Top 9 cauze ale durerii la genunchi

Printre problemele musculare, una care este destul de frecventă în zilele noastre, în special în rândul persoanelor care intră în vârstă mijlocie, este cea a durerilor de genunchi. Durerile de genunchi sunt, de asemenea, frecvent observate la femeile care sunt în grupa de vârstă de 40-55. Indiferent de ce, durerile de genunchi sunt cu siguranță una dintre problemele disconfortante și neliniștite prin care poți trece. Cu toate acestea, pentru a adera efectiv la tratamente eficiente și vizibile, trebuie să știți bine nu numai semnele și simptomele, ci și cauzele de bază. O bună cunoaștere a cauzelor durerilor de genunchi poate ajuta, de asemenea, la prevenirea situației într-o mare măsură.

Cauzele durerii la genunchi

Pentru toți cei care doresc să obțină idei despre durerile de genunchi, acest ghid de mai jos prezintă unele dintre cauzele principale și cauzele asociate cu boala. Verificați-le bine pentru a afla mai multe.

Cauzele durerii la genunchi:

1. Tendinite:

Umflarea tendonului picioarelor, cunoscută și sub denumirea de tendinită, este una dintre cauzele de top care este direct asociată cu problemele durerilor de genunchi. De obicei, această durere și inflamație se întâmplă din cauza utilizării excesive a tendoanelor.

2. Leziuni acute:

Ligamentele rupte și oasele rupte sunt câteva dintre numeroasele exemple de leziuni acute în zona genunchiului care pot duce cu ușurință la probleme de durere a genunchiului. Este ceva care provoacă boala într-o manieră extremă.

3. Dislocare:

O scenă obișnuită văzută la mulți oameni este cea a luxației osoase. Se poate întâmpla în orice parte a corpului, inclusiv în genunchi. În cazul genunchiului, atunci când rotula care este osul triunghiular care acoperă zona alunecă este cauzată luxația și, prin urmare, duce la durere la genunchi.

4. Durere în șold sau picior:

Oricare dintre zonele inferioare ale corpului, cum ar fi șoldul sau piciorul, pot fi supuse unei presiuni și dureri constante. Potrivit profesioniștilor, durerea în aceste zone poate duce, de asemenea, la același genunchi. Acest lucru se datorează numai faptului că mergeți într-un stil diferit pentru a evita durerea de șold și picior, care duce la stres pe genunchi.

5. Bursită:

Bursa este un termen medical care este folosit pentru sacul de lichid care acționează mai mult ca o pernă la articulații pentru a le proteja de orice deteriorare sau accident. Acest lucru este prezent și în genunchi. Suprasolicitarea, căderile și îndoirile pot duce la iritarea bursei, precum și la umflături și durere. Acest lucru are ca rezultat și dureri de genunchi.

6. Probleme ale sindromului Plica medial:

Pliul țesuturilor, de asemenea, cunoscut sub numele de plica în articulații, se poate confrunta de multe ori cu iritații din cauza utilizării excesive a genunchilor și a presiunii excesive care provoacă umflături, precum și durere.

7. Anumite afecțiuni medicale:

Artrita, de exemplu, este una dintre cele mai răspândite probleme în zilele noastre, în special în rândul femeilor care provoacă dureri de genunchi. Numai datorită decalajului dintre oase care scade din cauza presiunii constante și provoacă frecare. Infecțiile de anumite tipuri pot duce, de asemenea, la aceeași problemă a durerilor de genunchi, din cauza inflamației și durerii pe care infecțiile le provoacă.

8. Sindromul de bandă illiotbială:

Un țesut dur, banda iliotbială începe de la șold și aleargă până la tibie. Din nou, utilizarea excesivă a zonei poate duce la iritații, umflături și inflamații în zonă, ducând astfel la o mulțime de probleme, inclusiv dureri de genunchi. Este una dintre cauzele cunoscute ale problemelor la genunchi conform profesioniștilor cunoscuți.

9. Oase tăiate:

De multe ori se întâmplă că orice fel de vătămare poate duce la ciobirea oaselor sau altfel la cartilaj. Acestea se pot bloca din nou în articulații și pot duce la înghețarea oaselor. Provoacă umflături, precum și dureri la nivelul genunchiului.