez bun.

13. Masaj Reiki:

Masaj Reiki

Reiki este mai mult o vindecare naturală a corpului, care se concentrează pe energia corpului. Reiki ajută corpul să elibereze tensiunea concentrându-se pe căile numite chakra, meridian și Nadi. Acestea sunt căile prin care curge viața. Se vindecă curgând prin aceste părți ale energiei afectate. Trebuie să faceți acest lucru o dată în viață pentru a experimenta plăcerea unui masaj. Reiki se face de obicei în Kerala, dar mai ales în afara Indiei.

Câte tipuri de masaj în India și unde se fac:

Iată un ghid complet pentru a găsi cele mai bune centre de masaj din India.

1. Somatheeram Ayurveda stațiune, Kerala:

Situat în sudul orașului Kovalam din Trivandrum, locul este cunoscut pentru sesiuni extinse de masaje. Au pachete ayurvedice care vizează vindecarea paraliziei și a altor tulburări nervoase. Fiecare sesiune durează aproximativ 60-90 de minute timp de 7 până la 21 de zile. Cele mai bune forme de yoga destinate scopului dvs. sunt, de asemenea, incluse în pachet. Tratamentele lor ayurvedice s-au dovedit eficiente din punct de vedere medical. Așteptați-vă doar cele mai bune aici.

2. Devaaya:

Acesta este un centru de cură ayurvedică și naturală din Goa, care ia în serios naturopatia. Tratamentele merg mână în mână cu yoga, meditația și muzica. Corecția stilului de viață și planificarea dietei sunt alte beneficii oferite aici. Centrul se învârte în jurul Vishnu Shastra, adăugând armonie experienței dvs. generale. Dacă ați crezut că Goa este totul despre petreceri și băuturi, este timpul să experimentați acest lucru.

3. Ananda, Himalaya:

În mijlocul falnicului Himalaya este un loc care oferă un proces fericit de întinerire care vă ajută să vă vindecați prin Ayurveda și aromoterapie. Acolo sunt oferite tratamente europene și thailandeze. Folosesc mai puțin ulei și mai multe masaje lente cu un plan de dietă regulat pentru a finaliza procesul de vindecare. Savurați un ceai de sănătate în timp ce vă scufundați în vederea uluitoare a munților.

4. Leela, Udaipur:

Cunoscut ca orașul lacurilor și palatelor, Udaipur oferă tratamente și masaje fine de vindecare ayurvedică. Sunt specializați în masaje cu pietre fierbinți, tratamente faciale, yoga și meditație. Corturile spa și arhitectura în stil haveli sunt un deliciu pentru ochi și vă vor ajuta să vă relaxați și să renunțați la negativitatea vieții. Răsfățați-vă cu o muzică bună și concentrați-vă pur și simplu pe spălarea durerilor.

5. Satul de sănătate ayurvedică Kairali:

Un altul din Kerala, acesta este situat în Palakkad. Construit în jurul valorii de a beneficia de Ayurveda, centrul oferă remedii din plante pe bază de plante. De asemenea, au în jur de 20 de centre în străinătate și 25 de centre în India. Experimentați bunătatea de a trăi o viață sănătoasă și fără tensiune în Ghatul de Vest, care este pitoresc.

Masajele sunt o modalitate eficientă de a trata multe dintre durerile corpului. Acestea nu numai că vă oferă o relaxare amplă, dar vă ajută și la un flux sanguin mai bun și la creșterea imunității corpului. Un masaj bun este, de asemenea, efectuat cu diferite grade de presiune, care trebuie întotdeauna efectuate de către un expert. Deci ce mai aștepți? Scufundați și experimentați beneficiile unui masaj bun în acest weekend. Suntem siguri că vă va plăcea!

TIPURI DE MASAJE